Lucha Underground – Cero Miedo, cabrón!

Nakon odličnog otvaranja sezone došla nam je i druga epizoda, saznati ćemo hoće li Puma i Pentagon Jr. stati na kraj Catrini i njezinoj armiji smrti, a upoznati ćemo se i sa par novih lica koja će se okušati u Lucha Underground Hramu. Poklonite se vjernici, vrijeme je za Lucha Undeground.

 

Vidimo bivšeg prvaka Princa Pumu kako diže tegove, ali prekida ga Pentagon Jr. te traži od njega da zajedno zatuku Dusciples of Death trojku, a također ga i upozorava da je on na redu za batine nakon njih trojice. Ne čini mi se baš kao privlačna ponuda, no Puma se ne boji i pristaje. Njihov susret naravno nije mogao proći bez kratkog izmjenjivanja udaraca, a sve je to snimljeno u Luchinom filmskom stilu. Puma je napravio prelijepu kontru sa udarcem baš kao u starim Wuxia filmovima.lu1_opt

 

Veliki gazda Mil Muertes i dalje nadgleda Hram sa svog trona, samo što sada ima ozlijeđenu ruku, a Melissa Santos najavljuje prvi meč:

Johnny Mundo vs Killshot

Mundo je sve bolji i bolji u ulozi arogantne holivudske zvijezde, umišljeni, ali opasni šminker koji gazi sve na svom putu do vrha. Protivnik mu je mladi i gladni Killshot, koji se želi dokazati pred publikom tako što će pobijediti iskusnog Munda. Počeli su brzo sa high flying akcijom i chain wrestling, sve dok to nije dosadilo Johnnyu pa mu je protresao vilicu brutalnim laktom. Killshot je skoro postigao neočekivano, ali Mundo je lukav i prgav pa lupa graciozan udarac petom po genitalijama, što je bilo i više no dovoljno da se Killshot sruši od bolova. Mundo se penje na gornje uže i radi svoj uvijek impresivni End of the World. Sjajan način za započeti novu epizodu, samo što je bilo dosta kratko. ***1/4

Samouvjereni Johnny Mundo pruža svoju jezičinu i izaziva Mil Muertesa, zato je dobio svoje, njegovu govoranciju prekida neuništiva mašina Brian Cage i želi raspoloviti Munda, baš kao što je to napravio i prošle godine. Johnny se povlači, a tko bi ga krivio, nije baš pametno zamjeriti se Cageu. Dok Cage pokazuje prstom prema Muertesu Mundo ga kukavički napada s leđa, ali Cage je mašina i podiže Munda, koji je opet lukavo izbjegao smrt. Mogli bi uskoro imati Mundo-Cage meč, možda čak i sljedeći tjedan.

lu2_opt

Poremećeni Marty the Moth i dalje drži Sexy Star zarobljenu i trabunja nešto o njegovoj sestri i leptirima. Vjerovatno hoće nekako izmanipulirati Sexy Star da se pridruži njemu i dragoj mu sestrici, koju još nismo imali prilike vidjeti.

Pustili su video koji bi nas trebao pobliže upoznati s novim borcem,  “The Darewolfom” PJ Blackom, bajkerom koji se po gradu tuče s ostalim bajkerima i eto ga još jedna filmska scena borbe. Sviđa mi se ovo, produkcija im je kvalitetnija iz epizode u epizodu. PJ Black kaže da voli borbe i zato je Lucha Underground pravo mjesto za njega.

The Mack vs The Darewolf PJ Black

Obožavam Willie Macka, sjajan wrestler koji za svoju težinu i građu izvodi manevre koje biste automatski poistovjetili sa flippy flop juniorima. Nisu puno trošili vrijeme na chain wrestling, kontre i poluge, jednostavno su se počeli mlatiti chopovima, laktovima i kickovima. Mackov cutter nije uspio baš najbolje, pokušao je uhvatiti PJ-a dok je još bio u zraku, ali valjda mu je proklizao iz ruku. Bez obzira na to, zabavan debi PJ Blacka, sviđa mi se njegov bajkerski lik, dobro će se uklopiti u Lucha Underground. **1/2

Screensh_opt

Imamo još jedan kratki video, u ovom neka maskirana žena razbacuje neke maskirane muškarce u nekoj mračnoj ulici. Ta žena se zove Kobra Moon i protivnike rješava snake kung fu-om, zanimljivo. Sve mi to miriše na uvođenje titule za žene, ne vjerujem da pojačavaju žensku diviziju bez ikakvog razloga.

Screenshot_2_opt (1)

Prince Puma i Pentagon Jr. vs The Disciples of Death 

Puma i Pentagon moraju surađivati ako se žele izvući živi i zdravi iz ove situacije. Ovo je savršena prilika za Catrinu da eliminira dvojicu vjerovatno najozbiljnijih izazivača za Muertesovu titulu, zato im je bolje da malo obuzdaju ego. Ali Puma ima još jedan problem, Pentagon je nestabilna i nepredvidiva zvjerka, nikad ne znaš kad će ti pokušati otkinuti udove. Disciplesi ne gube vrijeme i odmah nasrću na Pumu i Pentagona, ali neuspješno. Puma ih s pola snage razbacuje izvan ringa, a Pentagon radi moonsault na njih. I tu dolazi njihov enormni ego i ponos u pitanje, Puma neće samo tako dozvoliti Pentagonu da izvodi sve fensi poteze te radi lijepi shooting star press i pogađa svu trojicu Catrininih podanika. Ovo je dovelo do malog sukoba u ionako već klimavom savezu Pume i Pentagona, a to pametno iskorištavaju Disciplesi i preuzimaju kontrolu, ali ne pokušavaju još odnijeti pobjedu. Njihov glavni cilj je nanijeti što je više moguće štete, a u najboljem slučaju trajno onesposobiti obojicu. Nekim čudom uspjeli su se izvući, Puma radi 630 senton, ali Pentagon mu “krade” pobjedu. Dobar meč, ali moglo je i bolje. ***

Nakon meča dolazi do brawlanja, Pentagon pokušava Pumi slomiti ruku, a ovaj se na svu sreću uspijeva izvući. Puma je srce i duša Lucha Undergrounda i ne može ga se samo tako otpisati.

Screenshot_3_opt (1)

Onaj misteriozni čovjek s kapuljačom sjedi u zamračenoj prostoriji, a poznati glas mu se obraća. On je nasljednik maske koju je nosio pokojni Dragon Azteca, a čovjek koji mu se cijelo vrijeme obraća je Rey Mysterio glavom i bradom… a i maskom. Vau, ovo je sjajno. Rey je veliko i poznato ime, dobro će poslužiti što se tiče marketinga i privlačenja fanova, a i nije još za baciti što se tiče akcije u ringu.

Screenshot_4_opt

Sve u svemu, vrlo dobra epizoda. Upoznali su nas sa nekolicinom novih likova, odlično nastavljaju priče i gradnju likova. Jest da nije bilo vrhunski kao prošli tjedan, ali svejedno sam zadovoljan odgledanim. Nije bilo Cueta, to je jedina malo veća zamjerka. Nedostaju mi oni segmenti iz njegovog ureda, ali vratit će se on uskoro. 7,5/10

Be the first to comment on "Lucha Underground – Cero Miedo, cabrón!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*