Lariato City: Arigato , Tenryu – san

Svim čitateljima želim od srca blagoslovljen Božić i sretnu Novu Godinu u ime cijelog uredništva Prohrvanja, a ovo je moj božićni poklon Vama, par kvalitetnih puroresu mečeva. Odvojite malo vremena i pogledajte nešto dok čekate Wrestle Kingdom ili ako se želite pobliže upoznati sa japanskim stilom hrvanja. I naravno, ne zaboravite komentirati, svake kritike ili pohvale su dobro došle.

 

Hiroshi Tanahashi & Yohei Komatsu vs HARASHIMA & Ken Ohka (DDT OhkaEmpire Produce Muscle Mates 2015)

Malo je reći da sam uživao u ovome, prokleto zabavan meč od početka do kraja. Publika je ovo digla do nebesa, Korakuen publika je najbolja publika koju možete poželjeti. Tanahashi i mladi Komatsu su ovdje bili negativci, gosti iz New Japana koji idu protiv domaćina. Moram pohvaliti NJPW što su poslali Komatsua sa Tanahashijem, Young Lioni uglavnom hrvaju u kratkim mečevima koji budu openneri ili odrađuju tag mečeve na Road to showovima. Imaju generaciju mladih wrestlera i trebaju ih koristiti što više, a ovo je pravi način za to. Pogledajte ovo što prije. ****1/4 

Tanahashi je napravio i Power Point prezentaciju u stilu Super Sasadango Machine-a. Planira osvojiti IWGP titulu na Wrestle Kingdomu, planira ponovno osvojiti G1 Climax, a u planu mu je i osvajanje DDT titule. Možda je malo pretjerao, ali neka ga. Sviđa mi se suradnja DDT-a i New Japana, bilo bi lijepo kada bi slali i ostale Mlade Lavove na DDT događaje.

 

Twin Towers (Kohei Sato & Shuji Ishikawa) © vs Strong BJ (Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi) – BJW Saikyou Tag League 2015 finale

Možda nije njihov najbolji meč, ali svejedno je bila odlična koljačina kakvu nam inače Twin Towersi i Strong BJ pružaju. Obožavam ovakve mečeve, BJW Strong nasilje mi nikada neće dosaditi. Obiluje brutalnim lariatima, chopovima, šamarima, kickovima i powerhouse potezima. Publika je također bila odlična i zagrijana za sve što su radili, da mogu preselio bih se u Korakuen. Oba tima imaju par maštovitih tag team poteza, a najviše mi se svidio Strong BJ double German Suplex. Ovo je bilo sve što sam očekivao od nekog BJW Strong meča, prava stiff makljaža. Možda se neće svima svidjeti kao i meni, ali smatram da ovo zaslužuje ****1/4 .

Link: http://www.veoh.com/watch/v96935334cwtkxHBH

Kazunari Murakami & Minoru Suzuki vs. Suguru Miyatake & Yoshihiro Takayama (Tokyo Gurentai)

Ako smo nešto naučili iz Suzuki – Takayama mečeva, to je da se ne mogu ponašati civilizirano ako se nađu u istoj prostoriji. Tako je bilo i ovaj puta, samo još dodajte ludog Murakamija i neiskusnog, ali ambicioznog Miyatakea koji je probao savladati Suzukija, ali to baš i nije najbolje prošlo za njega. Suzuki ga je ubio predivnim, gromoglasnim šamarčinama, jadno dijete. Sve u svemu, jedan iznimno zabavan i kaotičan meč u kojem ne nedostaje luđačke stiff makljaže. Minoru Suzuki je direktor svemira, čak je i po ulasku opalio šamar nekom random liku s Gurentai rostera. ***1/4

Link: http://www.veoh.com/watch/v98385051zYTh4hzf

Kazunari Murakami & Minoru Suzuki vs. Yoshiaki Fujiwara & Yoshihiro Takayama (Genichiro Tenryu Revolution Final)

Jedan zanimljivi podatak, prosječna starosna dob boraca u ovom meču je 51. Znači, četiri stara štemera se šamaraju i chopiraju 10+ minuta, ma genijalno. Fujiwara je dao sve od sebe i pokušao ubiti Suzukija i Murakamia, čak je i donio pobjedu svojem timu tako što je natjerao Murakamia na tapkanje  Fujiwara armbarom. Nije odličan, ali je prokleto zabavan meč. ***1/2 Ali ni to nije sve, nakon meča se nastavlja makljaža, Fujiwara ponovno napada Murakamia dok Suzuki i Takayama svoj sukob nastavljaju po izlasku iz arene.

 

Daisuke Sekimoto & Kazuyuki Fujita vs. Suwama & Yuji Okabayashi (Genichiro Tenryu Revolution Final)

Fujita i Suwama su bijesno gledali jedan u drugog više od minute, bio je obračun kao iz nekog spaghetti westerna. Napokon su se našli u ringu, ali Big Japan momci, Sekimoto i Okabayashi su “ukrali show”. Ako ste gledali neke od BJW Strong mečeva, onda znate što možete očekivati od ovoga. Mnoštvo brutalnih lariata, chopova i šamara. Kao što sam već rekao, najviše vremen dobili su Sekimoto i Okabayashi, njihove izmjene su izgledale kao sudar 2 ogromna teretna vlaka. Ryogoku publika je bila odlična i zainteresirana, nekoliko puta arenu su ispunili “Dai Nippon!” (Big Japan) uzvici. Vjerujem kako je Big Japan ovim putem stekao puno novih obožavatelja, mogli bi sljedeće godine u Sumo Hallu privući još više ljudi nego što je bilo ovog ljeta. **** 

Nakon meča, Fujita izaziva Suwamu na MMA borbu, što ovaj lagano odbija. Šteta, s obzirom na ovo što su ovdje pokazali, bila bi to zanimljiva borba. Ako ništa, možemo se samo nadati njihovom susretu u wrestling ringu jednog dana.

 

Genichiro Tenryu vs. Kazuchika Okada (Genichiro Tenryu Revolution Final)

Ovo je bio jako zabavan meč sa odličnom publikom, čak je i Okada dobivao dobre reakcije. Tenryu je dao sve od sebe kako bi otišao u mirovinu sa stilom, u prepunom Ryogoku Kokugikanu. Nemojte očekivati meč sa brzim tempom i ludim potezima, ali je bilo impresivnih stvari od obojice. Okada je odlučio svoj život povjeriti u Tenryuove ruke tako što je pristao na to da mu Tenryu napravi powerbomb, ali ga je Tenryu ispustio ravno na vrat. Izgledalo je brutalno, ne znam je li ga Tenryu namjerno tako bacio ili je samo ostao bez snage u ključnom trenutku. Poznato je kako Okada izvodi prelijep dropkick, a ovdje ih je bilo na pretek. I jedan i drugi su izgledali jako, a meč će pomoći i Okadi u izgradnji svojeg statusa legende. Svidjela mi se i Okadina gesta velikog poštovanja prema velikanu kao što je Genichiro Tenryu, jedan duboki naklon dok je Tenryu još ležao izmoren od okršaja. Teško je ovo ocijeniti zvjezdicama, ali neka bude ***1/2.

Ovaj događaj će se pamtiti još dugo godina, baš kao i Tenryuova legendarna karijera i mečevi. Bilo je lijepo vidjeti Terry Funka i Stan Hansena kako su došli pozdraviti starog “ratnog druga” koji im se pridružuje u udrugu penzionera (iako nisam siguran je li Funk i dalje u mirovini, toliko se puta vraća i odlazio da je to teško pratiti) Ne samo da je pomogao Okadi u stjecanju dodatnog momentuma, pružio je manjim kompanijama priliku za stjecanje novih fanova i mainstream podršku. Želimo mu sve najbolje, neka uživa u zasluženoj mirovini.

Be the first to comment on "Lariato City: Arigato , Tenryu – san"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*