Komentatorski stol – Žurba

Zadnjih tjedana nam se nije baš žurilo objavljivati Komentatorski stol pa nismo išli baš redovito subotom kao inače, ali danas ćemo ipak malo požuriti i pripremiti ovo upravo za subotu. Uživajte!

1. All In je večeras – jedan od povijesnih događaja za indy scenu je pred nama. Rasprodan je već odavno, čim su krate puštene u prodaju. S obzirom na card, kakva su vaša očekivanja, od same kvalitete mečeva pa sve do produkcije showa? 

Alen Butumović: Ja iskreno nemam tako veliki hype oko showa. Card mi nije ništa posebno, van Pentagon/Omega meča, ne vidim da bi me išta moglo oduševiti. Nadam se da sam u krivu ipak. Jer očekujem ovdje jako dobar wrestling, ovaj show je kruna wrestling indy scene i trebao bi biti zapamćen po odličnom wrestlingu, a ne samo po nekim trenutcima. Treba i toga biti naravno, ali očekujem da tu bude odličnih mečeva. Jer ako su već tako uspješno s ovim showom krenuli, smatram da bi ga trebalo tako i nastaviti jer po meni ovaj show bi trebao biti prototip onoga što indy scena predstavlja. I kada se za par godina netko od fanova bude htio uključiti u indy scenu da mu kažeš e idi pogledaj ovaj All In od prije par godina, to ti je sve što indy scena je. Nije da pametujem, kažem samo da imaju sjajnu priliku za to. Tako da ću biti razočaran ako show u tom aspektu ne dostavi.

Kristijan B: Cody i Young Bucksi su se odvažili i napravili najveći indy show ikada. Mogao je vrlo lako biti fijasko, ali uz pomoć dobrog marketinga, dobrih boraca na cardu, suradnjih nekoliko kompanija, napravili su nešto nezapamćeno. Večeras im je ostala zadnja stepenica da pokažu da mogu stati bok uz bok s najboljima i pokazati zašto je indy wrestling sada na svome vrhuncu.

Vedran Karlić: Ja se ovom jako, ali baš jako veselim. Iz više razloga, mislim kako ćemo imati dobre mečeve, kako ćemo imati fantastičnu atmosferu, kako ćemo imati momente. A veselim se i trenutku kada Cody uzme dolar od Meltzera. Nadam se da će to biti dio program. Ako nije, to će biti potpuni promašaj.

2. Kad smo već kod cardova, kako vam se sviđaju najavljeni mečevi za Hell in a Cell PPV? Koji bi mečevi još mogli dobiti istoimenu stipulaciju? 

Alen Butumović: Mislim da nas čeka jedan solidan PPV. To uvijek kažem pa eto i sad ću reći. Becky/Charlotte, Joe/Styles, pa možda čak i Reigns/Strowman budući da su dobili tu stipulaciju, bi trebali nositi ovaj show do kvalitete. A ako dobiju potporu recimo Shield/Ziggler & Drew meča ili recimo Orton/Hardy meča, mislim da će to biti zadovoljavajuće.

Kristijan B: Mislim kako ima potencijala ispasti dobar show. Samoa Joe protiv AJ Stylesa bi trebao dobiti tu Hell in a Cell stipulaciju, jer je ovo više neki osobni feud nego feud za titulu. Volio bih vidjeti neki tag team meč s tom stipulacijom.

Vedran Karlić: Bojim se da jedini koji je zaslužuje, Joe vs AJ, je neće dobiti. Roman i Braun će je imati, zato da sakriju sve nedostatke koje zvijer koja riče ima. Jeff vs Orton me pak ni malo ne zanima. E sad, hoće li to pomoći showu po pitanju kvalitete, nadam se.

3. Iako smo još daleko od njih, kako vam se čine cardovi za Evolution PPV i Super Show-down? 

Alen Butumović: Meni su se cardovi totalno pomiješali, tako da za svaki show, uključujući Hell in a Cell, moram otići i pogledati spisak jer ne znam koji meč najave za koji show budući da istovremeno najavljuju mečeve za tri eventa. To je suludo. Ova dva showa, kao što prije rekoh, ne zvuče mi zaista ništa posebno, bit će tu možda pojedinačno dobrih mečeva, ali kao show u globalu mislim da nijedan neće biti posebno kvalitetan.

Kristijan B: Obični promotivni showovi, koji neće igrati nikakvu ulogu u razvitku priča i likova. Da se nije diglo toliko prašine o zabrani ženskim hrvačima da nastupe u Saudijskoj Arabiji, vjerovatno nikada nebi ni dobili ovaj Evolution PPV. Što se tiče Super Show-downa, tu je samo kako bi se WWE još više popularizirao u tom djelu svijeta pa zbog toga dobivamo nasumične Triple H vs Undertaker mečeve. Više ovakvih nasumičnih mečeva, više novca. Još samo da citiram Stephanie McMahon: “Best for Business!”

Vedran Karlić: Evolution će imati jedan meč s pričom, te hrpu smeća koje me ne znima. Već su najavili hrpu smeća koje me ne zanima. Dok glorificirani house show neću niti gledati.

4. Trish Stratus se pojavila na Rawu ovaj tjedan. Je li ovo bilo samo zato što je Raw bio u Kanadi ili su time samo htjeli prekriti još jedno promoviranje Evolution PPV-a na kojem će Stratus nastupiti?

Alen Butumović: Promocija za Evolution, naravno. Ovo im je bila sjajna prilika za to. Segment mi je bio bezveze, više mi idu na živce ti dosadni klišejski segmenti s Eliasom gdje ga netko svaki puta prebije, doslovno svaki tjedan to dobivamo.

Kristijan B: To je bio vrhunac RAW-a. Eliasova rečenica kako ne izlazi sa ženama u njihovim šezdesetim je bio toliko jeftini heel potez, samo kako bi se stavio naglasak na Stratusin šamar nakon. Trish je time pokazala kako žene mogu i trebaju biti ravnopravne. I upravo zbog toga je ovo bila promocija Evolution PPV-a.

Vedran Karlić: Ne gleda mi ih se, ni najmanje. Njihovo vrijeme je prošlo. I sada će ih na temelju jeftine nostalgije vratiti u ring, i još ih pokazati miljama boljima od današnjih cura… Te će se

 

5. Na Rawu je Strowman zajedno sa Zigglerom i McIntyreom napao Shield, što bi trebalo označiti heel turn. Je li ovo bilo potrebno za Strowmana? 

Alen Butumović: Iskreno, ja sam se malo pogubio u ovome. I to nije zato što sam senilan nego jer ni oni ne znaju što rade vjerojatno. Prvo su istu stvar napravili sa Shieldom pa sam se pitao što planiraju s njima, sada su isto napravili sa Strowmanom i ne znam što planiraju s njim nimalo. Njihova ideala je to da Strowman bude heel, a Reigns face i to je što pokušavaju napraviti. Zato su Reignsa stavili u Shield, a Strowmana uz Drewa i Zigglera. Ali to neće upaliti. Jer kadgod Strowman i Reigns uđu u jedan na jedan sukob, situacija će biti obrnuta. Bez obzira na sve. Zato je bilo bolje da su ostavili Strowmana kao pozitivca, tako bi barem jedan od njih dobivao onu prirodnu reakciju koju treba dobivati. Ovako su napravili glupost kojom će se samo pokopati i koja može loša stvar ne samo za Romana, nego i za ostatak Shielda. Pa neka se oni misle.

Kristijan B: Strowman ima jako čudan booking. Ima feud sa Roman Reignsom već jako dugo. Nekoliko zajedničkih mečeva s Romanom protiv Lesnara. Malo more Nr. 1 contenders mečeva za Universal titulu. Svaki put mu Roman Reigns pokvari planove. Na Elimination Chambers PPV, Braun ih je sve sam eliminirao, a onda je njega eliminirao Roman Reigns. U među vremenu Strowman je bio prebačen u tag team diviziju gdje je sam uspio osvojiti tag team turnir, a zatim na WrestleManiji s djetetom osvojiti tag team titule. Koje bi odmah idući tjedan vacantovali. Sada kada je Roman osvojio Universal titulu vratili su ga u Shield samo kako bi dobio pozitivne reakcije. Strowman ima kovčeg, i želi titulu. Jako sam siguran u to da ni ovaj put Strowman neće biti uspješan. Dosta čudan booking. Pravi se od njega neko čudovište, ali to čudovište uvijek zapne na istoj prepreci.

Vedran Karlić: Roman je lani probao ubiti Strowmana i nije bio heel. Mislim da sam time sve rekao.

6. Na AAA-ovoj TripleManiji vidjeli smo brdo overbookinga, prosječnih mečeva ili pak loših stvari. Kako komentirate takav pristup jedne kompanije koja je očito po tome poznata s obzirom da je ovo bio njihov najveći show? 

Alen Butumović: Već rekoh u recenzije, nije mi se show dopao, ne razumijem ovakvu vrstu bookinga i ovime me nisu mogli privući njihovom produktu. Da su bar imali jedan-dva odlična meča pa bi rekao, okej, ima ovdje materijala ipak ako se malo probere. Ali nije ni toga bilo. Previše overbookinga, jednostavno previše.

Vedran Karlić: Teško je gledati iz ove perspetive, možda ljudi u Meksiku obožavaju ovakve stvari. Ako je tako, onda su složili izvanredan show… No nekako mislim kako to nije tako. Šteta, bilo je tako dobrih mečeva koji su imali puno potencijala.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Žurba"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*