Komentatorski stol – WrestleMania specijal

Danas vas nećemo mnogo zamarati s Komentatorskim stolom s obzirom na količinu drugih članaka koju smo vam donijeli u ovim danima, a kojih će biti još do sutra, bit će to ovako malo ležerno izdanje u kojem ćemo se fokusirati na najbolje WrestleMania mečeve/trenutke.

1. WrestleMania ima kolekciju odličnih mečeva tijekom svoje povijesti. Koji su vaši najdraži WrestleMania mečevi? Imate li pak jedan najdraži meč koji volite više od svih?

Alen Butumović: Definitivno ću pamtiti mnogo Undertakerovih mečeva, od kojih bih najviše izdvojio one s WrestleManije 25 i 26, pa tako i onaj Hell in a Cell protiv Triple H-a. Daniel Bryan i Triple H su sjajno otvorili show prije tri godine. Benoit je imao super Triple Threat s HHH-om i HBK-om. The Rock i Stone Cold su imali izvrstan brawl na WrestleManiji 17. Na toj WrestleManiji smo isto dobili sjajan TLC meč za Tag Team titule. Ne mogu zaboraviti niti onaj meč Michaelsa i Jericho s WM 19. To je ono što mi je nekako najviše ostalo u sjećanju.

Denis G: Odmah mi na pamet pada onaj TLC  spotfest za tag titule s WresleManije 17, kao i The Rock-Steve Austin s istog showa. Treba spomenuti Undertakerove okršaje sa Shawnom Michaelsom i submission meč Austina i Breta Harta. Iako sljedeći meč možda kvalitetom nije ni blizu već navedenim klasicima, Hoganova junačka pobjeda gorostasa Andrea duboko je urezan u svijest svakog fana wrestlinga.

Emir Ahmethodžić: Definitivno moj nadraži match je HBK vs Undertaker sa WrestleManije 25. Ovo je bio tako perfektan match, od starta do završnice. Priča i build up jednako fantastični, atmosfera fenomenalna, komentatori odlični. Stvarno je teško očekivati nešto bolje od ovoga u jednom hrvačkom matchu. Njihova naredna borba sa WM26 je isto odlična bila, ali za koju nijansu slabijia od prve. Treba spomenuti i triple threat main event sa WM30. Od ostalih bih istakao TLC match (WM17), HBK vs Jericho i Angle vs Lesnar (WM19), Angle vs HBK (WM21), Edge vs Foley (WM22), Undertaker vs Batista (WM23), Edge vs Undertaker (WM24), sve su ovo matchevi visoke kvalitete koje vrijedi pogledati.

Vedran Karlić: Mislim da su kolege navele, TLC meč, Taker i HBK, čak i Rock vs Hogan u naelektriziranoj dvorani. Ili main event WM 20… koji se po kompaniji nije dogodio.

2. Na WrestleManiji viđamo trenutke, to je ono što i sam WWE voli forsirati. Koje WrestleMania trenutke pamtite?

Alen Butumović: Najsvježiji trenutci su Rollinsovo unovčenje kovčega prije dvije godine i Bryanovo osvajanje titule prije tri. Michaelsovo završavanje karijere na WrestleManiji 26, a istu takvu sudbinu je imao i Ric Flair dvije godine ranije. Benoitovo osvajanje titule je isto bilo sjajno iako WWE o tome više ne govori. Stone Cold je imao sjajan heel turn na WrestleManiji 17, a iste te godine je i Edge napravio Spear s ljestava. To je ono što mi pada u prvi mah na pamet.

Denis G: Bryanovo osvajanje titule bio je jedan od najboljih i najemotivnijih trenutaka u povijesti WWE-a, a odlazak Michaelsa i Flaira u mirovinu, prekidanje Takerova streaka, Edgeov spear na Jeff Hardyu s Manije 17 i Austinovo udruživanje s Vinceom nakon meča s The Rockom su trenuci kojih se rado prisjećam, iako neki ostavljaju gorko-slatki okus u ustima.

Emir Ahmethodžić: Najdraži momenat mi je definitivno Bryanovo osvajanje titule. To je bio vrhunski događaj, kruna na rivalitetu koji je trajao osam mjeseci, vrijedilo je čekanja. Odmah iza toga ide Rollinsov cash in, HBKovo penzionisanje i prekidanje streaka. Rockova pobjeda na WM28 mi je isto značajan trenutak, jer smo po prvi put nakon dugo dugo vremena vidjeli Cenu u ranjivoj poziciji. Kao Cena hejter u to vrijeme, to me zadovoljilo. Edgeov spear na Foleyu kroz zapaljeni sto na WM22 je jedan od jačih momenata. Benoitovo osvajanje titule na WM20 (isto jako dobar match) je bio ravan Bryanovom osvajanju titule u to vrijeme, ali nažalost se na to više neće gledati istim očima izdobro poznatih razloga. Ne treba ni podcijeniti Hoganov bodyslam nad Andreom, koji je jedan od najvećih trenutaka u historiji profesionalog hrvanja uopće, kao i Austinovo osvajanje titule na WM14.

3. WWE nam je jutros otkrio stage za ovogodišnju WrestleManiju. Imate li vi svoj omiljeni WrestleMania stage koji vam je ostao u glavi? Gdje se ovogodišnji stage rangira na vašoj listi?

Alen Butumović: Mislim kako je ovogodišnji stage definitivno najimpresivniji. WrestleMania 29, 30, 24 i 26 još po meni su imali prilično impresivne stageove.

Vedran Karlić: Na ovo ću odgovoriti nakon što ga vidim u akciji. Tko znaš što su sve pripremili.

Denis G: Nije mi toliko bitan izgled stagea, ali ove godine ne sviđa mi se jedino što su nabili nekakvu ogromnu maketa wrestling ringa na platformi iznad ringa.

Emir Ahmethodžić: Najdraži stage do sada mi je onaj sa WrestleManije 29. Od ostalih su mi isto dragi WrestleMania 27, i WrestleMania 23. WrestleMania 30 je isto bilo jako lijepo sređeno.

4. Što predviđate za nadolazeće WrestleManije? Hoće li WWE prestati gurati part time hrvače u main event ili će to u idućim godinama ostati isto?

Alen Butumović: Ja se nadam da hoće, ali sudeći po WWE-u, moguće je i da iduće godine vidimo Undertakera ili Lesnara u main eventu. Zaista se nadam da će jednom krenuti graditi zvijezde na ovom showu, a nema bolje podloge od toga nego main event WrestleManije.

Denis G: Nemam ništa protiv part timera na showu ako će ih koristiti na način da njihova pojava pomaže nekoj od mlađih zvijezda. Njima pobjede ne trebaju, a svjesni su i samo toga. Oni su najbolji način za privući casual fanove i ljude koji možda dva puta godišnje pogledaju wrestling show, ali ne treba opet samo zbog dijela “publike” ignorirati želje stalnih gledatelja.

Emir Ahmethodžić: Očekujem da će nastaviti sa svojom filozofijom, mada ne bih želio da ih koriste u formatu kojem ih koriste trenutno. Tako da, ako ništa, nadam se da će za naredne Manije bolje koristiti brand split, u toliko da slobodno za mješovite PPVe daju mješovite matcheve. Cilje brand splita i jeste kako bi držali roster odvojeno neko vrijeme, kako bi iz vedra neba za neki big 4 PPV napravili Rollins vs Styles ili Reigns vs Wyatt ili Zayn vs Orton.  Matcheve koje nemamo priliku gledati na redovnim showovima, date u ovako specijalnim prilikama.

Vedran Karlić: Ako se ne varam, zadnji WM u kojoj partajmer nije bio main event bio je meč između Miza i Cene. Pa si računajte. I prilično je jasno kako će se trend, uz pokoji izuzetak, nastaviti.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – WrestleMania specijal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*