Komentatorski stol – Vlakovi

Vlakovi su fora prijevozno sredstvo zato što vjerojatno nećete upasti u nekakvu kolonu, ne morate se mnogo obazirati na prometne znakove, jednostavno idete ravno (eventualno koja krivina, prestrojavanje ili štogod) i to je to. Jeste li se ikada vozili u vlakovima? Volite li vlakove?

1. Braća Hardy pojavili su se prošlog vikenda u ROH-u, odmah nakon što su napustili Impact, i osvojili Tag Team titule. Mišljenja?

Alen Butumović: Ja sam ostao pomalo iznenađen. Niti sam očekivao da će se negdje pojaviti ovako rano, a pogotovo nisam očekivao da će odmah pobijediti Young Buckse. Jako lijep trenutak. Jedino ostaje vidjeti hoće li njih dvojica zaista ostati u ROH-u ili će ovo biti samo ubijanje vremena prije nego se pojave u WWE-u. No, nekako mi je drago što su napustili Impact s obzirom kako bi njihov novi ugovor izgledao.

Denis G: Bila je velika greška pustiti ih iz TNA-a, ali ROH je to sjajno iskoristio i napokon učinio nešto kako bi zainteresirao fanove. Sve je dobro dok se ne pojave u WWE-u, vjerujem da ih nitko ne želi gledati kao generične Hardy Boyze iz 2001.,  a poznavajući WWE to je upravo ono što bi oni učinili.

2. No, Impact je odlučio tužiti ROH i braću Hardy što su koristili #BrokenMattHardy gimmick, za što Impact govori da je isključivo njihovo vlasništvo. Kako bi se ova situacija mogla rasplesti i tko će izvući deblji kraj?

Alen Butumović: Rekao sam na forumu kako je ovo veoma zanimljiva situacija. Ponajprije ako braća Hardy ne planiraju ostati u ROH-u dulje od mjesec dana. Jer ako su došli samo kako bi nešto radili prije WWE-a, onda si je ROH sada bezveze stvorio problem oko cijelog tog gimmicka, što znači da će gubiti vrijeme i novce na nekakve sudove, sporove ili što ja znam. No, bit će još zanimljivije ako braća odu u WWE i kako će WWE reagirati na sve to. I hoće li Impact, ako WWE bude koristio neku verziju tog gimmicka, usuditi se tužiti ih. Mislim da je Impact ovdje malo sebičan, pogotovo jer su oni godinama živjeli na zvijezdama koje su druge kompanije izgradile, a tu govorim o Stingu, Angleu i Hulk Hoganu.

Denis G: Zanimljiva situacija, vjerojatno će doći do nekakve nagodbe, niti jedna strana baš i nema vremena i resurse za takve bezvezne prepirke. Ali opet, ako se braća pojave u WWE-u i oni ipak odluče nastaviti Brok gimmick, moglo bi biti problema.

3. Undertaker je napravio svoj povratak na Rawu i napao Romana Reignsa, što dovodi do zaključka da ćemo vidjeti njihov meč na WM. Pomaže li ovo Romanu i treba li njemu pobjeda protiv Takera?

Alen Butumović: Romanu Reignsu ne treba ovaj meč ako će pobijediti, a opet ostati face. Jer nema šanse da on ostane face nakon ovoga meča. To je nemoguće. Već smo vidjeli u ovom kratkom segmentu kako će Undertaker imati stopostotnu podršku fanova, a što će se tek dogoditi kada dođe WrestleManija i desetci tisuća ljudi. Ako će Roman biti heel nakon ovoga super, ali ako ne, pobjeda će ga dodatno pokopati. Jer to nitko ne želi vidjeti. Sam segment je bio glup.

Denis G: Ako Reigns sad ne napravi heel turn, onda ga nikada ni neće napraviti. Takera ovdje treba poslati u mirovinu, ovoga puta u trajnu mirovinu. Njegovi mečevi na Maniji nemaju više smisla te više štete i njemu i protivniku. Jedini način da to prođe tako da Roman izvuče korist jest heel turn, bit će to sjajan trenutak ako odigraju karte kako treba.

Emir Ahmethodžić: Reigns ako pobijedi, publika će ga uništiti, a poraz od Takera bi mu samo naštetilo momentumu koji mu je svejedno potreban. Heel turn bi bio jedini izlaz iz ovog čoška u kojeg su ga zaglavili, ali mislim da neće ići tim putem.

4. I Finn Balor je napravio svoj povratak na sinoćnjem live eventu i tako imao svoj prvi meč otkako se ozlijedio. Mislite li da će nastupiti na WM ili bi to trebali ipak odgoditi s obzirom da je ostalo malo vremena?

Alen Butumović: Ja mislim da ipak treba sačekati, bez obzira što bi bilo fora vidjeti Balora na WM. No, ako već Rollins neće nastupati, onda vidim Balora u njegovoj ulozi. No, nekako je ostalo premalo vremena do WrestleManije i mislim da nije najidealnija stvar da se on sada vrati.

Emir Ahmethodžić: Balor nije potreban na Maniji. Vratiti ga sada ovako kasno, postao bi samo teret tražeći neki prikladan match pet do dvanaest. Bolje bi mu došao povratak na Rawu nakon Manije.

5. WrestleMania bi ove godine sve skupa mogla trajati sedam sati, što znači da bi glavni dio showa trajao pet. Je li taj jedan dodatni sat potreban?

Alen Butumović: Eh. Pa tko će vam čekati sedam sati da gleda Goldberga i Lesnara u main eventu? Ljudi će vam krenuti odlaziti iz stadiona da izbjegnu gužvu jer tko lud želi gledati Lesnara i Goldberga u main eventu, a ovi što gledaju na Networku će ugasiti i otići spavati jer to je kvalitetnije provođenje vremena od gledanja Lesnara i Goldberga. Mislim da nikako ne trebaju dati taj dodatni sat.

Denis G: Ako izbace nepotrebne nastupe pop divica i fokusiraju se samo na ono što se događa u ringu cijeli show bi se mogao odraditi u maksimalno četiri do pet sati. Sedam sati jednostavno je previše, kako za live puliku, tako i za one koji će gledati kod kuće.

Emir Ahmethodžić: Sedam sati je svakako previše. Ako stvarno žele sedam sati Maniju, bolje bi bilo da podijele u dva dana, prvi u tri sata, a drugi u četiri sata. Tako bi količinski bilo isto, a gledaoci bi mogli lakše prevazići toliko dugu Maniju. Realno, sedam sati u cugu bilo čega je previše za gledati, a kao da gledam da bi to ispunjavali npotrebnim segmentima kao i prošle godine što su.

6. Koliko vam se nakon svega svidio ili nije svidio Fastlane? Neki kažu kako je to već sada kandidat za najgori PPV godine. Slažete li se?

Alen Butumović: Definitivno. Goldberg je vaš novi Universal prvak, Owens je izgubio titulu u 20 sekundi, Strowman je izgubio čisto, Nia Jax je izgubila u nebitnom meču, Charlotte je prvi puta izgubila u također nebitnom meču. Ako to nije dovoljno razloga, onda ne znam.

Emir Ahmethodžić: Show je bio loš. Bilo je nekih dobrih i zanimljivih stvari, ali je to sve utopljenu u moru loših odluka i groznog bookinga. Goldbergova pobjeda od 22 sekundi je samo šlag na tortu, a loših stvari smo imali i prije toga.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Vlakovi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*