Komentatorski stol – Vizija

Koja je bila naša vizija? I sada se to pitamo kada smo krenuli u ovaj projekt – predstaviti ljudima što wrestling je, pružiti onima koji znaju mjesto gdje mogu o tome raspravljati i čitati. Činjenica je da svi ljudi imaju neki oblik vizija, neke od njih, kao osoba u pitanju broj pet, su jako specifične i ostvarive, neke ne.

1. AJ Styles ovog tjedna nije nastupio zbog ozlijede gležnja, koliko će to usporiti priču koju je WWE namijenio za njega? I koja je to priča koju za njega uopće imaju?

Alen Butumović: WWE je najavio kako će Styles ipak sljedeći tjedan braniti titulu protiv Ellswortha, tako da ozljeda izgleda nije teška. Drago mi je zbog toga, bilo bi grozno da je morao predati WWE titulu i povući se iz ringa na neko vrijeme. Povukli su ga s ovotjednih live eventova, što je potpuno ispravan potez da se što bolje oporavi. Ili Undertaker ili John Cena će biti njegovi sljedeći izazivači po mojem mišljenju. Nadam se da ćemo to uskoro saznati.

Filip Stanković: Što se tiče ozljede čuo sam glasine da nije ništa strašno. Ne znam tko bi mogao biti sljedeći njegov izazivač, mislim da će ubijati vrijeme sve do Royal Roumblea. Orton mi mogao biti dobar izazivač, ali vjerojatno neće ulazit u feud zato što je u s Wyattom Tag team prvak. Možda će ovo malo glupo zvučat, ali možda je i bolje da se malo ozljedio jer će tako brže proći vrijeme, ako ne žele stavljati u nikakav feud.

Vedran Karlić: Ozljeda nije strašna, dobro su je ukomponirali u priču, kupili vrijeme, a odmorili prvaka. Ono što nas čeka je meč s Ellsworthom i nadam se da tu neće biti ništa više, a onda idući, ja kažem John Cena. Nisam siguran koliko bih želio gledati meč protiv Undertakera, kojeg nakon svakog meča iznose, dok je AJ trenutno jedan od najboljih na svijetu.  Nema streaka, nema percepcije da godine ne predstavljaju problem – predstavljaju. Dugoročno, želim da Bray Wyatt skine titulu s njega.

2. Bray Wyatt napokon je ugrabio prvu titulu. Jesu li čekali predugo?

Alen Butumović: Jesu, ali davno je on trebao osvojiti titulu, ali uz booking koji je imao donedavno, jako sam zahvalan na ovome. Zaista izvanredno bookiraju Wyatte za sada, situacija s Ortonom je zanimljiva i iščekujem što će se dogoditi sljedeće. Volio bih da imaju malo duži reign s titulama, ali nekako mislim kako grade sve ovo za meč između Ortona i Wyatta na WrestleManiji.

Filip Stanković: Jesu, već je dugo u WWE-u i ovo mu je tek prva titula. Dobar je na mikrofonu, odličan je performer, zna biti i dobar u ringu. Wyatt family su jako loše bookirali dok su bili svi skupa. Da nije došlo do brand splita ne vjerujem n ida bi i ovo titulu osvojio. Ovu trenutnu radnju između Ortona, Braya i Harpera odlično bookiraju, radujem se nastavku priče. Vjerojatno grade meč između Ortona i Wyatta sa nekom velikom stipulacijom i na nekom velikom PPV-u.

Vedran Karlić: Bray Wyatt napokon postaje ono što je odavno trebao biti, čovjek koji privlači druge u svoju grupu. Koji ima neku mistiku na koju padaju i veliki, kao Orton. I dok svi znamo kako je samo pitanje vremena kada će se oni razići, ovako je stvoren momentum i njemu i Ortonu. Ostali su stajati na SS, osvojili su tag tim diviziju, dalje prema glavnoj tituli. Ima smisla, ima razloga, a Wyatt je predugo čekao da dođe do toga.

3. Tom Casiello, glavni pisac unutar WWE tima, koji je zadužen za RAW i Smackdown pisce, prema informacijama dobio je otkaz. Koliko će to utjecati na proizvod?

Alen Butumović: Tek kada prođe nekoliko tjedana, vidjet ćemo je li njegov odlazak imao kakvog utjecaja na kvalitetu produkta i hoće li showovi bez njega biti kvalitetniji, lošiji ili isti. Nisam čuo nešto posebno loše za njega, tako da me je ovo malo i iznenadilo, ali vidjet ćemo kako će se stvari posložiti nakon njegovog odlaska.

Filip Stanković: Nisam previše upoznat s tim čovjekom, ali znam da Raw od ovoga gore ne može. Bookiranje je katastrofalno. Što se tiče Smackdowna, svaki od brand splita je bio dobar. Vidjet ćemo nakon četiri, pet tjedan koliko će njegov otkaz utjecat na tjedne showove (Raw i SmackDown).

Vedran Karlić: Nemam pojma što se točno dogodilo, no ovo je velika vijest. Očigledno postoje razlozi s kojima nismo upoznati.

4. Ric Flair je ponovo na TV ekranima, dobar ili loš potez?

Alen Butumović: Nemam neku posebnu želju gledati ga, posebno ne sada kada je ovaj Charlotte/Sasha feud postao toliko naporan. Nije bio zanimljiv prije nego je otišao, sada je doduše u malo drugačijoj ulozi, ali svejedno. Preživjet ću, ali ga nisam nužno htio vidjeti natrag.

Filip Stanković: Njegov povratak mi nije pobudio nikakve osjećaje, nisam ni ljut ni sretan. Mislim da WWE nema boljih ideja za nastavak feuda Sasha/Charllote pa su njega pozvali da se malo umiješa. Nadam se da će kad završi feud između te dvije cure da ga WWE neće više koristiti.

Vedran Karlić: Ovisi kako će ga koristiti. Nisam bio sretan kako su ga koristili kada mu je kćer prešla na main roster.

5. TNA je otišao još korak dalje – do sada smo u Matt Hardy priči imali segmente snimljene na njegovom imanju, sada ćemo imati cijelu epizodu. Zanima li vas i da li je to dobar smjer za kompaniju?

Alen Butumović: Jako zanimljiva odluka. Ovo što smo do sada vidjeli je bilo prilično ludo, a kakva bi tek trebala biti cijela epizoda. Pogledao sam preview, izgleda sjajno i definitivno ću polgedati. Pokazalo se da su TNA fanovi najzainteresiraniji za ono što Matt Hardy radi, a kako i ne bi, tako da bi TV ratingsi idući tjedan mogli doživjeti skok.

Vedran Karlić: Bez puno razmišljanja, ovo će biti najbolja stvar idućeg tjedna. Može WWE imati svoj PPV, ali za mene će ovo biti najočekivaniji događaj idućeg tjedna. TNA je sredinom godine bio nigdje, no Matt Hardy i njegova priča ga je podigla. I ne samo pomogla, stvorila je od njega senzaciju, čovjek je tu četvrt stoljeća, no nikada nije bio toliko popularan i zabavan kao sada. Napravio je zaokret i oduševio sve. Dugo se o kompaniji nije toliko pričalo, danas druge kompanije razmišljaju o suradnji s TNA, a čak je i WWE probao kopirati njegovu ideju. Zato će iduća epizoda biti nešto posebno, bit će ludo, bit će jako editirano, ali će biti zabavno. A to je ono što mnogi zaboravljaju, wrestling treba biti zabavan.

6. Najnoviji član Bullet Cluba je Cody Rhodes. Kako vam se sviđa on kao njihov član i kako vam se sviđa to što radi od kada je napustio WWE?

Alen Butumović: Bit će dobar dodatak grupi. No, volio bih kada bi ostao isključivo u Japanu. Otkako je napustio u WWE, Cody je bio u svakoj mogućoj Indy promociji i imao meč ondje. To mi je malo glupo. Volio bih kada bi ostao samo u Japanu, a onda se eventualno pojavljivao u ROH-u po potrebi. Mišljenja sam kako je doživio prevelik overexposing u zadnje vrijeme.

Vedran Karlić: Mislim kako se Cody još traži, kako nije točno siguran što želi sa svojom karijerom sada kada je napustio kompaniju u kojoj je bio dugo godina. U TNA mi je bio dobar, ne znam što mu je tamo plan, nisam ga gledao u drugim kompanijama, no NJPW je idući veliki korak. Predstavili su ga sjajnim videom, imao sam dojam da gledam nekog švercera oružjem, uglađenog i opasnog. Nadam se kako će pokazati svima kako u njemu ima puno toga, kako može biti vrh pojedinih kompanija i da je WWE pogriješio u tome kako ga je tretirao.

7. Ovotjedno pitanje upućeno na našem forumu glasi: kako bi vi bookirali Cena vs Undertaker?

Alen Butumović: Ja nisam za to da Undertaker osvoji WWE titulu pa da ga John Cena pobijedi na WrestleManiji. Ako će imati meč, neka imaju običan meč. Neka Cena na jednoj epizodi SmackDowna prozove Undertakera zbog toga što je u WWE-u ostvario sve, samo se nije borio protiv njega na WrestleManiji i pobijedio ga. Undertaker bi tada prihvatio izazov i tada bi njihov bio postao služben. Ako već žele dodati na važnosti meču, neka to bude Undertakerova karijera na liniji. Glasine kažu kako će ova WrestleManiji biti njegova zadnja, eto onda prilike da meč dobije na važnosti. Bilo bi najsavršenije kada bi netko mlađi poslao Undertakera u mirovinu, ali Cena ima itekako kredibiliteta da to napravi.

Filip Stanković: Po meni bi bilo najbolje da oba dvojica stave karijeru na liniju i da John pobijedi. Cena, naravno je stvorio dosta kredibiliteta u povijesti i mogao bi to napraviti. Volio bi da to bude No Holds Barred Street Fight  meč. Osim Cene, mislim da bi bilo dobro da i neki mlađi okonča Undertakerovu karijeru. Owensa da  malo bolje bookiraju on bi bio idealan za to.

Vedran Karlić: Prvo i osnovno, kada bih morao staviti taj meč, on nikada ne bi bio za naslov, pogotovo ne tako da ga Undertaker drži. Idealno bih bookirao Cenu kao negativca, što se vrlo vjerojatno neće dogoditi, no u svakom slučaju bi Undertaker morao staviti karijeru na liniju, dok bi Cena u slučaju pojasa morao ostati na trenutnom broju naslova i nikada ne srušiti Ricov rekord – više nikada ne bi bio u priči za titulu. A kada već govorim, to se ne bi dogodilo, umirovio bih Underetakera.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Vizija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*