Komentatorski stol – Verbalno samoubojstvo

Kaže se treća sreća, a upravo je ta po redu epizoda donijela mali skandal zbog kojeg smo i mi morali paziti što pričamo kako ne bi doživjeli istu sudbinu.

 

Hulk-Hogan

1. Glavna vijest tjedna je Hulk Hogan i njegova rasistička izjava. Mislite li da je ovo njegov kompletan kraj? Koje je uopće vaše mišljenje o cijelom događaju?

Vedran Karlić: Nekada mi nisu jasni pojedini ljudi, znaju da su 24/7 medijski eksponirane zvijezde, štoviše žive od toga, i onda ne paze što govore. Izjava koju je Hogan dao je glupa, što ne umanjuje njenu rasističku težinu. Možemo pričati kako je izrečena iza zatvorenih vrata, u privatnosti, no ako je to njegovo mišljenje (a meni izgleda da je), samo pokazuje nedostatak karaktera i dozu licemjernosti kada će se smješkati s istim tim ljudima po kojima pljuje kada ga ne čuju. Volio bih vjerovati da je ovo njegov kraj, i prije nego sam počeo gledati wrestling imao sam alergiju na Hogana, ali živimo u svijetu gdje će ovaj skandal biti zaboravljen u roku nekoliko tjedana, ponekada mjeseci.

Alen Butumović: Sasvim sigurno iznenađujuć potez od strane velikog Hulk Hogana. Hogan je trebao imati na umu to da je on svjetski poznata zvijezda i da kad bi to jednom došlo u javnost, sigurno ne bi prošlo nezapaženo i da bi time odmah digao veliko prašinu za sobom zato što reći tako nešto nije mala stvar. Tako je i prošlo te je sad Hoganova slika prljava i većini javnosti koja se osjeća uvrijeđenim kada čuje takvo što se on zamjerio za života. WWE je također poduzeo velike akcije u vezi toga što je bilo i očekivano jer WWE sebe smatra anti rasističkom kompanijom. Ne vjerujem da će WWE ponovno uspostaviti nekakve odnose s Hoganom nakon ovoga.

Igor Gujić: Mislim da je ovo jako licemjerno od jedne kompanije kao što je WWE da izbriše Hogana iz povijesti, oni su često potvrdili da su i sami rasisti. Je li ovo kraj? Apsulutno ne, Hulkamania lives forever brother.

Emir Ahmethodžić: Hulk Hogan je oduvijek bio i više nego kontroverzna ličnost u WWF/WWEu. Koliko god se žalili i pričali o dvostrukim standardima koji možda postoje po pitanju rasizma, Hogan je svakako pokazao rasizam, i to se ne smije trpiti. PR menadžeri ga mogu pokušati vaditi sa raznim isprikama putem društvenih mreža, ali uozbiljimo se, to niko neće ozbiljno shvatiti.

VKM

2. WWE se instantno distancirao od svoje legende, praktički se ponašaju kao da nije postojao (Chris Benoit manevar). Odobravate li takav postupak?

Vedran Karlić: Ni pod razno. Trebao se distancirati, to bih ja napravio na čelu kompanije, ali nikada ne bih retroaktivno brisao sve što je napravio. U mojim očima to je jednako jadan potez. Čak i uz svoj osobni stav o njemu, praviti se da nije bio utjecajan bilo bi prokleto ignorantno. Obustaviti prodaju njegovih majica? Apsolutno. Maknuti ga iz kuće slavnih u koju ste ga sami inducirali? Apsolutno ne – jednako licemjerno.

Alen Butumović: Da je trebalo poduzeti nešto u vezi toga, sasvim sigurno je. No, da je trebalo u potpunosti izbrisati Hogana iz prošlosti, to svakako ne. Nije Hogan bilo tko u svijetu hrvanja. Ipak je on jedna od najvećih zvijezda ovog posla, to je razumljivo i WWE nije trebao tako postupiti s njim. Trebali su ga kazniti možda novčano, izbaciti ga s mjesta sudca u Tough Enoughu, zaustaviti prodaju njegove robe, ali sada se pretvarati da on nije uopće postojao i zanemariti svu njegovu prošlost i veliku karijeru koju je imao u ovom poslu, e to je već apsurdno.

Igor Gujić: Čovjek koji je WWE-u i Vinceu osobno donio ogromno bogatsvo, a s druge strane nas uveseljavao toliko dugo jednostavno ne zaslužuje takav tretman, isprika javno bi bila dovoljna.

Emir Ahmethodžić: Kada neko napravi nešto loše, nešto apsolutno grozno, onda se kompanija treba ograditi od toga. Raskinuti bilo kakvu vezu sa Hoganom je po meni ok. Međutim, Chris Benoit manevr, apsolutno ne podržavam. Iako mi je prihvatljiva odluka da ne promoviraju tu osobu, da ga ne spominju svaki show, svaki trenutak, demoniziranje svega što je ikada u životu predstavljao i pri tome kažnjavajući sve one koji se odluče dotaći ičega što je vezano za tu osobu, tipa fanovi sa svojim signovima i chantima, ne mogu podržati, Čak i može izazvati samo revolt kod fanova. Plus, ako mogu imati osuđenog silovatelja Mikea Tysona u Hall of Fameu, ne vidim zašto bi hogan trebao biti izbačen. Ali to je stvar medijske propagande.

Taker-lesnar brawl

3. Vratimo se na aktualna događanja. Undertaker i Brock Lesnar imali su sjajnu tučnjavu na RAW-u, jesu li njom podigli vaša očekivanja za predstojeći SummerSlam meč?

Vedran Karlić: Na forumu je ovih dana bila prilično velika rasprava o Undertakeru, o njegovim godinama i o tome što mu ovo treba. To mišljenje mogu podržati, ali isto tako mogu reći kako me usprkos tome meč zanima. Hoće li biti najbolji meč svih vremena? Ne, neće biti niti u konkurenciji najboljih mečeva ove godine, ali mislim kako i dalje mogu ispričati zanimljivu priču koja će me zabaviti uz ponešto kvalitetnih poteza.

Alen Butumović: Sjajna tučnjava Undertakera i Lesnara obilježila je zadnji Raw i uvjerila mnoge, pa tako i mene da Undertaker nije još gotov te da je spreman za još koju borbe jer da nije, ne bi ni dolazio natrag u WWE, a pogotovo ne u vrijeme SummerSlama. Inače se samo pojavljuje u vrijeme WrestleManije, no nakon četiri godine ga ponovno vidimo i u vrijeme SummerSlama u WWEu. Ne očekujem izvrsnu borbu od ove dvojice, no da očekujem da će biti dobro, da. Njihov WrestleMania meč nije bio previše dobar, no neću tu puno govoriti jer je Undertaker tada rano u meču doživio potres mozga. Ako se to ovdje ne dogodi, mogli bismo vidjeli vrlo dobar meč. Još da im je nekakva stipulacija koja bi pristajala ovoj priči (Street Fight, Falls Count Anywhere, čak i Hell in a Cell) ovo bi moglo iznenaditi mnoge ljude koji ne vjeruju da će meč biti dobar.

Igor Gujić: I jesu i nisu, mislim tučnjava je bila odlična, a sad hoće li to prenijeti na meč u ringu sa obzirom na Undertakerove godine i mogućnosti. Nadam se dobroj predstavi, no kako sam rekao nisam optimističan.

Emir Ahmethodžić: Uz adekvatnu stipulaciju, mislim da Undertaker v Lesnar ne može razočarati. Borba na Sumerslamu treba da bude klasična tuča. Nikakvo hrvanje, nikakvi posebno atraktivni potezi niti ispaljivanje završnih poteza u nedogled, samo opća tuča!

Sting

4. Glasine po kuloarima su te da bi se i Sting mogao pojaviti na tom događaju kao partner Reignsu i Ambroseu protiv Wyatt obitelji. Mislite li da će se to dogoditi?

Vedran Karlić: Možda bih prije skandalom s Hoganom rekao ne, ovako ću biti bliže da. Ako to naprave, neka to naprave s nekim dobrim razlogom.

Alen Butumović: Ja bih volio da se Sting vrati, udruži s Ambroseom i Reignsom protiv ponovno (napola) formirane Wyatt obitelji. Sting još može ići u ringu, a uz Reignsa i Ambrosea mislim da bi zasjao u ovom meču jer ne bi trebao raditi cijeli meč pošto bi ovo bio 6-Man Tag. Bio bi to jedan zanimljiv meč gdje bi Sting ostvario pobjedu pošto već nije u svom prvom meču u WWEu.

Igor Gujić: Nadam se da neće, obožavam Stinga i sve što ide uz njega jer mi je osobni heroj broj 1 iz dijetinstva, međutim u ovoj priči ga ne želim gledati jer nema apsolutno nikakvog smisla da se petlja u ovo.

Emir Ahmethodžić: Mislim da se za Stinga sprema nešto veće od Wyatta i bivših Shieldovaca. Sting v Taker za WM 32 je javna tajna, i mislim da je samo pitanje vremena kada će WWE krenuti razvijati tu priču. Sting bi mogao imati neki dodir sa Takerom na Summerslamu, ali mislim da neće biti ni u kakvim tag matchevima.

Wyatt Family

5. Pretpostavimo da se dogodi, Wyatt obitelj će trebati trećeg člana. Kako je Erick Rowan ozlijeđen trebat će netko novi. Dajte mi, ovako iz vedra neba, jedno ime koje bi dodali obitelji.

Vedran Karlić: Sandow, već ima bradu, a pokazao je kako i s groznim ulogama može izaći na kraj. Jedino nema konstituciju, ako će na nju gledati Bull Dempsy iz NXTa (premda mislim kako to ne bi bio dobar potez).

Alen Butumović: Rowan se ozlijedio baš u krivo vrijeme. Ja bih stavio Bo Dallasa ovdje. Dallas je Wyattov brat u stvarnom životu i kad bi to nekako prenijeli u priču, mislim da bi to ispalo dobro. Jedini je problem što nema bradu, ali do SummerSlama se i to može riješiti, pa makar to bila i ona mala bradica.

Igor Gujić: Iako se nadam da se takav scenarij neće dogoditi ali ja ne vidim niti jednog wrestlera koji to mjesto može zauzeti, nema u rosteru takvih likova koji bi se uklopili u tu priču ali dakako ima u NXT-u, možda Bull Dempsey ili Baron Corbin?

Emir Ahmethodžić: Ne znam baš. Možda Rusev? Što da ne. Očajno treba novu priču da izađe iz glupog ljubavnog kvadrata, i osvježenje lika i ovo bi bilo idealno po meni.

Jushin Liger
6. WWE je najavio kako će Jushin Liger se pojaviti na NXT Takeoveru. Je li to dobar potez?

Vedran Karlić: Da, nemam ništa protiv toga.

Alen Butumović: Dobar potez za WWE je i bit će atrakcija gledati Jushin Ligera u NXT ringu jer je još uvijek dobar između tih konopaca. No, pravo pitanje je što je sad ova iznenadna vijest učinila za ROH/NJPW odnose. Jushin Liger hrva u NJPWu, no smije se rezervirati za bilo koji event, uz naravno dopuštenje NJPWa. No, NJPW je dobro povezan s ROHom, A NXT će imati Takeover istu večer kada će i ROH imati neki svoj događaj. Stoga se tu postavlja pitanje ‘Kako je NJPW mogao dopustiti Ligeru da hrva za NXT istu večer kada ROH ima svoj događaj gdje ćemo također vidjeti hrvače iz New Japana?’ Zanimljiva je ovdje situacija i tko zna što bi moglo proizići iz ovoga. Čuo sam da su se ulaznice za ROH događaj krenule puno sporije prodavati otkako je NXT najavio Takeover. Hoće li ovo pomutiti odnose između ROHa i NJPWa, vidjet ćemo.

Igor Gujić: Bilo bi fora vidjeti Ligera u NXT-u, no mislim da je to kratkoročan angažman, ali svakako se veselim tome.

Emir Ahmethodžić: Da, ok sam s tim.


Cen

7. Je li WWE napravio dobar potez ostavivši US titulu na Ceni?

Vedran Karlić: Cena je pomogao tituli da dobije neko značenje, premda je svim bilo jasno kako otvoreni izazov ne može trajati zauvijek. Baš zbog toga sam mišljenja kako je na isti način titula trebala promijeniti vlasnika, a Owens je bio itekako dobar odabir da je uzme. Sada kada Cena kreće na glavnu titulu, postavlja se pitanje što će biti s US titulom, hoće li biti imalo fokusa na njoj? Hoće li i dalje davati drugima priliku da je osvoje? Zbog svega toga, mislim da su je trebali maknuti s njega, makar na najprljaviji način moguć.

Alen Butumović: Battleground je trebao biti događaj kada je Owens trebao uzeti titulu od Cene. No nije. Cena je i dalje US prvak. Iako je Cena poprilično vratio sjaj toj titulu i u ovom periodu od WrestleManije imao dosta dobrih mečeva za titulu, mislim da je vrijeme da je Cena ispusti. Kako će se to sada dogoditi, ne znam. Cena sada navodno ide na Rollinsa za WWE titulu na SummerSlamu. Što to sada radi za US titulu i hoće li se ona braniti na tome događaju, ne znam, ali trebala bi. Baš me zanima kako će sada ovo odigrati. Hoće li Cena izgubiti titulu u otvorenom izazovu u idućih nekoliko tjedana? Dobar scenarij bi bio da Rollins košta Cenu titule na idućem Raw-u titule pošto mu je Cena govorio o tome kako pravi prvak izgleda na prošlom Raw-u.

Igor Gujić: Mislim da nije, Ceni ta titula više ne treba, ali on ima pre veliki ego da bidopustio da izgubi titulu od rookiea, jednostavno to nećemo vidjeti on tu titulu bude sam abdicirao po mom mišljenju. Owensu bi US titula došla jako dobro u ovoj situaciji, pogurala bi ga naprijed i dala nama fantastične mečeve za titulu.

Emir Ahmethodžić: Nemam ništa posebno protiv toga što Cena drži titulu, ali titula u mojim očima i dalje izgleda beznačajna. Kako ide, Cena bi mogao u rivalitet sa Rollinsom za WWEWH titulu, što baca US titulu u skroz drugi plan, kao da niti ne postoji. Cena kao dominantan prvak je ok, ali dominantan Cena koji gubi titulu od nekoga ko je spreman da ga iznenadi jedne večeri na Rawu i nadmudri ga, savlada i postane novi prvak? Neko kao Cesaro? To bi bilo mnogo bolje. Cenini sedmični US challengei, u biti nisu doprinosili ničemu. US titula i dalje nema nekog značaja, i mislim da je i vrijeme da WWE shvati da su dvije midcard titule previše. Ujediniti US i IC titulu i završiti to jednom zauvijek.

Lucha
8. Hoće li se postići dogovor za drugu sezonu Lucha Undergrounda?

Vedran Karlić: Zaista se nadam, ali sam svjestan toga kako se u TV kućama gledaju samo rejtinzi i koliko proizvod donosi novaca. To je bio razlog gađenju mnogih zabavnih projekata kroz povijest, stoga je skepticizam postojeći i opravdan.

Igor Gujić: Na žalost ne pratim konkretno Luchu, pratim samo pojedine mečeve, od onoga što sam vidio bio sam oduševljen i nadam se da budu nastavili sa pričom jer takvo nešto je potrebno pro hrvanju.

Emir Ahmethodžić: Finansije bi mogle biti problem, ali mislim da hoće. Lucha se pokazala kao sjajna nova kompanija sa sjajnim borcima u svojim redovima i vođom koji zna što radi sa svojim kadrom. Vjerujem u njih i vjeruje da će uspijeti.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Komentatorski stol - Dosadne slike

Leave a comment

Your email address will not be published.


*