Komentatorski stol – Veliki wrestling tjedan

Pred nama je jedan od najvećih tjedna u wrestlingu u dosta vremena. Tjedan u kojem SmackDown prelazi na FOX, a NXT kreće u borbu s AEW Dynamiteom. Kroz sve ćemo proći u ovom broju Komentatorskog stola.

Kao što smo spomenuli, pred nama je uistinu velik tjedan. Krenuvši od Rawa u ponedjeljak koji ima posebne najave ovaj tjedan, preko NXT-a i AEW-a u srijedu, SmackDowna u petak, pa sve do Hell in a Cella u nedjelju. Što očekujete od ovog tjedna, ali što očekujete od wrestlinga općenito u budućnosti? Hoće li od ovog tjedna stvari u wrestlingu krenuti nabolje, ponajprije kada je u pitanju WWE?

Alen Butumović: Doista je ovaj tjedan krcat ogromnim stvarima i mislim da možemo biti sretni svi mi koji uživamo u wrestlingu jer ne pamtim kada se dogodio ovoliko pun tjedan. U svakom slučaju jedva čekam sve showove da vidim kako će stvari sada funkcionirati. Saznali smo da i Raw i SmackDown mijenjaju svoje setove, mijenjaju komentatore, mijenjaju intro, tako da me veseli taj novi i svježi izgled dva spomenuta branda. Veseli me i sukob NXT-a i AEW-a koji bi već prvi tjedan mogao pokazati tko gdje stoji. U svakom slučaju ovaj tjedan će nam dati puno odgovora, ali vjerujem da će napraviti jednako toliko novih pitanja za budućnost.

Kristijan B: Najviše me veseli Dynamite. Zanima me u kojem će smijeru ići AEW, sada kada imaju tjedni show. SmackDown bi mogao biti zanimljiv. Ostalo me ne zanima previše.

Krenimo redom. Raw u ponedjeljak se promovira pod krilaticom ‘season premiere’ što je vjerojatno samo WWE-u jasno što to znači. Tri su titule na liniji, Lesnar se vraća, kao i Hogan i Ric Flair. Što očekujete od ove epizode?

Alen Butumović: Ovo je napravljeno čisto zbog toga da se uđe u ovaj tjedan na jedan velik i svečan način te da WWE već u ponedjeljak krene hvatati momentum za srijedu i petak. Ako budu dali mečevima vremena možda i dobijemo dobar show. Rollinsov i Reyov meč sasvim sigurno ima dosta potencijala. Lesnarova, Hoganova i Flairova pojava me previše ne uzbuđuju. Ne treba nam još jedna verzija Raw Reuniona.

Dalje se prebacujemo na srijedu gdje će se izravno sukobiti NXT i AEW Dynamite. Tko ima bolji card za svoj show i tko će imati bolju i veću gledanost?

Alen Butumović: NXT je bome složio jedan nevjerojatan card koji bi mogao biti na svakom Takeoveru, tako da mislim da su oni po tom pitanju u prednosti. Ne zaostaje AEW puno po tom pitanju, ali je ipak njihov card malo slabiji. Što se tiče gledanosti, nisam siguran. NXT je navukao milju u prva dva tjedna, to jest uspjeli su zadržati milijun od prvog tjedan i to je uspjeh, tako da ne očekujem veliki pad kod njih, a samim time mislim da bi mogli dobiti AEW ovdje. No, teško je to predvidjeti jer ne znamo u kakvoj je poziciji AEW budući da njihov prvi show tek dolazi.

Kristijan B: Jako me zanima ishod prvog tjedna emitiranja. NXT je složio jedan jako dobar card, ali AEW je nešto što se dugo čekalo. Mislim da će AEW privući više gledatelja od NXT-a, prvenstveno jer je prvi show, a za dalje nisam siguran kolika će razlika biti.

Za kraj radnog tjedna, SmackDown će nam servirati svoju epizodu na FOX TV-u. Lesnar se bori za WWE titulu, Horsewomen će se boriti u tag meču, Owens i Shane stavljaju karijere na liniju itd. Kako vam se sviđaju njihove najavljene stvari i koju gledanost očekujete?

Alen Butumović: Očigledno su se potrudili jer samim time što će Lesanr imati meč na TV-u nakon valjda petanest godina je dovoljno velika činjenica da je ovo jedan show vrijedan gledanja. No, Owens i Shane bi mogli pružiti jednu zanimljivu overbookiranu fiestu, dok bi cure mogle ponoviti solidan meč. Što se tiče gledanost, njihov show ‘Greatest hits’ od prije par dana na FOX-u je povukao preko milijun gledatelja, a bio je jedva najavljen tako da definitivno očekujem da ovo ide preko 3 milijuna.

Kristijan B: Lagao bi kada bi rekao da me zanima. Sve je nekako predvidljivo ili već viđeno. Neka ovaj show i bude jako dobar, neka ovaj show privuče više od 5 milijuna gledatelja, problem ostaje, a to je kontinuitet.

Ovo izdanje Komentatorskog stola zaključit ćemo s dva potencijalna povratka u WWE-u. Jedan je povratak Johna Morrisona u ring, dok je drugi povratak CM Punka, ali ne u ring, nego u FS1 studio show. Što mislite o ova dva slučaja?

Alen Butumović: Bit ću kratak i reći kako je ovo dobro za obojicu. Morrisonu nije dugo ostalo u ringu i siguran sam da želi završiti karijeru u WWE ringu uz nešto lakši tempo i više love, a Punku će dobro doći takav posao jer svi znamo da je dobar u tim ulogama.

Kristijan B: Nisam siguran da će se CM Punk vratiti. Ne vjerujem u to. Toliko puta su pisali i nagađali, da mi je to sada nevjerojatno. John Morrison je mogao odabrati bolji put od ovoga. Mogao je otići bilo gdje drugdje, biti malo malje plaćen, ali zato puno bolje rangiran i imao bi puno više slobodnog vremena.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Veliki wrestling tjedan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*