Komentatorski stol – Uskršnji blagdani

ProHrvanje ovom prilikom želi sretan i blagoslovljen Uskrs svima koji ga slave!

1. WrestleMania je za tjedan dana, a meč između Undertakera i Cene još uvijek nije najavljen. S obzirom da smo još prije nekoliko tjedana znali da će se meč dogoditi, je li WWE ipak trebao službeno najaviti ovaj meč? 

Alen Butumović: Mislim svejedno je. Ja već odavno ovaj meč ubrajam na card, ali da, trebali su ga najaviti, no zbog potrebe priče nisu. Nitko ionako neće kupiti priču da se ovaj meč potencijalno neće dogoditi jer se Taker neće pojaviti. Osim ako ne dođe do ozljede jednog od njih dvojice, ali neće. Priča je u redu, Cena ju je na solidan način nosio sam svih ovih tjedana, ali nadam se da će meč službeno najaviti u ponedjeljak.

Emir Ahmethodžić: Trebali bi najaviti na narednom Rawu, ali nije ni bitno više, kada je jasno da će matcha biti. Nisam baš uzbuđen zbog njega, štaviše nakon prošlogodišnjeg ‘oproštaja’ mislim da se Taker ne bi smio pojaviti u ringu više, ali kada će se to već dogoditi, priča je barem bila solidna.

Vedran Karlić: Čak pričaju začuđujuće dobru priču nakon prošlogodišnjeg oproštaja. Samo… Cena je u toj priči negativac, egoistični manijak koji želi na WM, pa makar to značilo izvući Undertakera iz mirovine. Barem bi ta priča trebala biti, no Cena je superheroj, pa je (naravno) ne prezentiraju na taj način. Meč će imati publiku, ali ne i kvalitetu. Plus, skrivaju stanje u kojem je Undertaker do posjednjeg mogućeg momenta.

2. Kad smo već kod WrestleManije, WWE navodno pokušava doći do Rocka koji možda bude bio spriječen zbog promocije novoga filma u Europi. Hoće li WWE propasti ako Rock ne dođe na jednu WrestleManiju? 

Alen Butumović: Ne mora doći, neka ide na promociju filma, nitko ga ionako ne treba i bit će bolje bez nekog njegovog dosadnog segmenta. Ako on traži neke specijalne uvjete pod kojima bi došao, takve onda i ne trebaju. Dosadan je i ide mi na živce. Ionako su prodali ulaznice gotovo sve, card je im je jako popunjen i bolje to vrijeme dati nekom meču.

Emir Ahmethodžić: Nije potreban da budem potpuno iskren. Shvatam i zašto bi se njemu dolazilo, obzriom da će vjerovatno njegovi rođaci (Roman i Nia) osvojiti titule te večeri, ali Mania neće biti ništa bolja sa njegovim 20ominutnim promom.

Vedran Karlić: Ako to znači da će konačni događaj biti 20 minuta kraći, neka ostane promovirati film. Ionako neće biti u ringu kao borac.

3. Koja su vaša mišljenja o North American titulu koju NXT uvodi na Takeoveru? 

Alen Butumović: Naziv titule i nije baš najkreativniji, ali mene mnogo više zanima kakav će biti dizajn titule, nadam se da će malo odskakati od ostalih NXT titula ipak. Ali način na koji će uvesti titulu je genijalan jer ovaj gore meč bi trebao biti sjajan, a uz to je i jako nepredvidljiv.

Emir Ahmethodžić: Zanimljiv naziv, i zanimljivo da uvode još jednu midcard titulu (ako računamo i UK titulu) na NXT. Match bi trebao biti odličan, tako da se neću žaliti. Vjerujem Tripsu i NXTu, tako da ću pustiti da vidim šta će raditi sa njom prije nego sudim.

Vedran Karlić: U teoriji sam protiv još jedne titule za NXT. Mislim da nije baš potrebna, al’ do sada je NXT radio više dobroga nego lošega, tako da ću vjerovati kako imaju plan za ovo. Meč izgleda odlično, ako mu daju i main event, da pokažu novu titulu kao nešto važno, to će biti još jedan plus.

4. Gargano i Ciampa također će imati meč na Takeoveru, a stipulacija je Unsanctioned meč. Mislite li da je ovome meču bila potrebna stipulacija? 

Alen Butumović: Meni je to u redu odluka. Svakako očekujem od meča da bude sjajan, a ovo imaju još više slobode i prostora za kreativnost. Jako su dobro izgradili meč tijekom ovog feuda i mislim da svi jedva čekaju ovaj spektakl.

Emir Ahmethodžić: Dobra je odluka da bude unsanctioned. Tako su uspjeli sklopiti u priču i Garganov odlazak sa NXTa, a i mržnju koja postoji između ove dvojice. Priča je fantastično odrađena, a match bi mogao ukrasti cijeli vikend.

Vedran Karlić: Ovdje je sve u savršenom redu. Dobra priča, nadamo se i dobar meč koncem idućeg tjedna.

5. Sakura Genesis je sutra, a cijeli card je najavljen. Vaša mišljenja o njemu? 

Alen Butumović: Zadnja tri-četiri meča definitivno ne bi trebala razočarati, no naravno najviše očekujem od main event meča između Sabrea i Okade. Nadam se da će biti nešto bolji od onoga što je Sabre imao s Tanahashijem u finalu Cupa. Trebao bi biti dobar i konstantan show.

Vedran Karlić: Izgleda solidno. Hoće li biti najbolji show godine? Teško, ali mislim kako će biti sasvim solidan.

6. Mnogi su meč između Golden Loversa i Young Bucksa nahvalili, a neki, uključujući i Meltzera, dali su mu pet zvjezdica. Kako se vama taj meč dopao? 

Alen Butumović: Već sam napisao recenziju o ovome tako da možete pogledati to ovdje. Ali u kratkim crtama, jako mi se svidio meč, n bih baš išao toliko daleko i dao mu 5 zvjezdica, ali svakako će biti u vrhu najboljih mečeva godine.

Vedran Karlić: Kada vam najave ovaj meč, jedna od riječi koja vam sigurno padne na pamet je spotfest. No meč je bio sve samo ne to. Nemojte se zavarati, bilo je suludih poteza, ali je bilo i nečega što godinama nismo imali u Young Bucks mečevima, nečega zbog čega im godinama progovaraju – nedoostatak sellanja i folozofije. Tu su pokazali ono što je dio nas odavno znao, oni sve to znaju, samo više vole stil u kojem to ne moraju raditi. Ovaj meč je imao odličnu priču, a oba tima su to radom u ringu podigla na razinu zbog kojeg moramo govoriti o ovom meču u razgovoru za meč godine. Interakcija između Omege i Young Bucksa je bila fantastična.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Uskršnji blagdani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*