Komentatorski stol – Umjetnost

Postoje razne vrste umjetnosti danas. Neke od njih su glazba, film, književnost, ples, slikarstvo itd. Profesionalno hrvanje isto tako možemo smatrati jednom vrstom umjetnosti zbog svojih dramskih/glumačkih elemenata. Slažete li se i vi da je hrvanje umjetnost? Ili je to samo sport? Ili je jednostavno oboje?

 

20161108_match_survivorseries_sd_5on5_2-9194a13e3adc92545a11e17f83797aca

1. Survivor Series je za nešto više od tjedana dana, a kako smo već odavno doznali, trajat će četiri sata. S obzirom da imamo samo 6 mečeva za sada, očito je da će neki mečevi dobiti jako puno vremena. Hoće li to utjecati na kvalitetu pojedinih mečeva i koji bi po vama trebali dobiti koliku minutažu? 

Alen Butumović: Po meni niti jedan meč, izuzev muškog eliminacijskog meča, koji bi dakako trebao biti main event, ne bi trebao preći pola sata. Goldberg i Lesnar ne smiju dobiti pretjerano veliku minutažu jer će im onda meč biti gori nego onaj prvi. Žene i timovi trebaju dobiti oko 20 minuta, a ostali mečevi za titule neka dobiju 15 minuta. Sada imaju dosta vremena i svaki meč može dobiti dosta vremena, ali ne smiju pretjerati s time. Očekujem da najave još koji meč koji će popuniti mjesto.

Emir Ahmethodžić: Survivor Series matchevi će dobiti dosta vremena, jer po samoj strukturi su takvi da ne mogu dobiti ispod 20 minuta. Pogotovo onaj sa tag teamovima, jer će u njemu biti 20 učesnika. Raw vs SD će samo po svojoj važnosti ići u najmanju ruku 35 minuta, a moguće je da traje i do 45-50. To i dalje može ispasti dobro. WWF vs Alliance je bio dosta solidan match i bio jako zabavan na trenutke, a trajao je 45 minuta. Sad je samo pitanje, kako će oni to konstruisati.

Vedran Karlić: Ja mislim da uz najavljeno imaju dovoljno vremena za popuniti satnicu. Moj veći problem je što će struktura biti takva da će jako puno toga biti prazan hod. Pa pola sata minimalno će biti samo svi ulasci u ring u svim najavljenim mečevima. Dodajte na to još vrijeme između mečeva, montaže i imate jako puno stvari koje nisu hrvanje.

20161108_match_survivorseries_kendrickkalisto-447966199a59ca705651d17b3f7757f5

2. Uz Survivor Series eliminacijske mečeve, imat ćemo još dva sukoba između Rawa i SmackDowna. Ziggler će braniti titulu protiv Zayna i iako izgubi IC titula promijenit će brand, a isto će se dogodi i s Cruiserweight titulom, ali i cijelom divizijom ako Brian Kendrick izgubi pojas od Kalista. Kolika je mogućnost da do ovoga zaista dođe i koliko bi to bilo dobro?

Alen Butumović: Ne, ne, ne i nikako ne. Ovo se ne smije dogoditi. Što će se dogoditi ako IC titula ode na Raw? Što će tada ostati SmackDownu? Za što će se boriti njhovi mid-card hrvači? Raw će tada imati dvije mid-card titule, a to je potpuno nepotrebno. Cruiserwieght titula ili neka ostane na Rawu ili neka je jednostavno ukinu s obzirom da ćemo imati njihov show na WWE Networku krajem mjeseca. IC titula ne smije prijeći na Raw, vidjeli su da ona odlično funkcionira na SmackDownu i sada žele prebaciti pozornost na Raw, a to uz onakav booking neće moći. Točno se bojim da će SmackDown ostati debelo oštećen ovim PPV-om.

Emir Ahmethodžić: IC titula na Rawu bi bila ogromna greška. Nedostajala bi midcard titula na SmackDownu, i kome će to koristiti? Šesta titula na Rawu sigurno neće popraviti kvalitet showa. Što se CW titule i divizije tiče, možda će gledati da bude draw i da cruiserweighti budu samo na svom showu. Na Rawu su irelevantni, a ne znam baš koliko bi im pomogao prelaz na SD. Stvar je u tome što ih ne predstavljaju uopće, već ih isturaju u random tag team matcheve i nebitne singles matcheve bez ikakve pozadine i priče iza sebe. Možda bi SD writeri to bolje odradili. Ne bih bio protiv toga da se pokuša.

Vedran Karlić: Što se pametnog dogodilo s US titulom u zadnjih godinu dana? Upravo to – ništa. Što se dogogilo s CW titulom od kada je uvedena na RAW? Isto jedno veliko i dosadno ništa. Ista će stvar biti s IC titulom. Trenutno IC titula ima prestiž, Miz joj ga je donio, Ziggler bi morao nastaviti. Titule koje nisu važne nemaju smisla. Treba ih napraviti važnima kako bi i publici bile zanimljive. CW nema potrebe ići na SD ako planiraju imati posebnu Network emisiju. Premda vjerujem kako bi tamo imali enormno više prilike nego sada.

018_sd_11082016hm_0408-5eb3584ec9a60fdcdc56b5fcea8824ae

3. Dogodila se jedna značajna promjena u muškom meču, Shane će zamijeniti Corbina kao peti član SmackDown tima. Dobra odluka ili ne?

Alen Butumović: Nisam baš oduševljen, ali valjda znaju što rade. Nije loš dodatak, sasvim sigurno bolji nego Corbin ako ćemo samo prodavanje PPV-a jer Shane je veća atrakcija, to je sigurno. Nadam se da neće imati preveliku ulogu u meču, ili ne daj Bože, sole survivor, ali sve ostalo će biti u redu.

Emir Ahmethodžić: Glupost. Opet stavljanje GMova (McMahona) u spotlight ispred drugih zvijezda na rosteru. Čekam da i Foley ubaci sebe umjesto Rollinsa ili nešta. Ovo i dalje može biti dobro, ali imam apsolutno nula povjerenja u kreativni tim. Najvjerovatnije će iz ovog matcha Shane izaći kao najveći badass koji će eliminirati dvojicu iz Raw tima kako bi onda on dobio momentum da mogući match sa Lesnarom na Maniji.

Vedran Karlić: Ovo može biti sjajno, ali i kriminalno. Važno je pitanje na koji će ga način koristiti i kakvu priču žele ispričati. Dat ću ovome priliku bez puno kritike.

20161103_sd_preview_undertaker-3f6ee233da1264645452cfdcd57a1e33

4. SmackDown će sljedeći tjedan održati svoju 900-tu epizodu. Puno stvari je najavljeno, od povratka Undertakera i Edgea, pa do meča za IC titulu. Što očekujete od svega toga?

Alen Butumović: Ne znam koju bi Undertaker ulogu mogao imati, mislim da bi se čak mogao uplesti u feud između Wyatta i Kanea. Možda nas čak iznenade, pa ga stave na Survivor Series u nekom obliku. Za Edgea je već najavljen Cuttin Edge sa SmackDown Survivor Series timom, tako da on vjerojatno i neće imati toliku ulogu u showu. Meč između Zigglera i Miza bi trebao biti još jedan veoma dobar meč, a najavljen je i meč između Nikki i Carmelle što bi trebalo biti solidno.

Emir Ahmethodžić: Bit će lijepo prisjećanja na stara vremena. Jubileji su jedini showovi kada ne samo da opraštam, već i podržavam cijelu tu nostalgiju. Edge će vjerovatno biti u nekom komičnom segmentu sa Stylesom ili Mizom, a Undertaker će vjerovatno započeti svoju WM priču sa Cenom na ovom showu. Trebalo bi sve to biti zabavno.

Vedran Karlić: Ako vas zanima što će Undertaker raditi na WM onda morate pogledati ovaj show. To je ono što ja vidim uz same ove najave.

20150107_light_smackdownsgreatest-hp

5. Kad smo već kod SmackDowna i njegove 900. epizode, što bi izdvojili za svoj najdraži trenutak u cijeloj povijesti dotičnog branda?

Alen Butumović: Istaknuo bih jedan meč koji mi je vjerojatno najdraži meč u povijesti SmackDowna, a to je onaj Ironman meč između Kurt Anglea i Brock Lesnara. Uz to, ima tu još pamtljivih trenutaka s Undertakerom i Eddieom Guerrerom, John Cena je također debitirao na SmackDownu, Stone Cold je pretukao Booker T-a u trgovini što je prikazano također na SmackDownu, a tu je još i ono razaranje ringa u meču između Big Showa i Lesnara.

Emir Ahmethodžić: Lesnar vs Show kada se ring razbio mi je najveći momenat SmackDowna definitivno. Edgeov cash in mi isto ostaje u pamćenju, kada se rodio jedan od najvećih rivaliteta u SD historiji Undertaker vs Edge. Austin i Booker T brawl u prodavnici, kao i Austinovo uništavanje DX Express su isto jako smiješni i zabavni momenti.

cwtfmkvvqaadcv4-1478586651-800

6. Goldberg i Brock Lesnar na Rawu će imati verbalni (a možda i fizički) okršaj prije nego se doista susretnu na Survivor Seriesu. Jesu li trebali sačuvati njihov ponovni sastanak tek za Survivor Series ili je ovo dobar potez?

Alen Butumović: Dobro je što ćemo ih vidjeti u istom ringu prije PPV-a, volio bih da imaju neki luđi brawl koji bi i mene, a vjerujem i ostale, malo više zainteresirao za njihov meč.

Emir Ahmethodžić: Face off su trebali imati davnih dana. Lesnarovi rivaliteti mi idu na živce i zbog ovoga, što jednu sedmicu ima promo on, drugu njegov protivnik, rinse and repeat sve do posljednje sedmice pred PPV kada će se konačno susresti lice u lice, ponoviti sve što su rekli prethodno i ništa više. Jednolični rivaliteti većinom.

Vedran Karlić: Već viđeno sto puta. Jedan tjedan jedan, drugi tjedan drugi i onda se pred kraj vide i to najčešće nije pamtljivo. Nadam se kako će me ovog puta iznenaditi i dostaviti nešto više od uobičajenog.

rvd-philly-wwe

7. Ovotjedni hrvač tjedna je RVD – Rob Van Dam. 

Alen Butumović: Rob Van Dam je zabavan kečer, ali ništa više od toga. Na mikrofonu je prosjek, ponekad i niže od toga, imao je dosta dobrih mečeva u ECW-u i dobar je u gimmick mečevima jer će napraviti pokoji ludi potez, ali to je to.

Emir Ahmethodžić: RVD je svoj vrhunac doživio u ECWu i u ranoj fazi WWF/WWE. Imao je dobre i unikatne poteze zbog koje se izdvajao iz mase i privukao pažnju publike. Na mikrofonu nije bio baš najbolji, ali mislim da bi vremenom nadoknadio sve to, međutim bio je sam sebi neprijatelj. Osim što se često povrijeđivao, volio je i marihuanu, koštao sebe posla u WWEu zbog toga i od tada je sve išlo prema dolje. Svakako će ostati upamčen kao veliki izvođač i buduće generacije će se vračati unazad da gledaju neke njegove matcheve.

 

To je to što se tiče ovotjednih pitanja. Koja su vaša mišljenja o ovim temama?

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "Komentatorski stol – Umjetnost"

  1. IK titula ne bi trebala ići na Raw,a Zayn neka slobodno dođe na SD,kad su već odustali od mogućeg feuda sa Strowmanom.Ne vidim čemu toliko trajanje Survivor seriesa,a još manje koji je
    razlog za stavljanje Shanea u meč.
    Zašto jedan Hawkins ili Crews nisu razmatrani kao bolje opcije umjesto Shane-O-Maca,čovjeka koji a)nije hrvač nego sličniji kaskaderu i b)poznat je po skakanju sa visokog(cijeli meč na WM-u se vrtio oko skoka na komentatorski stol)?
    Lakoteškaši bi također mogli doći na SD,ali nisam fan Shanea i Lesnara.Nakon loših mečeva sa
    Deanom i Ortonom,ne želim vidjeti Lesnara niti blizu jednog hrvača.Pohvale uredništvu na dobrim člancima,svaka čast.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*