Komentatorski stol – Tragičan tjedan

Prošli tjedan wrestling svijet obilježile su dvije prerane smrti. Ovom prilikom želimo izraziti našu sućut obitelji i bližnjima pokojnih Shada Gasparda i Hane Kimure.

Shad Gaspard nađen je mrtav nakon što je pomogao svome sinu od utapanja. Koja vas sjećanja vežu uz njega i koja je vaša reakcija na tu situaciju?

Alen Butumović: Učinio je ono što bi svaki dobar otac na tom mjestu učinio, ali to ga je nažalost koštalo njegovog života. Velika šteta jer je tek imao 40 godina, a taj me podatak malo i šokirao jer sam mislio da je imao više. Svi govore kako je Shad bio odlična osoba, a ovaj čin spašavanja svog sina to i pokazuje. I onda je zaista nemoguće čuti ovakvu vijesti i ostati imalo ravnodušan. Počivao u miru.

Vedran Karlić: Tragedija u kojoj je umro kao junak. I na tome mu treba skinuti kapu. Ja ga ne pamtim po tome što je dao izgled za Kratosa u video igrama.

Druga tužna vijest došla nam je iz Stardoma gdje je Hana Kimura počinila samoubojstvo. Ona je bila žrtva internetskog nasilja što je bio i uzrok tog čina samoubojstva. Kako reagirate na cijelu tu situaciju?

Alen Butumović: Zaista je ogromna katastrofa da se ovakvo nešto događa, pogotovo u wrestling svijetu i pogotovo kada je u pitanju ovako mlad život. Ne znam što bih rekao, ali eto, rasplet ove situacije stvarno je bio najgori mogući i izgubili smo jednu mladu zvijezdu ženskog wrestlinga.

Vedran Karlić: Čuti da si je netko u ranim dvadesetima oduzeo si život zato što su ga vrijeđali na socijalnim mrežama je pokazatelj kako kao čovječanstvo nismo napredovali niti malo. Žalostan trenutak za wrestling.

Da se vratimo na malo vedrije stvari. Brian Cage je u AEW-u i imat će meč za World titulu na Fyter Festu. Kakva je njegova budućnost u kompaniji?

Alen Butumović: On je definitivno izvanredna akvizicija za AEW i siguran sam da je njegovo mjesto sigurno. Zato što je nevjerojatno atletičan za svoju veličinu i što mu svi potezi izgledaju nevjerojatno dobro i moćno. Ne mislim da će odmah ovdje osvojiti titulu niti bi trebao, ali svakako ga čeka svijetla budućnost i radujem se meču protiv Moxa na Fyter Festu.

Vedran Karlić: Dobro predstavljanje je imao, kao i mnogi bez publike. Meni se Brain Cage svidio još iz Lucha Underground dana. Bio mi je jako dobar u Impactu, njegova priča sa Calihanom je bila super. A sada ga čeka Moxley. Super i za njega i za karijeru. On je pojava, i sviđa mi se što ih u AEWu ima sve više.

Na Double or Nothing PPV-u dobili smo još jedan pomalo cinematičan meč u vidu Stadium Stampede meča. Kakva je budućnost tog tipa mečeva nakon što cijela pandemija prođe?

Alen Butumović: Nekako mislim da će ti mečevi postati sastavni dio wrestlinga i da ćemo ih viđati mnogo češće nego što smo ih viđali prije ove pandemije. Što naravno može dovesti i do overexposiona takvog tipa meča, što naravno ne bi bilo dobro. Ovaj tip meča bi trebao biti zaštićena vrsta i trebao bi se događati samo u stvarno posebnim trenutcima i u onim programima koji to zaslužuju i za koje takav meč ima smisla.

Vedran Karlić: Sve ovo što je kolega kazao. Ja ih obožavam, pošto wrestling nekada treba biti čista zabava, ali ako je prečesto na ovaj način ubija se poanta. Do treba voditi dobra priča, kao što je vodila na DoN. I tu dolazimo do glavne stvari. Danas ima za svakoga po nešto. Ako vam se ne sviđa, postoje druge stvari.

Charlotte se u zadnje vrijeme pojavljuje i na Rawu i na SmackDownu i na NXT-u. Smatrate li da joj škodi to prekomjerno pojavljivanje na malim ekranima?

Alen Butumović: Naravno, ovo što trenutno rade s njom je prešlo svaku granicu dobrog ukusa. Ja sam znao da iako je na NXT-u da main roster neće moći bez nje, ali pojaviti se na doslovno svakom showu u istom tjednu je ipak previše i to se nije smjelo dogoditi. Zato se nadam da će već prvom prilikom izgubiti titulu.

Vedran Karlić: Pa da je razina Rocka i da je svako njeno pojavljivanje zabavno ne bi škodilo. Ali nije. Tako da će, ako ovako nastave, ubiti interes za njom. Svakog gosta tri dana dosta.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Tragičan tjedan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*