Komentatorski stol – Tinta

Nekadašnje sredstvo pisanja…

1. Glavna tema ovog tjedna nekako je val odlazaka iz WWE-a koji se lagano gomila. Sada možemo sa sigurnošću reći kako Dean Ambrose zaista odlazi, a još jedno ime koje se tu vrti okolo je Sasha Banks koja je navodno nezadovoljna svojom pozicijom u kompaniji. Što vi mislite?

Alen Butumović: Postoji jedna vrlo bitna razlika između njih dvoje, a to što je Ambroseov odlazak prilično bitna stavka za WWE i mogla bi definitivno promijeniti stvari u percepciji drugih hrvača oko toga trebaju li ostati ili ne. S druge strane, Sasha Banks je netko tko po meni ima talent, dobra je u ringu i mogla bi biti bolje korištena. No, ja jednostavno i dalje nisam kupljen u tu njenu priču kako ona zaslužuje više toliko da očajno pokazuje svoje nezadovoljstvo. Okej, pokaži nezadovoljstvo, ali meni se čini da ona već radi prilično dugo to i da svako malo bude neka glasina o tome. Tako da po meni, njen odlazak ne bi bio neki bitan faktor u svemu ovome, pošto ni ona nije neki bitan faktor u kompaniji iskreno već neko vrijeme. S druge strane, Ambrose, iako loše bookiran, ipak je bio faca (to ne govorim subjektivno kao njegov fan) u kompaniji i njegov odlazak mogao bi dosta utjecati na druge hrvače. Pogotovo ako uspije na indy sceni ili u AEW-u.

Vedran Karlić: Moje je mišljenje da Ambrose treba vremena za razmisliti što želi dalje u život, pošto se govori o polugodišnjoj pauzi. AEW bi za njega trebao biti no brain izbor. Sasha Banks je pak dosta drugačiji slučaj, ja podržavam njenu borbi. Iskreno mislim kako bi mogla biti top lice neke ženske divizije, a da ne kažem da sa sobom donosi i ponešto main stream publiciteta. Ipak je rođakinja od Snoop Dogga, što se može dobro iskoristiti u marketinške svrhe. Smatram kako i Dean i Sasha zaslužuju više i bolje od onoga što im je WWE pružio. I smatram da imaju gdje to za naći u wrestling svijetu.

2. Raw poslije WrestleManije imao je gotovo četvrtinu manje gledatelja nego post-WM Raw od prošle godine. Je li ovo pokazatelj ičega u 2019. godini i ako da, čega?

Alen Butumović: Ovo je ipak drastičan pad tako da jasno pokazuje kako stvari stoje. A stvari ne stoje nimalo dobro.

Vedran Karlić: Ne samo RAW nego i Smackdown. I to je veliki problem.

3. Što je uzrok takvog drastičnog pada gledanosti? Prevelika količina produkta ili nešto drugo?

Alen Butumović: Pa definitivno to. Ali pojačano time da ništa od toga nije donijelo gotovo nijednu dobru ili kvalitetnu stvar. Imali smo WrestleManiju koja je trajala 7 i pol sati i donijela ja jedan hvale vrijedan meč. I kako da ti sad s uvjerenjem da ništa bolje nećeš dobiti na Rawu gledaš taj show još dodatna tri sata, a već si pred nesvjesticom od umora i količine glupoće koja se desila na WrestleManiji? Mislim, razlozi su očiti, možda WWE-u ne, ali svima ostalima da.

Vedran Karlić: Uzmimo najbolji mogući scenarij kod WWE fanova. Gledali su NXT Takeover, koji je bio dulji nego inače. Zatim je tu Hall of Fame, za kojeg nemam pojma koliko je trajao, i onda sedam i pol sati Wrestlemanije. I ako je netko sve to pogledao, govorimo o brojci koja premašuje 12 (premda mislim da je prije oko 14) sati – pola dana wrestlinga u tri dana. I sada još dodati pet koliko kraju RAW i SD. U pet dana ti si jako blizu čitavog dana provedenog uz wrestling, to je putno. Jednostavno je previše toga. Plus, tu je trend koji kazuje ‘pad kvalitete’

4. Superstar shake-up je sljedeći tjedan, imate li u glavi tko bi sve mogao zamijeniti brandove i koga želite da zamijeni brandove?

Alen Butumović: Iskreno, ne zanima me pretjerano. Vidjeli smo da promjena branda ne mora značiti apsolutno ništa, stoga zašto bi se ja trebao radovati da će recimo Almasu biti bolje ako ode na Raw ako će mu vjerojatno biti još i gore?

Vedran Karlić: Nemam pojma, niti me je previše briga. Činilo mi se kako su braća Uso zbog toga izgubila titulu. A dio mene misli kako bi mogli vidjeti New Day / Seth Rollins swap.

5. nZo & CasXL (poznatiji kao Enzo i Cass) nova su imena koje je ROH doveo u kompaniju. Reakcije?

Alen Butumović: ROH je u zadnje vrijeme postao odlagalište smeća u wrestlingu i ovo dolazi kao sljedeći logičan potez. Njima je to dobro jer se sad priča o ROH-u kao što nikad nije u zadnjih tko zna koliko. Svima ostalima nije dobro i to s pravom. Onaj tko nije u stanju očaja i želje za pažnjom nikad ne bi davao ni centa za ovu dvojicu.

Vedran Karlić: Na prvu ovo izgleda loše, ali vidim i scenarij u kojem mogu izvući pozitivu iz ove situacije. Premda, ako već potpisuju, bolje da su uzeli nekoga tko je vrijedan spomena.

6. Kad smo već kod ROH-a mnogi su bijesni što je ROH-ov katastrofalan produkt doveo do toga da je G1 Supercard bio loš show. Što vi mislite o ROH-u? Hoće li njihova (ne)kvaliteta imati utjecaja na suradnju s New Japanom?

Alen Butumović: Ja mislim da Japan treba njih otpiliti u slučaju da nađu bilo kakvog drugog partnera. Jer sve je bolje od ROH-a u ovom trenutku. Rekao sam na forumu, reći ću i ovdje – na početku ove suradnje ROH je bio taj koji je pomagao Japanu na svom tržištu, znači u Americi. Sada je Japan taj koji drži ROH na staklenim nogama na njihovom vlastitom tržištu. Da nema hrvača iz New Japana, pitanje je koliko bi ROH prodao ulaznica sa Matt Tavenom i Jay Lethalom u main eventu.

Vedran Karlić: Neću ići toliko daleko i kazati da je G1 Supercard bio loš show, premda je prilično jasno tko je zaslužan za lošiji dio tog showa i tko je u konačnici srušio kvalitetu. Japanska kultura je drugačija, oni su odani, tako da mislim da RoH ima i vremena i prostora pokazati napredak.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Tinta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*