Komentatorski stol – The one and only

Britain Soccer Football - Juventus v Real Madrid - UEFA Champions League Final - The National Stadium of Wales, Cardiff - June 3, 2017 Real Madrid's Sergio Ramos celebrates with the trophy after winning the UEFA Champions League Final Reuters / Carl Recine Livepic

Zbog nedostatka vremena, odsustva, previše posla i Lige prvaka, nismo jučer bili u stanju objaviti Komentatorski stol, ali ćemo ga zato danas objaviti. Kad smo već i kod Lige prvaka, Real Madrid je postao novim prvakom razorivši Juventus s 4-1. Kako vi to komentirate? Slobodno možete doći i na naš forum te komentirati utakmicu u ovoj temi.

1. Pred nama je Extreme Rules, podsjetnik na vrijeme kada je kompanija imala brutalnije mečeve. Treba li nam taj podsjetnik, pogotovo u obliku kada niti jedan meč ne izgleda ekstremno? 

Alen Butumović: Bilo bi to idealno kada bi barem upola opravdali taj naziv. Naziv je čista glupost jer je samo na papiru, a u praksi je to vrlo loše i jadno izvedeno. Svake godine uvijek moramo imati glupi Steel Cage meč. Ove godine imamo i stipulacije poput Submission meča, meča u kojem se prvak može dobiti i na diskvalifikaciju ili odbrojavanje itd. Ako su to ‘ekstremne’ stipulacije, onda bi vjerojatno trebali preispitati svoju logiku. Izgleda da njima ekstremna stipulacija znači stavljanje bilo koje stipulacije u meč samo da je tu i da postoji.

Vedran Karlić: Ekstremno je jedino glupost stipulacija. Ništa više. Premda mi nije jasno kako nostalgičari i dalje vjeruju kako će baš-ove-godine-biti- drugačije. Neće. To vrijeme je iza nas. Imamo stipulacije koje su nekada bile nasilne, danas su kamilica. No čak i uz to, mogla bi se ispričati puno puno bolja priča nego što oni to inače rade. Osim toga, main event, koji je jedini koji me baš zanima, je onaj koji nema stipulaciju.

2. Kada bi dobili priliku promijeniti jedno pravilo unutar WWEa na što bi se osvrnuli? I samo jedno pravilo, ne više od toga.

Alen Butumović: Možda bih stavio to pravilo da bivši prvak ne mora nužno dobiti svoj revanš za titulu nego to opet mora nečime zaraditi. Time se sprječava predvidljivost daljnjeg nastavka priča.

Vedran Karlić: Ukinuo bih DQ stipulaciju u mečevima za naslov. Dao bih sudcima mozga, da ako netko napravi prljav potez da može suditi kraj i dati titulu njegovom protivniku.

3. Bilo je dosta priče o tome kako je na SDu nakon loše izvedenog kraja Ziggler čisto dobio AJ Stylesa. Vaše mišljenje o tome?

Alen Butumović: Meni je to bilo u redu odrađeno, možda su malo drugačije planirali ostvariti taj završetak, no svakako je Ziggleru trebala pobjeda protiv Stylesa kako bi bio što je više moguće relevantan u Money in the Bank meču dok Stylesa ovo neće oštetiti.

Vedran Karlić: Malo me je smetalo. Ne bih imao ništa protiv da će sada nešto konkretno napraviti sa Zigglerom – neće.

4. RAW je ovog tjedna imao jednu od najnižih gledanosti u povijesti. Očekujemo li dodatan pad?

Alen Butumović: Ja dakako ne smatram TV gledanost kao najveći i najvažniji faktor i način kako odrediti popularnost neke kompanije, pogotovo u 2017. godini gdje se Raw može naći na tisuću drugih mjesta, ali da, malo je zabrinjavajuće postalo jer ovo lagano doseže onaj najniži nivo ratinga. Pitam se i ja može li gore od ovoga, no ako bude bilo gore, to će onda biti najslabije brojke ikada.

Vedran Karlić: Nije gledanost sve, globalno ona pada svuda, razlog tome je što ljudi ne žele biti vezani vremenom kada i što gledati. Pogotovo po pitanju serija, dok po pitanju sporta, i dalje su spremni ostati uz telku. Što zapravo pokazuje prema čemu WWE teži. No, WM sezona je iza nas. Kompanija se ponaša kao da je trenutno nije briga za produkt, kvaliteta je pala, a time i gledanost. I neka je. Ili se odlučite imati pauzu na dva ili tri mjeseca, kao što (skoro) svi sportovi imaju. Ili podignite kvalitetu.

5. NJPW je završio svoj Super Junior turnir, kako vam se sviđalo što su nam dostavili te imamo li pravo biti dodatno zainteresirani za Climax?

Alen Butumović: Nisam još pogledao finale, ali mislim kako je BOSJ turnir svakako jedno izvanredno zagrijavanje za Climax jer je to skraćena verzija toga turnira, a uvijek dobijemo hrpu zabavnih mečeva i tu se još prikrije i koji odličan meč. U finalu smo imali Kushidu i Ospreaya te mi je bilo svejedno tko će pobijediti. Na kraju je to napravio Kushida, što znači da ćemo vidjeti još jedan meč između njega i Takahashija čemu se jako radujem. Iako ne bih bio nezadovoljan niti da je Ospreay uzeo. No, Kushida i Takahashi imaju veću povijest ove godine i rivalstvo iza sebe.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – The one and only"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*