Komentatorski stol – Tango za dvoje

Wrestling je nekada kao ples, gdje dvije osobe glatko klize po površini, bilo onoj ringa ili plesnog podija, kako bi pokazali svoje umijeće.

Jon Moxley doživio je svoj prvi (i drugi) post WWE poraz. I to Toru Yano, na što su mnogi non-wrestling mediji govorili o iznenađenju. Da li je to zbilja bilo jedno?

Alen Butumović: Onaj tko je u toku s turnirom, ne samo ovim, nego općenito Gedinim bookingom zna da je ovo sasvim očekivana odluka. Yano je već dugo vremena partibrejker što se tiče Climaxa jer uvijek pobjeđuje u ključnim mečevima i to sve vrlo jake ljude kao što su sada Mox ili recimo Naito. Tako da ovo nije meni došlo kao iznenađenje. A nekako mi nije onda ni drugi poraz došao kao iznenađenje jer žele napraviti što je neizvjesniji mogući završetak.

Vedran Karlić: Dva su pogleda na ovo. Onaj s keyfabe kuta kazuje kako ovo zaista je iznenađenje, no onaj iz wrestling kuta govori upravo suprotno. Pa čim su blokovi izašli kazao sam kako Yano dobiva taj meč. Poraz u meču s njim nikome nije naškodio. Neće ni ovaj put.

Sad kad smo pri kraju, koje će biti G1 finale?

Alen Butumović: Zaista ne znam, mogao bih ponuditi nekoliko kombinacija. Nakon poraza Okade sad sam uvjeren da Ibushi prolazi u tom bloku. Ali što se tiče B bloka, tu zaista ne znam koga odabrati. Može to biti Mox, može biti White, a može i Naito. Ne bih volio da bude White jer ne bih volio gledati njegov tip meča u finalu. S Naitom ili Moxom ne bih imao problema. Reći ću Ibushi vs Naito ili Ibushi vs Mox kao finale turnira.

Vedran Karlić: Ako se ne varam još uvijek i Goto ima šanse. Pa ću kazati on protiv Ibushija.

WWE opet ima problema s gledanošću. Vidite li kraj tome?

Alen Butumović: Neka imaju kad su glupi. Umjesto da su iskoristili sve one koji su gledali Raw Reunion i natjerali ih da gledaju sljedeći Raw ili SmackDown, oni su ih hladno otjerali. A siguran sam kako to nisu htjeli. Za tu epizodu su s marketinške strane trebali staviti naglasak na prošlost kao što i jesu, ali su u samoj realizaciji showa trebali staviti naglasak na budućnost, na one koji će biti tamo idući tjedan, a ne na legende. Nažalost, to nisu napravili. I onda se desilo ovo.

Vedran Karlić: Vidim, ali su oni pretvrdoglavi da naprave išta od potrebnog. A meni se ne piše ponovo ono što je milijun puta kazano.

S druge strane AEW je službeno najavio početak emitiranja na TNT i vrlo brzo rasprodao arenu. Očekivanja?

Alen Butumović: Nisam iznenađen što su brzo rasprodali arenu. Što se tiče TV gledanosti, to zaista ne znam koliko će biti. Ja bih volio vidjeti više od milijuna za prvu epizodu, to bi mi zaista bile super brojke. Ali ne bih se iznenadio ni da bude više jer trenutno se zaista ne može procijeniti kako će to sve skupa izgledati, ali za sada su najavili dobre stvari za epizodu i siguran sam kako će htjeti učiniti ju što posebnijom.

Vedran Karlić: Imaju jako veliki buzz koji sada moraju iskoristiti. Tako da puna arena nije čudo, premda nije bilo sigurno hoće li je napuniti za tjedni show. Ovo je vrlo dobar znak. Isto tako, mislim da će mnoge zanimati te da će prvi show imati jako dobru gledanost. Nakon toga? Teško je prognozirati, ali nekako izgleda kako bi mogli imati jak početak.

Defiant je kazao kako je došao kraj njihovoj pustolovini. Ubija li NXT UK britansku indy scenu?

Alen Butumović: Ubija i to je žalosno. Britanski wrestling je svojevrsni trademark, oni furaju taj svoj stil i zaista su unikat na čitavoj wrestling sceni. I šteta je takav stil wrestling propadne i da se prestane gledati. NXT UK ne prati nitko, mislim da je to svima jasno. Barem nitko van Ujedinjenog Kraljevstva. A vjerujem ni da u UK-u ne prati zadovoljavajuć broj ljudi. Tako da ako sve ode pod NXT UK, odlazi čitava britanska scena jer nikoga nije briga. Ovo je tako nepotreban projekt, ali nepotreban nama wrestling fanovima. WWE je znao da će se ovo dogoditi i točno su planirali ovo. Defiant se gasi, jedan od osnivača i booker Progressa prelazi u NXT UK, a od prije par dana svi koji su pod ugovorom s NXT UK-om neće više moći nastupati za druge promocije na snimanim showovima nego samo u dark mečevima. Pa vi recite da to nije monopol.

Vedran Karlić: I da i ne. S jedne strane su se profilirale neke druge kompanije na tom tržištu, ali isto talo, činjenica je da je WWE ugrabio sve što je mogao kada su počele kružiti priče oko toga da neka kompanija dobije TV ugovor. I što sada rade s tim ljudima? Ja ne gledam NXT UK, niti planiram krenuti. Ne zanima me, pošto će ovo biti druga liga druge lige.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Tango za dvoje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*