Komentatorski stol – Slatkiši

Još jedan tjedan, još jedan broj Komentatorskog stola, ovaj puta malo zaslađen i malo produžen s mnogo više pitanja.

Iza nas je veliki tjedan pun događanja. Pa idemo s jednim generalnim pitanjem – koji vam se show najviše svidio i zašto?

Alen Butumović: U konačnici mi se najviše svidio Dynamite, iako je NXT bio dosta blizu. Dynamite nam je dostavio jedan pravi wrestling show. NXT je isto to napravio, ali mi je bio malo zamorniji za gledati. SmackDown je bio oslonjen isključivo na star power, nismo dobili ništa konkretno po pitanju wrestlinga. Tako da za prvi tjedan moj glas ide AEW-u.

Vedran Karlić: Dynimate je bio najbolji show proteklog tjedna. Jednostavno je imao najbolji tempo i najbolji osjećaj. Nije imao najbolji meč, to je imao NXT, koji je za mene broj jedan. Broj tri je RAW kojeg su spasili Lana i Rusev, dok je broj četiri onih par sekundi koliko je trebalo Lesnaru da ponovo postane prvak. Šest mjeseci Kofijeve vladavine palo u vodu bez ispaljenog metka. Žalosno.

AEW je pobijedio NXT u TV ratingu i to poprilično puno. Kako to komentirate? Koji je vama show bio bolji?

Alen Butumović: Očekivao sam da će biti bare blizu, ali nisam očekivao da će biti ovoliko razlike. No, prva je epizoda za AEW, tako da ni ne čudi što su toliko privukli gledatelja. NXT nije izgubio toliko u odnosu na prošli tjedan tako da mislim da mogu biti zadovoljni. No, stvari će tek postati jasnije u idućim tjednima. Ovo ne mora ništa značiti. Meni su osobno oba showa bila super, ali mi je malo bolji bio Dynamite jer je NXT ipak redao samo mečeve, a to je bilo malo zamorno za gledati.

Vedran Karlić: Na dio koji je show bolji sam odgovorio u prošlom pitanju. A na rejtinge ću kazati kako sam očekivao da će AEW u nekom trenutku imati više nego NXT, te da mu NXT neće moći parirati. Nisam bio siguran hoće li se to dogoditi prvog tjedna, pošto nisam htio podcijeniti WWE mašineriju, pošto su već velika i ugirana kompanija. No isto tako nisam očekivao ovako jake brojke prvog tjedna za AEW.

Na SmackDownu su se pojavile i neke zvijezde iz drugih srodnih sportova, one poput Tyson Furyja i Caina Velasqueza. Čini se da bi se oni mogli zadržati u WWE-u još neko vrijeme. Što mislite o ovim događanjima i o njihovu prisustvu u WWE-u?

Alen Butumović: Osobno mi gore spomenuta imena ne znače mnogo, tako da sam ostao ravnodušan po tom pitanju. Moglo bi biti zanimljivo, a može ispasti i grozno. Vidjet ćemo što vrijeme kaže.

Vedran Karlić: Meni nije problem što su oni tu. Meni je problem percepcije. Ja ne želim gledait Cain vs Lesnar program, bez obzira što samtram da je marketinški jako dobar. Ne zanima me iz jednostavnog razloga, da želim gledati UFC program gledao bih UFC. To su imena koja će privući casual publiku, no neće je zadržati.

Još jedna kontroverzna odluka dogodila se na SmackDownu, a to je da je Lesnar pobijedio Kofija u svega nekoliko sekundi i tako osvojio titulu. Jeste očekivali ovako nešto?

Alen Butumović: Očekivao sam pobjedu Lesnara, ali ne i ovakvu. Trebali su ipak ostaviti malo dostojanstva Kofiju budući da je stvarno ostvario par solidnih pobjeda tijekom svog reigna iako on nije bio baš najuzbudljiviji. Ovako smo se vratili na staro.

Vedran Karlić: Ne. Nisam očekivao ovo. Vidio sam komentare kako wrestling fanovi žele više osjećaj kao pravi sport. To je nešto sa čime se slažem. I slažem se da ima smisla da tu i tamo netko dobije u par sekundi, potpuno neočekivano, uz lucky punch. Problem je što u WWEu su samo Lesnar i neki penzioneri ti koji imaju taj tretman.

Finn Balor vratio se u NXT. Kako komentirate ovu odluku?

Alen Butumović: Meni je ovo fora, ne gledam to kao na degradaciju Balora. Ja gledam ovo kao na priliku. Nije bio dobro korišten na glavnom rosteru i sad će imati priliku vratiti svoj momentum na NXT-u. Objektivno gledajući NXT je niža liga jer inače ljudi idu iz NXT-a na glavni roster. Ali nije Balor vraćen u NXT zato jer je loš, vraćen je jer ga NXT treba. Tako da se meni ovo jako sviđa.

Vedran Karlić: Ja ovo gledam kao degradaciju Finn Balora. Čovjek koji je mogao (i trebao) biti lice kompanije je poslan u drugu ligu.

S druge je strane u AEW stigao Jack Hager. Hoće li ondje imati uspješnu karijeru?

Alen Butumović: Ako je suditi po početku, imat će je. Pojavio se u main eventu, dobio sav spotlight na sebe i ostavio jak dojam. Mislim da više od ovoga nije moglo.

Vedran Karlić: Spadam u one kojima je njegov rad u ringu bio dobar (premda ne odličan) tako da se veselim vidjeti što može sada, u drugoj kompaniji.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Slatkiši"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*