Komentatorski stol – Skoro na vrijeme

Evo nas ovaj vikend u napokon koliko-toliko redovnom terminu. Budući da je ovo drugi Komentatorski stol koji izbacujemo ovaj tjedan, bit ćemo kratki, a od sljedeće nedjelje se vraćamo u pravom izdanju.

Ovaj puta samo jedno pitanje. Generalno gledajući, koja je budućnost wrestlinga? Vezano ili nevezano uz koronu, mislite li da će wrestling biti u problemima u narednim godinama?

Alen Butumović: Wrestling općenito u nekim aspektima raste, dok u nekima pada. Vidjeli smo drastičan porast kvalitete mečeva i generalno količina odličnih mečeva koji dobivamo je zaista enormna. Ali sada se eto dogodila kolona koja zaista nije pomogla wrestlingu glede popularnosti. Iako WWE pruža loš produkt, nije baš drago vidjeti kako im gledanost opada jer to znači da općenito wrestling mogla pasti popularnost jer i sami vidite kako recimo AEW i NXT još nijednom zajedničkim sngama nisu uspjeli imati veću gledanost od Rawa što je malo otužno. Ono što veseli je sve veća popularnost New Japana, a vjerujem i da je situacija u Meksiku također dobra. Generalno wrestling današnjice pruža odlične stvari, nadam se da će to u budućnosti privući još više ljudi.

Vedran Karlić: Jako teško i kompleksno pitanje na koje ima nekolilo načina gledanja. Prvi način gledanja je isključivo kroz financijsku sliku. Zanemarimo ovu godinu, pošto nju ne možemo gledati kao pretjerano relevantnu. Wrestling je financijski u nikad boljoj situaciji, mnoge kompanije dobro posluju, neke kao WWE imaju i rekordne godine. Koliko je dobra situacija govori i činjenica kako ova pandemija neće ubiti hrpu kompanija. Svi veliki igrači, iako su imali ili još imaju period u kojem im je teški, su ostali. Nitko nije morao staviti ključ u bravu. Neke manje promocije su morale, il će tek morati. No da se ovo dogodilo prije nekoliko godina mislim da bi jako devastiralo industriju.

Sve ovo je posljedica modernih trendova. Jedan od njih je činjenica da fanovi više troše na ono što vole. Premda je taj broj očigledno manji. SmackDown ima medijanski prosjek starosti gledatelja na 57 godina, NXT ima godinu starije. Wrestling teško privlači mladu publiku koja nije toliko TV publika. I tu je dugoročni problem s kojim još nitko nije izašao na kraj. A nemam niti ideje kako će. Niti u Americi više nisu dio pop kulture, a drugdje još manje. Wrestling se nije prilagodio, nadam se kako bude, pošto zbilja nudi sjajnih stvari.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Skoro na vrijeme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*