Komentatorski stol – Šalica kave

Upravo jedna takva stoji na mom stolu dok popunjavam ovotjedno izdanje Komentatorskog stola, pa mi je palo na pamet da to iskoristim kao naslov.

Čitav draft je iza nas. Kakve su reakcije, jeste li zadovoljni raspodjelom hrvača i sveukupno konceptom?

Alen Butumović: Nisam odgledao nijednu epizodu koja je imala veze s draftom, tako da ne mogu reći kakve su bile po kvaliteti, no vidim samo loše reakcije po internetu i to mi govori da posao nije dobro odrađen. A tu bar ne mogu baš lako uprskati stvari, to je po defaultu zanimljiva epizoda. A to pokazuje i TV rating koji je iz tjedna u tjedan sve manji. Raspodjela hrvača mi je okej, ništa posebno ili nepredviđeno se nije dogodilo.

Vedran Karlić: Dva tjedna i dva power rankinga. Epizoda koja je imala draft je bila najgora epizoda tog tjedna. Draft je bio smrtno dosadan. Zato što nije bilo ništa zanimljivo na njemu ili oko njega. Izgledao je toliko suhoparno i plastično. Čak i usred činjenice da zaista je plastičan.

SmackDown iz tjedna u tjedan bilježi sve manju gledanost te su u dva tjedna pali za milijun i pol gledatelja. Govore li ovi podatci mnogo ili ništa?

Alen Butumović: Govore itekako. Gotovo su se vratili tamo gdje su bili na USA Networku, a to nije nimalo dobro. Ovime su trebali pridobiti novu publiku i imati bar iznad tri milijuna gledatelja, a oni su već kod druge epizode pali ispod te brojke. Odgovor je jednostavan, ne rade dobre epizode i to je to. Da imaju dobre epizode, imali bi gledanost.

Vedran Karlić: Ja ću kazati očekivan. Broj wrestling fanova je ili isti ili pada. Nije da baš nešto lako stvaraju nove. A TV rejtinzi su već godinama u padu, te će nastaviti biti u padu. Zbog toga je brojka takva kakva je. Plus, proizvod nije zanimljiv.

Kako vam se za sada čini card za Crown Jewel?

Alen Butumović: Ono što me najviše i možda veseli je meč Cesara i Mansoora. Ali i to će vjerojatno dobiti premalo vremena. Ovi Tysoni, Lesnari, Velasquezi i Strowmani me uopće ne interesiraju. Bit će ovo još jedan show nalik prethodnima iz Saudijske Arabije gdje publika neće imati pojma što se događa u ringu jer ih je briga samo za Undertakera, Johna Cenu i Triple H-a. A oni nisu najavljeni za ovo, barem ne još, tako da nas čeka još jedan loš show.

Vedran Karlić: Ne planiram ga gledati pa me isti i ne zanima. Ovo je moj odgovor na sve što S. Arabija radi. Nije da će njih biti briga, ali mene ta odluka čini sretnim.

Večeras se održava Impactov Bound for Glory PPV. Kakav vam je card i kakva su očekivanja?

Alen Butumović: Očekivanja su dosta velika jer mi card izgleda sjajno. A i to što su rasprodali PPV tjednima unaprijed govori kako Impact polako raste i to me veseli jer nisu rasli dok se gotovo ništa posebnog nije događalo u wrestlingu, a sad kada imamo hrpu drugih stvari, oni nekako pronalaze svoje mjesto i to dosta čvrsto mjesto. Nadam se da ću tijekom sljedećeg tjedna uspjeti pogledati PPV i dati svoja razmišljanja.

Vedran Karlić: Ja se jako, ali baš jako veslim. Od tri ili četiri meča imam očekivanja da budu jako dobri mečevi. Ili barem jako zabavni mečevi. Ako Impact dostavi dva bit ću sretan.

NWA je rasprodao PPV za oko sat vremena. Naravno, ne radi se o nekom ogromnom kapacitetu, ali što ovo govori za ovu kompaniju? Je li ona možda prošla nekako ispod radara u moru događanja zadnjih par tjedana?

Alen Butumović: Nije bitno kakav je kapacitet, za njihove prilike je to odlično. Jer to pokazuje da postoji interes za kompaniju i da bi mogli rasprodati i veći prostor. Meni je drago zbog toga, nisam nažalost pogledao niti jednu tjednu epizodu još, ali ovaj PPV sigurno hoću. Mislim da i je prošla malo ispod radara i da postoje ljudi koji nisu čuli za to, a sigurno bi zavoljeli takav koncept wrestlinga, ali ako nastave dostavljati kvalitetan sadržaj, i to će doći na svoje.

Vedran Karlić: Više je riječ o narativu, u kojem još jedna mala kompanija puni dvorane. Nije važno koliko velike, znaju koji su im limiti i popunjavaju ih. Power je jako krenuo, stvorila se priča oko njega, tako da ovo ne treba čuditi. Možda nema wrestling fanova kao prije, no oni koji vole, zaista vole. I spremni su to pokazati.

AEW je najavio meč između PAC-a i Moxleyja za sljedeći tjedan. Prerano? Jesu li trebali ostaviti to za neki PPV?

Alen Butumović: Po meni malo je prerano i nekako mislim da ovo neće trajati dugo i da neće završiti na čist način, ali ostaje za vidjeti. Ako budu imali normalan meč, siguran sam da će biti fantastično, iako je ovo čisti PPV meč, čak bih se usudio reći potencijalni main event bilo kojeg AEW PPV-a. Samo se nadam da neće PAC-a staviti u meč Omege i Moxa na Full Gearu.

Vedran Karlić: Iskreno nemam pojma. S jedne strane izgleda prerano, no opet, s druge pak strane je to ono što smo WWEu prigovarali. Da malo kada odradi veliki i važan meč na svojim tjednim epizodama. I to jedan koji je pričom smislen.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Šalica kave"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*