Komentatorski stol – Šah

Ovotjedni naslov Komentatorskog stola nam je šah, poznata društvena igra.

1. Ovaj tjedan nam je obilježio jedan segment sa SmackDowna, a to je onaj kada je Owens Headbuttom raskrvario Vincea McMahona. Jeste li gledati taj segment i kako vam se svidio?

Alen Butumović: Segment je bio pun pogodak. I prije ovoga je cijela ta priča sa Owensom i Shaneom bila baš fantastična za mene, a onda su uspjeli još više istu nadograditi s ovim segmentom. Od same verbalne konfrontacije, pa do tog krvoločnog Headbutta, sve je bilo odrađeno izvrsno. Uzbuđen sam za sljedeći epizodu SmackDowna, uzbuđen sam i za Hell in a Cell meč.

Emir Ahmethodžić: Jako dobar segment. Ovo će privuči dosta više pažnje na Owens vs Shane rivalitet. Vince je i dalje jako dobar draw, i karakter u ringu mu je jako interesantan kada se koristi na pravi način, što je u večini slučajeva tako zapravo. Vidjet ćemo kuda će ovo odvesti. Očekujem suspenziju Owensu.

 

2. Nakon što su već imali minimalno pet mečeva, od kojih je ovaj posljednji bio i Street Fight, govori se da će Usosi i New Day svoj sljedeći meč imati unutar Hell in a Cell strukture. Kako vam se sviđa ta ideja?

Alen Butumović: Iako bih mogao dati ovdje prigovor da sam vidio previše njihovih mečeva u zadnjih par mjeseci i da im ne treba još jedan, ovaj puta bi u pitanju bio Hell in a Cell meč, a takav tip meča, barem što se tiče timova, nismo vidjeli nekoliko godina, tako da bi to bilo apsolutno zanimljivo vidjeti. Pokazali su sad na SmackDownu da funkcioniraju u Hardcore mečeva, tako da bi i ovo bilo uspješno najvjerojatnije.

Emir Ahmethodžić: U redu je. Ovo bi ionako trebalo da završi taj niz matcheva, ali je ovo dokaz koliko je samo SD tag team divizija tanka. S druge strane, bit će ovo još jedan super match dva tima, tako da se en mogu puno žaliti.

3. Jack Gallagher, jedan od popularnijih Cruiserweighta, napravio je heel turn na ovoj epizodi. Dobar ili loš potez?

Alen Butumović: Grozan, grozan potez. Gallagher je bio možda i najpopularniji čovjek koji je nakon Cruiserweight Classica potpisao za WWE i ušao u tu CW diviziju i cijelu 205 Live stvar. I isprva se činilo da možda i znaju što rade s njim, bio je jedini Cruiserweight koji nastupio u Royal Rumbleu recimo, ali nakon njegovog pokušaja osvajanja titule protiv Nevillea gdje je izgubio, nije ga bilo nigdje. Zapravo bilo ga je, dali su mu užasan feud protiv Kendricka što je bilo na trenutke bolno za gledati koliko mu je materijal bio loš. I sada još sve to kulminira heel turnom. Možda mu sada neće davati retardirane segmente i to je valjda pozitivno, ali oni su od njega mogli napraviti samo takav draw i nisu uspjeli.

Emir Ahmethodžić: Nisam najbolje upučen u tok događaja, ali Gallagher mi je djelovao kao prilično over face. Ne vidim zašto bi dirali u to. Primječujem zapravo kako imaju dosta random turnova u CW diviziji. Šokira me kako imaju manjak direkcije za sve njih izuzev Nevillea. Pitam se zašto su svi ti silni pisci i bookeri plaćeni tamo?

4. Mae Young Classic je iza nas, koje je vaše mišljenje o konceptu turnira, kvaliteti turnira i pobjedniku?

Alen Butumović: Kazao sam u svom članku kako me turnir nije niti razočarao, ali me nije niti oduševio. Bio je tu negdje. Bilo je stvarno zabavnih mečeva, ali nije bio nijedan odličan i to me malo smetalo. Izbacivanje četiri epizode odjednom me isto malo smetalo. Turnir definitivno ima svojih pozitivnih, ali i negativnih strana.

Emir Ahmethodžić: Nisam pratio turnir, ali po reviewima primjećujem da nije baš oduševio. Izbor pobjednice je ispravan u svakom slučaju. Šteta što je Asuka vacatala titulu, mogao je ovo biti jedan odličan match.

5. Shelton Benjamin i Chad Gable zajedno su imali dva meča do sada, jeste li uspjeli oformiti kakvo mišljenje o njima i njihovoj međusobnoj kemiji kao tim?

Alen Butumović: Za sada mi se sviđaju i trebaju definitivno ostati u timu. Oni jesu dobri individualno i mogu imati ozbiljnu solo karijeru (Benjamin doduše već ima jednu ali govorim o periodu odsada pa nadalje), ali u ovom periodu razdvojiti ih bi značilo propast, vjerojatno za obojicu. Naglašavam oni mogu imati dobru solo karijeru, ali neće i bolje ih je zadržati u timu. Jer to bi značilo da bi bili prebačeni iz timske divizije u singles diviziju gdje već imaju malo previše likova s kim ne znaju što će. A timskoj diviziji odlično dođe tim poput njih.

6. Želite li vidjeti meč između MMA-ovih cura i WWE-ovih ‘Four Horsewomen’ u bližoj budućnosti? 

Alen Butumović: Ha gledajte, ovdje ja pripadam onoj skupini ‘svejedno mi je’ ljudi. Ne pratim MMA tako da mi njihove cure ne znače mnogo i mogao bih preživjeti sljedećih godinu dana a da njih ne vidim u WWE ringu, ali bili bi dobra atrakcija za neke non-WWE fanove, tako da s komercijalne strane ovo ima smisla.

Emir Ahmethodžić: Ne. Ronda bi bila ženski Lesnar u toj diviziji, i to ne na dobar način. Squashala bi svakoga sa suplexima i armbarima, i dosta mi je što Lesnara već gledam takvog. Pogotovo kada znam koji tim bi izašao kao pobjednički. Neka taj fantasy warfare ostane fantazija.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Šah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*