Komentatorski stol – Rakija

Od Fabijana Šovagovića koji u filmu ‘Sokol ga nije volio’ ispija legendarno piće ovih krajeva, pa do svih onih koji u (i)legalnim pecarama rade istu, rakija je dio društva, kulture i običaja. Ipak, odlučili smo ne ispiti čašicu prije nego što napišemo tekst.

1. Noćas je na rasporedu Impactov Bound for Glory PPV. Kako vam se sviđa card?

Alen Butumović: Main event izgleda jako dobro i to bi čak uz dovoljno vremena mogao biti i odličan meč. Ostatak carda je također solidan, tako da bih mogao pogledati taj show i vidjeti hoće li Impact dostaviti drugi kvalitetan PPV za redom. Svakako mi je drago da su rasprodali ovaj show i to već otkad.

Vedran Karlić: Card izgleda jako zanimljivo. Impact je napravio neke zanimljive poteze zbog kojih im je proizvod ponovo postao zanimljiv. To nije posao preko noći, a kao finale bi trebali imati dobre PPV događaje, kojih imaju nekoliko godišnje. Prošli je bio kvalitetan, ako i ovaj bude, mislim da se imamo pravo radovati budućnosti.

2. Jedno od glavnih pitanja vezanih uz gore navedeni PPV je glasina o tome da bi se Jericho mogao pojaviti. Razmišljanja o tome?

Alen Butumović: Definitivno nije nemoguće i ne bih se iznenadio da se pojavi u nekom obliku. I sigurno bi to izazvalo podosta šušura u wrestling svijetu. Obožavam što Jericho doslovno radi što hoće u 2018. godini.

Vedran Karlić: Odite dvije godine u prošlost, ne morate puno dalje od toga. Koje su tada bile šanse da Jericho radi igdje drugdje osim WWEa? Nikakve, a pogledajte sada. Ako se i pojavi u Impactu, to će biti veliki trenutak, pogotovo za njega. On danas radi što hoće, i to mi je odlično. A sve zbog kristarenja gdje nije mogao dobiti WWE hrvače pošto kompanija nije dala. I to čovjeku koji je istoj toj kompaniji dao godina i godina, te donio priličnu svotu. I mene bi to pogodilo, ako se ja moram okrenuti drugdje, onda ću to napraviti potpuno.

3. WWE pak ima problema, pošto postoji opcija otkazivanja događaja u S. Arabiji zbog političkih razloga. Hoće li se to dogoditi?

Alen Butumović: Koliko je god WWE nekad tvrdoglav u svojim odlukama i ovdje se definitivno radi o showu koji će im donijeti ogromnu svotu novca, ipak mislim da će ovaj puta zbog okolnih utjecaja pokleknuti. I to bi bila dobra odluka.

Vedran Karlić: Imam osjećaj kako se samo stvara pritisak od kojeg neće biti ništa. WWE će kazati kako S. Arabija nije kriva, da su samo indikacije, odraditi show, te se nadati kako će se do idućeg odlaska u S. Arabiju zaboraviti sve to. Neću ulaziti u tome što su moralna načela zemlje u koju idu i ona koja promoviraju totalno suprotna, novac je bitniji.

4. I dok momci ne znaju hoće li u S. Arabiju, žene će imati svoj show, a Nikki Bella i Ronda Rousey bi trebale biti main event. Dobra odluka ili ne?

Alen Butumović: Naravno da ne, gledat ćemo ultra loš meč u kojem ne želim da itko od ove dvije cure izađe van kao prvakinja. Ako ovo bude main event, Evolution već u startu ima jednu pogrešnu booking odluku. Ali eto, YouTube pregledi su valjda bolji pokazatelj kvalitete od in-ring sposobnosti.

Vedran Karlić: Ne. Niti jedna niti druga ne zaslužuju tako visoku poziciju koju imaju. Nikki poradi toga što je nije bilo mjesecima, Ronda zato što je imala jedva jednoznamenkast broj mečeva. A neke cure koje se tu ubijaju svaku večer mogu samo sanjati o main eventu.

5. Što se događa s Bullet Clubom i hoće li WWE ugrabiti Elite podgrupaciju?

Alen Butumović: Da budem iskren, malo mi je postala dosadna priča oko tog dolaska Omege, Bucksa i ekipe u WWE. Jednostavno mi se ne da razmišljati o tome jer svako malo izađe neka glasina koja je bazirana uglavnom na njihovom trollanju publike oko toga da će potpisati ili ne. Vrijeme će pokazati svoje, do tada ćemo uživati u njihovim mečevima u New Japanu jer su fakat odlični.

Vedran Karlić: Ako potpišu, potpišu. Ako ne, ne. Sve ostalo su samo nagađanja. Meni se čini kako NJPW je odlučio malo uzdrmati temelje svih grupacija na ovaj ili onaj način. Neke ojačati, neke malo oslabiti. Treba vidjeti kada se prašina slegne kako je to prošlo. Ako je netko mislio kako će Bullet Club u ovom obliku vječno opstati, taj onda kao da nikada nije gledao wrestling.

6. Za kraj, idemo u domaće vode gdje su Prvi Hrvatski Kečeri pokazali kako je Frozen Fire došao do pojasa. Kako vam se svidjela ta izvedba?

Alen Butumović: Sama koncepcija svega toga je dobra, uz pravilan booking (mogu napraviti ili totalnu parodiju od ovoga ili ići ozbiljno s time – oboje bi bilo zanimljivo) ovo može dati jednu dozu nepredvidljivosti i uzbudljivosti u produkt i svakako možeš uvoditi nove likove pomoću ovoga. Složit ću se s ostalim forumašima koji su rekli kako sama realizacija nije bila dobra i kako se uvijek ipak treba desiti pin ili nešto što označava da je meč počeo i da je završio i da je to uopće meč. Samo u drugim okolnostima.

Vedran Karlić: Ideja dobra, trenutna izvedba prokleto kriminalna. Pogotovo ako je Frozen Fire trenutno zbilja prvak, a pin se nikada nije dogodio.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Rakija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*