Komentatorski stol – Pyeongchang

Olimpijski krugovi koje čini preko tisuću dronova, na nebu iznad Pyeongchanga. Spektakularno. Olimpijske igre su krenule, što već znate, osim ako živiti ispod kamena. Koreje su izašle pod zajedničkom zastavom, hrpa nacija debitanata i pitanje hoće li pro wrestling ikad biti dio programa. Osim ako ne želite rat, neće :D.

1. Krećemo odmah sa friškim pitanjem. Rey Mysterio se pojavio na NJPW Beginningu i izazvao Ligera na meč na Strong Style Evolved showu u Americi. Iznenađujuća odluka, što očekujete od ovoga?

Alen Butumović: Jako iznenađujuća odluka, ali sam jako uzbuđen. Naravno, nisu u formi kao prije 2 desetljeća, ali jako sam uzbuđen vidjeti Reya u NJPW-u i svakako me interesira taj meč. Nisam očekivao ovakvu odluku, pogotovo jer su bile glasine kako bi se mogao vratiti u WWE. No, tko zna, možda je ovo bolja odluka za njega. Odlično!

Vedran Karlić: Kako ne biti uzbuđen zbog ovoga? Hoće li imati meč kojeg ćemo zvati klasikom? Ne, ali imat ćemo njihov ponovni susret. I to u kompaniji gdje se nitko nije nadao da će se to dogoditi. Mislim kako ćemo imati meč pun respekta.

2. Kad smo već kod toga, NJPW je za Strong Style Evolved show prodao 4500 ulaznica za samo nešto više od 20 minuta! Dobar pokazatelj koliko je NJPW popularan u Americi?

Alen Butumović: Da, to je apsolutno veliki pokazatelj koliko obožavatelja imaju ondje. To je ogromna količina ulaznica za tako malo vremena kada se radi o Japanu u Americi. I još sad kada imaju Mysteria i Ligera na tome showu, mogli bi otvoriti i drugi dan i komotno ga rasprodati samo tim mečom.

Vedran Karlić: Ljudi žele gledati hrvanje, a ne samo sports entertainment. Plus, sviđa mi se kako NJPW ide korak po korak, nisu za svoj drugi događaj iznajmili dvoranu za 20 tisuća.

3. Četiri meča CW turnira su iza nas, jeste li zadovoljni s prvih nekoliko mečeva? Što mislite o dolascima Batea i Stronga na 205 Live?

Alen Butumović: Jako sam zadovoljan kvalitetom mečeva. Dolasci Batea i Stronga apsolutno pomažu relevantnosti ovoga turnira, a i oni su sjajni u ringu i definitivno je to publika prihvatila i uvidjela. Ovaj turnir će drastično popraviti stanje na tome showu jer gore od onoga stvarno nije moglo. Tek nakon što ovaj turnir odradi svoj posao i nakon što privuku fanove produktu, tek onda mogu sanjati o dobro popunjenim turnejama divizije po Americi.

Vedran Karlić: Već smo imali jedan jako veliki i važan turnir kada je ta titula prvi puta u ovoj eri dobila vlasnika. No nakon toga se nije ništa dogodilo. Turnir će vjerojatno biti bolji od onoga što je 205 do sada radio, ali što to znači ako se nakon njega vrate na staro. To je dio gdje treba napraviti posao.

4. Brojke za Mixed Match Challenge su u blagom padu. Doduše, ovaj tjedan su se malo popravile, ali navodno WWE i dalje nije zadovoljan s brojkama. Koji je razlog? 

Alen Butumović: Pa, iskreno, ja sam pogledao prvu epizodu i rekao sam da ću gledati dalje, ali nisam pogledao. Uz sve što imam gledati i uz privatne obaveze, nemam vremena za to, pa čak i ako se radi o jednom 10-minutnom meču. Ne privlači me do te mjere. Mislim da je razlog jednostavno to što taj utorak imamo i SmackDown i 205 Live, tako da nisam siguran koliko ovo publika želi vidjeti.

Vedran Karlić: Zato što se ljudima ne gleda još jedan show. Uz sve ove koje već imaju, pa makar i kratak. Trebali su ovo staviti na Raw i Smackdown, bilo bi puno bolje i puno eksponiranije. Plus, trebali su staviti neku važnu nagradu za to.

5. Najavljen je novi meč između Almasa i Gargana za titulu – ako Gargano izgubi mora napustiti NXT. Vjerujete li da će ga napustiti ili će odraditi meč s Ciampom ondje? 

Alen Butumović: Apsolutno sam zadovoljan najavom jer djeluje odlično i služit će kao fantastičan završetak još boljeg feuda između Gargana i Almasa. Ja mislim da će Gargano još ostati u NXT-u da odradi meč s Ciampom na Takeoverom, ali ne vidim da osvaja titulu u ovom meču. Vidjet ćemo, svakako je zanimljivo.

Vedran Karlić: Ako ispusti ide na main roster, ali mislim da će se dogoditi nešto gdje će ga Ciampa koštati meča, kao uvod za toliko očekivan dvoboj.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Pyeongchang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*