Komentatorski stol – Pod kišom metaka

Još jedan zakašnjeli broj komentatorskog stola se fokusira na par zanimljivih stvari iz ovotjednog kaosa.

Krenulo je s britanskom scenom, zatim se proširilo na čitav wrestling svijet, uz malo more optužbi za seksualno uznemiravanje. Ima li kraja i hoće li ovo promijeniti scenu?

Vedran Karlić: Naravno da ima kraja i naravno da će scena biti drugačija. Neke optužbe su vrlo ozbiljne, dok su po meni neke optužbe vrlo smješno. Smatram da određeni dio navedenog nije seksualno uznemiravanje. No jedna važna stvar se zaboravlja u svemu tome. To je samo moje mišljenje, a svako ima jedno. No moje mišljenje tu nije važno – postoje institucije koje bi se time trebale baviti i presuditi o krivici. Tako da mi se ne sviđaju otkazi bez krivnje, iako razumijem zašto se kompanije žele odmaknuti od njih. Scena će istovremeno biti i bolja i gora. Pošto ima stvari koje treba kazniti, ima stvari koje treba oprostiti i dati drugu priliku, ali ima stvari u kojoj bi scena trebala kazati ne cancel kulturi. Trenutno je scena vrlo spremna samo za ovo prvo, te nešto manje za ovo drugo. Kada bude podjednako spremna za sve troje onda će evoluirati.

Alen Butumović: Svi smo mogli naslutiti da među morem hrvača postoje ovakvi nekakvi slučajevi, ali da će sve ovako odjednom izaći na vidjelo, to me malo šokiralo, ali je pokazalo dosta stvari koje bi za nekog neutralnog promatrača mogle govoriti dosta, odnosno za nekoga tko je do sada mrzio wrestling, sada bi ga još više mogao prezirati jer osim što je važno ono što se događa u ringu, važno je i ono što se događa oko njega za čitavu širu sliku wrestlinga. Tako da će ovo definitivno utjecati na wreslting, nažalost u lošem smislu, a to je baš ono što je ovom biznisu u ovom trenutku najmanje trebalo. Što se moga mišljenja tiče, ja sam za to da se o svakom postupku treba pojedinačno raspravljati i onda gledati što i kako. Ima stvarno debilnih stvari, ali ima i dosta dječjih fora koje su opet više za psihijatrijske postupke, a ne za neke druge oblike kazni.

Da li je Undertaker odradio zadnji meč, ili to samo sada želi, prije nego dođe iduća WM?

Vedran Karlić: Teško za kazati. Standardni meč više nikada ne i trebao imati, dok cinematic mečevi mogu dati još koju godinu njegovoj karijeri. Problem je taj što je upitno koliko WWE želi to na WM. Ako meč s AJom bude zadnji, imao je sjajan meč kojim je završio karijeru, za razliku od zadnjih nekoliko WM i svim showima iz S. Arabije.

Alen Butumović: Dokle god nije službeno, ništa ne treba uzeti zdravo za gotovo, pogotovo kada je u pitanju kraj Undertakerove karijere. Tako da ne, ne vjerujem dok ne vidim, odnosno dok to netko službeno ne potvrdi. Jer Undertaker je imao već tisuću neslužbenih završetaka karijere koji su se opet poništavali onim ‘još jednim zadnjim mečom’. Tko kaže da do iduće WrestleManije to opet neće biti slučaj?

Treba li Undertaker postati menadžer?

Vedran Karlić: Ne.

Alen Butumović: Nikako. To je upravo ono što mu ne treba. Nekakva off-screen uloga bi bila sasvim prikladna, ali da se sad i dalje pojavljuje na ekranima u nekoj totalno drugoj ulozi – nit bi mu pristajalo, nit ima smisla.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Pod kišom metaka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*