Komentatorski stol – Planovi

Za mnogo toga što učinimo u životu postoji nekakav plan, nekakva namjera. Naša stranica napravljena je s planom, s nekakvim ciljem – da promoviramo hrvanje na ovim prostorima. Ova kolumna je također napravljena prema svojemu planu. No, planovi mogu biti različitoga tipa. Na primjer, planovi za budućnost, posao…Imate li i vi svoje planove?

delete-or-decay-matt-hardy-645x370

1. Jedan od glavnih događaja ovog tjedna bio je novi Final Deletion, ili delete or decay, ako vam je tako draže. Hardy familija vs Decay. Koji su dojmovi?

Alen Butumović: Pogledao sam i baš kao prvi Final Deletion, svidjelo mi se. Bilo je over the top, drugačije od bilo čega, čak bih rekao u nekim pogledima i kreativnije i bolje odrađeno od Final Deletiona. Zato što su ovdje ipak znali da što više budu napravili ovo čudnim i bizarnijim, ako se ljudima svidio Final Deletion, svidjet će im se ovo još i više onda. Matt Hardy je genijalan, a pošto sam čuo da on ima potpuno kontrolu nad ovom pričom, svaka mu čast.

Emir Ahmethodžić: Meni se ovo nije svidjelo uopće. Prvi je bio zabavan iz komične perspektive, ali ovo nije imalo toliko zabavnih scena. Štaviše, djeluje kao nešto što bi WWE uradio kada bi Final Deletion zapao njima u ruke. Vidjeli su šta se svidjelo fanovima iz prvog dijela, i onda oprali svakoga sa tim fazonima dok ne prestane biti smiješno, ala New Day.

impact-world-title-1563

2. Kada smo već kod TNA, najavili su novi pojas koji ima borbe s pravilima slična onima u boksu ili MMA borbama. Svaki borac ima priliku završiti borbu prekidom, u protivnom sudci dodjeljuju bodove za runde i time odlučuju pobjednika. Ima li takav sistem mjesta u wrestling svijetu?

Alen Butumović: Nemam problema s time zapravo, to nije nešto što smo navikli gledati u svijetu hrvanja, tako da će to biti drugačije od svih ostalih koncepata. Sama ideja mi se sviđa, a pojas izgleda dobro.

Emir Ahmethodžić: Može biti dobro, a možda i ne. Teško je procijeniti ovako a da se ne pogleda niti jedan takav match, tako da ću ostati suzdržan.

WWE_Alberto

3. Nakon glasina postalo je službeno, Alberto Del Rio i Paige napustili su WWE. Hoće li vam nedostajati?

Alen Butumović: Meni sigurno neće. Del Rio nije imao niti jedan pamtljiv jedan na jedan meč otkako je došao u WWE prošle godine, a Paige je užasna već neko vrijeme. Del Riu će ovo biti drugi puta da napusti kompaniju, tako da stvarno više ne vidim nikakvog smisla u tome da se ikad u budućnosti vrati. A, što se tiče Paige, neka ide. Ako joj je stalo do njega i ako želi za njim, slobodan joj put.

Emir Ahmethodžić: Meni je samo žao što Del Rio nije dosegao potencijal u zadnjoj godini. Realno, nije uradio ništa vrijedno od kada je pobijedio Cenu. Imao je par dobrih matcheva sa Kalistom, dobar nastup na Money in the Bank PPVu i to je to. Paige mi nije zanimljiva već godinu i po, tako da mi nije baš toliko žao što idu. Nek nađu svoj put ka sreći.

Sasha Banks

4. Sasha Banks imala je govor u ringu koji nije naišao na potpuno odobravanja – onaj u kojem je zvučala kao da će prekinuti karijeru, a na kraju nije. Ismijavanje legendi koji su zbog toga morali prekinuti karijeru, ili standardan promo zbog kojeg neki preburno reagiraju?

Alen Butumović: Malo prenapuhana reakcija je to bila. Ne vidim baš zašto bi to bilo koji hrvač koji je zbog ozljede bio primoran završiti karijeru shvatio na ozbiljan način. Promo je skriptan, situacija nije bila ozbiljna i ja ne vidim baš zašto je to toliko grozno.

Emir Ahmethodžić: Promo je bio loš u svakom slučaju. Nije imalo smisla, i ovo je samo bio jeftin način da se pokupi buzz oko Sashinog rematcha. Bolje bi izgledalo da je Sasha imala bolju izvedbu toga, ali nije. Djevojka nije baš dobar face, tako da se nadam da će ubrzo turnati. Kao heel je bila daleko zanimljivija.

169_raw_09052016jg_4157163-0faaf6a3597329d64addfd2a2dad9e5f

5. Ovog tjedna imali smo dva grozna segmenta – New Day vs The Club na Rawu te Fandango vs Kane na Smackdownu. Koji od ta dva bi radije izbrisali iz svog sjećanja i zašto?

Alen Butumović: Definitivno onaj s Rawa između Cluba i New Daya. To je već najgori segment godine. Sramota je što su od Cluba napravili. Cijeli taj feud je mogao biti sasvim u redu, ali onda se ovo dogodilo. Pretvorili su Gallowsa i Andersona u ‘komičan’ tim, što je apsolutno užasno, a New Day nije zabavan već duže vrijeme. Sad me niti nije briga tko će uzeti pobjedu u meču, ja bih najradije htio da Revival dođe iz NXT-a, da ih sve razbije i uzme titule.

Emir Ahmethodžić: Rawov segment je bio daleko gori. Da je trajalo samo pet minuta, bio bi samo još jedan uobičajen New Day segmetn i bilo bi ok. Loše, ali i dalje podnošljivo jer je kratko. Najgori dio jeste što je taj segment trajao oko 20 minuta. Mjerio sam, i nisam mogao da vjerujem. Humor je bio tako izlizan, starovjekovan da sam uvjeren da je Vince umješao svoje prste u to. Nije više samo problem ni u New Dayu, bilo je jednako loše, ako ne i gore kada su Anderson i Gallows bili sami sa “Old Dayom”. U redu je da njih dvojica budu komični, jer i u stvarno životu su zapravo jako duhoviti, ali ono nije komedija s kojom njih dvojica raspolažu. Ni Cena ono ne bi mogao učiniti podnošljivim promo’om.

Takeover_--ecfc2ce041ac3ad3669746f391a097d3

6. NXT je najavio idući Takeover u Kanadi. Očekivanja?

Alen Butumović: To je definitivno odličan potez. Ponajprije zbog toga što Survivor Series više nema osjećaj ogromnog PPV-a i definitivno nije vrijedan te ‘velike četvorke’. Ovo će mu dodati na važnosti, barem malo. A uz to, događaji će biti u Kanadi, što je odlično jer nismo dugo vidjeli da se jedan WWE Pay-Per-View održava ondje. Tako da mislim kako je ovo odlična odluka. Takeover nikada ne razočara pa tako neće niti ovaj puta i bit će izvanredan dodatak Survivor Series vikendu.

Emir Ahmethodžić: Mislim kako će pokušati ove godine da poprave ugled Survivor Seriesa. To je zvanično Velika Četvorka WWE PPVa, ali unazad zadnjih nekoliko godina, ne nosi dojam nekog velikom PPVa. Štaviše, često bi bio jedan od gorih PPVa. Očekujem da to poprave ove godine. Što se Takeovera tiče, dobro je da će biti u Kanadi, jer je publika tamo odlična i pružit će dosta dobru atmosferu.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Planovi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*