Komentatorski stol – Paso doble

Nismo se ni okrenuli, a već je polovica prvog mjeseca 2018. godine. Možda ste si zadali planove i ciljeve za ovu godinu, a možda je jedan od njih da naučite plesati. Ako jeste, onda neka vam ova tema bude inspiracija, uz popularni španjolski ples koji prikazuju koridu, borbu toreadora i bika u plesnom obliku. Strastveni ples kojeg Nikki Bella nije plesala na Plesu s zvijezdama, nju je čekao tango i valcer.

1. Sinoć se pojavila jedna ogromna vijest, a to je da će se Paige morati umiroviti zbog svoje posljednje ozljede koju je pretrpjela prošli mjeseci. Kako vi gledate na tu situaciju?

Alen Butumović: Svakako još uvijek treba ovu vijesti staviti pod upitnik i vidjeti koliko je to zapravo istinito, ali ako je, onda je ovo ogromna šteta. Ima tek 25 godina i to su godine, godine karijere pred njom još i ako više ne bude mogla nastupati, to je prava šteta. Premda, ovo može biti i situacija kao s Bryanom, da joj svi drugi doktori dopuste da hrva, a da joj jedino WWE doktori ne dopuste. Onda se može vratiti na indy scenu. Ali ako i to ne bude slučaj, onda može uzeti neku menadžersku ulogu u WWE-u.

Vedran Karlić: Na ovo nemam komentara, al’ ovo je rizik, baš kao i u svakom sportu. Nitko ne želi da se to dogodi, ali statistika kaže da će određeni postotak zbog toga morati završiti karijru.

Emir Ahmethodžić: Šteta. Nakon svega što je prošla zadnjih par godina, sa Albertom, sa porodicom, sa onom snimkom, i svime, ovo je zadnje što joj je trebalo. Ne znaju se još detalji zasigurno, ali ne izgleda obečavajuće. Iako mi nije bila baš draga hrvačica, uvijek je tužno kada se ovo nekome desi.

2. Kad smo već kod mirovine, još se jedan hrvač sinoć umirovio – Mark Henry. Mišljenja o toj odluci?

Alen Butumović: Meni je Henry bio vrlo dobar u svojoj ulozi, nije bio odličan u ringu, ali je mogao imati vrlo dobre mečeve s onima koji to jesu bili. Meni su se svidjeli neki njegovi mečevi sa Cenom i Punkom i ona njegova vladavina s World titulom od prije par godina je bila vrlo zabavna. Zaslužio je više i žao mi je što odlazi na ovako jedan prilično neprimijećen način, ali nadam se da će WWE to barem nekako učiniti posebnijim.

Vedran Karlić: Polako je došao kraj karijere, malo mi je žao što ga u zadnje vrijeme nisu koristili za ništa pametno, a uz dobre priče mogao je svojim znanjem pomoći još kojem talentu kojeg kompanija ima.

Emir Ahmethodžić: Vrijeme mu je bilo. Godine su uradile svoje, a ionako nisu nikad znali uraditi nešta konkretno s njim. Mark Henry je bio jako zabavan negativac u vrijeme 2011-13. Rivaliteti sa Cenom, Bryanom i Punkom su bili dosta zabavni, i promoi su bili jako jako dobri. Da je Jinder Mahal u svojoj vladavini imao sposobnosti na mikrofonu koje posjeduje Mark, title reign mu ne bi bio toliko loš.

3. Neke glasine kažu kako bi Raw mogao prijeći na FOX TV i time se vratiti na dva sata dužine. Biste li to voljeli vidjeti?

Alen Butumović: Mogu odmah to staviti u pogon. Bitno je samo da se Raw vrati na dvosatni format.

Vedran Karlić: Da, smanjiti trajanje je ono što RAW pod hitno treba… samo… bojim se kako će ‘kreativni tim’ nastaviti jednako pisati, kao da je za tri sata, i onda to zgurati u dva sata.

Emir Ahmethodžić: To bi bilo odlično. Smanjiti Raw na 2 sata bi bio prvi korak na putu da se produkt popravi.

4. Vezano uz to, FOX čak navodno planira kupiti WWE ili barem dio kompanije, kako bi ipak imali nešto u svojem vlasništvu. Koliko dobrog bi to donijelo?

Alen Butumović: To bi bilo zanimljivo, sama ta odluka da FOX odluči kupiti WWE me isto jako interesira jer tko zna koliko je Vince spreman prodati WWE, čak i ako se radi samo o onom malo djelu kompanije. Ja bih ovo volio vidjeti jer mislim da neke negativne promjene se ne mogu desiti, samo one pozitivne bi mogle.

Vedran Karlić: Nekako ne vidim da Vince prodaje ono što se desetljećima stvaralo. No, ako FOX kupi WWE, moje mišljenje je da će to biti početak kraja za njih.

Emir Ahmethodžić: Zvuči jako interesantno. Ne vjerujem da će Vince htjeti da to proda, obzirom da ga i ovako jedino smrt može otjerati iz WWEa, ali ako uspije naći nešta što ga zanima više… ko zna. Ja lično ne vjerujem da će se to ostvariti, ali ako se to ipak desi, onda će dosta podsjećati na WCW i kada ih je kupio Ted Turner. Da li bi im sudbina bila ista, to je pitanje.

5. Gedo je krenuo pričati o eventualnoj suradnji s WWE-om. Kazao je kako želi surađivati sa što više WWE hrvača, sve dok WWE ne pristane na potpunu suradnju. Bi li to bila uspješna poslovna integracija za dvije dotične kompanije? 

Alen Butumović: Meni se jako sviđa koliko je NJPW otvoren za suradnju i ja bih to volio totalno vidjeti. Znate li vi koliko bi to unijelo zanimljivosti u WWE-ov produkt? No, mislim da barem zasad WWE ovo neće prihvatiti jer eto, što dalje vrijeme teče i što Japan postaje popularnijim, oni će njih smatrati konkurencijom, a ne kompanijom s kojom mogu oformiti suradnju, tako da će se čudo morati desiti da WWE prihvati bilo kakav oblik integracije.

Vedran Karlić: Iz perspektive WWEa lako je vidjeti zašto ne žele suradnju. Oni su ogromna kompanija, imaju snagu i raširenost, za njih je NJPW samo kamenčić u cipeli. No, ako taj kamenčić ne izvadiš, može se naći u problemima. WWE ima stav koji bi im se mogao obiti u glavu, u nekom trenutku neće samo tako moći kupiti sve ono što druge kompanije imaju, štoviše, druge kompanije će lakše kupiti njihove nezadovoljne talente. Polako je krenulo ka tome. Ja bih volio da surađuju, ne čudi me što NJPW želi suradnju, oni pomažu slanjem hrvača i drugim japanskim kompanijama.

Emir Ahmethodžić: Koliko god bih ja to volio vidjeti, mislim da su šanse minimalne. Realno kad se sagledaju stvari, WWE bi imao dosta malu korist od te suradnje, dok bi New Japan s druge strane imao ogromnu. Sad kad pogledamo, odlazak Cene za one-off u New Japan bi proizvelo dosta više buke i dosta bi veću korist njima, nego da sutra Okada ili Omega dođu u WWE, koliko god to bilo uzbudljivo hardcore fanovima. Tako da mislim da ta suradnja koju je Gedo zamislio neće biti izvediva. Ili će prije toga New Japan morati da podigne svoj status na ravan WWEovog, a za to je potrebno dosta vremena.

6. Impact je objavio kako se Austin Aries vratio u kompaniju na zadnjem TV tapingu i osvojio Impact titulu. Mišljenja? 

Alen Butumović: Pa gledajte, sigurno će naći nekakav svoj mir tamo jer će barem biti sretan pozicijom na kojom je. Ali nisam siguran koliko će više zaraditi s obzirom na to u kakvom je Impact trenutno stanju. Vidjet ćemo što će vrijeme kazati, možda mu i bude dobro.

Vedran Karlić: TNA je mogao izgradiiti 10 zvijezda u zadnjih par godina, nisu ni jednu…

Emir Ahmethodžić: Žao mi je Ariesa. Trebao je naći bolji angažman, a itekako je mogao. ROH bi možda bio i bolji izbor, pa da preko toga dođe i do NJPW. Impact je davno trebao umrijeti po mom mišljenju.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Paso doble"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*