Komentatorski stol – Otkaz

Potaknuti trenutnom situacijom u WWE-u koja se u zadnje vrijeme krenula razvijati, a koja će biti i tema našeg današnjeg broja, odlučili smo napraviti i takav naslov.

1. Na iznenađenje mnogih Dean Ambrose će po isteku ugovora otići iz kompanije. Kome ovo ide na štetu, a kome koristi? Je li Dean napravio ispravan potez?

Alen Butumović: Ide na štetu WWE-u jer s Ambroseom ne odlazi samo njegova prisutnost nego odlazi i prisutnost Shielda, a ta frakcija je definitivno nešto što je obilježilo modernu eru WWE-u i što su u zadnje vrijeme neuspješno htjeli obnoviti kako bi ponovili onu njihovu čar koju su imali tamo 2013. Tako da će im to biti ogroman gubitak koji će im sigurno faliti, pa čak i ako samo govorimo o Ambroseu jer, iako realno nije bio dobro korišten, ipak je slovio za ključnog igrača koji je stalno bio tu negdje, malo u main eventu, malo ispod toga i uspio je nekako cijelo vrijeme ostati relevantan unatoč lošem bookingu. Ambrose je svjestan svojih kvaliteta i drago mi je da se odlučio za ovaj potez. A pošto sam čuo kako je dobar prijatelj s Codyjem, a svi znamo kako je dobar prijatelj i sa Jerichom koji je jedan od ključnih članova AEW rostera i sigurno će vršiti pritisak da ga potpišu, mislim da je to Ambroseova budućnost. I nadam se povratak Jona Moxleya. Pa da svi zajedno možemo uživati u tome.

Kristijan B: Svakako na štetu WWE-a. Postoji ona izreka da ne znaš što imaš dok to ne izgubiš. WWE još uvijek misli da su Roman i Seth puno bolje pozicionirani kod publike u odnosu na Deana. Dean je posjeduje velik potencijal, kojeg će moći bez ikakvih ograničenja pokazati u punom svjetlu. Dean je svakako veliki dobitak za Indy scenu ili neku drugu veliku kompaniju, a WWE će uskoro požaliti što ga nisu bolje bookirali.

Vedran Karlić: Nekada moraš napraviti korak nazad kako bi mogao dalje nastaviti put prema vrhu. Ako je ulica slijepa, a ova izgleda je, onda nema smisla tražiti kuda dalje njom nego se vratiti natrag. WWE će vjerojatno lako nadoknaditi Deana, ali ne i Shield, više nećemo gledati to. E sada, vidjeli smo kako su neki uspjeli kada su se kladili na sebe odlaskom iz WWEa, Dean je u startu puno veće ime od bilo koga drugoga te ima puno bolju startnu poziciju. Postoji šansa da je sve work, no ako je, bio bi grozan.

2. Dok Dean Ambrose planira otići, Hideo Itami je zatražio otpust i dobio ga je. Dobar potez s njegove strane? Gdje ga vidite u post-WWE karijeri?

Alen Butumović: Napravio je dobar potez. Mislim da ima još jedan velik komad karijere pred sobom i usprkos mnogobrojnim ozljedama koje je imao tijekom karijere, siguran sam da može još mnogo toga napraviti i da je i sam svjestan kako sjediti u 205 live diviziji nije nešto što ga ispunjava i da ipak želi izazovnije stvari, bolju korištenost, bolje mečeve itd. Može on još mnogo toga napraviti, a gdje će otići, to mi je manje važno jer mislim da neće pogriješiti nigdje, bilo da se vratio u NOAH ili otišao u AEW.

Kristijan B: Još jedan ne zadovoljan hrvač kojega je WWE upropastio. Mogao je biti zaštitno lice 205 livea, ali kad WWE nije briga za vlastiti show, kako će bilo koga drugoga. Očekujem njegov povratak u Japan.

Vedran Karlić: Njegov WWE nastup ću pamtiti po… neću. Nije napravio ništa vrijedno spomena tako da jedva čekam vidjeti ga kada radi ono što radi odlično – hrva.

3. WWE će do WrestleManije imati čak dva PPV-a, Elimination Chamber i Fastlane. Taman ili previše?

Alen Butumović: Previše, pogotovo kada znam da se neće desiti ništa vanserijski što će promijeniti cijeli tok WrestleManije. Osim što će možda Nakamura izgubiti US titulu ili takve neke finte koje će oni najaviti kao nešto grandiozno, a surova realnost je ta da će US titula završiti na Kickoffu. Pa neka onda govore o grandioznosti tog momenta.

Kristijan B: Previše. To je ona kvantiteta koju WWE uporno gura. Umjesto da u ovom periodu, Road to Wrestlemania periodu, izgrade priče, karaktere, buduće mečeve za WM, oni to uništavaju sa prosječnošću koja proizlazi iz njihovoga produkta.

Vedran Karlić: Premalo. Ja bih dodao PPV svaki vikend do WM, svi bi bili jednako niske kvalitete i na njima se ne bi ništa događalo.

4. Biste li više voljeli vidjeti meč između Ronde i Becky na WrestleManiji ili da se u tu priču ubaci i Charlotte?

Alen Butumović: Iako bi pričom Charlotte trebala biti ubačena tu, ja bih osobno volio više vidjeti singles meč između Becky i Charlotte jer nekako smatram da je Charlotte tu višak i da WWE zapravo samo sili njenu prisutnost u tom meču kako bi i ona bila dijelom main eventa WrestleManije. Mislim da bi onako organski i spontano Becky i Ronda trebale dobiti taj meč i ne bih ni sumnjao da bi napravile jedan veliki spektakl.

Kristijan B: Becky zaslužuje svoj WM trenutak, i gdje ćeš bolje nego u prvom ikad ženskom Main Eventu najvećeg werstling showa na svijetu. Za Charlotte bi bolje bilo da se fokusira na Asuku. Guranje Charlotte u taj meč s Rondom i Becky bi izgledalo dosta neprirodno.

Vedran Karlić: Želim da se Charlotte ubaci, na isti način na koji se ubavila u meč s Carmelom kada je Becky napravila turn.

5. Double or Nothing karte uskoro su u prodaji, a nijedan meč još nije najavljen. Jesu li ipak trebali donekle navijestiti publici na što dolaze?

Alen Butumović: Pa mislim da publika svejedno zna točno na što dolazi i da mogu ocijeniti situaciju već po onoj konferenciji koja se desila nedavno. A vjerujem da će AEW i po početku prodaje ulaznica najaviti barem nešto, iako su stvari otprilike već sada jasne.

Kristijan B: Ne sumnjam da će card biti dobar, ali opet su mogli najaviti barem jedan meč, da znam zašto točno kupujem kartu.

Vedran Karlić: Rasprodali su All In, kada nitko nije znao što očekviati. Isti je odlično prošao. Ako je po tome suditi, ne trebaju ništa najaviti.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Otkaz"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*