Komentatorski stol – Optimizam

Je li čaša napola prazna ili napola puna? Ima li naš život smisla ili ne? Vrijedi li vjerovati u bolje sutra ili se treba prepustiti onoj situaciji u kojoj u dotičnom trenutku jesmo? Na ova pitanja se ne može dati točan ili netočan odgovor. No, ProHrvanje.com vam preporučuje da bude optimistični i da svaki dan s optimizmom čitate ProHrvanje kao što smo mi sada s optimizmom napisali još jedno izdanje Komentatorskog stola. Uživajte!

AR-160429887

1. Ovog tjedna wrestling svijet ispratio je jednu svoju članicu na drugi svijet. Chyna je preminula, podrške i saučešća dolaze sa svih strana, no neki smatraju kako joj je WWE mogao pomoći i više je eksponirati za vrijeme života, kao neke svoje druge legende. Što vi mislite o njoj i toj situaciji u kojoj se našla?

Denis G: Mogli su joj pomoći, poslati je na njihovu rehabilitaciju, pojavljivanja na eventima sigurno bi joj pomogla u oporavku i život bi joj dobio novi smisao. Ali Hunter i ženica mu su valjda imali neke svoje uštogljene razloge…

Vedran Karlić: Svašta je moglo biti drugačije, ali je tako kako je. Ima ljudi koji se nisu fer i korektno prema njoj odnosili, ali vrijedi i obrnuto. Razlozi zašto ju je WWE ignorirao bili su pomalo privatni, ali je bilo i opravdanih (premda sam ja potpuno alergičan na to da se kompanija ponaša kao da netko nije postojao kada napravi nešto krivo u životu, koliko god to gadno bilo). No, isto tako odavanje alkoholu i sličnim porocima je isključivo vlastita krivnja. Trebali bi biti dio kuće slavnih? Apsolutno, neki manje važni su ušli, a kamo li ne ona. Živjela je kako je živjela, umrla je kako je umrla. Moglo je biti drugačije, a nije. Pamtit će ju se po lijep stvarima, ali i po ružnim – tako je to u životu, tako je to u smrti.

Alen Butumović: Razumijem da bi bilo apsurdno od strane WWEa da ne spomene njenu smrt i ne oda počast njenoj karijeri, ali jednako je apsurdno da jedna Stephanie McMahon, koja je vjerojatno odigrala ogromnu ulogu u tome da se Chyna više ne pojavi u WWEu, odjednom krene žaliti Chynu preko Twittera. Ako je nisi žalila za života i nisi je htjela u svojoj blizini, blizini svoga muža i obitelji, onda je nemaš što žaliti sada. Razumijem i poneke razloge zašto WWE je više nije htio u ringu, svi ti problemi koje je imala s alkoholom, drogom i privatnim životom u globalu da je jednostavno u zadnje vrijeme nisi mogao prepoznati, ali da se na njene probleme reagiralo ranije i da je recimo WWE odlučio pomoći Chyni da izađe iz tih problema, recimo da posjećuje djecu, daruje im poklone i druži se s njima jer WWE toliko promiče tu kampanju, misli da bi neke stvari se riješile i da je moglo otići u drugom, pozitivnijem smjeru. No, sada je to gotovo, što je bilo bilo je.

Emir Ahmethodžić: Kako sam ja čuo, mnogi su joj pokušali pomoći, ali nije željela pomoć. To je sve rekla-kazala, ali ono što je zvanično ostaje da je rekla i tvrdila toliko strašnih stvari vezano za neke ljude koje su bile laž, i da je ta činjenica, zajedno s tim što je bila nepredvidljiva bile razlog zašto ju je WWE ignorirao. Sada kada je umrla, vjerovatno se osjećaju sigurno da joj odaju počast bez incidenata, što zvuči jako bezdušno i hladno, ali tako biznis funkcioniše. Drago mi je da izgleda idu tim putem, i da će ostati upamćena po radu i uspjesima u ringu, a ne ovo poslije.

017_NXT_04212016MM_02442--270ff681a354f75b1e5fa6c276947962

2. Druga velika vijest tjedna je ta da imamo novog NXT prvaka, ali to se nije dogodilo u emitiranoj epizodi nego na live eventu. Samoa Joe je napokon ugrabio pojas. Mišljenja o cijelom tom događaju?

Denis G: Neka, Joe je zaslužio uzeti titulu, nebitno bilo to na live eventu ili na nekom od Takevera. Title meč na live eventima je zapravo dobra promocija istih, dobivaju na važnosti.

Vedran Karlić: Kada sam vidio tu vijest osmijeh mi se pojavio na licu. Kada sam gledao video iz dvorane osmjeh je samo rastao. Meni je Samoa Joe fantastičan, volim njegovu pojavu, volim to što nije arhetip generički plastičnog nabildanog superjunak borca, nego što na svoju masu (što nam je zajedničko) pokazuje izrazitu kvalitetu. Ja sam se nakon WM nadao kako će doći Samoa Joe i razbiti Roman Reignsa kako bi mu pokazao tko je pravi Samoanac – to bi bila zavada koju bi volio gledati i koja bi pomogla obojci. Drugim riječima, i dalje ga želim što prije vidjeti na main rosteru. Po pitanju odluke, apsolutno je podržavam – live eventovi su zabavni pošto su borci slobodniji nego na RAWu ili Smackdownu. Tu i tamo treba dodati ovakav šok moment kako bi oni koji su bili tamo to pamtili i prepričavali godinama.

Alen Butumović: U svojem NXT pregledu sam spomenuo kako mi je bilo čudno što je WWE promovirao taj meč između Joea i Balora koji je se trebao dogoditi na Live Eventu. Svi znamo kako ti događaju ne utječu na ono što se događa na TVu, tako da WWE ih nikad i ne promovira preko TVa. Kada sam ujutro pročitao vijest, bio sam prilično iznenađen i pomalo zbunjen, ali svidjelo mi se kako zaista promiču to da se sve može dogoditi bilo kada i bilo gdje te da moramo pratiti. Po meni je ovo ispravna odluka, Joe je fantastičan u zadnje vrijeme, a i izvrsno su ga bookirali tijekom ovog rivalstva s Balorom te je definitivno zaslužio titulu. Sad nekako mislim da ćemo dobiti još jedan njihov meč na Takeoveru, što i ne bi bilo loše ako im dadnu neku stipulaciju. Ovo je dodalo još svježine u NXT i veselim se daljnjem razvoju priče.

Emir Ahmethodžić: Zanimljivo u svakom slučaju. Iznenađen sam da su to uradili, ali mi nije krivo. Drago mi je što su i dalje u nekim aspektima nepredvidljivi.

wpJ1b5rW
3. Neki kažu kako je sve to kako bi Finn Balor napokon mogao na main roster. Hoćemo li do Paybacka (ili na njemu) vidjeti njegov debi?

Denis G: Stvarno ne znam, možda se i pojavi. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Vedran Karlić: Ja se nadam da ćemo ga vidjeti baš na Paybacku, da se umiješa u main event meč i to u svom demonskom izdanju. Evo, dok pišem me od same ideje prolaze trnci.

Alen Butumović: Iako mislim da će Balor ostati koji mjesec u NXTu, mislim da će uskoro debitirati na glavnom rosteru. Ova prič između Stylesa, Reignsa, Gallowsa i Andersona je već odlična, ali bila bi još bolja i uzbudljivija pojavom Balora, tako da se veselim njegovom potencijalnom debiju.

Emir Ahmethodžić: Prilično sam siguran da Balor dolazi na Paybacku.

maxresdefault
4. Jedna od spekulacija vezana uz Finn Balora vezana je i uz nedavni debi Andersona i Gallowsa – hoće li im se i on pridružiti? Hoće li im se AJ Styles pridružiti? Ili će pak pomoći Roman Reignsu? Što bi vi napravili i što mislite da će se dogoditi?

Denis G: Ako se pojavi Balor na Paybacku postoji mogućnost da se ponovno udruži sa Gallowsom i Andersonom i oforme toliko teasani Balor Club. Zanimljivo zvuči i opcija udruživanja sa Reignsom, bila bi to moćna ekipa.

Vedran Karlić: Mislim da će njih dvojca koštati AJ Stylesa naslova, nekako će ga zeznuti. Kada bih ja bookirao došli bi mu pomoći, on bi ih odbio, a zatim bi Anderson i Gallows uz pomoć Balora ostali stajati u ringu dok Reigns i Styles leže ne podu. Možda bih im priključio još kojeg manje važnog čovjeka.

Alen Butumović: Kao što rekoh, jako mi se sviđa sve ovo zasada, a tek je početak. Priča može otići u mnogo drugačijih smjerova, a nijedan se ne čini loše. Anderson i Gallows bi se mogli pridružiti Stylesu i ponovno oformiti Bullet Club. To je čak i najlošija opcija, ali je svejedno zanimljiva. Onda bi Luke i Karl mogli pomoći Reignsu i koštati Stylesa meča, što bi bio fantastičan preokret u cijeloj ovoj priči. A opet, Finn Balor bi se mogao pridružiti Andersonu i Gallowsu te onda ući u rivalstvo protiv Stylesa, što bi također bilo fantastično. Toliko mnogih potencijalnih pravaca, sviđa mi se.

Emir Ahmethodžić: Mislim da će se Balor pojaviti na Paybacku u sred main eventa, i da će zajedno sa Gallowsom i Andersonom pomoći Reignsu da retaina titulu, i tako kompletirati heel turn Romana. Ovo je potrebno njemu sada. Novi početak, a kakav bi ovo samo bio početak i za Reignsa i za ostalu trojicu.

hi-res-f4ecf967210792304f033f9368f77401_crop_north
5. Ako se netko priključi Andersonu i Gallowsu mogli bi imati još jedan tim kojeg čine više od dva člana. Treba li WWE uvesti trios titulu?

Denis G: Pošto imaju na rosteru hrpu mid cardera i jobbera ne bi bilo loše da i njih iskoriste za neki nebitni trios turnir, barem imaju onda razloga da ih plaćaju.

Vedran Karlić: Ne. Iako bi to volio, zato što imamo puno timova, ne vjerujem da je kreativni tim dovoljno dobar da to napravi kvalitetno. Tag titule su isti primjer. Kada bih ja vodio kompaniju napravio bih to – trenutak je dobar, titula je popularna (nedavno ju je i NJPW uveo) i mislim da bi se moglo puno napraviti.

Alen Butumović: To bi bila zanimljiva odluka, ali ne znam koliko kvalitetno bi WWE tretirao te titule. Bilo bi zabavno, vidjeli bismo okršaje frakcija i mečevi bi bili zanimljivi, ali sam booking bi sigurno bio upitan.

Emir Ahmethodžić: Mislim da nije potrebno. Tag team titule sa free bird pravilima bi sjajno funkcionisalo.

Muertes_Matanza.0.0
6. Lucha Underground ovog tjedna je imala dvoboj titana – Mil Muertes vs Matanza. Sviđa li vam se što su za sada napravljeni ravnopravnima?

Denis G: O da, tako i treba biti. Mil ne samo da je uspješno parirao Matanzi nego je ga je skoro i zatukao. Meč je bio stvarno sjajan, a kraj brutalan. Možemo očekivati revanš sa nekom ludom stipulacijom u kojem će devastirati cijeli Temple.

Vedran Karlić: Bio sam oduševljen mečom, sjajno su to odradili. Izgledali su kao da se sudaraju dvije nezaustavljive sile, kao da se sudaraju sva titana, dva božanstva. Dodajte na to mistični kamen i ključ tamnice kao simboliku i imate jednu sjajnu sliku. Mil Muertes je bio prikazan kao čovjek koji je došao po osvetu, i ta uloga mu je sjajno odgovarala, dok je priglupi Matanza napokon našao sebi ravnoga i nije znao što bi. Sjajno, sjajno, sjajno!

Karl-Anderson-Luke-Gallows-1-850x560
7. Ovotjedni hrvači tjedna su Gallows i Anderson. Znate postupak.

Denis G: Već dosta puta sam rekao da su njih dvojica odlični wrestleri, savršeno odrađuju svoje uloge. Anderson bez problema može pružiti vrhunsku izvedbu, a izgleda da je sa Okadom imao najbolju kemiju. Gallows je brutalan kao heel mrcina, sa jako stiff udarcima. Istina je, imali su dosta loših mečeva u New Japanu, ali za to je kriv loš booking koji je srozao tag titule do dna. Moji su favoriti za osvajanje WWE tag team turnira, to nesumnjivo zaslužuju. Sad Gallows treba pokazati WWE-u da su bili mulci što su mu dali onaj kretenski Festus gimmick i što je glumio Punkovog sidekicka, kad je čovjek pokazao da može puno više.

Vedran Karlić: Meni su Anderson i Gallows sjajni. U New Japanu su pokazali puno toga, a ponekada mi se čini nepravedno koliko zanemaruju njihove solo kvalitete zbog toga koliko dobro funkcioniraju zajedno.

Alen Butumović: Gallows i Anderson su se fantastično pokazali u New Japanu kao članovi Bullet Cluba. Odlično funkcioniraju kao tim, ali isto tako moram pohvaliti i Andersona kao izvrsnog individualca koji je bio, mogu slobodno reći jedan od najboljih dok je bio u Japanu. Drago mi je da su došli u WWE, nadam se da ih WWE neće zapostaviti jer se radi o fantastičnom timu koji bi mogao bez problema nositi cijelu tag team diviziju.

Emir Ahmethodžić: Gallowsa poznajem iz njegovih dana u WWEu kao Festus i poslije Luke Gallows sa CM Punkom. Nije mi se tada mnogo sviđao, ali sam tada bio mlad i nisam razumio biznis. Rad iz Japana ne poznajem, ali hajp koji se stvorio oko njega i Andersona nije uzaludan. Uzbuđen sam za ono što slijedi za njih dvojicu. Mislim da bi moglo biti zabavno ljeto.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Optimizam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*