Komentatorski stol – Olimpijske igre

Danas je započeo najočekivaniji događaj godine – Olimpijske igre. One se ove godine održavaju u Riu de Janeiru. Mi ćemo u ovih nekoliko tjedana sasvim sigurno biti privezani za male ekrane, a oni koji su možda otišli u Rio bit će još veseliji. No, uz sve to, odvojite koju minutu i pročitajte naše ovotjedno izdanje Komentatorskog stola. I ovaj tjedan imamo goste, a riječ je o Facebook stranici – WWESrbija – Balkan “Americko Rvanje” koji su još jednom odlučili gostovati u Komentatorskom stolu.

 

Dean-Ambrose-Vs-Dolph-Ziggler-Live-Summerslam-2016-In-India-Repeat-Telecast

1. Dolph Ziggler novi je izazivač za WWE World titulu. S obzirom na njegov dosadašnji booking, mislite li da je dovoljno kredibilan da uzme tu poziciju?

Dušan Živković: Dolph Ziggler jeste u kompaniji već duže vreme, prošao je kroz dosta toga, a zapravo njemu samo još WWE titula fali da kompletira svoj grand slam. On je svojim radom možda to i zaslužio ali u trenutnoj situaciji, sa trenutnim rosterom nisam siguran da li je Ziggler taj kalibar koji može zadovoljiti kao top ličnost a u prvom mahu sam čak mislio da se WWE šali sa nama. Ukoliko smo već dobili Zigglera kao legitimnog kandidata za barem na papiru vodeću zvezdu plavog brenda, morao bi WWE da nešto menja jer stil i gimmick koji Dolph ima je nešto staro i izbledelo da ne kažem dosadno.

Denis G: Guraju Zigglera u main event scenu samo kako bi ispalo da u “novoj eri” svi imaju priliku, a mogli su recimo progurati Wyatta tako da on squasha Zigglera i bude dostojan izazivač. Cijelo vrijeme nisu apsolutno ništa radili sa Zigglerom, a sad ga odjednom stavljaju u meč za važnu titulu, a tu je i ona forsirana pobjeda nad Wyattom kako bi Ziggler dobio malo “momentuma”.

Alen Butumović: Dolph Ziggler je sasvim sigurno došao niotkuda. Čovjek koji je svaki PPV bio na Kickoffu i gubio od Baron Corbina sada je u meču za WWE titulu na SummerSlamu. Zvuči pomalo glupo i sasvim sigurno Ziggler s dosadašnjim bookingom nema dovoljno kredbiliteta biti novi izazivač, ali ja nisam u potpunosti protiv te odluke. Iskoristio je priliku, pobijedio je i sada ima još veću priliku osvojiti titulu. Uz to smo vidjeli i jako dobar promo na SmackDownu ovaj tjedan, a i malo su odlučili poraditi na njegovom karakteru, što mi se svidjelo. Ne vjerujem kako on ima značajne šanse u meču baš, ali bi sam meč trebao biti dobar.

Vedran Karlić: Ja sam jedan od onih koji vole Zigglera, mislim da ima neku notu zbog koje ga ljudi vole. Prije jedno godinu i pol imao je fantastičan momentum kojeg je kompanija trebala iskoristiti. I dok neki govore kako je ovo nova era, ja se ne slažem s tim u potpunosti. Nemam ništa protiv da zbog ovoga dobiju nove prilike, nisam zadovoljan načinom na koji se to radio. Praviti se da se ništa prije toga nije dogodilo je onaj dio koji me smeta. Ziggler može biti u ovoj poziciji, ali nisam sretan što je do nje došao kao grom iz vedra neba. Ali čak ću i to prožvakati ako nakon svega toga, bez obzira kako meč završi, ostane relevantan.

Emir Ahmethodžić: Ziggler je bio jako dobar kada se trudio i borio za top poziciju. Nakon nekog vremena i nekoliko situacija gdje je ćilim izvučen pod njegovim nogama, djelovalo je kao da ga je prestalo biti briga u 2015. Čak se i nagađalo se se želi uključiti u komediju jer traži alternativu nakon WWEa. Sada su ga vratili na toj poziciji, možda prebrzo jer je previše kredibiliteta izgubio u zadnjih godinu dana, ali ok, sami su rekli da je nova era, i da se kreće ispočetka. Impresionirao me na SmackDownu sa promom na početku i kroz show kako je prikazivao očaj za uspjehom, tako da je za sada dobro. Vidjet ćemo kuda će ovo sve ići u nastavku prije nego li sudim.

133_RAW_08012016hm_2143--66217092119b336b442167a6648d25f5
2. Na Raw-u smo vidjeli interakciju između Reignsa i Ruseva što znači kako ćemo vjerojatno dobiti njihov meč za US titulu? Je li dobra odluka staviti Reignsa u mid-card i mislite li da je njegova uloga patriota u ovom feudu način da dobije pozitivne reakcije?

Dušan Živković: Reigns je imao čist put ka vrhu i jednostavno to uprskao. Sada kada je ispao iz main event priče morali su mu dati manje parče kolača i to je mislim dobra odluka, sačuvati Reignsa od zaborava a ipak skloniti ga od glavnih zbivanja. Iskreno više sam očekivao heel turn i gradnju Reignsa kao legitimnu pretnju za Universal šampiona. Nisam siguran da će se publika tako lako adaptirati i prihvatiti Romana a isto tako mislim da WWE neće pokušavati sa pričom “American hero” jer bi to već bilo očigledno stvaranje John Cene broj 2.

Denis G: Veselim se ovome meču, bit će to prava makljaža, ali ne sviđa mi se što opet na silu žele progurati Romana kao babyfacea. Njemu treba heel turn, a imali su savršenu priliku da to bude na Baloru i Rollinsu.

Alen Butumović: Mislim kako je odlična ideja izbaciti Reignsa iz main eventa i gurnuti ga u mid-card. Rusev je prilično omržen negativac i vjerujem kako je ovo dobar potez jer će Reigns barem jednom dobiti pozitivne reakcije. To se pokazalo i na Raw-u kada je publika u jednom trenutku vikala ‘Roman!’. Vjerujem kako će ga ovaj feud spasiti od negativnih reakcija te kako će mu donijeti upravo suprotno – učinit će ga donekle omiljenim. U svakom slučaju, ova uloga je mnogo bolja nego da su ga nastavili gurati u main eventu.

Vedran Karlić: I dok bi to mogao biti sjajan meč, nikako ne mogu prožvakati odluku da su odlučili staviti Romana protiv Ruseva samo kako bi dobio neke pozitivne reakcije, umjesto da napokon postane negativac.

Emir Ahmethodžić: Mislim da je ovaj skandal sa steroidima najbolja stvar koja se mogla desiti WWEu i Reignsu. Čovjeku su booovi već prepolovljeni na ovom Rawu. Reigns je jako talentiran i brzo uči, ali je bio žrtva lošeg bookiranja i toga da je prebrzo pozicioniran na top poziciju. Shield se raspao u junu, ako pogledamo da je Reigns od septembra do januara bio ozlijeđen, onda vidimo da je u roku od tri mjeseca Reigns u svom prvom singles pohodu već imao osiguran main event WrestleManije. Koliko je imao singles matcheva na PPVu prije osvajanja Royal Rumblea? Jednu jedinu protiv Ortona na SummerSlamu. Prebrzo je išlo, previše je ličilo na Cena booking kojeg mnogi preziru i zbog kojeg su upravo i željeli novo lice. Zato što žele nešto novo, a ne copy-paste varijantu. U svakom slučaju, ovaj midcard run će pomoći Reignsu, Rusevu i US titulu. Uvjeren sam da će se Reigns vratiti u main event prije ili kasnije.

WWE_World_Heavyweight_Championship
3. Glasine su kako će Universal titula prestići WWE titulu i tako postati glavna nagrada u kompaniji. Mišljenja?

Dušan Živković: WWE titula je uvek bila najprestižnija, ne samo u WWE već možda i u celoj pro wrestling industriji. Titula datira još iz šezdesetih godina prošlog veka i prošla je kroz ruke mnogih mogu slobodno reći velikana. Sa druge strane trenutno najveće top zvezde kompanije su na Raw-u i u domenu nove Universal titule, meč Rollins-Balor više pažnje privlači. Svakako videćemo šta će vreme pokazati i kako će se WWE ophoditi prema titulama i šampionima ali lično mislim da bi Universal titula mogla odneti svu pažnju i popularnost.

Denis G: Universal titula je po meni nepotrebna, WWE titula trebala je biti glavna na Raw-u, a IC titula na Smackdownu. Ali možda i ispadne dobro, vidjet ćemo kad se okruni prvi prvak.

Alen Butumović: Nisam baš oduševljen tom mogućnosti. WWE titula je ipak najveća titula koju WWE trenutno posjeduje i njeno nasljedstvo je prilično veliko, tako da nisam siguran koliko bi to bila dobra ideja da Universal titula, koja će tek krenuti postojati, postane kredibilnija od glavne titule. Učinite ju svjetskom titulu, sve u redu, ali pokažite što je najveća nagrada u kompaniji – WWE World titula.

Vedran Karlić: Kratkoročno to je loša odluka, dugoročno nema ništa protiv toga – samo to je još jedna od onih stvari koja se ne smije dogoditi preko noći. To treba doći pričom, a ne samo da bude bolja zato što je na RAWu.

Emir Ahmethodžić: Mislim da neće. McMahon možda jeste lud, ali nije toliko lud da 50+ godina historije i tradicije gurne u pozadinu radi neke nove kreacije, koja možda poživi, a možda i ne. Universal titula možda za 10 godina prestane postojati, ali WWE titula ostaje dok kompanija ne umre. Ionako, WWE titula će uvijek biti prestižnija jer su je držali najveći u historiji kompanije.

Sasha-Banks-wwe-divas-champion-681x383

4. Hoće li Women’s titula ikada biti main event nekog PPV-a?

Dušan Živković: Mnogi kažu da neće, da je to velika odgovornost. Međutim današnja ženska divizija mislim da bi mogla odoleti tom pritisku. Dosta talentovanih devojaka mogu učiniti čuda samo im treba dati prostora. Ja sam optimističan po ovom pitanju i unapred se radujem tom trenutku.

Denis G: Nema sumnje u to, cure su zaslužile barem jednom godišnje u main event nekog PPV-a, a WWE bi dobio dobru pažnju u mainstream medijima. I ovdje to ne bi izgledalo da ih guraju na vrh carda samo zato što su žene i što su to holivudski trendovi zadnjih godina, već zato što zapravo imaju talenta i mogle bi odraditi odličan meč.

Alen Butumović: S obzirom na to je da je trenutna Women’s divizija bolja nego ikad i da ćemo sada povodom brand splita imati mnogo više PPV-ova nego do sada, sasvim je moguće da na jednom, manjem PPV-u meč za Women’s titulu bude main event. Ne bih imao ništa protiv toga naravno. U NXT-u su pokazali kako se tako nešto isplati, tako da vjerujem kako bi to bio odličan potez i na glavnom rosteru.

Vedran Karlić: Trebala bi biti, ali ne zbog toga zato što je sada super cool imati žene kao super važne, nego zbog toga što su Sasha i Charolotte kvalitetne i trebale bi dobiti tu priliku.

Emir Ahmethodžić: Idemo dobrim koracima prema tome. Govorio sam kako je vrlo moguče da Womens title match main eventa i SummerSlam. Sad mi je jasno da će to ipak biti Lesnar i Orton, ali sama činjenica da sam uspio realno pomisliti da možda postoji neka šansa da djevojke main eventaju znači da idemo u dobrom pravcu. Zašto da ne? Imaju talentirane cure, mogu napraviti dobar match zajedno, treba im onda još samo jaka priča koja će ih dovesti dotle, a o tome ovisi WWE. Da ne spominjem koliko će pažnje privući od medija takva odluka i kako bi ispao dobar PR potez.

maxresdefault
5. U zadnje vrijeme smo vidjeli povratke poput Rhyna ili Mahala, a i Shelton Benjamin će se uskoro vratiti. Je li dobra odluka vraćati pojedine hrvače natrag i koga mislite da ćemo vidjeti uskoro ponovno u WWE-u?

Dušan Živković: Reakcija publike je čini mi se pozitivna kad je u pitanju povratak starih wrestlera. Ja sa druge strane sam više za to da se šansa da nekom iz NXT-a. Mislim da bi uskoro mogli videti i MVP-a i Carlita s obzirom da postoje spekulacije o tome.

Denis G: Shelton Benjamin se ponovno pronašao u NOAH-u i odlično je glumio bahatog stiff gaijina koji nimalo ne štedi NOAH roster, ali naravno da bi bio i dobar dodatak Smackdown ili Raw rosteru. Navodno su bili nekakvi pregovori sa Kurtom Angleom, ali nadam se kako se neće vratiti kao wrestler, treba mu nekakva menadžerska uloga. Meni je ovaj roster zaista sjajan i nemam nikoga od starijih wrestlera koje bih vraćao, samo bi zauzimali prostor.

Alen Butumović: Za neke mi je drago da su se vratili, dok za neke baš i ne. Benjamin je jedini kojemu se veselim. Rhyno je u redu, ali je izvan forme i nemam ga želje vidjeti u ringu. Mahal me nikada nije impresionirao svojim radom tako da se ne veselim njemu baš. Ovo je možda i udarac hrvačima poput Sandowa ili Gallowaya koji su zapravo dobri i od kojih je nešto moglo biti, ali su bili otpušteni. Ne znam tko bi se mogao vratiti, postoje glasine za MVP-a, Morrisona i ostale, ali vjerujem kako će WWE pokušati vratiti što više ljudi natrag kako bi popunili oba rostera.

Vedran Karlić: Rhyno može biti zabavan lik, Shelton Benjamin će biti korišten kao staro ime i nisam siguran koliko je kao takav potreban, dok Mahala spada u kategoriju ljudi koje ne želim gledati čak ni kao jobbera. Mislim kako WWE ima prilično puno ljudi koji imaju kvalitetu, ne trebaju se oslanjati na prošlost.

Emir Ahmethodžić: S obzirom da je SmackDown roster tanak u ovom trenutku, svakako mislim da je korisno vračati neke zvijezde. Ne mora značiti da ih se odmah mora gurati iznad svih ostalih, ali su tu kao star power koji će popuniti prazna mjesta. Radujem se povratku Sheltona Benjamina naprimjer. Vidjet ćemo kuda će ići i to.

climax-d88g1j5

6. Polovina G1 Climaxa je iza nas. Koja su vaša mišljenja o dosadašnjem dijelu turnira?

Denis G: Pošto nisam pogledao današnji, tj. trinaesti G1 dan, ne mogu ništa reći o njegovoj kvaliteti, ali pomalo sam razočaran. Bilo je jako dobrih mečeva, naravno, ali malo su zakazali ove godine s odličnim mečevima. Previše je prosječnih mečeva, spotovi se stalno ponavljaju i postaje zaista naporno pratiti sve to jer svakim danom očekuješ pokoji odličan okršaj, a određeni mečevi od kojih sam očekivao dosta nisu opravdali očekivanja. Ostalo je još samo šest dana turnira, nadajmo se da će se malo trgnuti u ovim završnim danima.

Alen Butumović: Moram reći kako nisam impresioniran. U ovih 12 dana kojih sam pogledao (13. još nisam) samo je osmi dan bio odličan, sve ostalo je bilo prosječno, solidno ili prilično dobro, ali s obzirom da je ovaj turnir u dosadašnjim godinama znao biti fantastičan, mislim kako je ovo prilično razočaranje. Ne znam je li to zbog odlaska Stylesa, Nakamure i ostalih, ali ove godine nemam taj osjećaj za turnir kojeg sam imao prošlih godina.

heyman

7. Ovoga tjedna nećemo komentirati hrvača, nego menadžera. Paul Heyman.

Dušan Živković: Iako nisam preveliki Heymanov fan ne mogu a ne priznati da je taj čovek genije. Radi zaista odličan posao, pravo je uživanje slušati njegove promoe i odlična je stvar što je uspeo napraviti dogovor sa kompanijom. Možemo se samo nadati da će mu dati nešto sa strane u odsustvu Brock Lesnara.

Denis G: Iako je odličan na mikrofonu, njegovi promoi su se sveli na ponavljanje jedno te istih riječi kroz zadnjih par godina, jedino što se mijenja jest naziv Lesnarova protivnika, ostalo ostaje isto. Iako nikada nije bio dobar biznismen, njegov ECW ostvario je pomalo iznenađujuć uspijeh upravo zbog njegove karizme i predanosti, možda je često lagao wrestlerima i menadžmentu, ali publici je uvijek govorio istinu. Već je dosta godina u WWE-u, a menadžerska uloga za Lesnara vratila je svrhu njegova postojanja u ovome biznisu.

Alen Butumović: Ne može se reći kako Paul Heyman nije odličan na mikrofonu. Njegova egzekucija onoga što treba reći je izvrsna, ali problem je upravo u tome što on govori. Njegovi promoi u zadnjih par godina su postali užasno repetitivni da se sve može prepričati u jednoj rečenici: “*Ime protivnika*, Brock Lesnar će te razbiti i odvesti u Suplex City!” Svaki puta isto. A što se tiče njegove poslovodne karijere s ECW-om, ne mogu reći kako je bio toliko dobar biznismen, ali je uspio učiniti ECW popularnim jer ga je publika gotivila i znao je što žele.

Vedran Karlić: Ja ću se osvrnuti na ono što Paul Heyman danas je, ne na ono što je bio. Danas je čovjek koji elokventno i strastveno može govoriti, ali ono što govori je kao pokvarena gramofonska ploča – zadnjih dvije godine jedna te ista priča, samo s malim modifikacijama. Volio bih ga gledati češće, vidjeti koliko može napraviti kada mu partner nije Brock Lesnar.

Emir Ahmethodžić: Paul Heyman je nebrojeno puta dokazao da je sjajan na mikrofonu i da zna nahajpati hrvača i match u kojem se bori kao niko drugi. Ono što jeste problem trenutno, je to što su mu promoi jednolični. Od kada je Lesnar uzeo titulu na SummerSlamu, Heyman sve češće i češće govori potpuno iste stvari. Niej više zanimljiv kao što je bio, jer znam da slijedi 10ominutni govor o tome kako je njegov klijent najbolji, najjači i kako će prebiti svog protivnika. Isti promoi koji se vrte kad god se pojavi. Svakako WWE mora poraditi na tome, jer Heymanu treba doza nepredvidljivosti kada govori.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Olimpijske igre"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*