Komentatorski stol – Obitelj

Portrait of a extended happy family standing in the park.

Svi kažemo kako je obitelj najvažnija stvar u životu. Volite li svoju obitelj? S kim najviše volite provoditi svoje vrijeme u obitelji?

Ovaj tjedno smo nastavili našu suradnju s WWE Balkan – Američko Hrvanje stranicom te još jednom ugostili Amera Jusića, jednog od administratora njihove stranice. Posjetite njihovu Facebook stranicu na linku iznad ako biste htjeli pročitati razne novosti, preglede i recenzije iz svijeta profesionalnog hrvanja.

20160821_SumSlam_BrockOrton-fc9e999e411c6e253845e38e910c17b0

1. SummerSlam je iza nas, a meč između Lesnara i Ortona podigao je mnogo prašine. Nove glasine su se pojavile i kažu kako Orton nije u potpunosti znao na koji će način završiti meč, pa tako niti neki ostali službenici. Je li WWE ovime pokazao nepoštovanje prema Ortonu?

Amer Jusić: Ovo je sramota. Upropastili su šansu za nečim nevjerovatnim te propustili ogromnu priliku učiniti ovaj meč onako kako su ga i najavljivati tako dugo. Sramota! Vinceu je bitno učiniti Lesnara jakim bez obzira na konstantno pokopavanje talenata.

Alen Butumović: Definitivno. Ovo je samo pokazatelj toga koliko je Lesnar izdignut iznad svih. Što je sudac trebao napraviti kada nije niti znao na koji će način završiti meč? Što da je nešto krivo napravio ili postupio na način koji se WWE-u ne bi svidio? Popio bi otkaz. Orton je isto tako ispao kao totalni luzer u cijeloj ovoj situaciji i to ne njegovom krivnjom. Došao je na SummerSlam, promijenili su sve moguće i k tome još nije bio obaviješten o točnim detaljima završetka meča. Lesnar je bio Lesnar i iako nije trebalo biti krvi, on ju je stvorio jer ‘zna kako udariti čovjeka, a da ga pritom na raskrvari’. Eh.

Vedran Karlić: Zar je zaista važno? Imali smo meč u kojem je čovjek krvario nakon lakta u glavu. Ista ona kompanija koja zabranjuje udarce stolcem u glavu dozvolila je opaki lakat u glavu. Ja bih radio uzeo jedan taj lažni udarac u glavu nego da me netko ovako raskrvari laktom – budite sigurni da je ovo potonje opasnije. Ili bih koristio žilet. Ili kapsulu. Samo nikako ne bih pristao na ovakvu debilanu. WWE je samo još jednom pokazao koliko je licemjerna kompanija.

Igor Gujić: Pa nisam siguran da je to nepoštivanje Ortona, mislim da su htjeli u zadnji čas da ne procuri neki info ili da se poštede dugih rasprava. Mislim da je Orton bio pošteno nagrađen za to. Što se tiče samog tog završnog segmenta, mislim da je publika na Smackdownu a i na samom SummerSlamu dala do znanja što misli o tome a to je bilo jedno veliko ništa. Nikakvih reakcija nije bilo.

maxresdefault
2. Chris Jericho je bio jedan od onih koji se zabrinuo za svoga kolegu Ortona te se nakon meča unio Lesnaru u lice u backstageu. Vaše reakcije na ovaj hrabar potez Jericha?

Amer Jusić: Chris Jericho je legenda i jako me iznenadio ovakav potez. Unijeti se Lesnaru u lice bez da je iza vas hrpa naoružanih policajaca je jako opasno. Svaka čast Jericho!

Alen Butumović: Svaka čast Jerichu na ovakvoj reakciji, ponio se potpuno profesionalno i onako kako bi svaki hrvač, koji je zabrinut za svoga kolegu, trebao. Lesnaru bi malo trebalo pokazati zube, a Jericho je to upravo i napravio. Čestitam Jerichu na ovom hrabrom, ali i više nego ispravnom potezu.

Vedran Karlić: Teško je reći koliko je potez bio pametan, svi su bili vrućih glava. Kako bih ja postupio? Isto tako.

Igor Gujić: Jericho je napravio samo ono što se ne usudi veliki dio rostera, svima je dosta tog napucanog freaka, Jericho je pokazao veličinu te svima dao do znanja da ga nije briga tko je Lesnar. To što Jericho nije znao da je to sve bio dio posla nema nikakve veze.

20160820_nxtbk2_roode--df3acc6353922fde2574571d8fb93c38
3. Kad smo već kod SummerSlama, što vam se više svidjelo: SummerSlam ili NXT Takeover?

Amer Jusić: NXT Takeover: Back to Brooklyn mi se više svidio. Imamo novog NXT prvaka a to je Nakamura i jako mi je drago što je pobijedio u onakvom klasiku koji je za mene MOTY kandidat. SSlam je bio loš a main event je sve upropastio.

Alen Butumović: Iako se mnogima nije činilo tako prije showa, znao sam da će Takeover i ove godine još jednom biti bolji od SummerSlama. SS je imao dobre mečeve, ali je trajao predugo i do četvrtog sata showa svi su izgubili volju za gledanjem. Takeover je mnogo lakši za gledati, svi mečevi su bili zabavni u najmanju ruku i nisam imao apsolutno nikakvih zamjerki na taj show.

Vedran Karlić: Jednostavno – NXT. Ne traje satima, nije imao ništa loše, niti puno praznog hoda i završio je bez gorkog okusa u ustima.

Igor Gujić: Generalno gledano NXT je kao i uvijek imao bolje mečeve, ali nebi ja htio uspoređivati ta dva showa jer mislim da je to dvoje nespojivo i nema potrebe uspoređivati. Dvije sasvim druge razine u organizaciji.

bryan-miz

4. Mizov promo na Talking Smacku podigao je mnogo prašine. Mislite li da se Miz odaljio od skripte i govorio ono što zapravo misli o Bryanu ili je ovo samo plan kako pridobiti gledatelje na Talking Smacku?

Amer Jusić: Ovo drugo. Gledanost im je potrebna itekako te će je na svaki mogući način pokušati pridobiti.

Alen Butumović: Shoot ili ne, iako mislim nije, WWE treba više ovakvih situacija. To je ono što će im donijeti legitimnost i svježinu u moru skriptanih promoa i segmenata. Ovo nije zvučalo skripatno, tj. kao da su dobili promo gdje su morali reći ono što im je pisalo na papiru. Bilo je fantastično odrađeno i natjeralo je ljude da pomisle da je to zaista stvarna situacija, a ne zapravo odlično odrađena konfrontacija. Ja sam sada uzbuđen za svaki Talking Smack jer su me uspjeli zainteresirati s ovom scenom u nadi da će se nešto slično dogoditi i sljedeći tjedan.

Vedran Karlić: I opet, zar je važno? Bilo je sjajno, bilo da je skriptirano ili kazano malo previše, ali iz srca, to su stvari kakva češće trebamo. Nije im problem koristiti privatni život u određenim situacijama, recimo kod Lanine svadbe, ali im je problem za ovakve stvar kada svi profitiraju? Gluposti. Miz je ispao sjajan kao negativac, Bryan isto tako, sama činjenica da je odšetao govori da i šef može imati problema sa zaposlenicima – za razliku od ‘pokopam sve’ Stephani.

Igor Gujić: Pa ja mislim da je to na početku bilo itekako realno i van skripta, istina boli i tu je došlo to razmirica, Miz se snašao i brzo to preokrenuo u promo nakon što je Bryan napustio emisiju. Miz je vrhunski u zadnje vrijeme, nadam se da bude dobio dobar feud.

rollins

5. Finn Balor se ozlijedio u meču protiv Rollinsa na SummerSlamu. Prije toga, u meču sa Rollinsom su se ozlijedili Sting i John Cena. Bret Hart je na to sve rekao kako je Seth Rollins opasan u ringu i kako bi malo trebao smanjati agresivnost. Slažete li se s time?

Amer Jusić: Zaboravimo sve ovo. Rollins nije agresivan i mislim kako uzrok povreda itekako nije njegova agresivnost već Turnbuckle Powerbomb. Turnbuckle Powerbomb je potez koji više ne leži Seth Rollinsu. Prije ga je kombinovao sa Curb Stompom kao i sa Spearom Romana Reignsa još dok su bili tim. Seth jeste to učinio slučajno i to je definitivno bio nesretan slučaj ali ja da se pitam zabranio bih ovaj potez.

Alen Butumović: Ono gdje mogu biti siguran da je Rollins ozlijedio svog protivnika je u meču protiv Johna Cene kada ga je udario koljenom. Za ozljedu Balora nisam siguran da je Rollins u potpunosti kriv. Možda se malo previše približio ogradi, ali Balor je isto tako postavio ruku u nezgodan položaj što nije trebao napraviti. Trebao se leđima dočekati i ne bi bilo problema. No, priznajem da to već postaje malo više od puke slučajnosti što se ljudi ozljeđuju od mečeva s Rollinsom i ako se još jedna ozljeda dogodi koja je povezana s njime, onda bi Rollins trebao malo razmisliti o potezima koje će koristiti i koje može pravilno izvesti.

Vedran Karlić: Ja ću samo staviti malu teoriju zavjere. Seth je ozlijedio tri čovjeka, od toga dva u meču za titulu, Stinga i Balora, i to istim potezom. Ne sjećam se da li je i Cena isto bio u meču za naslov, ali je svakako bila priča oko naslova. To koljeno u nos je bilo užasno izvedeno. Dogodi se. Samo ovo je malo prečesto.

Igor Gujić: Bret je kao uvijek u pravu, nema problema staviti stvari na pravo mjesto, reći onako kako je jer posljedice za njega ne postoje. Rollins je više puta dokazao da su neki njegovi potezi riskantni i opasni. Ne samo da sam sebe ozljeđuje nego i drugi u više navrata. Nije mi jasno kako to WWE ne vidi. Imaju sjajne agente u backstageu kao što su Arn Anderson te Billy Kidman, oni mu mogu pomoći u tome. Nadam se da to uskoro budu riješili jer se može dogoditi nešto puno gore a to nitko ne želi.
video-drew-galloway-vs-mvp-mar-1

6. Drew Galloway je na ovotjednoj epizodi napravio heel turn. Hoće li Galloway kao takav uspjeti više u TNA i kako uživate u njegovom radu?

Amer Jusić: Iskreno ne pratim toliko TNA. Ponekad bacim oko i znam potrefiti dobar, a ponekad i loš show. Drew Galloway mi je nekako oduvijek bio jedan od omiljenih u WWE-u, kao i u TNA. Itekako uživam u njegovim mečevima i nadam se kako će uspjeti dokazati se kao negativac.

Alen Butumović: Njegov rad u Evolveu kao negativac mi se jako svidio, tako da vjerujem da će taj svoj rad prenijeti i u TNA. Mislim kako mu zbog izgleda to mnogo bolje stoji i kao heel bi mogao biti fantastičan TNA prvak.

Vedran Karlić: Sjajno odrađeno i jedva čekam vidjeti kuda će dalje u takvoj ulozi. Ima jako puno potencijala za dalje.

Igor Gujić: Iskreno TNA ne pratim previše, pogledao sam taj dio i svidjelo mi se kako je odrađeno, Galloway je odličan Wrestler i nadam se da bude našao svoju sreću tamo. Impact u cjelini je bio užasan i potrošio sam to vrijeme koje želim nazad.

maxresdefault

7. Na SummerSlamu je predstavljena Universal titula koja izgleda kao WWE titula, samo u drugačijoj boji. Dva dana kasnije na SmackDownu predstavljene su SD Women’s i Tag Team titule koje također izgledaju kao one s Raw-a, ali u drugoj boji. Nedostatak kreativnosti ili nešto drugo?

Amer Jusić: Razočaran sam izgledom Universal titule. SD Women’s titula lijepo izgleda ali je to samo kopija RAW Women’s titule, baš kao i ove nove Tag Team titule. Mislim da je odgovor nedostatak kreativnosti.

Alen Butumović: Nakon što su sve titule napokon predstavljene, dio mene shvaća zašto je to WWE učinio na taj način. Žele učiniti one iste titule sličnog izgleda, a ne da se dvije Women’s titule razlikuju i po obliku i po boji i po karikaturi. Mislim da je to na kraju krajeva u redu i kako to ipak nije do nedostatka kreativnosti.

Vedran Karlić: Kreativnost nula bodova. Novopredstavljene titule izgledaju užasno.

Igor Gujić: Ne znam dali se oni uopće konzultiraju sa dizajnerima ali ovo je užasno. Nove titule izgledaju kao igračke a ne titule prvaka.

Heath-Slater

8. Ovotjedni hrvač tjedna je Heath Slater. Vaša mišljenja o njemu?

Amer Jusić: Heath Slater? Hmm, šta reći za ovog čovjeka od kojeg WWE radi sprdnju? Talentovan je, to je očigledno. Zabavan je jako i jako bih volio vidjati ga bar u Kickoffu nekog PPV-a. Ovo sto trenutno rade od njega je u manju ruku jadno i ponižavajuće ali je i zabavno.

Alen Butumović: Heath Slater je trenutno dio fantastičnog storylinea na SmackDownu. Nikada nije bio odličan hrvač i apsolutno ga ne bih mogao vidjeti kao WWE prvaka, pa čak i IC prvaka u najmanju ruku, ali ovakve uloge koju trenutno ima na SmackDownu su fantastične za njega. Kao wrestler nije ništa posebno, ali u ovih nekoliko tjedana je pokazao kako može biti fantastičan za mikrofonom.

Vedran Karlić: Kada treba govoriti on je sjajan. O njegovom radu u ringu ne mogu puno kazati, ne sjećam se kada je zadnji put u istom bio dulje od tri minute. Trenutna priča koju ima je zabavna i mogla bi ga malo izgraditi. Nadam se da hoće.

Igor Gujić: Heath dobiva sve veće reakcije od publike iz tjedna u tjedan, jako je zanimljiv. Nemam nikakvu ideju o tome gdje to vodi ali trenutno jedva čekam svaki segment sa njim.

1 Comment on "Komentatorski stol – Obitelj"

  1. Slater Babeeeeeeeeeeeeeee!!!
    Samo stavljaj linkove, fuck haters!!!!
    :*

Leave a comment

Your email address will not be published.


*