Komentatorski stol – Novine

U kakvom obliku volite čitati novine? Digitalno, tj. na internetu ili ipak volite tradicionalno kupiti ih na kiosku i imati ih u tiskanom obliku?

1. Veliki šok dogodio se ranije ovaj tjedan na SmackDownu kada je Jinder Mahal postao novi izazivač za WWE titulu. Koja su vaša razmišljanja o tome? 

Alen Butumović: Vidjet ću kako će se ova situacija progresirati. Generalno sam i za i protiv. Nemam problema s tim što je Mahal dobio push i ovaj meč za WWE titulu, ali mi se ne sviđa što nije bilo nikakve priče iza toga i što Mahal nije ostvario nijednu bitnu pobjedu već dugo vremena. Ovako je izgledalo potpuno nasumično. Cijenim što pokušavaju nešto svježe, no vidjet ćemo kako će funkcionirati.

Filip Stanković: Velika glupost. Kao prvo, zašto je on dobio uopće pravo nastupa u six-pack challenge meču. Na SmackDownu je bio samo jedan tjedan, a Corbin i slični nisu dobili šansu. Loš booking. On je pobijedio vjerojatno da dobije momentuma da bude relevantan wrestler. Zašto Mojo nije pobijedio, premda je i to loše, ali on makar ima nešto momentuma, ovaj nema ništa. Ako Zayna ne misle staviti u neku priča onda je on trebao dobiti. Vidjet ćemo što će nam dostaviti stable između Jinder i Bollywood Boyza. Za sad Bollywood Boyzi nisu ništa spektakularno pokazali. U NXT-u su bili jobberi. Strah me je kakav će meč pružiti Orton i Mahal, vjerojatno neće biti klasični meč, bit će uplitanja.

2. Iako je to na početku izgledalo da će biti tako, meč između Orton i Wyatta na Paybacku ipak neće biti za WWE titulu. Koliko to ima smisla s obzirom da Wyatt time neće dobiti svoj obavezni revanš za titulu? 

Alen Butumović: Ovako čine meč dosta nepredvidljivim, jer sada nisam siguran hoće li Orton pobijediti, da je za titulu bilo bi prilično sigurno da Orton osvaja. No, opet da, nema smisla da Wyatt ne želi WWE titulu u ovom meču, a ako sada ne dobije taj meč, vjerojatno neće nikada. No, ako ćemo gledati pozitivno, sada Wyatt ima jako velike šanse da pobijedi i to mi se sviđa.

Filip Stanković: Velika glupost. Zašto ovo ne bi bilo za titulu, jest da je glupo da prvak brani titulu na na izazivačevom brandu, ali što se može. Sve su zeznuli kad su ih razdvojili, prekinuli su jednu od najboljih priča u zadnje vrijeme.

3. Hideo Itami napravio je svoj povratak u NXT ovaj tjedan, a izgleda i kako će on biti sljedeći izazivač za titulu. Mislite li da će je osvojiti?

Alen Butumović: Jako mi je drago što se vratio, no sad se iskreno nadam se da opet neće brzo ozlijediti jer mu to ne treba. Zaslužio je izazvati za NXT titulu i vjerujem da će njegov meč protiv Roodea biti dobar. No, nekako ne mislim da će osvojiti NXT titulu. Iako je mnogo vremena propustio van ringa, zbog ozljeda, već je dugo u NXT-u i mislim da će ga što je brže bolje progurati na glavni roster. Ja ne bih imao ništa protiv da ga vidim kao prvaka.

Filip Stanković: Ne, ali će dobro odigrati ulogu izazivača. Meč će vjerojatno biti dobar, nadam se da će priču dobro ispričati. Onaj segment sa zadnjeg NXT-a između njih dvojice je bio dosta dobar, nadam se da će nastaviti tako. Itamiu će ovaj meč pomoći da dobije kredibiliteta kojeg je već odavno trebao dobiti, ali su ga ozljede nažalost spriječile.

4. Najavljeno je kako su sada Impact i Global Force Wrestling službeno spojeni u jednu kompaniju. Hoće li ovo pomoći Impactu?

Alen Butumović: Meni je ovo čista sprdnja i nikad nisam želio više da Impact propadne nego što želim sada. GFW je čisti propali projekt Jarretta koji je bio malo previše entuzijastičan ili je odlučio osnovati kompaniju dok je bio pijan. Kompanija nikad nije doživjela svjetlo dana jer nisu mogli naći TV kuću koja bi ih prenosila. Užasno je i za Impact što su se spojili s njima. Ionako su već doveli tisuću novih ljudi koji neće kako treba niti uvesti na TV, a kamoli im izgraditi karakter. A sada će još doći i ovi iz GFW-a i ovo samo ide njima na štetu. Sada će opet najavljivati tu novu eru za Impactu koju su u zadnje dvije godine najavili barem 10 puta. Neka propadnu.

5. Katsuyori Shibata se nakon meča s Okadom onesvijestio, a prije nekoliko dana bismo doznali kako je njegova karijera u ringu potencijalno gotova. Koje su vaše reakcije? Treba li promijeniti stil hrvanja u Japanu?

Alen Butumović: Zaista je šteta što ga potencijalno nećemo više vidjeti u ringu jer je Shibata nevjerojatan wrestler, a upravo taj njegov meč protiv Okade je čisti dokaz za to. Headbutt koji je izazvao sve ovo je nešto što on zna izvoditi u velikim mečevima i do sada nije bilo problema, no da, nikad ne znaš koliko će ti štete učiniti. Ja se zaista nadam da nismo vidjeli zadnje od njega i da će se nekako oporaviti.

Filip Stanković: Mislim da ne treba mijenjati stil hrvanja. NJPW pruža odlične singles mečeve, užitak za gledati. Jako mi je žao Shibate. Sjajan wrestler, nadam se da neće završiti karijeru.

6. Ring of Honor i New Japan će početkom sljedećega mjeseca imati svoj godišnji ‘War of the Worlds’ tour. Za sada nije mnogo toga najavljeno, no što vi očekujete od ovoga showa? Hoćete li ga gledati? 

Alen Butumović: Gledat ću ga kao i svake godine, no ove godine ne očekujem da će biti tako odličan kao nekih prijašnjih godina. ROH roster danas je užasan, na svakom PPV-u moraju zvati ljude iz New Japana da im popune mjesta za top mečeve. Tako da ne vidim kako se ovaj show razlikuje od nekog prosječnog ROH PPV-a.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Novine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*