Komentatorski stol – Novac

Novac je danas zavladao svijetom. Novcem možemo skupiti skoro sve. Možemo kupiti kuću, automobil, raznu multimediju i mnogo toga. Ipak, stvari kao što su ljubav, sreća i veselje ne možemo kupiti novcem. To možemo samo zaraditi.

20160222_RAW_contectualmodule_vkmshane--e45060269fda1687798a45d359535a9a

1. Ovotjedni RAW pružio nam je iznenađenje kojem nema ravnog u ovoj reality eri. Vratio se Shane McMahon. Kako vam se svidio taj segment i način na koji je to odrađeno.

Emir Ahmethodžić: Ja ne vjerujem u postojanje reality ere, tako da ovo gledam kao i dalje dio PG/Universe ere. Ipak moram reći da dugo nije bilo ovakvo iznenađenje. Nisam stigao to rano gledati, tako da sam pola sata prije izlaska iz kuću jutro odlučio da pogledam da li je bilo šta interesantno na Rawu, i vidim naslov da se Shane McMahon vratio. Prvo nisam vjerovao, jer je to zvučalo tako nasumično, ali sam pogledao video i stvarno se vratio Shane O’Mac. Drago mi je da se i dalje mogu izvesti ovakva iznenađenja bez da internet razglasi to dan unaprijed. Segment je bio odličan. Uručivanje nagrade Stephanie je odlično izvedeno i bio je super temelj za ostatak segmenta.

Alen Butumović: Kako je lijepo kada ne čuješ za neki povratak tjedan dana prije. Kako je lijepo kada te nešto poput ovoga iznenadi toliko da ti trnci prođu kroz tijelo kada saznaš za to. Povratak Shanea McMahona je bio izvanredan. Segment je trajao 10 minuta, a bio je otprilike 55 puta zanimljiviji od petominutnog segmenta koji sadrži Authority. Publika je bila iznenađena što su vidjeli Shanea je nisu mogli vjerovati da on stoji u tome ringu te pet minuta nisu prestali s povicima. Promo Shanea je bio izvanredan, potpuno me zainteresirao za cijeli ‘Road to WrestleMania’ koji bi sada trebao biti odličan. Ako Shane preuzme Raw, to će biti najbolja odluka koju je WWE napravio u zadnjih par godina.

Denis G: Shane je uvijek bio zabavan i zanimljiv, naravno da sam sretan što se vratio. Ne znam kako su ovo uspjeli sakriti od Meltzera, lijepo je imati ovakva iznenađenja kad internet ne bruji o tome tjedan dana unaprijed. Ne znam koliko će to utjecati na njihov produkt i ima li Shane uopće volje za nekom važnijom pozicijom u kompaniji, ali svakako će biti zanimljivo sljedećih par mjeseci.

Vedran Karlić: Jedan od glavnih razloga što su ovaj povratak mogli tako sakriti je to što se isti mogao dogovoriti na obiteljskoj večeri. U protivnom, mediji veliku većinu stvari uspiju saznati, naravno, uz pomoć kompanije koja se pravi da im ne odgovara što informacija procuri. Segment je bio prokleto fantastičan, ovo je bio 25 minutni Authority na otvaranju, a izgledalo je kao da je prošlo u trenu. Dodajte tome fantastičnu publiku i imate nešto o čemu će se pričati još godinama. Naravno, ovo je bilo sjajno, ali konačni plod je važan. Ako ideju uspiju zaribati, onda ništa od ovoga nema smisla. Moram spomenuti kako je način na koji su svi u ringu pričali bio razlog zašto je segment toliko dobar. ‘Ona ne zna?’ A mi kao publika se odmah pitamo što to ona ne zna, dajte nam kažite. Naša mašta je radila zajedno sa segmentom.

201510222_WM32-keyart_MATCH_takershane_1920x1080--aa0b63c3e6e400bafcbf756c6bc14029
2. Krajem segmenta saznali smo kako će Shane imati mač. Undertaker ga čeka u Hell in a Cell meču na WM. Razmišljanja?

Emir Ahmethodžić: Isto mi je zvučalo tako nasumično kada sam prvi put čuo. Sviđa mi se zato što stvarno ne znam kamo će ići s ovim sada. Undertaker mi je ponovno postao zanimljiv i vjerovatno možemo očekivati lude spotove u HIAC matchu, kao i overbookanje do nebesa. Jedva čekam da čujem šta Taker ima za reći na Rawu.

Alen Butumović: Kada su glasine krenule kako će protivnik Undertakera biti netko tko nije na rosteru, nikada nisam pomislio na Shanea, tako da me ovo potpuno iznenadilo. Undertaker ima veliku povijest što se tiče odličnih Hell in a Cell mečeva, a Shane McMahon je poznat po svojim ludima potezima, padovima i slično tako da bismo ovdje mogli vidjeti spektakl od meča. Ne očekujem da će se Shane u svojim pedesetim godinama baciti s kaveza ili tako nešto, ali siguran sam kako ćemo ovdje dobiti mjesečnu dozu brutalnosti.

Denis G: Shane će vjerovatno biti spreman za meč i u dobroj formi. Poznat je po svojim ludorijama u mečevima sa sličnim stipulacijama, ali ne znam koliko bi mu bilo pametno izvoditi nešto takvo sa četrdeset i kusur godina. Navodno je i Undertaker u dosta boljoj formi, bit će to sjajno.

Vedran Karlić: Zbilja odlično. Pogotovo zato što je veo misterije tu. Što Shane može? U kakvoj je formi? Hoće li izvoditi sulude poteze kao u vremenima dok je bio aktivan? Znate što, dok ne dođe WM ne želim odgovore na ovo pitanje, ne želim ga vidjeti u ringu do tada. Ono što želim vidjeti je priču koja može ići u sto pravaca. Neka naglasak bude na tome, meč će se sam ispisati kada WM dođe.

Reigns-Beat-Down-on-Raw
3. Drugi najbolji segment tog RAWa bio je kraj u kojem je HHH razbio Roman Reignsa. Sada su jedan jedan po tom pitanju. 50-50 bookiranje ili dobra odluka?

Emir Ahmethodžić: S obzirom da Reigns nije baš voljen trenutno, sve drugo bi bio promašaj na tom Rawu. Reigns je morao dobiti batine i to je sasvim ok.

Alen Butumović: Ja sam ovo shvatio kao pokušaj dobivanja pozitivnih reakcija za Romana Reignsa. Sjećate se onoga segmenta od prije dvije godine kada je Triple H isto ovako razbio Daniela Bryana i cilj toga segmenta je bio pokupiti još više simpatija za DBa. Ovo su isto pokušali postići ovdje, no mislim da taj cilj nisu ostvarili ovdje. Publika je bila na strani Triple Ha dok je Reigns dobivao negativne reakcije. Svejedno, segment je bio odličan, napad je bio brutalan, no nisu uspjeli postići cilj kojeg su htjeli. Reigns će vjerojatno vratiti ovo prije WM.

Denis G: Ovo nema smisla, Reignsa publika ionako ne voli i sad će samo još više navijati za egoistu Huntera. Nisam ni ja fan Reignsa, naprotiv, smatram da je još zelen i da treba još puno poraditi na svojim sposobnostima i u ringu i na mikrofonu. No to ne znači da ću navijati za Paula, ako on i dalje ostane prvak nakon Manije preskačem ovaj meč isto kao što preskačem njegove govorancije na NXT-u.

Vedran Karlić: Dobra je odluka kada bi se gledalo u vakumu, ali je loša odluka ako žele (a žele) Reignsa kao lice kompanije. Publika je uživala u tome što ga se unakazuje, HHH je postao pozitivac kakav nikada u karijeri nije bio…

193_RAW_02222016ej_1842--b1c91fbd004930e99c4caa79227babbc
4. Bilo je krvi, koliko to pridonosi meču? Koliko pak utječe činjenica da to nije prava krv borca nego neka kapsula?

Emir Ahmethodžić: Nije bitno uopće je li prava krv ili kapsula. Dok sam gledao Raw, mislio sam da je Triple H stvarno udario Romana toliko jako da mu je slomio nos. Na kraju sam saznao da nije, ali ne umanjuje brutalanost tog segmenta. Čak mi je drago što se hrvači ne moraju rezati konstantno i od sebe praviti nakaze. Neka od sada samo koriste te kapsule što se mene tiče. Možda bismo tako vidjeli malo više krvi u budućnosti tamo gdje bi trebala pripadati (u vrelim rivalstvima unutar HIAC npr).

Alen Butumović: To što su koristili kapsulu kako bi prikazali brutalnost ovoga napada je odlično i trebaju taj sistem puno češće koristiti. Hrvači se tako ne moraju rezati kako bi krv krenula i kako bi pokazali brutalnost. Ovo je odlična ideja koja bi se trebala koristiti sve više. Nemam ništa protiv nje niti će to išta odmoći od segmenta. Naprotiv, pomoći će mu itekako.

Denis G: Bolje je da koriste te kapsule, dovoljno je samo pogledati kako izgledaju mnogi wrestleri iz starog ECW-a zbog čestog rezanja po čelenki.

Vedran Karlić: Naravno da je pridonijelo meču. Želite nam pokazati brutalnost? Znate, teško je to bez krvi. I u svakom slučaju bolje kapsule krvi nego neka rezanja. Nisam neki fan krvarenja u ringu, ali nekada priča to zahtjeva, to bi, kao i mnoge druge stvari, trebalo pametno koristiti.

201510222_WM32-keyart_MATCH_deanbrock_1920x1080--b096f6f9636a4b77c3adfef4624afaf7
5. No Holds Barred između Lesnara i Ambrosea najavljen je za WM. Mišljenje o meču?

Emir Ahmethodžić: Drago mi je da su odustali od Wyatt vs Lesnar. Nije nam potrebno to, pogotovo kada je očito da bi Wyatt izgubio. Ambrose i Lesnar bi mogli napraviti jako zabavan feud, a sam match bi trebao biti jako dobar ukoliko ne forsiraju Lesnarovu dominaciju kroz 90% matcha kao uobičajeno.

Alen Butumović: Jedva čekam ovo. Ne mogu se odlučiti koje meč više iščekujem, ovo ili HIAC. Ovo se već pretvorilo u veoma zabavno rivalstvo u zadnjih par tjedana, a segment s ovotjednog Rawa je bio izvanredan. Stipulacija je super i mislim kako će Lesnar i Ambrose pružiti izrazito brutalan i zabavan meč. Drago mi je da su odustali od Lesnar/Wyatt meča i pružili nam ovo.

Denis G: Ambrosea bi trebali češće stavljati u hardcore mečeve, to mu najbolje leži. Ne trebaju pretjerivati s nasiljem, ali da ga povremeno stave u neke hardcore koljačine ne bi bilo loše. Treba mu i gimmick nekog manijaka koji lupa ljude kendo štapovima, valjda će ga prikazati kao dostojnog protvnika za Lesnara.

Vedran Karlić: Na papiru super, ali moram prigovoriti. Ambrose do sada nije zadao niti jedan jedini legalni udarac Lesnaru, što je potpuno smješno – čak i ja koji nisam trenirani borac bih ga mogao udariti da on to itekako osjeti. Praktički su rekli kako Ambrose nema šanse i sada nam žele reći kako ima kada igra prljavo? Znate što, i Lesnar može igrati prljavo.

aj-styles-chris-jericho-wwe-smackdown_3411064
6. Trebaju li AJ Styles i Jericho biti tag tim?

Emir Ahmethodžić: Ja ih lično ne bih stavljao u tim, ali čak i ukoliko to urade, nije smak svijeta. To bi znatno unarijedilo tag team diviziju. Svako ko je očekivao da će AJ Styles u svom trećem mjesecu ići u main event se zavaravao. Styles ima mnogo toga da pruži kao singles borac, ali ne mora se nigdje žuriti s njim. Tek je došao, i neće mu naštetiti ugledu ukoliko pričeka na titulu nekoliko mjeseci. Jericho je part-timer ionako, što znači da Jericho neće dugo ostati, i tim će se ionako brzo raspasti.

Alen Butumović: Postoji mnogo boljih solucija i ideja kako iskoristiti Stylesa na WrestleManiji, ali Tag Team s Jerichom nije tako loša ideja i njih dvojica bi čak mogli biti odličan dodatak diviziji iako to vjerojatno neće dugo trajati. Dobro funkcioniraju kao tim, to su pokazali u nekoliko mečeva koje su imali u zadnjih nekoliko tjedana. Neću biti razočaran ako odu ovim pravcem za WrestleManiju, ali da postoji boljih solucija za Stylesa, postoji.

Denis G: Styles ima 39 godina i ne vjerujem da će se još dugo baviti wrestlingom, pogotovo ne ako opet bude imao nekakve ozbiljnije ozljede. Vjerovatno će se nakon par godina posvetiti obitelji i mirnom životu, zato trebaju izvući što više mogu iz njega dok je kod njih. Šteta ga je stavljati u tag mečeve, po mom mišljenju je najbolji wrestler na cijelom WWE rosteru, barem što se tiče kvaliteta i vještina u ringu.

Vedran Karlić: Ne. Oba su dovoljno dobra da imaju solo mečeve na WM. Premda, kada bi biti u tag timu značilo i nastavka solo karijere, a trenutno to nije situacija, onda bih rekao da je to sasvim ok. Imati tag titulu i ići na IC titulu primjerice. No opet, sa strane priče, možda bude dobro. Bit će zanimljivo vidjeti što su pripremili.

TNA-Impact-Wrestling-2015-light-750x400
7. Pratite li što trenutna TNA zbivanja?

Alen Butumović: Ne pratim jer me ne zanima. Uvijek pročitam rezultate, ali ništa što pročitam me ne zanima. Matt Hardy je TNA prvak, što je užasno i još ima Tyrusa uza sebe. Lijepo su mogli ostaviti titulu na Carteru i sve bi bilo dobro. Ovako su postali još manje zanimljivi što govori puno.

Denis G: Ne, ali povremeno pročitam što se događa i zaključio sam da TNA nije vrijedan našeg ograničenog slobodnog vremena. I dalje nema nikakvih promjena, čak ni turneja po UK-u nije bila baš nešto zanimljiva, nekima bi jedino moglo biti privlačno to što je nekolicina sjajnih britanskih indy wrestlera sudjelovalo na snimanjima. Sljedeći tjedan Big Damo ima meč na Impactu, potrudit ću se barem to pogledati.

Vedran Karlić: Nisam gledao, samo sam čuo. I ono što sam čuo je razlog zašto nisam gledao. Osim toga, gledanost im pada iz tjedna u tjedan.

The-Miz-2016

8. Ovotjedni izbor hrvača je The Miz. Znate postupak.

Emir Ahmethodžić: The Miz mi je bio jako zabavan na mikrofonu kada sam tek počeo pratiti. Onda mi je postajao dosadan… Ali u posljednjih nekoliko mjeseci sam počeo ponovno uživati u Miz segmentima. Kao hrvač nije nešto posebno zaista. Ali je jako dobar govornik i prirodan je negativac koji automatski svojom pojavom privlači heat publike, a nema takvih mnogo na rosteru. Miz bi trebao dobiti priliku natrag u midcard. Ali s tim da ima dosta dobre protivnike s kojima bi mogao napraviti solidan match. Tipa, AJ Styles. Svakako ne The Big Show ili Ryback.

Alen Butumović: Miz je čovjek koji može zasjati u jednom trenutku, no opet u drugom trenutku može biti dosadan. Na mikrofonu zna biti odličan i može izvući itekako reakcije kod publike, dok je u ringu nešto slabiji, no svejedno prolazan. U zadnjih par tjedana bio je upleten u rivalstvo Stylesa i Jericha i pokazao je kako nekada može biti odličan. Stvarno je zasjao u zadnje vrijeme, imao je dobre mečeve i zabavljao nas je na mikrofonu. Nije Main Event level i njegovo osvajanje WWE titule je bio promašaj, ali može biti zabavan mid-card.

Denis G: Miza sam zadnji puta gledao prije nekih 5-6 godina u bezveznom feudu s John Cenom, ne znam kakvo je sad stanje s njim. Bio mi je prosječan wwe wrestler i ništa više od toga. Mjesto mu je u mid cardu, isto kao i Ziggleru.

Vedran Karlić: Hoće li Miz ikada biti jedan od najboljih? Kada je u pitanju njegov hrvački talent odgovor je ne. Ali kada je u pitanju njegovo znanje s mikrofonom odgovor bi morao biti da. Miz je zbilja sjajan kada treba govoriti, a kada mu date nekoga tko je sjajan u ringu može pružiti sasvim solidne mečeve (recimo AJ i Jericho u zadnjih nekoliko tjedana). Kada govori prilično je strastven, ne gubi se i stalno izgleda kako sve ima pod svojom kontrolom. Osim toga, jedan je od onih koji znaju izvući reakcije od publike. Šteta što ga WWE ne koristi više, očigledno ne vide kako imaju čovjeka koji može pomoći drugima. No ne slušajte mene, meni je on jedan od najdražih, iako sam svjestan koliko je daleko od najkvalitetnijih.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Novac"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*