Komentatorski stol – Nogometna groznica

Nogometna groznica doista vlada cijelim svijetom, a pogotovo našim područjem jer je Hrvatska u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Ovom prilikom želimo im čestitati na tome i poželjeti im svu sreću u borbi protiv Francuske!

1. G1 Supercard ime je zajedničkog showa za ROH i NJPW koji će se održati sljedeće godine u Madison Square Gardenu. S obzirom na to da su neki ključni ljudi poput Omege i Bucksa pod upitnikom te da će se show desiti tijekom WrestleMania vikenda, mislite li da mogu napuniti MSG?

Alen Butumović: Ako Omega i Bucksi ne budu tu, to će ipak biti malo teže, moramo realno gledati da su oni zaslužni ogroman dio popularnosti za ove dvije kompanije i to je tako. Bez njih ROH nema roster koji će zadovoljiti potrebe ovoga showa. Nimalo. Japan po meni tu dosta bolje stoji, ali nekako nisam baš vrlo optimističan oko toga, pogotovo ako uzmemo u obzir da je WrestleMania vikend te da će ići u sudar s Takeoverom. Nadam se najboljem i volio bih da uspiju, sigurno će se potruditi da show bude odličan.

Vedran Karlić: Naravno da je prilično važno hoće li Omega i Bucksi potpisati, no mislim kako mogu napraviti dobar posao, pogotovo ako MGS odradio svoj dio posla oko promoviranja. Mislite da će njima biti super ako ispadne da dvorana ne bude puna? I njima će to biti šamar, pogotovo zato što ‘najpopularnija dvorana svijeta’ nije tako popularna kako nekada.

2. Tjedan je obilježila i jedna ozljeda, a to je Hiromu Takahashi koji je slomio vrat u meču protiv Dragona Leeja. Treba li Takahashi, ali i ostali smanjiti svoju eksplozivnost u ringu nakon ovoga? 

Alen Butumović: Definitivno treba. Ponajprije u mečevima upravo protiv Leeja koji su bili posebno opasni jer nijedan nisu pazili na ozljede i ovo kako da se jednostavno moralo desiti. Ali je Takahashi ima i opasnih mečeva protiv Ospreaya i ekipa isto. Definitivno treba malo se suspregnuti, pripaziti na svoje zdravlje jer ovo je moglo ugroziti čitav ostatak njegove karijere, potencijalno ju završiti, ovdje je imao sreće jer ozljeda nije toliko teška i čak neće zahtijevati operaciju. Ali valjda će i njega i sve ostalo ovo opomenuti ne rade neke teške bumpove ako to nije baš potrebno.

Vedran Karlić: Naravno, ali ne treba zabraviti niti na to da će se takve stvari događati i u budunosti. Jednostavno je wrestling opasan. Da se ne lažemo, pogledajte nogomet gdje smo imali slučaje gdje se igrači naprosto sruše na pod i umru. I to bez da je bilo okakvog kontakta. Dok ih ovdje ima, puno i često opasnih. Šansa da nešto pođe po zlu su eksponencijalne, pogotovo kako meč ide kraju, a snaga polako nestaje. Želim mu brz oporavak.

3. Nakon što smo vidjeli Greatest Royal Rumble, a vidjet ćemo i veliki show u Australiji kasnije ove godine, postoje razmišljanja unutar kompanije da gledamo godišnje dvije WrestleManije, jednu u SAD-u, a drugu negdje van američkih granica. Mišljenja? 

Alen Butumović: Pokazali su da to s marketinške strane mogu odraditi, mogu prodati karte, tako da s te strane nema problema. Jedini problem je još jedan dodatni show, još više produkta, još više velikih događaja koji će na kraju biti prosječni, a to mi se ne da gledati. Ali generalno mi se dopada ideja da vidimo WrestleManiju van SAD-a, da vidimo malo kako će to izgledati u raznim dijelovima svijeta.

Vedran Karlić: Ako to budu tretirali kao važan show, onda se slažem. No ako bude glorificirani house show kao GRR, onda nemam nikakvog interesa te mislim da će im se dugoročno to obiti u glavu.

4. Kaitlyn će se vratiti u WWE ring tijekom Mae Young Classica. Kakvo ste mišljenje imali o njoj prije njenog odlaska iz WWE-a i mislite li da je i dalje dovoljno dobra da bude u korak s divizijom koja je sada mnogo jača nego što je bila u njeno vrijeme?

Alen Butumović: Dok je bila aktivna tamo 2013. bila je najbolja zajedno s AJ Lee. I njih dvije su proizvele nekoliko vrlo dobrih mečeva koji su ostali u sjeni NXT ženskih mečeva koji su se desili u zadnjih par godina. I kada usporedimo te mečeve koje su imali Kaitlyn i AJ Lee s mečevima koje su imali cure iz NXT-a, to je bitna razlika, ali 2013. su ti mečevi bili apsolutno genijalni za sve jer je ženska divizija tada bila grozna. Kaitlyn nije dugo hrvala, ali vjerujem da je ostala u formi budući da je cijelo vrijeme vježbala, tako da će joj to sigurno pomoći, a naravno trebat će malo i vježbe u ringu da se sve to slegne.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Nogometna groznica"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*