Komentatorski stol – Noć vještica

Ovotjedna kolumna neće imati standardni uvod. Noć vještica je naziv koji se ustalio za ovo doba godine, preciznije za današnji dan. Naše kulture u to vrijeme isto iskazuju počast preminulima na drugačiji način. Zbog količine privatnih obaveza (kako naših tako i vaših) nećemo vas zamarati duljim uvodom, prebacit ćemo vas na ovotjedna pitanja, a mjesto zadnjeg pitanja kojeg posvećujemo pojedinom hrvaču danas ćemo imati samo minutu šutnje za one hrvače koji su nas nedavno napustili.

224_HIAC_10252015jg_1579-1102131034

1. Jedna od glavnih priča prošlog tjedna bio je Hell in a Cell meč između Lesnara i Undertakera. Bilo je krvi s obje strane, a WWE vodstvo dobilo je osip zbog toga. Što vi kažete na cijelu tu situaciju?

Vedran Karlić: Oh ne. Imali smo krv. Oh ne. Brzo, kontaktiraj pravnički tim kako nas neka dežurna dušobrižnička skupina ljudi ne tuži zato što se to dogodilo u vremenu emitiranja označenom s 12+. Mislim kako nisam gledao sport u kojem igrom slučaja nije došlo do krvi. Nogomet, košarka, rukomet – u svima je bilo krvi. Nasilje? Svi redom sportovi imaju dozu nasilja, a ima je i američki nogomet. Previše smo postali osjetljivi na takve stvari, stalno se nekome mora podilaziti. Jesu li se namjerno rezali? Nisam dovoljno stručan da odgovorim na to pitanje, a momci su dovoljno profesionalni da to znaju dobro sakriti. Ono što se dogodilo, namjerno ili ne, nije bilo opasno za zdravlje kako bi doktor morao ulaziti u ring. Hell in a Cell kao najbrutalnija stvar koju WWE ima? Ovim tempom će za koju godinu doktor ulaziti kako nekome ne bi ostala masnica nakon nekog ‘opasnijeg’ poteza.

Alen Butumović: Krv je ovdje bila potrebna, htio to WWE ili ne i baš mi je drago što su Undertaker i Lesnar ovo napravili. Ova zavada je predstavljena u takvom svjetlu da je ovo jednostavno morao biti brutalan meč. Mogu zamisliti kako je bilo Vinceu u backstageu, ali što sad? WWE je PG, no ne može li se u iznimnim trenucima kao što je bio ovaj meč odstupiti od pravila i napraviti nešto drugačije? Ovako je dobro ispalo, bio je ovo njihov zadnji meč i trebao je biti ovakav. Vince je pošizio, ali nije ništa napravio u vezi toga jer zna da mu nije dobar potez ići kažnjavati novcem nekoga poput Lesnara ili Undertakera. Krv je precijenjena stvar kada se radi o brutalnosti. Brutalno bi recimo bilo kada bi jednom od njih bubreg ispao van. Ovo nije. Ako je negdje prisutna tuča kao što je ovdje bila, normalno da će biti krvi.

Denis G: Krv je poželjna stvar u ovakvim mečevima, ne vidim gdje je tu problem. Čak i ako je bilo namjerno, tj. ako je bilo “rezanja”, to je samo poboljšalo meč i donijelo dobru dozu brutalnosti. Izgledalo je kao prava tuča, što ovakvi mečevi i trebaju biti. Mislim da se niti jedan “Little Jimmy” neće buniti ni kmečati zbog malo krvi.

048_HIAC_10252015jg_0321-1597981583

2. Početak događaja otkrio nam je aduta kojeg je WWE imao u rukavu. Alberto Del Rio se vratio. Kako ste vi dočekali taj povratak?

Vedran Karlić: Hvala lijepa, ali moje simpatije neće dobiti. Biti glasan, prozivati nekoga za nešto i onda oprostiti samo zbog mirisa novca? Ne hvala. Neću slušati niti one priče kako je to napravio zbog obitelji, kako bi ih prehranio, kako bi im osigurao budućnost. Imaju oni sasvim dovoljno za normalan život, nije ovo neki jadni radnik koji trpi što ga gazda izrabljuje pošto će mu u protivnom klinci biti gladni. Imao je priliku biti ponosan, imao je priliku biti gospodin čovjek, osim toga imao je posao koji plaća račune. Mogao je reći ne, imati malo manje novaca i opet mu ništa ne bi falilo. Ne kažu uzalud kako novac kvari ljude.

Alen Butumović: Veselim ga se vidjeti u WWEu opet. Znam, rekao je toliko toga o kompaniji kada je otišao, ali možda se nešto u međuvremenu dogodilo. Možda novac i nije toliki faktor ovoga. Nove glasine kažu kako prima 500,000$ što i nije tako puno. Mislim, to je velik novac, ali velike zvijezde u WWEu primaju tri puta više od toga iznosa tako da naspram tome, ova cifra i nije velika. Ako Del Rio želi nastaviti svoju karijeru ovdje, neka, nije prvi puta da se ovako nešto dogodilo. Da drugi puta ode iz kompanije, to bi onda već bilo glupo. Nadam se da se to neće dogoditi.

Denis G: Ne sviđa mi se ovo. Bio ga je užitak gledati u Lucha Underground-u, a sada će ponovno biti dosadan u WWE-u. AAA ionako ima lošu godinu (Perrova smrt, problemi sa olujom pred PPV, Triplemania je bila fijasko, Mystezizov odlazak u CMLL.), a sad su ostali i bez glavnog igrača, koji je otišao u WWE.

002_Fatal_06202010rf_1212-2525082980
3. Jedan od razloga njegova povratka je i želja kompanije da privuče meksičku publiku. Hoće li Rey Mysterio biti idući?

Vedran Karlić: Lako moguće. WWE će radije se fokusirati na nekoga tko već ima ime nego probati stvoriti svoju meksičku zvijezdu. Hoće li biti za stalno ili samo ponekad? Bliže sam ovoj drugoj opciji, možda već i na Royal Rumblu.

Alen Butumović: Mysteria muče ozljede, ne vjerujem kako ćemo ga baš vidjeti u WWEu. Možda se pojavi tu i tamo na par mjeseci, no na jednu cijelu godinu ili više ne vjerujem. WWE ga sigurno želi natrag jer im prodaje dosta robe i djeca ga vole. Možda se eventualno vrati, ali ne vjerujem da će to biti zastalno.

245_HIAC_10252015ej_3653-2334762905

4. Premda je sve izgledalo kao Wyatt vs Shield za Survivor Series, izgleda da se kreće putem Wyatt vs Undertaker. Dobra ili loša odluka?

Vedran Karlić: Mislim kako cijela Wyatt familija protiv bivših Shildovaca nikada nije dobila završetak, a Survival Series je bio savršena platforma za to. Ako su već odlučili krenuti nekim drugim putem, Undertaker priča je sasvim dobra zbog događanja na ovogodišnjoj WM. Više bih volio da su nekako Undertakera priključili Wyattima, uz napomenu kako je to još uvijek moguće. U cijeloj toj priči Wyatt bi trebao ispasti jako, ne samo on nego i cijela njegova familija ako žele da nastave biti relevantni.

Alen Butumović: WWE je naglasio kako je onaj Hell in a Cell meč završetak ovoga rivalstva Reignsa i Wyatta, stoga ovo i nije neočekivano. Po meni je ovo dobra odluka. Undertaker i Wyatt imaju kratko rivalstvo iza sebe, ono s početka godine stoga mi se ovo sviđa što rade. Zanima me tko će se pridružiti ovome. Wyatt obitelj ima 4 člana. Mislim da će im se još jedna osoba pridružiti jer inače ovakvi mečevi budu pet na pet. S druge strane imamo Kanea i Undertakera. Tu će se vjerojatno uplesti i Dean Ambrose, možda Cesaro i onda bih volio da ostave jedno mjesto prazno, a tog wrestlera koji će popuniti mjesto predstave na Survivor Seriesu gdje će netko iz NXTa napraviti debi. Svi znamo kako je Survivor Series poznat po tome. Prošle godine Sting, 2012. Shield, Undertaker je također napravio debi na tom PPVu, stoga bi ovo bila prilika da netko opet napravi debi. Trebalo bi ovo biti zanimljivo uglavnom.

195_RAW_10262015sb_1062-1864345591

5. Hoće li ovog puta Roman Reigns biti bolje prihvaćen u lovu na naslov?

Vedran Karlić: Mislim da hoće. Roman ima izgled koji vrlo dobro prolazi kroz publike, još je Samoanac. Početkom godine probali su nam ga gurati pred nos i to na loš način, a sve što su mogli je nastaviti ga ovako predstavljati i priča bi se ispričala sama od sebe.

Alen Butumović: Mislim da će ga ovaj puta bolje prihvatiti premda to još uvijek neće biti ono što WWE želi. Roman se dosta popravio u periodu od WrestleManije do ovoga trenutka i sada je sposoban donekle nositi tu titulu. Vjerujem kako to i ostali primjećuju i da će ga ovaj puta prihvatiti. PPV će biti u Atlanti, tako da je manja vjerojatnost da će dobiti neke veće negativne reakcije.

Denis G: Ne mogu se odlučiti što je gore, njegovi promoi ili njegove ring vještine. Dosadan je, nema karizme i za mene će uvijek ostati samo nabildani Dwaynov samoanski rođak

Young-Bucks-New-Japan-640x370

6. Young Bucks su potpisali novi ugovor pri kojem nastavljaju raditi u ROH i NJPW uz dozvolu nastupanja na PWG događajima. Prilično očekivano, zar ne?

Vedran Karlić: Oni koji su očekivali Buckse u WWEu nisu bili realni. Možda za koju godinu kada budu pred kraj karijere. Oni koji su ih htjeli u Lucha Undergroundu ostat će malo razočarani, dok će oni koji žele vidjeti nastavak onoga što do sada rade mogu biti zadovoljni. Drago mi je što su napravili ovaj izbor i pokazali kako se može uspjeti i bez WWEa.

Alen Butumović: Young Bucksi pokazuju kako su zadovoljni ondje gdje su već puno, puno godina bili izgradili karijeru i to poštujem. Ako misle da nema potrebe ići u WWE jer ovdje zarađuju dovoljno i daju sve što imaju, to je odlično jer nema puno wrestlera koji će odbiti ponudu WWEa ili biti nezainteresirani za WWE.

Denis G: Najviše me veseli što će i dalje moći raditi PWG događaje, nekako sam preživio Steenov odlazak, ali mislim da bi ovo bilo previše za mene. Bucksi su sklopili ugovor iz snova, raditi će ROH, NJPW i PWG evente, svi prihodi od prodaje Young Bucks mercha idu ravno njima u džep i imaju lakši raspored (nema više ‘rvanja po CZW šupama).

e9ee66cacf5787325277a5263df960176cecad36_hq
7. Postoje neka nagađanja o Lucha Underground filmu. Želite li to vidjeti?

Vedran Karlić: Apsolutno. To može biti tako dobar trash film u manirama Rodrigeza i Tarantina. Film koji je svjestan kako mu je poanta biti over the top.

Denis G: S obzirom da se Lucha Underground emitira na Rodriguezovom programu, El Rey Networku, možda se to i ostvari. Bit će odlično ako bude over the top sirasti trash, možda se pojavi i Danny Trejo.

Minuta šutnje za sve hrvače i hrvačice koji su nas uveseljavali, a više nisu s nama. Neka vam je laka zemlja.

 

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Noć vještica"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*