Komentatorski stol – New York

Starac je stigao doma, sav pokisao nakon ljetnog pljuska koji ga je ulovio za vrijeme popodnevne šetnje. Uključio je televizor spreman pogledati dnevnik i vidjeti nove vijesti iz svijeta. Razočaran u kojem smjeru svijet ide brzo ga je ugasio. Uzeo je staru bateriju, spustio škripave ljestve koje vode na tavan, našao staru kutiju prepunu paučine te iz nje izvukao samo jedan predmet kojeg današnji klinci ne bi prepoznali. Rukom je prešao preko podloge, otkrio lice legendarnog Sinatre, pažljivo izvadio ploču i stavio je u gramofon. Nikada tamo nije bio, ali uz taktove pjesme, bio je samo jedan grad u kojeg se u mislima uputio. New York, New York…

 

Ziggler povratak

1. Je li Zigglerov povratak na Raw-u dobro odrađen?

Vedran Karlić: Rekao bih solidno. Publika ga voli i daje mu podršku, jedino je bila stvar što se nekako osjećalo da će se u nekom trenutku pred SummerSlam vratiti, nakon jedva osjetne pauze.

Igor Gujić: Pa uredu je to odrađeno, jedino me smeta zašto i na Rawu i na Smackdownu toliko spominje to ‘I’m Back’ kao da ga nije bilo godinu dana. Čuo sam da će uskoro Daniel Bryan dobiti pozitivan odgovor o liječnika za povratak, njega su isto po meni trebali maknuti skroz sa ekrana do tada jer bi to onda bio pravi povratak, a ne ovako.

Alen Butumović: Svidio mi se njegov povratak. Dolph Ziggler predstavlja savršen format WWEovog pozitivca. Publika ga voli i zato je odlična reagirala na njegov povratak na Raw-u. Jedino mi je malo upitno bilo to što se vratio sam tjedan dana pred SummerSlam što nije omogućilo da se previše razradi njegov meč s Rusevom na SummerSlamu.

Emir Ahmethodžić: Bilo je dobro. Ne sviđa mi se trenutni smjer u kojem Ziggler ide, i ova priča sa Rusevom je razočaravajuća dosta, ali dobio je sjajne reakcije od publike. To je najbitnije, da ga je publika prihvatila.

Dejan: Ja bih rekao jeste. Očigledno je da se publika obradovala i to je bilo dovoljno. Ja nisam baš nešto, ali nisam baš ni zainteresovan oko njega, barem ne oko trenutnih sukoba u kojima se nalazi, iako ga smatram za dobrog rvača.

Jon Stewart
2. Što mislite o Jon Stewartu kao domaćinu SummerSlama?

Vedran Karlić: Oduševljen sam. Obožavam njega i njegov rad, uživam u njegovom inteligentnom humoru i jedva čekam vidjeti što će pametno napraviti znajući kako on voli hrvanje. Možda ga dugoročno angažirati kao bookera?

Igor Gujić: Stewart je smiješan na momente, ali isto tako zna biti prokleto dosadan tako da me to ne veseli previše, ti hostovi ako baš trebaju biti tamo onda bi trebali staviti nekog bivšeg wrestlera.

Alen Butumović: Do trenutka kada je bio najavljen za domaćina Raw-a ranije ove godine, nisam znao tko je ovaj čovjek. No onda sam saznao tko je i što je, pogledao pokoji njegov ‘Daily Show’ i mogu reći da mi se čovjek iz prve svidio. Zabavan je i smiješan te bolji od skoro svakog domaćina kojeg je WWE imao u zadnjih par godina. Pritom naravno mislim na te slavne osobe. Mislim kako je on odličan dodatak SummerSlamu te da će nas zabaviti u pokojem segmentu.

Emir Ahmethodžić: Jon Stewart je sjajan. Gledao sam nešto od njegove emisije, i svidio mi se u potpunosti. Ima sjajan humor, i dosta je realan. Njegovo pojavljivanje na Rawu ove godine je bio sjajan, kao i čitava njegova priča sa Rollinsom. Volio bih kada bismo dobili neku vrstu specijalnog izdanja Daily Showa za Summerslam. Možda previše tražim. Bilo kakav susret sa Rollinsom bi bio sjajan doduše.

Dejan: Nisam najupućeniji u njegov rad, gledao sam ga jako malo, ali ono što sam gledao je bilo interesantno i to mi je dovoljno. Vjerujem da će svoj posao odraditi kako spada.

Arrow
3. Kako će se Stephen Amell snaći u ringu?

Vedran Karlić: Nemam pojma. Možda ima nekog isksutva s hrvanjem iz školskih dana, svakako ima isksutva s izvođenjem koreografiranih poreza za potrebe serije, a s time se može raditi kako bi bio dovoljno dobar i koristan za jedan meč. Mislim kako će pokazati trud u kojem će se vidjeti početnička bojazan.

Igor Gujić: Aha, to je onaj dečko za kojeg u prošlotjednom Komentatorskom stolu nisam znao tko to je. U međuvremenu sam se malo informirao. Neznam kako se bude snašao ali ta ideja da neki tamo traljavi glumci ulaze u sveti ring da bi se hrvali mi je gnjusna od trenutka kada je muž od Courtney Cox bio prvak WCW-a jednostavno to me totalno odbija i iako to nije lijepo za reći, ali nadam se da se bude ozlijedio da njemu i Vincu više nikada ne padne na pamet da stave neke kvazi glumce u Pro Hrvanje.

Alen Butumović: S obzirom na to kakav je bio na Raw-u (a bio je dobar) u ono malo što smo ga vidjeli, mogu reći da očekujem nešto od njega. No, ipak je on glumac i zna izvesti određene trikove koji će mu odlično poslužiti ovdje. Mislim da bismo moglo dobiti dobru izvedbu od Arrowa koja će iznenaditi mnoge.

Emir Ahmethodžić: Izgledao je dobro na Rawu kada je preskočio konopac. Nije to sve u hrvanju, tako da nažalost, ne znam baš da li je spreman da bude nešto privlačan u ringu. Dovoljno je samo da ne bude toliko užasan da ga ni Barrett ni Stardust ne mogu nositi kroz borbu, i da ne pokopa nekoga od njih dvojice. Bit ću i s tim zadovoljan.

Dejan: Ja mislim da hoće. ‘Znam ga’ jedino iz Arrowa gdje je bilo dosta akcijskih scena, to bi mu moglo pomoći, iako nije puno, barem je nešto. Kraj sebe će imati Barreta i Stardusta koji meni jesu dosadni kao likovi, ali opet nisu loši u ringu i odličnog Nevillea što je ohrabrujuća činjenica.

SS vs Takeover
4. Za koji događaj ste više uzbuđeni: NXT Takeover ili SummerSlam?

Vedran Karlić: Niti jedan. Ljeto i godišnji odmor imali su utjecaja na mene, čak me i malo razmazili, pa trenutno nemam nikakva očekivanja za ova dva događaja. Nadam se kako će me iznenaditi.

Igor Gujić: Za NXT naravno, taj show meni osobno bude pružio više zadovoljstva od Summerslama i nadam se da svi mečevi budu bolji po kvaliteti od Summerslamovih. Puna dvorana, kvalitetni hrvači i dobre priče jednostavno nemaju šanse biti u sjeni Summerslama.

Alen Butumović: Za oba događaja sam dosta uzbuđen. I SummerSlam i Takeover imaju vrlo dobre najavljene mečeve i mislim da bi oba događaja mogla biti odlična. Takeover je prvi na redu večeras i jedva čekam gledati ga. Za SummerSlam nemam još toliku uzbuđenost, ali pitajte te me ovo pitanje sutra o popodnevnim satima i reći ću vam da sam jako uzbuđen. Trebali bismo vidjeti dosta dobrih mečeva i tome se veselim.

Emir Ahmethodžić: Nekako za Summerslam više. Jednostavno se radi o tome da njih poznajem malo bolje od NXTa, i nekako se nadam u sebi da SS neće razočarati. Ipak, kad realno sagledam, očekujem da Summerslam razočara, a da NXT bude bolji show. Ako ništa, imat će sjajan main event.

Dejan: Ne mogu reći da sam uzbuđen, ali SummerSlam me više interesuje. Nisam uzbuđen tojest nahajpan za ovogodišnji drugi najveći WWEov PPV kao što sam znao biti oko nekih prethodnih godina, ali interesuje me šta je WWE osmislio kada su u pitanju Undertaker, Brock Lesnar, John Cena i Seth Rollins, dok sa druge strane imamo klasičan NXT Takeover.

Nikki
5. Prema glasinama, WWE namjerava učiniti Nikki Bellu najdužom Divas prvakinjom te bi tako prešla AJ Lee koja trenutno drži tu poziciju. Je li to dobar potez WWEa?

Vedran Karlić: Grozan. Dok čekamo taj rekord u Divas diviziji se ništa nije dogodilo po pitanju priče. Nedavno su predstavljene nove cure, stvoreni timovi, imamo dobre borbe, a nemamo priče. Niti ćemo je imati još mjesec dana. Isto tako, ne volim to brisanje povijesti. AJ Lee je bila kvalitetna, sigurno je donijela kompaniji mnogo novaca, to što su se razišli pod napetim okolnostima ne znači da treba zaboraviti i izbrisati sve što je do tada radila. Isto što rade Hoganu, samo na manje ekstreman način.

Igor Gujić: Ne smatram to dovoljno bitnim da bi pružio svoju pažnju tome. Nikki Bella je dosta loša hrvačica, a AJ Lee IWC voli isključivo zato jer je Punkova žena.

Alen Butumović: Ne bih htio da se to dogodi. Nikki Bella je dosadna i naporna, a kad je pored nje Brie Bella, to je odmah još gore. Trenutno ne radi ništa s tom titulom, samo je nosi na ramenima prilikom ulaska. Titula je potpuno ušla u sjenu u zadnjih mjesec i pol dana. Ne želim čekati još 40 dana da Nikki prijeđe rekord, a da pritom s tom titulom ne radi ništa. Nek ima mečeve na Raw-u za titulu, ne mora biti nužno na PPVu.

Emir Ahmethodžić: Ova ideja mi je sinula još ovog januara. Užasna je ideja. Način na koji WWE želi da se riješi svega što su Punk, a samim tim i njegova žena AJ napravili za njih je odurno. Ne slažem se sa načinom na koji je Punk otišao, ali se WWEovi ovako ponašaju kao glupa djeca od 3-4 godine. AJ je barem bila dobra, i doprinosila je kompaniji imajući najbolje ratinge na Rawu u užasnom WWE ljetu 2012., donijela je mnoštvo novca preko svojih majica i ostale opreme. Šta Nikki Bella ima? Ima momka John Cenu. To je to. Grozno WWE razmišlja.

Dejan: Ne. Apsolutno ne. Bella je jako loša rvačica i titula bi trebalo da što je prije moguće pređe u ruke neke od diva koje su nedavno došle sa NXTa.

NXT-vs-ROH
6. NXT će u Brooklynu održavati svoj Takeover Special u isto vrijeme kako će i ROH držati svoj Field of Honor događaj. Je li to dobro za obje kompanije?

Vedran Karlić: S marketinške strane to nije dobro za RoH zato što su manja kompanija. Po pitanju samog hrvanja i gledanosti, oni koji žele gledati oba u nekom trenutku će pogledati oba. Preklapanja se događaju i događat će se.

Igor Gujić: To nije ništa novo, to se radilo i u prošlosti  i smatram to sasvim normalnim, manje kompanije žele privući što više gledatelja tamo jer je ipak to wrestling vikend i ljudi žele što više pogledati, pa zašto ne otići i na ROH. Njima to apsulutno ne moe škoditi a ni WWE-u. Ponekad je WWE znao iznajmiti sve dvorane u gradu zbog takvih stvari ali to nije više slučaj jer i nima je to odlična prilika za jeftin scouting.

Alen Butumović: To je zanimljiva situacija jer kada je NXT najavio svoj Takeover, prodaja ulaznica za Field of Honor se krenula smanjivati. Mislim da NXT nije nužno napravio svoj Takeover kako bi provocirali ROH i nanijeli im štetu. Ovo je veliki tjedan za WWE i drago mi je što ćemo imati Takeover uz sve ostalo. Ovo je i dobra situacija za obje kompanije jer ako imaju konkurenciju, onda je naravno da će pokušati sastaviti što bolji match card za događaj.

Emir Ahmethodžić: Bojim se da će im NXT pokupiti gledanost, i mislim čak da WWE negdje u pozadini svog uma to i želi. Možda da dokažu da je njihov developmental show bolji i privlačniji od jednog ROHa. Da su išli dan za danom, bilo bi super za obje kompanije, ovako samo za WWE.

Dejan: Za ROH nije. Većina ljudi će izabrati WWE, što oni vjerovatno i žele.

SummerSlam
7. WWE je uspio rasprodati tri showa za redom u Brooklynu: NXT Takeover, SummerSlam i Raw. Je li to impresivno s obzirom na negativne kritike koje WWE dobiva danas u vezi produkta?

Vedran Karlić: Impresivno? Ne. WWE vjerojatno svaki puta ispuni i rasproda dvoranu. Amerika je zemlja s 300 milijuna ljudi, nije teško napuniti dvoranu za stvari koje su (još uvijek) prilično relevantne. Po pitanju produkcije se puno više bune hardcore fanovi, no čini mi se kako su oni manjina i već neko vrijeme nisu ciljana publika kompanije. Ukratko, može produkcija i proizvod biti još lošiji, a WWE će i dalje ispuniti dvoranu, makar onima koji samo žele biti viđeni.

Igor Gujić: Ma nije impresivno, NXT ima odličan produkt i sasvim je prirodno da su rasprodali taj event, Za SS je to bilo gotovo sigurno da se bude rasprodao i Raw jer ljudi žele vidjeti rasplet stvari sa SS-a. Ipak je to New York a Big Apple i Wrestling se vole od davnina.

Alen Butumović: Da WWE održava SummerSlam u nekom drugom, manjem gradu, mislim da se ovo ne bi dogodilo. Neću reći da sam iznenađen što je NXT rasprodao preko 13 000 ulaznica, ali ne mogu reći i da sam očekivao toliko. Da nije u Brooklynu, mislim da ne bi toliko rasprodao. Ali, nisam toliko iznenađen što je WWE uspio rasprodati SummerSlam i Raw jer je ovo jedan od najvažnijih dana za WWE u godini.

Emir Ahmethodžić: U jednom pogledu svakako jeste. U drugom je ovo bilo sasvim očekivano, jer je ovo WWE, i samo njihovo ime će popuniti arenu u većini gradova. Imaju tradiciju, i to će ih uvijek izvlačiti, koliko god loš produkt imali.

Dejan: Nije impresivno, ali nije ni iznenađujuće. WWE je dovoljno popularan da može rasprodati sve ulaznice tako da…

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – New York"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*