Komentatorski stol – Mrtav ‘ladan

U večernje sate, čovjek je došao s posla sav iscrpljen i umoran. Uvalio se u trosjed, upalio TV i našao jedan veoma zanimljiv film. U tom trenutku, iz sobe je izašla njegova žena u provkativnoj odjeći spremna za malo zabave. Došla je do njega i krenula ga grliti i ljubiti, no on kao da je nije primijećivao. Žena je dala sve od sebe da je primijeti, no on je jednostavno ostao mrtav ‘ladan. Kada je vidjela da ne može ništa učiniti, odjurila je u sobu i naljutila se na muža. Nakon nekog vremena, on ju je pitao je li spremila kakvo jelo, a ona je uzela onu zdjelu graha što je pripremila za njega i istresla mu na glavu. Muž je prešao rukom preko lica i polizao je, a zatim se vratio gledanju filma.

 

Owen20Hart20num5_crop_north

1. Nedavno je Bret Hart u intervjuu rekao da se nada da će Owen biti indukovan u WWE Hall of Fame i da mu je krivo što njegova udovica to osporava. Koje je vaše stajalište u svemu tome? Da li bi Owen trebao biti indukovan?

Vedran Karlić: Treba biti uključen, samo se pozadinska politika iz svlačionice nastavlja godinama nakon što hrvači prestanu biti aktivni.

Alen Butumović: Owen Hart po meni zaslužuje biti dio kuće slavnih. Situacija s njegovom obitelju, točnije ženom je malo zeznuta i to ga sprječava da uđe u kuću slavnih, ali nadam se kako će se ta situacija razriješiti i da će Owen ući tamo gdje i zaslužuje biti ubrzo.

Emir Ahmethodžić: Smatram kako je Owen Hart davno trebao biti primljen u Hall of Fame. Nažalost, situacija je takva da njegova žena i dalje smatra WWE kao glavnim i odgovornim za njegovu smrt, što i jesu, i ne želi imati ikakvog posla s njima. To je shvatljivo, svakako, ali svejedno mislim da bi Owen želio da mu se ukaže ta čast da bude u Hall of Fameu.


gfw-global-force-wrestling-logo

2. Jarrettova wrestling promocija GFW bi u Velikoj Britaniji mogla sklopiti prvi dogovor o prijenosu na televiziji tamo. Koliko je to bitno za wrestling industriju i da li je to korak u pravom smjeru ka stvaranju konkurencije WWEu u doglednoj budućnosti?

Vedran Karlić: Svaki televizijski ugovor je korak u pravom smjeru, no mislim kako je to još daleko od razine koja bi konkurirala WWEu. Ne po kvaliteti, nego po utjecaju i gledanosti.

Alen Butumović: Dobra vijest je ta što će dobiti televizijski ugovor. Manje dobra vijest je ta što bi to moglo biti u Velikoj Britaniji. Čitao sam po Internetu razno mišljenja o ovoj novonastaloj kompaniji i mnogi će reći kako je ovo TNA 2.0, što ja ne mogu zanijekati. Mislim da televizijski ugovor za GFW u Velikoj Britaniji neće biti toliko učinkovit koliko bi bio onaj u Americi jer se bojim da Britanci neće prepoznati ovu kompaniju kao kompaniju velikog profila koja bi ikako mogla konkurirati WWEu. Iako, mislim da GFW neće nikad konkurirati WWEu toliko puno jer previše liče na TNA, a to se mnogima neće svidjeti, bez obzira gdje.

Emir Ahmethodžić: Svakako da je to velika stvar za Jeff Jarretta i njegovu promociju. Potrebno je što više pozitivnih vijesti u svijetu hrvanja koji ne uključuje WWE. Da li ovo znači da postaju konkurencija WWEu? Apsolutno ne. Da li bi jednog dana možda mogli postati. Možda… uz veliko zalaganje, trud i dobrim poslovanjem, sve je moguće.

RAW_1162_Photo_084-3939944254

3. Charlotte je na Rawu postala izazivačica za Divas titulu na Night of Champions. Da li je ona najbolji izbor za tu poziciju trenutno?

Vedran Karlić: Po meni ne. Sasha Banks je zadnjih mjeseci bila NXT prvakinja i mišljenja sam kako su s njom trebali nastaviti tamo gdje je stala. Daleko od toga da je Charlotte loša, štoviše sjajna je, mislim kako je dio odluke pao na to što je kći svog oca.

Alen Butumović: Već sam nekoliko puta istaknuo u pregledima da bih želio ili Sashu ili Becky za izazivače jer su mi obje bolje od Charlotte u ovom trenutku iako je i Charlotte odlična. No, ne vrijedi se žaliti u ovom trenutku tko je izazivač od te tri cure, bitno je da netko od Nikki već uzme tu titulu.

Emir Ahmethodžić: NXTove djevojke su mi vratile volju za hrvanjem. Charlotte mi nije baš najdraža među njima, i iskreno bih radije da vidim Sashu ili Becky sa titulom najprije, ali ovo svakako ima smisla. Charlotte je i osvojila NXT Womens titulu prije njih dvije, i ovo bi mogao biti puni krug. Sve dok kvalitetne hrvčice drže glavnu riječ, neću se žaliti. Sasha i Becky će svakako dobiti svoju priliku.. možda i prije nego mi očekujemo.

RAW_1164_Photo_183-2646995689

4. Rollins će braniti oba svoja naslova na Night of Championsu u dva različita matcha. Vjerovatno ćemo se svi složiti da Rollinsov lik pati u ovom trenutku, ali po Vama, koji bi najbolji izbor bio da se njegov lik popravi – da pobijedi u oba matcha, samo jedan ili da izgubi oba?

Vedran Karlić: Izgubi oba će biti moj odabir. Rollins je izvlačio koliko je mogao od zaista groznog bukiranja. Stalno pričaju kako je on arhitekt, no svako malo ispadne prvorazredna budala. Vrijeme je da ga pošteno nasanjkaju i da nekoj doglednoj budućnosti krene u osvetu zbog toga.

Alen Butumović: Ne mogu se odlučiti ovdje. Jedan dio mene želi da Rollins zadrži jednu titulu, dok drugi dio mene želi da izgubi obje. Ono u što sam siguran je to da ne želim da zadrži obje titule, to je nepotrebno. Neka izgubi od Cene (ako Cena bude mogao uopće nastupiti, ne znam koliko je njegova nova ozljeda ozbiljna), a neka pobijedi Stinga i onda izgubi WWE titulu na Survivor Seriesu.

Emir Ahmethodžić: Sto puta sam do sada rekao – Seth Rollinsov lik je užasno bookiran. Zbog toga, mislim da je vrijeme za drastičnu promjenu. Na Rawu smo vidjeli kako Authority i ne štiti Rollinsa kako on misli. Neka izgubi obje titule na Night of Championsu, što će ga drastično pogoditi i tu će shvatiti ko mu je zaista čuvao leđa a ko se samo pravi. Rollins bi onda trebao ponovno da se ujedini sa Shieldom i zajedničkoj borbi protiv Wyatt Familije. Po meni bi ovo bio idealan način da Rollins dobije natrag svoju kredibilnost, i da mu lik osvježi i postane zanimljiviji.

Sting

5. Koliko je dobro za WWE da Sting postane prvak u svojim pedesetima?

Vedran Karlić: Na ovo nema pravog odgovora. Sve ovisi o bukiranju, ako je ono dobro i ako je priča dobra godine nisu važne.

Alen Butumović: Ne bih imao ništa protiv da Sting osvoji WWE titulu. Samo neka se to ne oduži. Neka im kratak i sladak reign i ja zadovoljan.

Emir Ahmethodžić: Mislim da bi bilo zaista lijepo da Sting uzme jednom glavnu titulu u WWEu. Ne znam baš da li bih mu dao da ima nešto duži reign, jer nisam baš fan prvaka koji se ne pojavljuju često. Ionako smo ih imali dosta u zadnje dvije godine. Međutim, Sting može uzeti titulu i ne držati je dugo a da opet ispadne kredibilan.. postoji određeni Irac koji bi unovčio da tako bude.

PWD9215_300

6. PWI 500 lista koja rangira 500 najboljih hrvača za proteklu godinu je izašla jučer. Kakvi su vaši utisci, s čim se slažete, s čime ne?

Vedran Karlić: Raditi ovakve liste vrlo je nezahvalno. Kakvu god listu napravili postojat će netko tko se s njom neće slagati. Moja lista ne bi tako izgledala i opet se s njom mnogi ne bi slagali.

Alen Butumović: S nečime se slažem, s nečime baš i ne. Na vrhu ima i očekivanih i neočekivanih za mene. Na kraju krajeva, to je samo njihovo mišljenje i njihova lista i meni te nije neka polazna točka na koju ću se bazirati kada bih slagao svoju listu najboljih hrvača godine.

Emir Ahmethodžić: Lista je bazirana na kayfabe, tj. shvata svije wrestlinga kao stvarno – tako da mi je izbor za prvih pet prilično logičan. Onda dolaze čudni izbori, tipa Darren Young kao 33. koji nije apsolutno ništa napravio u zadnjoj godini dana, osim što je postao Tag team prvak sa Titusom… koji je 171. na listi. Mislim da je ovo wrestling ekvivalenta FIFAine rang liste najboljih reprezentacija… samo gore. Ok je, ali ima zaista čudnih odluka.

Hulk-Hogan

7. Hulk Hogan je ove sedmice dao izjavu, u kojoj je kroz suze priznao grešku i tražio oprost za svoje rasističe komentare. Koliko je ovo zaista iskreno bilo?

Vedran Karlić: Nimalo. Bilo je lažno, potpuno plastično kakav je i on. Bit ću potpuno bezobrazan, ovo je potez na kojeg sam navikao od lažljive gamadi, pogotovo u politici. On žali što su ga ulovili, a ne zbog toga što je rekao. Više bih mu vjerovao (i bio bih spremniji) oprostiti da je bio iskren i kazao kako je to izjavio i kako je u to vrijeme tako razmišljao. Ameri možda puše Oprah gluposti u kojima se sve zaboravi uz priznanje u suzama, ja ne.

Alen Butumović: Koliko god on molio, plakao ili kleknuo na koljena, mislim da ga WWE neće tako lako vratiti, barem ne u bližoj budućnosti. Ne znam što da kažem. Možda je iskren, a možda je jednostavno rekao to samo da ispadne da zapravo nije rasist i da nekako ublaži svu tu cijelu situaciju te da se pokaže u boljem svijetlu pred fanovima. Ali nekako mi je sumnjiv njegov razlog. Kao, bio je u najgorim trenutcima svoga života, ostavio ga je ovaj i onaj, njegov život nije imao smisla tada. Ne znam zašto bi to probudilo u njemu nekakvu rasističku narav i da govori tako što, a da pritom ne pokazuje nikakve simptome usamljenosti, tuge ili nečega sličnoga. Vrijeme će svoje pokazati. Vidjet ćemo tko će prvi popustiti.

Emir Ahmethodžić: Ne bih bio siguran da je sve što je rekao iskreno. Krivio je mjesto odrastanja zbog njegovog riječnika jer su takav riječnik koristili svakodnevno. To je ok, samo što on svoje riječi nije koristio u žargonu, već kao klasično izražavanje mržnje. Ni suze me nisu nešto uvjerile iskreno. Kako god, njegova je stvar, ali mu WWE ovo neće oprostiti.

jimmy-snuka

8. Šta mislite o nedavnom hapšenju Jimmy “Superfly” Snuke?

Vedran Karlić: Nisam upoznat s tom situacijom. Slučaj se dogodio prije nego što sam se rodio i zaista mi je apsurdno što se preko 30 godina nije ništa događalo po tom pitanju. Ako je kriv, a postoje mnoge indicije da je, treba završiti tamo gdje mu je i mjesto. Uz napomenu za WWE – to nije razlog da zaboravite i izbrišete što je radio za vrijeme svoje wrestling karijere.

Alen Butumović: Koliko sam čuo, WWE se već pobrinuo da se Jimmy Snuka što manje pojavljuje na njihovoj stranici. Meni bi bilo grozno da me terete za nešto što se dogodilo prije toliko godina. Nitko o tome ne govori dugo i skoro se zaboravio, a onda samo odjednom ti dođu u kuću i terete te za nešto što se dogodilo prije 30 godina. Ali, ako je stvarno tako kako je, on će otići u zatvor i to je to. Kraj priče.

Emir Ahmethodžić: Baš sam dan prije njegovog hapšenja čitao članak u kojem je pisalo da je prije 30 godina bio optužen za ubistvo, ali da nikada nije procesuiran. Krajnje neozbiljno. Mislim da je bilo vrijeme da se počnu postavljati pitanja, i da kao je zaista kriv, i odgovara za svoja djela.

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Mrtav ‘ladan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*