Komentatorski stol – Lepeze

I dok traju još ovi vrući dan, uz klimu, ventilatore i sve ostalo, jedan od načina kako se rashladiti također je lepeza – stvar kojom mašete kako biste proizveli malo ugodno povjetarca. Fina stvar, zar ne?

1. Nakon ovog SummerSlam tjedna, kada su se malo slegli svi dojmovi, mečevi i trenutci, kako vam se sveukupno svidjelo tih nekoliko dana u Brooklynu, počveši od Takeovera, a završivši sa SmackDownom? 

Emir Ahmethodžić: Vrhunac vikenda je bio u početku vikenda sa Takeoverom. Show je zaista blistao u svakom aspektu. SummerSlam sam po sebi je zapravo bio dobar show, ali mislim da bi dojmovi bili bolji da je show trajao malo kraće. Raw je bio solidan, SmackDown je takođe imao par zanimljivih trenutaka, prvenstveno sa debijem Roodea. Generalno je vikend bio dobar, nemam zamjerki. Fanovi su u određenim trenutcima postajali dosadni sa pokušajima da preotmu show, što se izrazilo sa beach ball skandalom na Rawu, ali to će ostati sporedna priča. Od matcheva bih istakao AoP vs Sanity, te Fatal 4 Way za Universal titulu kao najbolji matchevi vikenda. Moram pohvaliti i Gargano vs Almas, Asuka vs Ember, New Day vs Usos, Shesaro vs Shield i Owens vs Styles isto kao dosta kvalitetne matcheve.

Alen Butumović: Takeover je već po običaju bio najsjajnija zvijezda u cijelom tom maratonu showova. Vidjeli smo tamo tri odlična meča, a uz ti i debi Colea te ujedinjenje s reDRagonom. SummerSlam je bio nešto manje kvalitete, no ne bih rekao ni najmanje da je to bio loš show. Bio je dobar, imao je i on odličnih mečeva. Raw i SmackDown kao post-PPV showovi učinili su svoj posao u postavljanju podloge za neke nove priče. Sve u svemu, nisam razočaran.

2. Je li vam se svidio debi novoga stablea u NXT-u kojeg sačinjavaju O’Reilly, Fish i Adam Cole? 

Emir Ahmethodžić: Ne znam ništa o njima, ali su jako predstavljeni u samom početku, tako da vjerujem da ih čeka jaka budućnost u NXTu. Nadam se da će dobro ispričati ovu priču, jer imaju priliku da konačno stanu sa klasikom “hottest free agent dolazi u NXT da izazove prvaka” šablonom koji je ostario davnih dana.

Denis G: Radi se o sasvim prosječnim workerima koji bi mogli funkcionirati kao grupacija, ali ne vidim čemu sav taj hype oko njih.

Alen Butumović: Mislim da će kao trio odlično funkcionirati jer mislim da bi se sva trojica u solo karijerama izgubili, pogotovo Fish. Sama priča je krenula izvrsno, a nadam se da će nastaviti u tom smjeru i da će im booking ići u korist jer stvarno su ovdje odlično prikazani.

3. Asuka je pak predala NXT titulu iz za sada nepoznatih razloga (jedan od razloga je navodno ozljeda, no WWE još uvijek nije spomenuo konkretan razlog). Kako biste je vi bookirali na glavnom rosteru s obzirom da dolazi neporažena? 

Emir Ahmethodžić: Meni je ovo bezveze. Ako je povreda u pitanju, Asuka je mogla bez problema biti van ringa do narednog Takeovera u novembru, pa i do onog tamo u januaru. Ako je ipak cilj da dođe neporažena na main roster, ona je i sa titulom mogla doći na main roster, kao što je Kevin Owens to uradio. NXT Womens prvakinja dolazi na main roster da pokori ono što je ostalo za pokoriti, i kroji put da postane dupla prvakinja. Degradira se reputacija tituli, a i onoj koja je bude osvojila na ovaj način.

Denis G: Mislim da to čak i nije loša odluka, već smo se nagledali priča gdje “NXT prvak gubi i odlazi na main roster…”. Čak i ako jest ozljeda u pitanju, svejedno se može izvući neka priča iz toga da je došla neporažena među “velike igrače”.

Alen Butumović: Imaju sada priliku za ispričati dvije priče – jednu oko nove Women’s prvakinje u NXT-u gdje recimo mogu staviti pobjednika Mae Younga Classica protiv pobjednice nekog NXT turnira od već postojećih žena na rosteru u međusoban meč i pobjednik uzima titulu. S druge strane, imaju priliku ispričati priču oko Asuke i njenog dolaska na roster. Vjerojatno ćemo malo pričekati za to zbog ozljede, no u redu. Samo se nadam da Asuka kada dođe na glavni roster neće pretrpjeti poraz na nekom bezveznom showu u bezveznom meču. Tako da, trebaju ju čuvati od glupog bookinga, po mogućnosti joj davati što manje vremena na mikrofonu dok još ne razvije svoj engleski i vještine na mikrofonu i mislim da će biti u redu.

4. Bobby Roode je debitirao na SmackDownu, što predviđate za njega? 

Emir Ahmethodžić: On mi djeluje kao mlada verzija Triple Ha. Mislim da bi mogao da bude odličan na SmackDownu, a i pozitivno je to što Meltzer prenosi kako su čelni ljudi WWEa dosta zadovoljni s njim, te njega vide kao top 5 zvijezda na brandu. Ovo je velika stvar, i sada je na njemu samo da se ne povrijeđuje često i da rasturi na micu i u ringu.

Denis G: Nadam se da će dobiti heel turn u skorijoj budućnosti, njemu je to sasvim prirodan gimmick i kao takav uvijek je najbolje funkcionirao kod publike.

Alen Butumović: Gledajte, kada si popularan i kada službenici vide da te mogu iskoristiti u komercijalne svrhe, onda imaš ogroman plus tu. Onda samo trebaš to potvrditi radom u ringu. A Roode je zaista dobar worker, u ringu nije odličan, ali je zato majstor u odrađivanju karaktera. Zato me baš zanima kako će ga predstaviti kao pozitivca ako budu išli tim smjerom.

5. Lucha Underground je ovaj tjedan imala finale Cueto Cupa, a Puma i Pentagon sukobili su se u tome meču. Kako vam se ono svidjelo i jeste li zadovoljni pobjednikom? 

Alen Butumović: Meni je taj meč bio jako dobar, volio bih da su dobili malo više vremena pošto je ovo bilo finale, no zbog ostalih stvari na showu, nije bilo toliko mjesto. Svejedno, suludo brza akcija kako se moglo očekivati. Ne znam priču jer ne pratim Luchu iz tjedna u tjedan, no iz moje perspektive su njih dvojica odlični odabiri za finale ovog turnira, tako da nisu mogli pogriješiti niti sa jednim.

6. New Japan je objavio svoje Destruction mečeve, jeste li zadovoljni najavljenim? 

Emir Ahmethodžić: Jako mi je drago što Robinson ima priliku na titulu. Imao je jako dobar nastup na G1 ove godine, te je zaslužio da se bori za titulu. Čak ima i dobre prilike da je osvoji od Omege, obzirom da bi mogli ići na Naito vs Omega revanš na Wrestle Kingdom 12 za IWGP titulu. Tanahashi vs Sabre bi isto trebalo biti jako zabavno.

Denis G: Bit će to dosljedno nastavljanje započetih feudova uz pokoje rješavanje neriješenih računa, a budući da se radi o filler showovima sasvim sam zadovoljan najavljenim mečevima. I odlična je stvar što pobjednik G1-a ne mora opet braniti kofer protiv Falea, ne želim ga gledati u singles mečevima sve do sljedećeg G1-a, a ukoliko je moguće ni tada.

Alen Butumović: Tanahashi/Sabre bi moglo biti super, nadam se da će Elgin i Suzuki imati odličan meč, a za Robinsona meč protiv Omege bi mogao biti meč života, barem po kvaliteti. Kada gledamo show sveukupno, ima dosta tag team mečeva u undercardu, ali to se da preživjeti da se dođe do glavnih mečeva.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Lepeze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*