Komentatorski stol – Kristalna kugla

Kuća je izgledala odvratno. Rekli su nam da unutra živi stara vračara koja zna sve o prošlosti i budućnosti, samo ne baš i o sadašnjosti s obzirom gdje živi. Otvorili smo vrata uz oblak dima koji je mirisao po lavandi i kadulji. Sjeli smo na pod ispred niskog klimavog stolića koji je vidio svoje dane, a zatim se uz škripanje i ona pojavila. Izgledala je sablasno, kao smrt kojoj je kosa ostala u drugoj prostoriji – i alat i ono što pokriva glavu. Umjesto toga imala je kristalnu kuglu, hrapavim glasom kazala nam je da gledamo u nju i da ćemo imati svoje odgovore. Samo nam nije rekla da ti odgovori neće biti isti…

 

summerslam2015

 

1. SummerSlam nam je pred vratima, no prije njega vratimo se malo u prošlost. Ne na Raw ili Smackdown od prije tjedan dana (isječke s njega ćemo ionako vidjeti na njemu) nego u ranije godine. Koji Summerslam trenutak (ili trenutke) / meč (mečeve) pamtite?

Vedran Karlić: Ja neću ići daleko u prošlost. Otići ću smo godinu u nazad, možda zato što me pamćenje ne služi baš dobro, i reći kako je bilo nezaboravno vidjeti Lesnara kako baca Cenu poput vreće krumpira.

Alen Butumović: Skoro svake godine smo imali barem jedan odličan meč, otkako ja pratim WWE. Prošle godine smo imali jedan nezaboravan meč između Lesnara i Cene kada je Cena bio potpuno uništen. 2013. Cena i Bryan su imali epski meč koji je završio iznenadnim napadom Triple Ha na Bryana. Uz to, samo par trenutaka ranije, CM Punk i Lesnar su imali brutalan No DQ meč. To su samo svježiji primjeri. Ima ij još puno.

Igor Gujić: Ima tu dosta dobroga, recimo Shane protiv Mera i Shaneov slobodni pad sa nekig 10 metara ako ne i više. Onda Bearer prebija Undertakera sa smiješnim stompovima, to je bilo apsulutno genijalno. Burried alive meč 2003 je nešto što posebno ostavlja dojam. Sa negativne strane definitivno Triple H-ovo uplitanje u meč Bryana i Cene.

Dejan: Definitivno glavni meč sa prošlogodišnjeg SummerSlama a to je meč između Brocka Lesnara i Johna Cene. Ne mrzim Cenu kao mnogi drugi (ili ga barem ne vole) pa nisam uživao u gledanju mnogobrojnih German Suplexa izvedenih na njemu, ali svejedno, to je bio odličan meč.

Emir Ahmethodžić: Uzbuđenje pred rematch CM Punka i John Cene 2011. Imao sam visoka očekivanja nakon sjajne predstave na Money in the Bank, i nadao se pobjedi Punka. Bio sam djelomično zadovoljan ishodom.
2008. pred Undertaker v Edge okršajem u Hell in a Cellu. Sjajnu razradu rivaliteta su imali ova dvojica i imali su sjajnu hemiju koja je vodila do sjajne borbe. Izvojio sam samo dva trenutka koja ću pamtiti na Summerslamu, računajući samo ono vrijeme dok sam pratio WWE.

Sting

2. Sting je i dalje aktualan, mislite da će ga koristiti na Summerslamu? Ako je odgovor da, kako, ako je odgovor ne, kada ga očekujete?

Vedran Karlić:  Nadam se da ga nećemo vidjeti, pošto imam neki strah kako bi mogao prekinuti Lesnar vs Taker meč. S nekom dobrom pričom ne bih imao ništa protiv, ali više bi me smetala ideja drugog uzastopnog PPVa u kojem se glavna borba večeri prekida nečijim dolaskom. Nekako imam osjećaj kako ćemo ga ponovo vidjeti tek na Survivor Seriesu.

Alen Butumović: Ne vjerujem da će se pojaviti. Pročitao sam da ga planiraju ostaviti za Night of Champions što bi bilo dobro. Ovdje već imamo Lesnara i Takera od zvijezdi, neka njega sačuvaju za neki drugi PPV.

Igor Gujić: Kako glasine kažu stavili su ga na led za SS iako je izjavio da je se pripremio kao nikad u životu, drago mi ga je uvijek vidjeti jer i on jedan od mojih heroja iz djetinstava. Mislim da ipak ne bude njegovog pojavljivanja tamo do NOC-a.

Dejan: I da i ne. Malo sam skeptičan po pitanju Lesnar-Taker meča pa zato bi možda Stingovo uplitanje moglo popraviti stvar, ali istovremeno bi bilo i rizično.

Emir Ahmethodžić: Mislim da ne, a u tom slučaju je najbolje da ga čuvaju za Survivor Series. Tada bi trebao imati jedan rivalitet sa nekim većim imenom, i odnijeti pobjedu, jer mu treba ukoliko planiraju da ga stave u borbu sa Undertakerom za Wrestlemaniu.

WWE title

3. Zavirimo malo u kristalnu kuglu. Upravo je sat otkucao ponoć i ušli smo u 2016. godinu. Tko drži sljedeće naslove i kako je došlo do toga?

a) WWE World Heavyweight pojas
b) WWE Intercontinental pojas
c) WWE United States pojas
d) WWE Tag Team pojas
e) WWE Divas pojas

Vedran Karlić: 

a) Dean Ambrose – WWE će napraviti neku glupost zbog koje će gledanost pasti, a kako bi ljudima dali nadu za iduću godinu stavit će popularnom dečku pojas oko pasa u meču koji će biti potpuno nasumičan.
b) Bray Wyatt će nekako doći do pojasa, vrlo vjerojatno će njegova familija u tome pomoći.
c) Njega više neće biti, ukinut će ga.
d) The Miz i Tyley Breeze – ovaj potonji doći će u WWE i kao iskusni maneken stvorit će partnerstvo s vanserijskom filmskom zvijezdom. Za to vrijeme će Mizdow planirati osvetu svom bivšem šefu.
e) Charlotte – samo jednoj divi je tata Ric Flare

Alen Butumović: 

a) Roman Reigns – Nakon ove priče s Wyattima, mislim da će Roman Reigns opet krenuti ka tituli i osvojiti je, možda na Survivor Seriesu.

b) Cesaro – Cesaro je impresivan, nadam se da WWE to razumije i da će mu dati barem IC titulu ako ne glavnu.

c) Dean Ambrose – Mislim da će WWE odlučiti dati Ambroseu titulu i da će to biti US titula.

d) Enzo Amore & Big Cass – Big Cass je velik, Vince voli takve. Enzo Amore je zabavan i dobro će se povezati s publikom. Ovo su vaši budući Tag Team prvaci.

e) Becky Lynch – Charlotte i Banks će u idućih nekoliko mjeseci izmijeniti titulu da bi na kraju Becky došla na red i osvojila.

Igor Gujić: Ne mislim da bude nekih bitnih promjena. Rollins ostaje prvak do WM-a jedino ako odluče staviti Cenu za prvaka zbog loše gledanost, Rollins ipak nije još takav draw. Divas i tag team nemaju moju pažnju jer jednostavno ne vidim bitnost tih titula sa obzirom na sadašnje stanje u WWE-u, ima kvalitete u divas diviziji ali nisam ljubitelja toga niti mi je bitno tko drži tu kvazi titulu. Za US prvaka se budu borili Owens, Cesaro i ta ekipa nadolazećih zvijezda što je uredu mislim. IC titulu nisu baš uzdigli na razinu koja zaslužuje da bude i jednostavno ne vidim neke bitne zavade u toj kategoriji.

Dejan: 

a) WWE World Heavyweight pojas –  Roman Reigns. Pošto su mnogi očekivali da pobjedi na WM a to se nije desilo, pa bi se to možda moglo desiti do kraja godine.

b) WWE Intercontinental pojas – nadam se i iskreno bih volio da to bude Cesaro. Valjda konačno dobije ono što je zaslužio i odavno trebalo da dobije.

c) WWE United States pojas – ako bude postojao onda neko tipa Neville.

d) WWE Tag Team pojas – Lucha Dragons.

e) WWE Divas pojas – Iskreno, nemam neku ideju. Uopšte ne pratim žensko profesionalno rvanje. Najvjerovatnije neka od diva koje su došle iz NXTa.

Emir Ahmethodžić: 

a) WWE World Heavyweight pojas – John Cena – O da, mislim da Cena uzima titulu od Rollinsa, ako ne na Summerslamu, onda u dogledno vrijeme. Očekujem da Reigns dobije drugu priliku na Wrestlemaniu za glavni pojas, a kako bolje cementirati svoje mjesto kao novo lice kompanije, nego pobijediti trenutno lice kompanije na najvećoj pozornici u main eventu.

b) WWE Intercontinental pojas – Ne bih znao iskreno. Reći ću Bray Wyatt, jer još nije držao niti jednu titulu. Vidjet ćemo jesam li upravu

c) WWE United States pojas – Mislim da neće postojati više do kraja godine, tj. ujedinit će se sa WWEWH pojasom.

d) WWE Tag Team pojas – Usosi – Uskoro bi se trebao vratiti jedan od braće. Mislim da su spremni dati titule Usosima još jednom, i da će upravo do kraja godine oni biti prvaci, ali drugi timovi, tipa Lucha Dragons, prijete uzimanjem titula.

e) WWE Divas pojas – Charlotte – Ima Legacy kao kćerka Ric Flaira, imala je nekolio dobrih borbi u NXTu, dobro se pokazuje na glavnom rosteru i izgleda da WWE ima dosta povjerenja u nju. Mislim da se bliži Charlotteovo vrijeme.

Lucha

4. Mnogi će reći kako je Lucha Underground bila najbolja tjedna wrestling emisija. Sada kada Luche nema na sceni, kojoj tjednoj emisiji bi vi dali tu titulu?

Vedran Karlić: Odlučit ću se za NXT. Zabavan mi je, ne traje predugo. Meni je format od oko sat vremena idealan, sve van toga će u nekom trenutcima imati svoj zamorni dio.

Alen Butumović: NXT sasvim sigurno. Gledam ga cijelog, uopće ne premotavam što ne mogu reći za bilo koji drugi show. Raw je previše dug da bi bio zabavan iako mi je solidan u većini slučajeva. SmackDown nekad zna biti odličan, ali to je nekad.

Igor Gujić: Nemam tu odgovora jer nisam pratio LU, nadam se da ROH bude dobar na DA programu jer TNA nema apsulutno ništa za pokazati.

Dejan: Nikome. Ali ako bih već morao da biram, onda bih to priznanje (moram priznati, teško) odao NXTu. Ne sviđa mi se baš i nisam zadovoljan kvalitetom, ali uglavnom bolji od ostalih sedmičnih showova koje pratim, a to su RAW i SmackDown.

Emir Ahmethodžić: Vjerovatno NXT. Raw i Smackdown, iako liči malo bolje nego što je u prvoj polovici godine, ipak nije to to. Daleko od toga. Impact je u teškoj situaciji, i mnogi vjeruju da bi TNA do kraja godine mogao propasti. NXT i dalje pruža kvalitet, i dosta vole da se takmiče sa glavnim rosterom, tako žele da njihovi showovi budu bolji od njihovog. Imaju želju, strast i sposobni su, tako da mislim da NXTu pripada ta nagrada sada kada odmaramo od Luche.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Kristalna kugla"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*