Komentatorski stol – Kraj puta

Svemu lijepom dođe kraj, kraj puta je neminovna stvar. Baš kao što će jednog dana doći kraj ProHrvanju. No taj dan nije danas, nije niti blizu, štoviše, mi smo tek počeli i uz sve planove koje imamo, još planiramo rasti prije. A pad? Nadam se kako se to neće dogoditi za naših života, kako će nakon nas nastaviti neke druge generacije.

20161114_match_survivorseries_sd_5on5-c3c3e5ec14f95226ce599d00e0eeed70

1. Što bi trebao biti main event Survivor Seriesa?

Alen Butumović: Survivor Series eliminacijski meč. Prodavali su PPV ponajviše s Goldberg/Lesnar mečom, ali ako ćemo gledati kvalitetu meča, siguran sam da će eliminacijski meč biti puno bolji. Isto tako će onda main event dijeliti i Raw i SmackDown, a ovako bi main event opet pripao Rawu, što je jako glupo.

Vedran Karlić: Muški eliminacijski meč. Pričaju priču o dvoboju između brandova i onda to treba staviti kao glavnu borbu večeri, iako možemo raspravljati o tome zašto to uopće pričaju kada je razlog za pobjedu ili posljedice poraza ne postoje. Da su Goldberga stavili na Smackdown i suprotstavili ga RAWu onda bi taj meč imao smisla kao završni meč večeri, ovako, nema.

team-smackdown-and-team-raw_orig

 

2. Koji je brand bolje odradio go-home show? I koji bi brand trebao izaći kao pobjednik?

Alen Butumović: SmackDown je imao malkoc bolji show, ali su zapravo bili prilično podjednaki. Ipak, ako ćemo gledati period od brand splita, SmackDown je tu mnogo bolji što se tiče kvalitete i zato mislim da bi on trebao uzeti pobjedu na PPV-u. Pet su mečeva, znači jedan će izaći kao pobjednik. Ja se iskreno nadam da će to biti SmackDown, iako će možda oni gledati neke druge podatke i analize, a i činjenicu da je po njima Raw superioran brand, a neće se obazirati na glas fanova.

Vedran Karlić: Dio ljudi će reći kako je SmackDown imao bolji pošto je bila devetstota epizoda. Točno, to je pomoglo, ali van toga SD je već tjednima bolji show. Smisleniji i zabavniji. RAW ima svoja tri sata i ono dobro se utopi u moru lošega i osrednjeg. Ovog tjedna je RAW imao dobar završni segment, možda i bolji nego SD, ali u konačnici je puno bolji osjećaj ostavio SD. Tag timovi su bili zajedno, žene su imale svoju konfrontaciju, muški opomenu od Undertakera, dok je RAW osim završnog segmenta imao još samo Lesnar Goldberg sukob.

20161115_match_survivorseries_mizzayn-3fb0290d3ab0dd57c5a689f121490d85

3. Treba li prebaciti Interkontinentalnu titulu na RAW, a Cruiserweight titulu na SmackDown?

Alen Butumović: Ne, nikako ne. To sam već mnogo puta spomenuo i definitivno se to ne smije dogoditi. Ne samo da IC titula i Cruiserweight nisu ravnopravne te onda ova zamjena nema smisla, Raw bi tada imao dvije mid-card titule, a SmackDown bi ostao bez ijedne.

Vedran Karlić: Samo budala bi donijela takvu odluku. Što vjerojatno znači da će WWE to napraviti. I to je ono što žalosti. Ogromna većina fanova će kazati kako je to grozna potez, a oni bi ga svejedno mogli napraviti. Ja se zbilja iskreno nadam da neće, da će Miz zadržati titulu i nastaviti priču kako je on bio taj koji je zadržao titulu za svoj brand.

20161012_nxttakerover_toronto-34b5a2a9bfd0781b28a2385b3cfca510

4. NXT Takeover Toronto, koji je također na rasporedu ovog vikenda, ima trajanje od otprilike dva i pol, tri sata. Koliko trajanje bilo kojeg showa ima utjecanja na vaš interes, a koliko na konačno uživanje u istom?

Alen Butumović: Utječe mnogo jer ako show traje dugo, a još nekada i nije toliko dobar, većina gledatelja će biti umorna do kraja četvrtog sata i neće imati volje za main event, pa makar to bio i neki ogroman meč. Takeover traje savršeno dugo, show prođe za tren i nakon njega imam želju gledati još. S druge strane, dok sam recimo gledao SummerSlam uživo, bio sam toliko umoran do kraja četvrtog sata da nisam mogao gledati Orton/Lesnar meč.

Vedran Karlić: Razlika je u kulturi. Amerika voli dugačke spektakle u kojima ima hrpu pauza, pogledajte američki nogomet, dok Europa više voli konstantnu igru, pogledajte nogomet. I baš zato će sve što traje dugo, bez ikakva prekida, u nekom trenu postati zamorno. Dva i pol, tri sata su duljina trajanja nekog duljeg filma, sve dulje od toga od starta ima etiketu predugo u mojim očima. Naravno, kada show krene, ako je i pet sati no one su uzbudljive svim svojim trajanjem (što je prokleto teško napraviti), onda će mi vrijeme proletjeti. U protivnom, dosada ili san će učiniti svoje.

sexy-star-prvak

5. Ovog tjedna Lucha Underground imao je Aztec Warfare 3. Što kažete na meč i na izbor pobjednika?

Alen Butumović: Meč nisam gledao, ali sam pročitao da je Sexy Star novi prvak, što je prilično zanimljiv odabir, s obzirom da se ipak radi o ženi koja nosi glavnu titulu kompanije.

Vedran Karlić: Prekrasan meč, iako nešto lošiji od prošlogodišnjeg. Moram reći kako sam očekivao kraj Matanzine vladavine, uz priče koje su izgradili (gledam prema Cage vs Texano) mislim kako on više ne treba titulu. Bilo je odlično što su u par navrata imali redaljku nad njim, a ne smeta me ni što ga je Rey izbacio. Kažu da bi nekome mlađem bolje došlo, ima tu za i protiv argumenata. A prvak? Sexy Star je ugrabila naslov i ja sam zbilja sretan zbog toga. Do sada su govorili, a sada su pokazali kako žena može držati titulu. Zaslužila ju je, premda nisam siguran hoće li je držati dulje od tjedan dana.

matt-hardy

6. Matt Hardy je jedno od najzanimljivijih imena u wrestling svijetu ove godine. Nakon što je postao strgan, sada je priča postala još luđa – trenutno ima amneziju i ne zna da je ikada hrvao. Kako vam se sviđa to?

Vedran Karlić: Obožavam njegovo ovogodišnji rad. Od kada je postao Broken je najzanimljivija osoba u wrestling svijetu. Svaki tjedan jedva čekam vidjeti Impact (koji ima zapravo solidnih trenutaka) kako bih vidio nastavak njegove priče. U borbi protiv DCCa izgubio je pamćenje i postao je parodija samoga sebe. Ako ste mislili kako je Jericho trenutno dobra parodija samoga sebe, Matt Hardy je bolja. Trenutno se ne sjeća da je ikada hrvao, postao je nenasilna osoba, gleda sa gađenjem #FINALDELETION i čudi se što je sve radio svom bratu, kojeg sada greškom zove Brother Hero. Od ovoga treba napraviti film. Toliko je dobro. I da, najvažnije – sada je cijela njegova familija Broken osim njega. Genijalno.

vader-1

7. Vader je najavio kako mu je ostalo manje od dvije godine života zbog otkazivanja srca. Član WWE kuće slavnih i osvajač Super Bowla kazao je kako su ta dva sporta doprinijela razvoju bolesti. Razmišljanja?

Alen Butumović: To je definitivno žalosno za čuti, a još žalosnije je to za njega jer sada zna koliko mu je još ostalo, a zna da mu nema druge nego odbrojavati dane. Zvuči glupo, ali je istina. Bio je odličan hrvač, njegov in-ring work je dosta cijenjen i bio je uzor mnogim nadolazećim hrvačima definitivno.

Vedran Karlić: Nitko ne želi čuti, a još manje izgovoriti takvu najavu. Žao mi je. Njegov kraj puta se bliži i sigurno sada ima drugačija razmišljanja o životu. Svi znamo da nas smrt čeka, no čuti to sigurno nije ugodno. Nadam se kako će ostatak života provesti ugodno. Rekao bih da se nadam kako će raditi ono što voli i uživati u tome – čovjek je volio hrvanje i mislim da nitko ne bi volio vidjeti njegovu smrt u ringu.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Kraj puta"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*