Komentatorski stol – Kraj godine

I tako, malo po malo, 2018. godina nam polako dolazi svom kraju. Manje više sve značajno je iza nas, premda još postoji mogućnost da se nešto desi u tjednim epizodama. Što se sve događalo i koji su komentari na to? U ovom broju Komentatorskog stola.

Kako vam se u globalu činio wrestling u 2018. godini? Korak naprijed ili korak nazad?


Alen Butumović: Sve skupa je to jedan korak naprijed, neke indy promocije jačaju i napreduju, New Japan lagano postaje sila i u Sjevernoj Americi itd. i definitivno bih rekao da se mnogo toga desilo zanimljivog, neočekivanog, nepredvidljivog, a takvih nam stvari definitivno uvijek treba. A uz to smo vidjeli stvarno hrpu fantastičnih mečeva iz svih dijelova svijeta, iz svih promocija, tako da je to jedan veliki plus.

Vedran Karlić: Jako dobra godina u kojoj smo imali hrpu zanimljivih događanja, neka od njih su kao domine pokrenula lanac kojem se ne nazire kraj. Mnoge indie promocije su dobile na važnosti, pokazale kako ne trebaš imati Tv ugovor kako bi pružio fantastično hrvanje. I dok su neki napravili korak nazad, mislim kako cijela godina zaslužuje debeli plus.

Po čemu ćete pamtiti ovu godinu?


Alen Butumović: Pa ono, ove sam se godine trudio pogledati što je više toga moguće i što je raznovrsnije moguće. Tako da sada u ovom trenutku ne mogu definitivno izdvojiti jedan konkretan moment po kojem ću pamtiti jer je to sve malo smiješano u glavi i trebalo bi dobro razmisliti, ali pamtit ću je po dobrim stvarima iz New Japana, NXT-a i nekih indy promocija, po drastičnom padu kvalitete WWE PPV-ova, a uz to imamo još i onda neke povijesne događaje kao što je bio All In. Naravno, uvijek ćemo zapamtiti i ono što je ružno, kao recimo otkrivanje Romanove bolesti ili ozljeda Takahashija na primjer te po smrtima Vadera ili Sammartina . Tako da, definitivno se mnogo toga izdešavalo što je za wrestling bilo vrlo bitno.

Vedran Karlić: Izuzev fanatstičnih mečeva koji su dodatno pozicionirali NJPW, mislim kako moram spomenuti Jericha. Da vam je netko prije deset godina kazao kako će čovjek ponovo biti u Japanu – i ne samo biti nego postati Interkontinentalni prvak – kako će se pojaviti na najvećem indie showu u Americi, te u konačnici kako će imati svoje vlastito krstarenje koje će biti itekako dobro prihvaćeno među fanovima… pa rekli bi tome nekome da laže, a u konačnici se sve to dogodilo. Tu su onda i suludi TV ugovori za showe kojima gledanost redovito pada. Te neke tužne stvari, kao oproštaji od nekih hrvača koji više nisu s nama.

Što su neki od najboljih, ili najgorih, trenutaka ove godine?

Alen Butumović: Najgorih trenutaka ćete naći malo more na Rawu, bilo koju epizodu da pogledate od ove godine. A od dobrih trenutaka, pa mislim da tu stvarno New Japan i NXT prednjače kao mjesta gdje ćete naći hrpu takvih stvari, od samih mečeva pa sve do trenutaka, novih prvaka, izvrsnih i pamtljivih storylineova itd.

Vedran Karlić: Najgori? Ajme, bilo je toliko sramotnih stvari kojih se ne želim niti prisjećati. No bilo je i odličnih pozitivnih. Od sjajnih mečeva, pa do momenata kao što je ponovo spajanje Golden Loversa. Pa sve do All In, jednog od najzabavnijih showa koje sam gledao.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Kraj godine"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*