Komentatorski stol – Na korak do

Koliko puta ste ostali korak do nečega, bilo da je to nekoliko tjedno skupljanje hrabrosti pozvati djevojku koja vam se sviđa van, pa odustali onda kada ste shvatili da vas je netko preduhitrio. Ili bili nogometaši koje su suludi navijači prekinuli od ispunjenja sna. Svi znate na što mislimo i ovim puta želimo poslati osudu takvoj šačici jada. No isto tako, na korak do može biti i nešto lijepo, napraviti zadnju stepenicu prije velikog ostvarenja. Mi smo upravo na toj stepenici, a kako bi saznali što je idući korak morat ćete pričekati idući tjedan.

20160614_MITB_Match_Qualifying_six--05e3349fe080822343057b95061acd71

1. Money in the Bank je ovog vikenda. Na skali od jedan do deset koliki vam je interes za događajem i zašto?

Alen Butumović: 8 – Ponajprije zbog tri glavna meča koja obećavaju (Styles/Cena, Reigns/Rollins i MITB). Od ostalih mečeva F4W bi trebao biti zabavan, Crews/Sheamus bi trebalo biti solidno, a ostali mečevi me toliko i ne zanimaju. Trebao bi biti dobar PPV.

Denis G: Nikakav, Bret Hart rekao bi 4/10. Styles-Cena bi moglo biti dosta dobro, a za ostalo me nije briga. Rollins je opet užasno bookiran i nije me briga za ovo, valjda će Roman ostati prvak. MITB meč bit će u najmanju ruku zabavan spotfest, a ostatak carda je bezvezan.

Vedran Karlić: Osrednjih 5/10. Card izgleda puno bolje od te brojke, ali način na koji su se priče odvijale bio je razočaranje. Očekivao sam puno više, pogotovo od Money in the Bank meča – sve se svodilo na solo mečeve i na 3v3 mečeve koje nisu imale nikakve posljedice za poražene.

Emir Ahmethodžić: Oko 6/10. Moglo bi biti dobrih matcheva, ali jednostavno nisam nahajpan za ovo koliko bih možda trebao biti.

Shield Asylum

2. Koliko je realno kako da Dean Ambrose osvoji MitB te da dobijemo Shield triple threat u idućih mjesec, dva?

Alen Butumović: U ovom trenutku imaju najveću priliku da taj meč napokon naprave. Reigns i Rollins se već bore, a ako Ambrose osvoji kovčeg to ga momentalno stavlja u lov na titulu. Volio bih vidjeti taj meč.

Denis G: Meh, kofer trebaju uzeti Zayn ili Owens.

Vedran Karlić: Ne bih imao ništa protiv. Situacija je dobra, prilika se pruža na pladnju – takvo što napraviti nije neka mudrost. Mislim kako je samo pitanje vremena kada ćemo to imati kao meč, no što se dulje čeka to Shield postaje veća prošlost, a samim time i činjenica kako su nekada bili braća. Osim toga, tko još zaista vjeruje u WWEovu sposobnost bookiranja za budućnost? Iskoristite priliku.

Emir Ahmethodžić: Izgleda kao dobra prilika da se napravi to. Shield triple threat je nešto što se mora desiti i iako bi nekako više pristajalo Wrestlemaniji, Summerslam je još jedno mjesto gdje bi se to moglo odraditi. Priča je napisana sama za sebe, stvarno bi ovo bilo teško upropastiti.

Smackdown

3. Dvije glavne glasine vezane uz WWE proizvod su o Smackdownu koji bi trajao 3 sata kao i RAW te da svaki brand ima svoj PPV na mjesečnoj bazi. Što bi vi od toga voljeli?

Alen Butumović: SmackDown ne smije ići na tri sata nikako. Ovo im je bila jedinstvena prilika da Raw vrate na 2 sata i onda se oni sjete takve gluposti. SmackDown mora ostati na dva sata. A što se tiče toga da svaki brand ima zasebni PPV, to mi je u redu. Moglo bi funkcionirati dobro.

Denis G: Više PPV-a bilo bi dobro, recimo jedan mjesec ide RAW PPV, a drugi Smackdown. Oba brenda ovako izgledaju podjednako, a wrestlerima malo olakšan raspored i još imaju dodatnog vremena za razraditi priče.

Vedran Karlić: Smackdown od tri sata bilo bi samoubojstvo kompanije i ubojstvo nekolicine starijih gledatelja koji su odlučili odgledati do kraja i umrli od dosade. RAW ima isti problem, traje prokleto predugo, svi oni dobri segmenti se utope u lošima kojima se popunjava prostor. Staviti i jedan i drugi na dva sata. Isto sam protiv to da svaki brand ima svoj PPV svaki mjesec – radije to napravite s vremena na vrijeme. Priča u kojoj se RAW i Smackdown bore tko će odraditi bolji TLC ili Hell in a Cell (ili bilo koji drugi PPV).

Emir Ahmethodžić: Ne bih ništa od toga. Tri sata SmackDowna bi bilo previše, kao što je i sad slučaj sa Rawom, a pogotovo kada imaju ograničen roster na dva branda. Smatram da je i dva PPVa mjesečno previše. To je 24 PPVa godišnje. Previše je. Bolje da Raw ima PPV jedan mjesec, a SD drugi mjesec, ne računajući Summerslam, Survivor Series, Royal Rumble i Wrestlemania kada bi oba branda učestvovala. Dakle, kao što je bilo kada se tek napravio brand split.

Balor vs Nakamura

4. NXT nam je postavio temelje za Balor vs Nakamura meč. Kako vam se sviđa ta ideja?

Alen Butumović: Mislio sam da se taj meč ipak neće dogoditi nakon što je Balor izgubio titulu, ali izgleda da ipak hoće. Nekako ne znam da će čekati Brooklyn jer je do tog događaja još dva mjeseca, tako da bismo taj meč mogli vidjeti na jednoj od tjednih epizoda NXT-a. Nakamura bi to dobio i išao na Joea u Brooklynu. Ja se osobno jako veselim tome meču, kad god se on dogodio i vjerujem da će opravdati moja očekivanja.

Denis G: Bit će ovo jako dobar meč, Balor ovdje gubi i ide na main roster, a onda se čeka Nakamura-Joe.

Vedran Karlić: Meč će biti sjajan, kako i ne bi kada se radi o dva ponajveća imena koja je NXT imao. Premda nisam baš nešto oduševljen pošto sam žarko želio gledati Nakamura vs Joe. To je meč koji mene više zanima i to odmah sada odmah.

Emir Ahmethodžić: Match će biti jako dobar. Vrijedan je Takeovera u Brooklynu, ali mislim da ćemo ipak vidjeti taj match nešto ranije. #1 contenders match između Balora i Nakamure, gdje Nakamura pobjeđuje, i ide na Joea u Brooklynu. Za to vrijeme, Balor prelazi na main roster i feuda sa Stylesom. Taman.

Lucha Undergourn Pentagon JR win

5. Lucha Underground je ovog tjedna imala epizodu u kojoj smo saznali ime prvog izazivača za titulu u meču koji će se dogoditi na Ultima Lucha 2. Razmišljanja?

Denis G: Jedva čekam Ultima Luchu Dos, sljedećih par tjedana ide žestoko zagrijavanje i build radnje, a onda nas čeka spektakl. Poznato je već da imamo Matanza-Pentagon Jr. za Lucha Underground Titulu, što bi trebao biti sjajan meč.

Vedran Karlić: Pentagon mi nije toliko zabavan u ovoj sezoni kao u prethodnoj. Razlog tome je priča koju ima, ona zbog koje ga nije bilo nekoliko tjedana kako bi se oporavio. Iz tog razloga teže mi ga je gledati kao legitimnog kandidata za naslov. No on će to sigurno biti, meč će biti vrhunski. Već sama konfrontacija s Cuetom na kraju epizode nam je to nagovijestila. Ultima Lucha je sve bliže…

Slammiversary_Rotator-2

6. TNA je održao svoj Slammiversary, koji su dojmovi? Ima li kompanija sada neki momentum za dalje?

Alen Butumović: Iznenadili su me kvalitetom svog PPV-a. Bilo je veoma solidno. Niti Impact u utorak nije bio loš. Valjda će nastaviti niz solidnih događaja. Volio bih. Onda bih ih krenuo redovno pratiti.

Denis G: Slammiversary je bio malo iznad prosjeka, što je dobro jer TNA zadnjih godinu dana upao je u stanje vječne stagnacije i ništa važno nije se dogodilo sve do ovog PPV-a. Impact epizodu nažalost nisam stigao pogledati, ali ima nade za dobrim događajima u budućnosti. Navodno su imali nekakvu financijsku krizu te PPV skoro pa nije ni bio održan, pitanje je samo koliko dugo će izdržati, jer ako ne nastave ovim tempom neće dočekati kraj godine.

Vedran Karlić: Već sam spomenuo u recenziji, PPV je bio vrlo dobar, nije mi žao vremena kojeg sam potrošio na njega. Takvo nešto se mora događati iz tjedna u tjedan kako bi TNA ponovo postao relevantan. Samo je pitanje vremena hoće li to biti izvedivo, financije su ih jako udarile, tko zna koliko još imaju vremena.

Lashley

7. Ovotjedni izbor hrvača tjedna je novi TNA prvak Lashley. Raspišite se.

Alen Butumović: Lashley me je dosta impresionirao u ova posljednja dva meča protiv Gallowaya. Pokazao se veoma agresivnim i brutalnim te mu uloga negativca stoji mnogo bolje. Inače ga nisam smatrao posebno dobrim hrvačem zato što su njegovi mečevi koje sam dosad pogledao solidni i ništa više od toga. Ali vidjet ćemo u kojem će pravcu krenuti ova njegova vladavina s TNA titulom. Trebalo bi biti zabavno.

Denis G: Bobby Lashley uvijek mi je bio solidan wrestler, dobar je u ringu, ali nekako je dosadan i nedostaje mu karizme. Vidjet ćemo još kako će se snaći u ulozi negativca, ali ako ga predstave kao opaku MMA mrcinu, a ne heela mlakonju i varalicu moglo bi ispasti odlično.

Vedran Karlić: Za sada nedostatak karizme nadomještava svojom nevjerojatnom fizičkom pojavom. U ringu mi je dovoljno dobar, što znači, ako mu daju dobru priču i sjajan karakter koji će gaziti sve pred sobom, TNA bi mogao imati vrlo zanimljivu scenu koja puca na naslov

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Na korak do"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*