Komentatorski stol – Indija

泰姬陵高清壁纸

Indija je dosta aktualna zemlja ovih dana u svijetu wrestlinga, ponajprije jer je Jinder Mahal iznenada osvojio WWE titulu prošle nedjelje na Backlashu. Indija je vrlo specifična zemlja o kojoj je kolega Vedran nešto bio i napisao u svojem članku Indija – obećana zemlja. Hoće li joj Jinder Mahal donijeti slavu? Odnosno hoće li Indija donijeti Mahalu i WWE-u novac? O tome raspravljamo u nastavku…

1. Maharaja Jinder Mahal novi je WWE prvak. Koliko podržavate ovu iznenadnu odluku, koliko je to dobro za WWE i koja je budućnost za Mahala? 

Alen Butumović: Nisam iskreno mislio da će se ovo dogoditi, no da, dogodilo se. Neću odmah skočiti i ne priznati ovu odluku, vidjet ćemo što vrijeme donese. Moj najveći problem s ovime je taj što je Mahal bio nitko i ništa samo prije dva mjeseca. Sada je već WWE prvak. Bio je dobro bookiran u zadnja dva mjeseca u feudu s Ortonom i sada će ga sigurno nastaviti tako jako bookirati, no ne možemo zanemariti vrijeme prije toga. Mene najviše zanima kakve će mečeve imati i koliko će oni dobri biti. Može biti dobar i na mikrofonu, to je recimo pokazao na SmackDownu ovaj tjedan.

Vedran Karlić: Ne podržavam. Prilično jednostavno, ako želite da postanete popularni u nekoj regiji nije vam potrebno da imate osobu iz tog kraja, nego samo nekoga tko je zaista uspješan. Pogledajte nogomet. Može Barcelona kupiti bilo kojeg igrača iz Kine, no bit će tamo popularna zbog Messija. No, sada kada smo tu, idemo to iskoristiti najbolje što se može.

2. #DIY se raspravo prošli tjedan na Takeoveru. Gargano i Ciampa više nisu dio tima. Podržavate li ovu booking odluku i mislite li da će im biti od koristi jednom kada dođu na glavni roster ili su ipak trebali kao takvi ostati u timu?

Alen Butumović: Ovo je bilo sjajno odrađeno i to je ono što je najbitnije. Ciampa je sada možda najveći heel u cijeloj kompaniji, a u NXT-u sigurno. Možda su ih trebali ostaviti kao tim prilikom prelaska na glavni roster i onda uraditi feud ondje nakon nekog vremena, jer ne znam koliko će ih dobro koristiti kao pojedince. Nije da nisu dobri kao takvi, odlični su isto koliko i u timu, no s obzirom koliko je svaki brand krcat, ako ne napravi mjesta za njega, moglo bi biti prilično gusto. Dok bi u timskoj diviziji vrlo lagano našli mjesto na vrhu.

Vedran Karlić: Bilo je jasno kako oni kao tim više nemaju što tražiti u NXTu, i baš zato je taj kraj bio toliko dobar. Izgledalo je kao njihov oproštaj od NXT publike. No izgleda da će ih NXT publika još malo gledati – jednog protiv drugoga. I to ne treba biti odmah, bilo je nekih priča o ozlijedi, mogu uzeti pauzu te nastaviti za par mjeseci. Ja želim gledati njihov meč. Bolje tu nego na main rosteru. Postavite si pitanje – koliku bi zbilja priliku tamo dobili čak i s ovakvom jakom pričom?

3. Najavljeni su učesnici za ovogodišnji Money in the Bank Ladder meč. Što mislite o njima i koga predviđate kao pobjednika u ovom trenutku?

Alen Butumović: Meni se izrazito sviđa koliko je ovaj meč krcat velikim zvijezdama. Meč je jako nepredvidljiv, toliko da se stvorila i ta prividna šansa da bi Ziggler, pored svih ostalih, mogao ugrabiti kofer jer ne bismo to baš očekivali. No, zaista će biti uzbudljivo, zanimljivo i napeto a meč bi trebao biti odličan. Što se tiče pobjednika, mislim da bi ili Corbin ili Nakamura mogli ugrabiti ovo. Premda više mislim da će Corbin uzeti pošto je vjerojatno da će ga na taj način pokušati ugurati u feud za titulu.

Vedran Karlić: Ja bih volio da ovo ne bude konačan izgled tog meča, volio bih da možda netko ispadne, ili da se nekoga doda. Čisto da sam program do tog dana ima nekoga smisla. Staviti SD tjedan prije meč između dva kandidata (koja god), gdje poraženi ispada iz meča. Dajte da im pozicije nisu sigurne. Napravite priču zanimljivom. No, dogodilo se to ili ne, imat ćemo potencijalno jako dobar meč.

4. Šuška se i da bismo mogli vidjeti prvi ikada ženski meč toga tipa. Mislite li da bi takvo nešto bilo dobro i u kojim okolnostima?

Alen Butumović: Za prvi takav meč za žene trebamo u meču imati star powera. Trebamo imati ljude u meču koji bi mogli zainteresirati publiku. Sa šest aktualnih cura na SmackDowna, nisam siguran koliko bi ovaj meč dobro funkcionirao. Zato možda bolje pričekati sljedeću WrestleManiju i učiniti ovo kao interbrand meč, a pobjednik onda ima pravo unovčiti kovčeg na titulu koja je na njegovom brandu. Isti takav koncept su imali i za muškarce prije dok nije nastao sami Money in the Bank PPV.

Vedran Karlić: Ne hvala. Ideja iza toga je kako bi nastavili imati ‘prvi <umetni ime>’ unutar ženske divizije. Divizija je toliko tanka da ne treba nekoga stvarati preko MitB meča. Da se razumijemo, to može biti zabavno, no ne sviđa mi se premisa s kojom kreću u taj projekt.

5. Već je dosta mečeva najavljeno za Extreme Rules, a s njima i stipulacije. Kako vam se sve to skupa čini?

Alen Butumović: Ne sviđa mi se nimalo. Ne znam odakle bih krenuo. Najprije imamo Steel Cage stipulaciju za meč za Tag Team titule. To će biti takav užas, napravili su ovo samo da Jeff može skočiti u zadnjoj minuti meč s kaveza i to će biti jedini dobar spot u meču. Sjetite se timskog Steel Cage meča između Rhodes braće i Outlawsa, oni su radili standardan meč s tagovima i svime ostalim unutar kaveza!? Ako ovdje to bude tako, mogu se pozdraviti s kvalitetnim mečom. Mogu nagrditi i to što su dali Ariesu i Nevilleu Submission stipulaciju, umjesto FCA ili nečega sličnoga. Želio sam vidjeti napokon odličan meč od njih, no izgleda da će ovaj biti lošiji od njihova prethodna dva. Jer WWE meč je slab kada nema ‘napetih’ near fallova na kraju. Ovaj meč to sigurno neće imati. A da tek ne spomenem onu glupost za žensku titulu između Alexe i Bayley. Njih dvije će se doslovno morati boriti prvih 10 minuta najprije da skinu štap s konca da bi ga mogle koristiti. Pa meč je No DQ, izađi iz ringa, uzmi štap ispod i mlati. Za kraj sam ostavio jedinu pozitivu, a to je naravno 5-way Extreme Rules meč. To bi jedino mogao biti istinski odličan meč.

Vedran Karlić: Hej, sjećate se nekih ranijih era kada smo imali mečeve sa svakojakim glupostima? Odlično. Onda je je ovaj PPV za vas. Imat ćemo nekada vam drage stipulacije koje će biti kamilica, u kojima neće biti ništa ekstremno, osim činjenice da ćemo to kazati 427 puta tijekom showa. Igranje na nostalgiju je opasna stvar, u nekom trenu možda ljudi shvate da u tim danima za kojima pate nije baš bilo sve sjajno. Jedini meč koji za sada nema neku glupu stipulaciju je meč sa gornje slike. No, ako ga budem puno hvalio, možda je dodaju.

6. Glasine kruže kako bi se Aleister Black trebao pridružiti Cruiserweight diviziji na Rawu. Da ili ne?

Alen Butumović: Ne, ne i nimalo ne. Aleister je postao zvijezda u ovih nekoliko tjedana u NXT-u i stavljanje u CW diviziju i na 205 Live bi ga degradiralo 100 koraka unatrag. Ima izvrsnu prisutnost i karakter, bilo bi zaista šteta pokvariti to ako ga stave u CW diviziju gdje ako nisi u feudu za titulu, onda ni ne postojiš.

Vedran Karlić: Ne. Pa ta divizija je skoro pa mrtva. Svaka čast dečkima koji se trude održati je na životu, ne dobivanju ništa ljubavi za nju. Ni od kompanije, ni od publike,

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Indija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*