Komentatorski stol – In vino veritas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Polako je krenulo skupljanje grožda, pripreme za proizvodnju vina. A u vinu je istina. No nije samo u vinu, nego je i u ovim redovima ispod, u kojima odgovaramo na ovotjedna pitanja.

1. Pred nama je Hell in a Cell PPV. Postoji neko razmišljanje kako meč koji najviše zaslužuje tu stipulaciju nije je dobio, dok neki drugi mečevi jesu. Koje je vaše razmišljanje po tom pitanju?

Alen Butumović: Naravno da je to nepravedno i glupo. Kuda već imaju taj PPV koji nam telefonira da će se svake godine u devetom ili desetom mjesecu desiti 2-3 HIAC meča a da u ostatku godine neće nijedan što je totalno glupo, tu su još dali tu stipulaciju pogrešnim mečevima. Zašto Reigns i Strowman trebaju ovu stipulaciju? Jer su main event? Jer žele nekako ubaciti Foleyja u meč da neutralizira Reignsove negativne reakcije pa onda moraju naći neku poveznicu s njim? Glupost ogromna. Joe i Styles zaslužili su i tu stipulaciju i biti main event ovog showa, na kraju nisu dobili ništa od toga.

Vedran Karlić: Već smo nekoliko puta pisali o tome, HIAC je zapravo jako dobra stipulacija, za mene jedna koja završava program. Koja je kulminacija priče, a ne da to bude prvi meč u rivalitetu. Zamo zato što nam dolazi PPV tog imena. a tu je još i onaj problem što nitko ne prodaje stipulaciju. Sutradan će, neovisno o tome što se dogodilo, si biti prisutni.

2. Mick Foley će biti poseban sudac za Universal titulu. Što od toga očekujete?

Alen Butumović: Njegova uloga će biti kao i uloga svakog člana Raw rostera, a to je da izmuze pozitivnu reakciju za dobrobit veličanstvenog Universal prvaka Romana Reignsa. Mislim, to je toliko nasumična i očita odluka da ne postoji dovoljno velika kritika da se to do kraja analizira. Pretpostavljam da će se fizički umiješati u meč. Tko zna, možda ga natjeraju da ga Strowman baci s kaveza samo da ovaj dobije negativne reakcije.

Vedran Karlić: Očekujem overbookiranu glupost koja nema smisla. On je tamo samo kako bi Roman dobio bolje rekacije. I(li) kako bi Braun dobio negativnu kada ga napadne. Pošto WWE uporno želi da navijaju za Romana. Ako je potrebno Braun će napat i psića kojeg će Roman spasit.

3. Po glasinama WALTER je ponovo na meti WWEa. Što mislite o tome, što općenito mislite o njemu kao hrvaču?

Alen Butumović: Sjajan je hrvač kojemu fali malo osobnosti da bi bilo do kraja upakiran, ali svi znamo da biti sjajan ne znači ništa za WWE. Istina je da ga oni istinski žele, ali željeli su oni mnoge u proteklih 5 godina pa smo vidjeli koja je sudbina većine. Premda, mislim da bi ga publika izvanredno primila.

Vedran Karlić: Nisam puno gledao WALTERa, no ono što sam gledao mi je bio odličan. I da, WWE želi svakoga, pa s njima ne radi ništa. Ja bih ga radije gledao u Japanu nego kao Ruseva, samo koji nije iz Rusije / Bugarske, nego iz Njemačke. I da… jasno vam je kakav bi gimmick dobio u nekom trenu.

4. Kakva vam je za sada bila 2018. godina u wrestlingu?

Alen Butumović: Vrlo dobra zato što sam se potrudio pogledati što više toga različitoga. Treba uvijek pratiti što je više toga moguće ako imaš vremena i ako si voljan. I pritom ne mislim da gledaš sad cijeli event čega s čim nisi upoznat. Pogledaš dva-tri meča od nekog eventa koji su hvaljeni i dojam će ti biti izvrstan na kraju. Japan i NXT su i dalje najsvjetlije točke wrestlinga, konstantno pružaju odlične stvari. WWE je naravno u većini vremena proljev, PPV-i su im bezveze, Raw je utonuo totalno, jedino se SmackDown drži. No, zato su tu mnoge indy kompanije poput Evolvea ili RPW-a koje znaju imati dobar show i to definitivno vrijedi pogledati.

Vedran Karlić: Godina je bila revolucionarna. I to je riječ s kojom se ne želim razmetati. Nego govorim to kao skup činjenica. Vratite su u početak 2017. godine i probajte u perspektivu staviti odlazak Jericha u NJPW, pojavljivanje na indy sceni. Ili pak indy scenu koja je napunila dvoranu od preko deset tisuća ljudi. Ili možemo govoriti o tome kako je wrestling rasprodao MSG, a da to nije napravio WWE. Kvaliteta je odlična, mislim kako ima za svakoga po nešto.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – In vino veritas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*