Komentatorski stol – Filmovi

Film je jedan od najraširenijih vrsta umjetnosti u cijelom svijetu. Rijetko se nađe osoba koja baš nikad ne gleda filmove. Volite li vi gledati filmove? Koji je vaš najdraži film?

 

rotatorcorgandixie

1. Billy Corgan tužio je TNA i tako dao već zamršenoj situaciji u još zanimljiviji zaplet. Što mislite kako će se ova situacija dalje razvijati?

Emir Ahmethodžić: Mislio sam da je TNA gotov do Bound for Glorya, ali na samo svojstven način su uspjeli da se izvuku iz toga, samo kako bi ih ubrzo snašla još gora situacija. Corgan ih tuži jer mu duguju novac, država Tennessee ih proganja zbog neplaćenog poreza, neki radnici prijete da će otići ukoliko ne prime platu uskoro, nemaju novac za licenciranje pjesama više. Stvari i dalje izgledaju dosta tmurne za TNA.

 

20161010_raw_goldberg-61d71834668c3cbb35bd51882ec36e5b

2. Goldberg će napraviti svoj povratak u WWE ovaj ponedjeljak na Raw-u i odgovoriti na Heymanov izazov na meč protiv Lesnara. Jeste li zainteresirani za potencijalni meč njih dvojice?

Emir Ahmethodžić: Nisam zainteresiran uopće. Posljednji match im je bila uspavanka na WrestleManiji 20, i iako je dosta vremena prošlo od toga i tada su bile drugačije okolnosti, Goldberg nije hrvao od tog matcha, a za dva mjeseca puni 50. Ovo je samo jedan nostalgični match kako bi privukli ljude koji su nekada gledali Goldberga. Match neće biti dobar. Rivalitet neće biti zanimljiv. Jedina dobra stvar iz ovoga jeste što barem Lesnar neće zgaziti neku nadolazeću zvijezdu već će odraditi taj match protiv Goldberga.

Amer Jusić: Ne baš. Nisam zainteresovan za meč u kojem ću najvjerovatnije gledati beskonačno ponavljanje Suplexa sa kojim Spearom, tu i tamo. Sav hype oko povratku Goldberga je, po meni, čista glupost jer nije tajna da Goldberg nije neki talenat što se tiče mečeva. Jedina dobra stvar u vezi njega jeste Spear, koji izvodi stvarno dobro. Što se Lesnara tiče, ne sjećam se kad je posljednji put odradio dobar meč. Ne očekujem ništa od ovoga.

 

20161013_nxttakerover_toronto-543c16cf41856e23dd649f8c6960a0b6

3. Imamo još jedan skori povratak – Mickie James će se vratiti u WWE i na NXT Takeoveru u Torontu će se boriti protiv Asuke. Koja su vaša očekivanja od toga meča?

Emir Ahmethodžić: Iznenadilo me ovo. Iz vedra neba se pojavi Mickey James. Ne znam još da li je potpisala za NXT ili je ovo samo one off kao što je Liger imao. Svakako se radujem ovom matchu. Baš sam pomislio kako NXT više nema konkurentnu djevojku u diviziji da se suoči sa Asukom, i onda su ovo odradili. Super. Jedva čekam njihov match.

Amer Jusić: Jako me iznenadila sva ova situacija oko Mickie James. Nisam ni pomislio da će ona izazvati Asuku za NXT Women’s titulu. Ovo je baš bilo kao grom iz vedra neba. Mislim kako će njih dvije ukrasti show. Bilo kako bilo, očekujem dobar meč.

118_sd_10112016dg_1952-0ba54237ace5720e8405e7e69123c619-0-0

4. James Ellsworth pobijedio je AJ Stylesa i sljedeći tjedan će dobiti meč za WWE titulu! Koje je vaše mišljenje o svemu tome što se dogodilo na ovotjednom SmackDownu?

Emir Ahmethodžić: Elsworth će poslužiti kao dobar katalist za razvoj Ambrose i Styles rivaliteta koji će se izgleda nastaviti. Styles će biti dominantan, ali vjerujem da će biti neki momenat u matchu gdje Ambrose umalo košta Stylesa titule, što naravno neće uspjeti.

Amer Jusić: Šta reći? Nisam baš fan mečeva u kojim šampioni nepotrebno gube, a pogotovo da gube od nekog ko je tek stigao u kompaniju i imao samo jedan jednominutni meč koji je izgubio. Jamesa su fanovi zavoljeli te vjerovatno zato dobija “push”. Kažem “push” jer je pobijeda nad WWE World šampionom ogroman uspjeh za nekoga ko je imao samo jedan meč u kompaniji.

009_nxt_09152016ca_4101-e3fe1cbb076f483bbc389e1c64ae08f4

5. Na ovotjednoj epizodi NXT-a vidjeli smo debi SAnitY. Kako vam se svidjela prezentacija te grupe?

Emir Ahmethodžić: Izgledaju kao pravi badassi. Mogla bi ovo biti najbolja frakcija u NXTu od Wyatta. Uz Authors of Pain su sada favoriti za osvajanje ovog turnira. Dobro je i da je Eric Young dio ovakvog nečega, a ne samo još jedan u nizu “hottest free agent”.

Amer Jusić: Izgledaju dobro. To je bitno. Mislim čak i kako bi mogli osvojiti ovaj  Dusty Rhodes Tag Team turnira, mada su tu i Authors of Pain, koji su također jedni od favorita za osvajanje.

perkins-vs-kendrick_Raw

6. Prošlo je mjesec dana otkako je Cruiserweight divizija napravila debi na Raw-u. Mislite li da je WWE upropastio sav hype stvoren Cruiserweight Classicom?

Emir Ahmethodžić: Nisam ni očekivao da će biti neki bum. Tek su krenuli, tako da očekujem da će biti malo bolje u nastavku. Loše su ih predstavili, dali su im match za contendera prvu večer i ljudi nisu znali ko su svi ti učesnici, odakle dolaze, koja je njihova priča, ništa. To bi se trebalo vremenom ispraviti.

Amer Jusić: Nisu ih baš dobro predstavili, moglo je to biti mnogo bolje. Svidio mi se Fatal 4-Way #1 Contender’s meč koji je bio zabavan. Drago mi je što je TJ Perkins šampion i što je Brian Kendrick izazivač. Očekujem dobar meč njih dvojice na HIAC i to je sve što mogu reći.

charlotte-wwe-womens-champion-2-850x560

7. Ovotjedna hrvačica tjedna je bivša Women’s prvakinja Charlotte.

Emir Ahmethodžić: Charlotte je sjajna. Usudio bih se reći da je imala ubjedljivo najbolju godinu od svih djevojaka. Napredovala je masovno od prošle godine, i na mikrofonu i u ringu. Pružila je mnogo dobrih matcheva sa Becky i Sashom, i vjeurujem kako će i u budućnosti nastaviti pružati dobre matcheve. Pomoglo joj je i što je otkačila Rica i krenula svojim putem. Da, Dana je tu, ali Charlotte ipak vodi glavnu riječ, a tako nije djelovalo kad je imala oca kraj sebe, koji će biti veća zvijezda bez obzira na sve. Trenutno je najbolja performerica u kompaniji, i to samo sa dvije-tri godine iskustva. Koliko će onda još samo napredovati za dvije godine?

Amer Jusić: Vjerovatno najbolja performerka u kompaniji. Ima tu strast za tim što radi. Glasine da bi mogla uraditi Moonsault sa vrha kaveza na HIAC su lude i mislim da bi to bilo odlično, mada teško da će se to dogoditi. Imala je sjajne mečeve, među kojima je i onaj meč na WM32. Charlotte je jednostavno odlična. Šta drugo da kažem o njoj?

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Filmovi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*