Komentatorski stol – Dominacija

Iza nas je NJPW Dominion show stoga smo odlučili staviti pitanja vezana uz njega, plus jedno veliko pitanje koje je bilo centar wrestling vijesti zadnjih dana.

 

1. Kakav sam je bio Dominion show na kojem je samo jedna titula zadržala vlasnika?

Alen Butumović: Ma sjajno. Ako želite jedan fantastičan, zaokružen wrestling show koji ima glavu i rep, koji ima odlične mečeve, čija kvaliteta raste kako se on razvija. I bilo je za svakoga ponešto. Ako volite onako malo žustriji meč, odnosno čisti tučnjavu, onda imate Naita i Jericha. Ako želite najbolji highflying na svijetu, imate Juniore. A ako želite pravi epski spektakl koji ima sve te elemente zajedno, onda imate Okadu i Omegu. Jednostavno nećete biti razočarani.

Vedran Karlić: Ako volite wrestling onda je na ovom showu bio barem jedan meč koji vam se svidio. Različiti stilovi… zapravo, bio jedan koji nije bio zastupljen. Glupi stil gdje ništa nema smila. Ovi mečevi su imli kvalitetu i priču. Moglo se je zbilja uživati u njima. Titule su mjenjale ruke, i svaka od njih uz komentar ‘zasluženo’.

2. Cijeli show imao je jednu veliku notu nove ere. Samo jedan meč nije imao stranca, uz to, predstavljen je novi predsjednik, uz jasnu naznaku kako NJPW razmišlja van granica Japana. Jesu li im razmišljanja prevelika?

Alen Butumović: To je logičan slijed događaja. Očigledno im super ide širenje van granica i naravno da još to žele dodatno potaknuti ako imaju prostora. Uz to imaju i novog predstavnika koji je u ovom trenutku izuzetno optimističan i ambiciozan, a kako ne bi bio? Na čovjeku se vidi da voli ovo i New Japan će biti siguran na ovom svijetu s njim na vrhu kompanije. Tako da se veselim vidjeti koliko će stavljanje titule na Omegu i Jericha recimo imati utjecaja na kreiranje nove baze fanova.

Vedran Karlić: Uzeli su čovjeka koji poznaje kulturu, koji barata jezikom, a istovremeno barata i engleskim. To je prilično dobra stvar kada nešto brzinski želiš dogovoriti, bez da tražiš prevoditelje i slično. Koliko će uspješan biti, to tek treba vidjeti, wrestling zna biti jako specifičan. No mislim kako je ovo idući korak, kojeg ne rade sami, nego uz pomoć kompanija partnera.

3. Imate li neku poruku za one koji još nisu našli vremena / želje za pogledati NJPW. Točnije, zašto bi to trebali?

Alen Butumović: To je kompanija koja je konstantna. U svaki show uđete s velikim očekivanjima, a onda i dalje premaši sva ta očekivanja. To je jednostavno tako i zato je New Japan jedna vrlo pouzdana kompanija koja u 99% slučajeva neće pogriješiti i neće nas ostaviti gladnima i žednima u smislu da nismo zadovoljni. Ako niste, počnite. Ne morate gledati sve, na forumu recimo imamo nominacije za najbolje godine i tamo si možete pogledati koji su mečevi nama bili odlični te pogledati to. I to bi vam bilo izvrsno za početak.

Vedran Karlić: Da se razumijemo, ima i NJPW loših showa. Kada na papiru nešto dobro izgleda, no naprosto nema kemije. Ili kada žele ispričati neki drugačiji tip priče. No gledalo kao jedna velika cjelina, vrhunski mečevi, sjajni razvoji priča, odlična psihologija unutar ringa. I meni osobno ono najvažnije – imam osjećaj da je pravo.

4. CM Punk (i Colt Cabana) su nevini, odlučio je sud. Doktor Amman nije uspio u svojoj tužbi. No isto tako, noćas je CM Punk ubilježio još jedan UFC poraz. Ovih dana u nekoliko intervjua je kazao kako je on gotov s wrestlingom. Istina ili ne? Kako uopće komentirate suđenje?

Alen Butumović: Očito onda Amman nije dobro promislio što misli točno postići ovom tužbom jer nije niti on bio čist u svemu tome, a pokušao je učiniti isključivo i potpuno Punka krivim. Premda me nije bilo briga baš za ovo i koja će strana dobiti. A što se tiče toga da je Punk gotov s wrestlingom, to se nikad ne zna. Ja njemu to ne bih vjerovao. Eto upravo je pretrpio i drugi poraz u UFC-u pa mislim da neće se on još dugo tu zadržati, a kada bude osjetio neku prazninu u životu onda se možda i vrati wrestlingu.

Vedran Karlić: Uh, ako se vrati bit će velika zvijezda, no nekako mislim kako to neće biti u WWE. Ne vidim zašto bi se ikada tamo vratio uz sve opcije koje postoje. No, mišljenja sam kako se neće vratiti u ring, zato što je zadnjih pet godina praktički o tome govorio.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Dominacija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*