Komentatorski stol – Bratstvo i jedinstvo

Zaboravite bilo kakve političke konotacije današnjeg podnaslova, nismo tu radi toga. On je stavljen samo zato što manje-više svi su čuli tu krilaticu i zato što ona dobro opisuje pitanja koja danas imamo. Pitanja koja su vezana uz neka nova i stara ‘zajedništva’, uz prijateljstva koja su pucala i ponovo se spojila.

1. The Shield. Od debija grupe prilično zvučnog imena je prošlo dosta vremena i jedan vrlo pamtljivi raspad. Sada su ponovo na okupu, kako vam se sviđa ta direkcija za neka od najvećih imena koje kompanija danas ima?

Alen Butumović: Pojavile su se glasine kako je Shield vraćen jer im je falio netko tko će im prodati ulaznice za TLC. E sad, iako mi možda i nije drago što je to bio nekako prioritetni razlog njihova ujedinjenja i što ovo vjerojatno neće trajati dugo – drago mi je da po prvi puta su pogledali u nekoga iz nove ere kao potencijalni draw za PPV. Inače kada im treba netko tko će prodati karte, uvijek ciljaju na part timere, neke van-hrvačke zvijezde i što ja znam ne, no ovaj puta su ciljali na aktualan produkt, na modernu kreaciju i frakciju i to mi je drago. Povratak je bio sjajan, osjećaj je bio tu, reakcija publike glasna, sada ostaje vidjeti hoće li imati tu istu magiju u ringu kao što su prije imali. Ja sam uvjeren da hoće.

Filip Stanković: Rebuild je odlično napravljen, posebno rebuild između Rollinsa i Ambrosea. Sad se samo nadam da će biti dobro bookirani i korišteni. WWE trenutno fali takvih stvari.

Vedran Karlić: Ne bih želio da je ovo još jedna od stvari koje nemaju nikakvog smisla niti direkciju. Štitovci imaju ogroman potencijal, popularni su i to treba iskoristiti. Dobrano iskoristiti. Ali, ako su samo tu za jedan PPV, onda ne vidim puno smisla u tome.

2. Tko će kome, ak’ ne svoj svome… ovo puta pomoći. Nakon sve što mu je Owens radio, Sami Zayn je stao uz njega. Prijateljstvo s indy dana nismo još vidjeli na WWE sceni. Dobro ili loše?

Alen Butumović: Dobro. Ionako nisu imali direkcije sa Zayna. Mogli su od njega napraviti najvećeg babyfacea u kompaniji, nisu uspjeli. Barem pokušavaju otići s njim u nekom drugom smjeru ako ništa drugo i to cijenim. Segment na SmackDownu je bio sjajan, Zayn se opet odlično snašao u novoj ulozi, jednostavno ima smisla da se ovo odvija kako se odvija. Uzbuđen sam za daljnji progres.

Filip Stanković: Meni se uopće ne sviđa što je sad Zayn heel. On je rođen da bude top face. To je i bio u NXT-u, ali na main rosteru ni bio ništa. Ništa čudno.

Vedran Karlić: Nemam ništa protiv ovoga, ali došlo je puno prerano. Mislim da je Zayn trebao imati puno bolji tretman kao face, pošto smo vidjeli kako može kupiti publiku tom ulogom. Na žalost, WWE ne zna bookirati pozitivce. Valjda će napraviti nešto konkretno kod najboljih prijatelja.

3. Kada već govorim o ponovnim susretima, ima li koji iz relativne prošlosti kojeg bi voljeli vidjeti? Bilo da je frakcija, tag tim ili pak hrvač i menadžer.

Alen Butumović: Wyatt, to mi nekako pada na prvu. Nitko drugi u ovome trenutku. Ionako su bez direkcije svi kao solo igrači, kao grupa se nadopunjuju i kompanija umjesto tri problema ima jedan problem tako da bi se puno bolje snašla u bookingu. Treba ih vratiti zajedno, ogromna greška je što su ih razdvojili. Sada smo vidjeli kako će Rowan i Harper biti u timu uskoro, volio bih da im se i Wyatt pridruži uskoro.

Filip Stanković: Wyatt family, ali uz puno puno bolji booking. Trenutno ih ne bi još vraćao jer se puno rebuilda dogodilo u zadnje vrijeme.

Vedran Karlić: Wyatt familija kao dominantna grupa. Uz sjajno bookiranje mogli bi imati Shield vs Wyatt kao main event bilo koje WM. Al’, ne pita se mene, nego starca zapelog u devedesetima.

4. Puno je govorkanja ovih dana kako Neville napušta WWE. Ima dima, ima li vatre? Ako ima, bi li taj potez bio dobar za njega?

Alen Butumović: Razumijem ljutnju, ali možda je trebao malo pustiti ih da vide kuda i kako će s njime. Jer realno ne rade ništa sa 75% divizije koji također smatraju sebe boljim od 3-minutnih mečeva svaki tjedan, ali šute. Neville je malo veći deal u svemu tome, sjajan je i sve to, ali baš zato mislim da ne bi tek tako odustali od njega nakon što su ga ovoliko dugo i dobro gradili. Mislim da je trebao pustiti malo da vide kamo će s njime ipak. Posljednja godina, u odnosu na njegovu dotadašnju WWE karijeru, bila je vrh vrhova, tako da ne vidim točno razlog ljutnje i mogućeg odlaska, ali vidjet ćemo što će biti.

Filip Stanković: Navodno je ljut zbog toga što je Vince u zadnji tren promijenio odluku, Neville je trebao izgubiti čisto od Enza. Potpuno razumijem njegovu ljutnju. Takve stvari si ozbiljna kompanija ne smije dopustiti. Ovo je još jedan dokaz da WWE gotovo nikako ne funkcionira u zadnje vrijeme.

Vedran Karlić: Neville je bio sjajan kao CW prvak, no nikada nije dobio priliku napraviti pravu stvar. Niti jedan meč s Ariesom nije bio na onoj maksimalnoj razini, ostali smo uskraćeni za to. Taman kada su krenuli pričati priču kako polako mora varati da izgubi došao je Enzo i uzeo titulu. Najgori hrvač u kompaniji uzima titulu nekome tko moće biti jedan od najboljih uopće. Ok, nema problema, ako je to dio priče. No ispuštanje titule praktički znači smrt kada si u CW diviziji. Očigledno nije spreman izgubiti još jednu godinu života.

5. The Undisputed Era dobila je pojačanje. Bratstvo je primilo ženskog člana u svoje redove – Taynara Conti je nova članica. Kako vam se čini ta odluka? Hoće li NXT dozvoliti malo veću interakciju između muških i ženskih članova nego što to rade na glavnom rosteru?

Alen Butumović: Meni se ovo jako sviđa, pogotovo zbog samoga programa između njih i Sanitya. Sanity također ima Nikki Cross, a ovi su sada doveli Taynaru. Jako lijepo odrađeno, uvijek je zanimljivo vidjeti muško-žensku frakciju. Sa Sanity to odlično odrađuju – Nikki je dio grupe i uvijek je tu kad treba ali se također i fokusira na solo karijeru. Ovo je velika prilika za Taynaru.

Filip Stanković: Nisam još odgledao ovotjednu epizodu NXT-a, ali nadam se da ta cura ima sličan karakter kao i ostala trojica jer odlično bookiraju ovaj stable za sada.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Bratstvo i jedinstvo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*