Komentatorski stol – Bond. James Bond.

Poput najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu oporavili smo se nakon što nas je negativac zarobio i natjerao gledati kompletnu WM bez prestanka. To je sada iza nas, a pred nama su novi zadatci u službi Njena Veličanstva. Wrestling tjedan ide dalje, a s nama i naši komentari na aktualne teme.

1. Ovaj tjedan nas je zadesila jedna velika tragična vijest – preminuo je Bruno Sammartino. Kakva su bila vaša mišljenja o ovome čovjeku? 

Alen Butumović: Bio je čovjek koji je definitivno ispisao ogromnu povijest s onom dugačkom vladavinom s titulom. Kada bismo gledali iz današnje perspektive njegove mečeve, naravno ne bismo ga smatrali tako sjajnim, ali stavite se u njegovo vrijeme prije nekoliko desetljeća, tada je on zaista bio zvijezda, jedan od najvećih i najpopularnijih. I definitivno je netko tko je ostavio dubok trag na sve poslije njega. Mnogi ga smatraju uzorom, pa čak i netko tko nije usko povezan s wrestlingom.

Filip Stanković: Nisam ga pratio, ali sam čuo sve najbolje o njemu.

Vedran Karlić: Gledao sam puno wrestlinga iz dana prije nego što sam uopće rođen, no njegove mečeve iz nekoga razloga nikada nisam, mislio sam – ima vremena. Ima, sve vrijeme svijeta. No njegovo vrijeme je gotovo. Ne želim niti suditi o njemu pošto se ne mogu staviti u kontekst vremena, no oni koji mogu govore o njemu kao najvećem. Tko sam ja da to osporim?

2. Shake-up je iza nas, dosta se interesantnih promjena desilo, a kako vi komentirate pojedine?

Alen Butumović: Dobro su prošla oba branda, pogotovo SmackDown koji sada ima stvarno jak roster. Valjda će ovo popraviti kvalitetu oba showa i valjda će nakon ovoga shake-upa stvari krenuti na bolje.

Vedran Karlić: Kažem kako je cijeli ovaj koncept glup ako se u načinu bookiranja ništa ne popravi. Tako je svejedno gdje je tko ako će biti limitiran time gdje ga kompanija vidi, bez da radom i trudom može napredovati. No ako već moram komentirati, SD je bolje prošao.

3. Jedan od povrataka koji se desio povodom shake-upa je Big Cass koji je automatski dobio prilično visoku poziciju na SmackDownu. Zaslužuje li to? 

Alen Butumović: Nisu ga trebali toliko daleko gurnuti, ali sad već kad jesu, nadam se da to neće dugo trajati. Cass mi ne sjeda baš kao heel i kao pojedinac, jednostavno nije dobar u tome i ako se stvari u main event sceni budu vrtjele oko njega, nećemo se baš dobro provesti.

Filip Stanković: Nismo ga imali priliku vidjeti kako će se snaći u single karijeri jer se brzo ozlijedio, ali mislim da nema toga potencijala da bude u main sceni. Pogurati će ga ono “Vince voli velike”.

Vedran Karlić: Meni je on super, kada ga ne moram gledati kada radi singles mečeve. Tada je vrlo loš. I to što je velik i ja… pa… ima i drugih koji su sličnih gabarita, a u ringu su avion za njega.

4. Tjedan dana je ostalo do Greatest Royal Rumblea, jeste li zainteresirani?

Alen Butumović: Ja ću reći da jesam. Card nije Bog zna koliko dobar, ali trebalo bi biti zanimljivih mečeva. Nadam se da će ovo biti totalna suprotnost u odnosu na WrestleManiju gdje nećemo očekivati mnogo, a dobit ćemo ipak nešto više od toga.

Filip Stanković: Složili su jedan card koji će sigurno privući veliki broj gledatelja, ali sumnjam da će ispasti kvalitetan. Imamo jedan Undertaker vs Rusev Casket meč, najveći Royal Rumble od 50 učesnika, HHH vs Cena, to su sve stvari koji će privući svakoga fana jer se takve stvari rijetko događaju i u njima se nalaze velika WWE imena.

Vedran Karlić: Idući petak imam termin za nogomet i baš mu se veselim. Nimalo me nije briga što je ovo u isto vrijeme. Ne pada mi na pamet gledati uživo, pogotov nešto što će trajati više nego što ću taj dan spavati. Odgledat ću preko vikenda, malo po malo. WM mi je pokazala sve što sam trebao znati.

5. Aleister Black svoju novoosvojenu titulu branit će već idući tjedan protiv Gargana. Kako će se cijela ova situacija rasplesti? 

Alen Butumović: Prilično sam siguran kako Gargano ne osvaja titulu i kako rivalstvo s Ciampom nije gotovo. Tako da bi se ta situacija mogla produljiti do Chicaga gdje će biti kulminacija.

Filip Stanković: Ovo će biti ludnica od meča. Jedva čekam premda je pobjednik telefoniran, nema šanse da Black već izgubi titulu. Moguće da će Ciampa imati svoje ruke u ovome, a i moguće je da će Gargano uskoro na main roster.

6. War Raidersi su novi debitanti u NXT-u, a ovaj tjedan su imali i prvi meč. Hoće li oni uspjeti u WWE-u? 

Alen Butumović: Uspjet će u NXT-u, to je sigurno. Sad kada su AoP otišli, bit će i više nego dobra zamjena za njih jer usprkos svojoj građi imaju odlične atletske sposobnosti. Vjerujem kako bi se mogli domoći titula u NXT-u. Main roster je druga priča, ali o tome je prerano govoriti.

Filip Stanković: Velike šanse su da će već na sljedećem NXT Takeoveru ići na titule jer se divizija malo očistila sad kad su AoP i Sanity otišli na main roster. Njihov debi napad mi se svidio jer su ih odmah prikazali kao negativce. Njihova meč izvedba ovaj tjedan je također bila dobra. Uglavnom su potezi bili isti kao i u Japanu. War Raiders će sigurno uspjeti u NXT-u, ali za main roster ne mogu ništa sa sigurnošću reći.

Vedran Karlić: U NXT-u? Apsolutno! Na main rosteru? To ovise na koju se nogu tog dana probude vodstvo i koliko kreativni tim bude ‘kreativan’.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Bond. James Bond."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*