Komentatorski stol – Blagdani u karanteni

Vrijeme je uskršnjih blagdana koje nažalost moramo ove godine provesti unutar četiri zida. Svejedno, kakvi god da blagdani jesu, želimo ovom prilikom poželjeti sretan Uskrs svima koji ga slave.

Ovaj je tjedan podosta prašine digla Ronda Rousey sa svojim objavama na Twitteru gdje je malo posprdala čitavu wrestling industriju. Koje je vaše mišljenje o tome?

Alen Butumović: Ako ovo misli za pravo, onda se stvarno više ne treba vraćati nikada u WWE i žao mi je što je uopće provela jedno vrijeme ondj, odnosno unutar te iste wrestling industrije koju smatra smiješnom. A ako je ovo napisale iz prizme kayfabea, onda je situacija još gora. Jer ako je ovo način na koji želi na sebe prenijeti heat, onda je potpuno pogrešan i neispravan. Jer ne ideš graditi sebe kao wrestling karakter na taj način, to je potpuno suludo. Ne samo da degradiraš wrestling nego degradiraš ponajviše sebe jer blatiš ono čime se baviš. Tako da kako god da ovo okreneš, Ronda je ispala glupa i nadam se da ju nikad više neću vidjeti na svojem ekranu.

Vedran Karlić: Ako ste bil kada pratili neko prepucavanje, kao dio priče, preko socijalnih mreža, unutar WWE kompanije, onda znate koliko loša mogu biti. Da li je ovo jedno? Nema pojma. Pošto WWE voli heat mogu vjerovati kako je ovo dio plana. Ronda je razlog zašto su na WM35 žene imale main event (i to loš), ona je njima važna. Meni nije. Ako e ja ne vidim u ringu više nikada do kraja života, vjerujte mi, neću suzu pustiti.

Još jedna od udarnih vijesti ovaj tjedan je i to što je NXT po prvi puta nakon nekoliko mjeseci pobijedio Dynamite u gledanosti i to za nešto manje od 1000 gledatelja u ukupnoj brojci. Vaše mišljenje o tome?

Alen Butumović: Ja na to gledam puno jednostavnije nego ostali – NXT je imao mnogo bolju epizodu ovaj tjedan, imali su taj enormni meč Gargana i Ciampe i to je vjerujem utjecalo na to da ovaj tjedan nadvladaju AEW. Po meni zasluženi. Previše se diglo prašine od toga po mojem mišljenju. Nekako sam dobio osjećaj da se svaki puta kada Dynamite ima manje gledatelja nastoji to opravdati kroz neke detaljne analize. Nema potrebe za tim. Mene više brine to što su imali ukupno oko 1,3 milijuna gledatelja, što je znatno manje nego prije mjesec dana kada su išli do 1,7 milijuna. Nadam se da ovo razdoblje neće imati mnogo utjecaja i da će se sve vratiti u normalu.

Vedran Karlić: Postoji jako puno pogleda na ovo, no idemo prvo sa činjenicama. Tko je imao veću gledanost? NXT. Tko je imao bolji rating? AEW. Što je od toga dvoje važnije? Generalno gledano, ogromna količina populacije uopće nema ništa od niti jedne niti druge brojke. Oni koji imaju kazat će kako je AEW brojka važnija – pošto tv rejtinzi su poredani točno na taj način. Glavna demograska skupina ima prednost.što to trenutno znači? Apsolutno ništa, no imat će važnost kada se budu potpisivali novi TV ugovori.

Isto tako postoje dva glavna pogleda na to. Glavni razlog zašto se ovo dogodilo je to što je NXT imao veoma zvučan main event. Da li je pomoglo što je to u prvoj post WM epizodi? Možda mrvicu, no meč je glavni razlog. Drugi pogled kaže kako je NXT morao dati najbolje što ima kako bi dobio AEW u jednoj tjednoj epizodi. Oba pogleda su donekle točna i iz oba se može donijeti neki zaključak.

Kad smo već kod NXT-a, kako vam se svidio meč Gargana i Ciampe?

Alen Butumović: Meni je bio fantastičan. Nemam problema s dužinom meča, trajao je onoliko koliko je trebao trajati. Bilo bi suludo da je ovakav tip meča trajao recimo 20 minuta. Jer nisu išli na fallove, nisu išli na to da se što brže riješe jedan drugoga, išli su na to da prebiju jedan drugoga jer ovo im je zadnji susret i htjeli su jedan drugom nanijeti što je više štete moguće, a ne što brže ovo odraditi pa doviđenja. Svidio mi se svaki aspekt ovog meča, a kraj je također bio izvrstan kada su lažirali low blow na Garganu od strane Candice i kada je Ciampa pao na tu foru. Sjajnu su priču ispričali s Garganom, postao je upravo ono protiv čega se nekoć borio i nije mu nimalo žao radi toga. Super odrađeno.

S druge strane, AEW ovaj tjedan ima prilično zanimljiv meč na Dynamiteu između Moxa i Hagera u No Holds Barred meču. Što očekujete?

Alen Butumović: Kao prvo, odlično su izgradili su priču i svidjela su mi se promo videa od ovog tjedna. Mislim da bismo mogli dobiti jedan sjajan meč. Ja osobno jedva čekam.

Vedran Karlić: Jako mi se sviđa što su Hagera predstavili kao prijetnju zbog MMA pozadine. Čak mislim da ima više šanse za dobiti meč nego prije tjedan dana. Da li ću se iznenaditi ako dobije? Ne, premda i dalje smatram Moxleya velikim favoritom.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Blagdani u karanteni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*