Komentatorski stol – Bankrot

Trenutna situacija u pro wrestlingu je jako zanimljiva zbog toga što se TNA nalazi u nezgodnoj poziciji – opstati ili propasti. Postoje mnoge varijacije. Možda na magičan način TNA uspije stvoriti novac i pokriti sve dugove koje ima. Možda Billy Corgan uspije kupiti kompaniju i u potpunosti postati njen vlasnik. A možda pak WWE uspije se domaći vlasništva i preuzeti svu imovinu koju TNA posjeduje i pretvoriti je u svoju. Svašta je moguće, a naša mišljenja o cijeloj toj priči i o još mnogo aktualnih pitanja iz svijeta hrvanja pročitajte u nastavku.

 

rotatorcorgandixie

1. Kao što već rekosmo, TNA se nalazi u nezgodnoj situaciji i prijeti joj propast. Što vi mislite, koja je najbolja moguća solucija za riješenje situacije? Hoće li TNA uspjeti opstati ili će se naći u vlasništvu nekoga drugoga?

Alen Butumović: Najnovije glasine kažu kako će se Bound for Glory ipak održati i da je neko platio svotu koja je bila potrebna da se event održi. Ovako sigurno neće dugo moći i kompanija će uskoro pripasti nekome drugome. Nisam onaj koji želi propast drugome i bilo bi dobro kada bi Corgan kupio kompaniju i održao je na životu, ali lako je moguće da WWE ovdje odigra lukavu igru i s malom svotom novca osvoje kompaniju. Corgan izgleda kao netko tko bi odlično mogao voditi kompaniju nadalje, ali situacija je komplicirana, dug je velik, a WWE je superioran jer imaju novca, iako naravno neće potrošiti ogromnu svotu novca na kupnju, ako mogu proći jeftinije.

Emir Ahmethodžić: Nadam se da će Corgan to kupiti i da će krenuti ispočetka s onim što ima. WWE nema nikakvu korist od njih osim arhive snimaka. Ono, dobro bi došli i neki talenti da popune roster sad kad je brand split, ali nisu nužno potrebni uopće. Tu su onda i silni dugovi koji su veći od same vrijednosti kompanije. Teško zaista, ali navijam da se nekako izvuku iz ovoga, naravno s uslovom da novi vlasnik bude poslovao s njima kako spada. Ukoliko opet dođe do situacije da ne plaćaju svoje radnike mjesecima, onda kompanija mora umrijeti.

0325_vince-mcmahon-wrestling_1024x576-e1395844800718

2. Ako WWE na koji način uspije kupiti TNA, hoće li to biti samo da bi pridobili kolekciju mečeva za Network ili će WWE pokušati pridobiti određene hrvače na svoj roster?

Alen Butumović: WWE ako kupi TNA preuzima svu imovinu i nasljedstvo, a TNA ima mnoštvo mečeva u svojoj prošlosti koji bi bili odlična adicija Networku. No, vjerujem kako će pokušati ugrabiti i neke hrvače. Bit će zanimljiva situacija ako se to dogodi jer Rhodes i Sandow su trenutno u TNA i možda pokušaju njih ugrabiti natrag zbog toga što žele pojačati rostere. Ima tu još hrvača koje bi bilo odlično potpisati, a Galloway i EC3 su neki od njih.

Emir Ahmethodžić: Vjerujem kako bi otkupili ugovore nekih hrvača, za koje oni misle da će im biti potrebni, tipa EC3, Lashley, Hardyevi itd. Kad bi to uradili, mislim da bi najbolji način bio da naprave TNA Invasion, ali na NXT. Tako bi uspješno vratili hype nazad na NXT, i dobili bi drugu priliku da se iskupe za Invasion storyline iz 2001.

ziggle-i-miz

3. Meč između Dolpha Zigglera i The Miza na No Mercyu dobio je zanimljivu stipulaciju – ako Zigglera izgubi, njegova WWE karijera je gotova. Je li Zigglerovoj karijeri u WWE-u, nakon svih tolikih glasina u zadnje vrijeme, napokon dolazi kraj?

Alen Butumović: Vjerovali ili ne, Miz i Ziggler su usred odličnog feuda. To je dokaz koliko SmackDown fantastično odrađuje posao nakon brand splita i koliko je IC titula dobila na sjaju u zadnje vrijeme. Miz je fantastičan, a Ziggler je uspio i feud s Ambroseom, a sada i Mizom učiniti zanimljivim. Ova stipulacija je ogromna i za jedan mid-card meč je fantastična. Karijera je na liniji i sve je moguće. Glasine kruže kako ćemo vidjeti Zigglerov kraj, što se navješćuje već dosta vremena, ali ništa nije potvrđeno. Meč je totalno nepredvidljiv i može otići u bilo kojem smjeru.

Emir Ahmethodžić: Mislim da Ziggler već neko vrijeme traži izlaz, ali prije nego je odlučio prekinuti ugovor sa WWEom, želio je da osigura mjesto negdje drugo poslije hrvanja. Gradio je ime kao stand up komičar zadnjih par godina, i vjerujem da će svoje mjesto tražiti u tome, tako da je siguran da sada može i bez WWEa. Ubijeđen sam da Miz retaina na No Mercyu.

20160802_sd_talkingsmack-103a1b3fba01965634eb7541ae2eaffd

4. Talking Smack, show koji se odvija nakon svakog SmackDowna na WWE Networku, dobiva mnogo hvale na internetu. Pratite li vi taj show i koja su vaša mišljenja o njemu?

Alen Butumović: Talking Smack je vjerojatno najbolji show kojeg trenutno imaju na Networku. Tamo se događaja razvoj karaktera, tamo ništa što se dogodi nije skriptano i hrvači zapravo dobiju slobodu da kažu što hoću i da to pritom bude fantastično. Cijeli hype je počeo s Mizom i Bryanom kada su imali onaj izvanredan segment, a nakon toga smo vidjeli i odličan Ambroseov promo, odličan Cenin promo i mnogo toga. Razvoj karaktera je ključan, a to SmackDown ima. Koliko na samom showu, ali duplo toliko se to odvija na ovom showu. I zato je Talking Smack izvanredan post-show za SmackDown.

Emir Ahmethodžić: Pratim tu i tamo kada se desi nešto zanimljivo, što nije rijetkost uopće, jer zvijezde imaju tamo prostora i slobodu da naprave dobar promo naprimjer, kao što je to uradio Miz, ili Ambrose. Zabavna je stvar, tako da preporučujem da svi bace oko na Talking Smack tu i tamo. Znaju se genijalne stvari dešavati.

universal-title-3fad5c10d94fbfd6c800e992e844e317

5. Bryan je na Talking Smacku rekao kako nije bio na ovotjednoj epizodi SmackDowna jer nije bio potreban. Na Rawu je potpuno suprotna situacija. Koristi li Raw previše autoritet, odnosno Foleya i Stephanie na TV-u?

Alen Butumović: Foley i Stephanie se previše pojavljuju na Rawu, to je definitivno, a pritom ničemu ne koriste. Nemam ništa protiv da se pojave tijekom showa, najave koji meč i sve to, ali oni su usred glavnog storylinea trenutno i to nije dobro. To znači da se cijela ta stvar koja je počela s Authority 2013. nastavlja i da se ništa na Rawu nije promijenilo. S druge strane imamo Shanea i Bryana koji se pojavljuju po potrebi i ovaj tjedan čak se nisu niti pojavili. Zašto? Upravo zato što nisu bili ni potrebni. Raw ima problema s popunjavanjem vremena, bez obzira na to što sada imaju CW diviziju, ali manje autoriteta i više vremena za hrvače bi bilo odlično.

Emir Ahmethodžić: Da. Može biti dobro kada se uvrsti autoritet i šefovi u priču, ali ne treba pretjerivati s tim kao što to radi Raw. Ova priča sa Foleyem je viđena mlion puta od 2013., samo što su se tada u njegovoj ulozi nalazili Brad Maddox, Vickie Guerrero itd itd. Foley će prije ili kasniej izvisiti, i Triple H će ga maknuti sa pozicije. Nije interesantno. Mislim da je ova priča užurbana zbog povrede Balora, i da bi Rollinsov face turn bio odrađen dosta kasnije, možda na Survivor Seriesu, da je sve prošlo kako je bilo zamišljeno. Ovako su panično turnali Rollinsa, i sad će do WrestleManije ubijati vrijeme..nekako. Foley/Stephanie segmentima sigurno. naka2

6. Kada biste imali priliku pozvati trojicu NXT hrvača na glavni roster, tko bi to bio i na koji brand bi ga poslali?

Alen Butumović: To bi bili Joe, Nakamura i Roode. Joea i Roodea bih poslao na SmackDown, dok bi Nakamura otišao na Raw. Sva trojica su zvučna imena i Nakamura bi bio odličan dodatak main event sceni na Rawu, iako, kako tretiraju strance, mogli bi ga ne vidjeti ondje kada se pojave. Roode je popularan zbog svoje ulazne pjesme i karaktera i nema što puno raditi u NXT-u, a Joea jednostavno trebaju predstaviti kako su ga predstavili do sada u NXT-u i bit će super.

Emir Ahmethodžić: Revival, Samoa Joe i Asuka. Mislim da su oni svoj posao tamo odradili, i da je polahko vrijeme da se i oni integrišu u main roster. Bit će potrebni svi na neki način. Revival da ojača izranjavanu tag team diviziju, Samoa Joe da uđe kao svježe lice i Asuka da osvježi žensku diviziju prije nego li su kombinacije sa 4 Horsewomen postale dosadne.

usos-1473652779-800

7. Ovotjedni hrvači tjedna su Usosi. Kako vam se sviđa njihov novi karakter?

Alen Butumović: Usosi su postali užasno generičan tim ove godine s dosadnim babyface karakterom i onda su dobili novi, tako potrebni karakter prije mjesec dana. Sada puno bolje izgledaju, odlično im pristaje ova uloga i dodaju znatno dobru dinamiku u SmackDown tag team diviziju. Dobri su hrvači i tijekom svoje karijere su imali mnogo odličnih mečeva, ali mislim da su sada pogodili točno u crvenu točku s novim gimmickom i stvari bi trebale ići samo nabolje.

Emir Ahmethodžić: Meni su Usosi dragi od 2013. Pokazali su da su sjajni u ringu kada su pružili najbolji Preshow match ikada sa Shieldom, i nastavili su istim tempom do kraja te godine, pa i u narednoj sa Harperom i Rowanom. Fanovi su ih zamrzili u zadnjih par godina, jer su postali dosadni kao likovi. Radili su iste stvari, nisu prolazili nikakve promjene, još su ih tako osjetljive spojili sa Reignsom koji je toksičan pa je svoj heat prenio na njih. Heel turn i cijela ova promjena gimmicka su im bili prijeko potrebni, i sad ponovno pokazuju koliko dobri zapravo mogu biti.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Bankrot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*