Komentatorski stol – Ante Čačić

Ante Čačić više nije trener Hrvatske reprezentacije nakon razočaravajućeg remija protiv Finske koji je Hrvatsku samo ukopao još dublje u probleme iz kojih se možda i neće moći izvući u dvoboju protiv Ukrajine za nekoliko dana. Je li ovo ispravan ili neispravan potez, je li se dogodio u pravom trenutku, trebao li se dogoditi prije ili poslije, prosudite sami a mi idemo na današnji Komentatorski stol.

1. NXT je već najavio ogromnu stvar za sljedeći Takeover, a to je War Games, povratnički meč populariziran u WCW-u kojeg nakon toga nismo vidjeli sljedećih 20 godina, sve do sada. Kako komentirate ovu odluku i povratak ovog izuzetno unikatnog meča?

Alen Butumović: To je moć NXT-a, a nažalost za main rosteru, ta moć NXT-a šteti upravo njima jer su jednom najavom zasjenili cijeli Survivor Series koji će se dogoditi dan kasnije, a garantiram da neće imati niti jedan ovakav spektakl na showu, osim ako ljubomorno preuzmu ovu ideju. NXT ima ljude koji su otvoreni na sve ideje i ako netko predloži War Games stipulaciju, nemaju jednog Vincea koji će reći ‘ne možemo imati tu stipulaciju, ko će raditi dodatne konstrukcije na ringu i kavezu, mijenjati ringside i sve ostalo’ kako bi zaustavio tu misao. Oni su odlučili pružiti ljudima nešto drugačije jer to uvijek rade, posebno u zadnje vrijeme. War Games meč će biti sjajan, to je nešto potpuno drugačije, a uz to nema debilna pravila. Meni se ova ideja užasno sviđa. Jedva čekam.

Vedran Karlić: U NXTu se stvari događaju organski. Nemamo ladder meče samo zato što se PPV zove TLC, niti no DQ meč zato što nam dolazi Extreme Rules. Imamo mečeve koji odgovaraju pričama koje pišu. I znate što? To funkcionira sjajno. Svi smo na dobitku. NXT pruži sjajan proizvod, pokaže kako stipulacija treba izgledati i u konačnici mi dobijemo nešto što je zabavno za gledati.

Emir Ahmethodžić: NXT ima sluh za fanove. Znaju šta može upaliti kod publike da ih drže oko na produkt. Uzbuđen sam za War Games. Nisam ga nikada gledao, tako da bih možda mogao u slobodno vrijeme naći neki stari WCW match kako bih ušao u fazon. NXT je vratio onaj stari sjaj iz 2014-15, što nisam očekivao jer su u to razdoblje izgubili mnogo zvijezda.

2. Na Hell in a Cell meč Shanea i Owensa dodana je Falls Count Anywhere stipulacija. Što ovo točno znači za meč, mislite li da imaju nešto konkretno u planu kada su dodali tu stipulaciju?

Alen Butumović: Mene interesira ovaj meč i ja nemam problema s time što su najavili Falls Count Anywhere stipulaciju, čak iako time otkrivaju kako će se meč otprilike kretati i kako će biti i onog dijela koji će se odviti van kaveza. Ali kao da to nismo očekivali i bez toga. No, strašno me interesira ovaj meč jer zapravo ima odlična build iza sebe. Eh kad bi tako svaki meč izgledao.

Vedran Karlić: To znači da će ponovo mlatiti mrtvog konja zvanog Hell in a Cell. Pogotovo kada nam pričaju kako ‘nitko nemre izaći iz njega’, dok ova stipulacija praktički garantira da će meč završit van ringa. To nije problem kada se ponekada dogodi, ali kada se svaki vražji meč to događa onda je to potpuno glupo i ubija pojam stipulacije, a ujedno i telefonira kako će meč izgledati.

Emir Ahmethodžić: Očekujem da će fall da se desi na vrhu kaveza. Owens kao jedan pravi heel bi trebao da izaziva kako će baciti Shanea niz kavez, i onda napraviti samo powerbomb, zato što publika nije zaslužila da doživi takav momenat. Mislim da je ok i da neće puno uticati na match.

3. Završni segment s ovotjednog Rawa ukazao je na ujedinjenje Shielda sljedeći tjedan. Radujete li se tome, mislite li da je to ispravan potez i u kojem meču biste ih voljeli vidjeti?

Alen Butumović: Radujem se, čak iako zbog ovoga neću osvojiti bod na Kristalnoj kugli koju smo pisali na početku godine. Ja volim svu trojicu kao individualce, ali ih još više volim i kao trio i ja sam uzbuđen jer eto, to je Shield. Mislim, možemo reći kako je ujedinjenje došlo ubrzano i užurbano, napravili su dobru stvar sa Rollinsom i Ambroseom, ali su malo fulali s Reignsom što se toga tiče. No, veseli me što neće ići na Miztourage nego što će ići na Miza i Bara, to je puno kredibilniji tim. Dajte im TLC stipulaciju i imat ćete jednako dobar TLC meč kao i onaj u njihovom debiju, ako ne i bolji.

Vedran Karlić: Ovisi. Ako imaju dalje plan za njih kao Shield, ali konkretan plan za barem šest mjeseci, ona je dobra odluka. No ako je ovo samo za jednu noć, ili par dana, onda bolje ne. Nadam se ovom prvom.

Emir Ahmethodžić: Zanima me svakako. Vidjet ćemo kako će ih iskoristiti. Glasine su da će biti TLC match između njih i Bara sa Mizom. Ovo bi mogao biti kandidat za match godine. Nadam se i Shield vs Balor Club matchu u bližoj budućnosti.

4. Jedna od novosti je i moguća pojava Sister Abigail na TV-u uskoro, možda već i sljedeći tjedan. Jedna od glasina je i ta da bi zapravo sam Wyatt mogao odraditi taj karakter. Mislite li da bi to bilo dobro ili da je za taj karakter ipak potreban ženski lik?

Alen Butumović: Mislim, meni je to malo debilno da Wyatt sad mijenja persone u ringu i pretvara se da je Sister Abigail, uglavnom zbog nelogičnosti oko priče. Mogu probaviti priču kako je Abigail spaljena kad ju je Orton spalio prije nekoliko mjeseci te kako se Abigail vratila u nekom drugom obliku jer je nadnaravno biće, ali kako bi onda to objasnili ako bi Wyatt bio Abigail? Kako je Orton mogao spaliti Abigail ako je Wyatt tada u ringu bio? Tako da puno logičnije, a i bolje je da to odradi netko drugi.

Vedran Karlić: Kada bi imali zrel program onda bi ova odluka bila sjajna. Pogotovo ako bi Bray to odradio. Zašto tako mislim? Zato što Bray zna dobro odraditi jako puno mističnih stvari koje su stavili pred njega, a ispričati priču da je odjednom opsjednut, da je duh njegove sestre ušao u njega i da želi osvetu, bilo nad Ortonom koji je spalio tijelo, bilo nad nekim drugim, ili nad samim Brayem kojeg želi tim uništiti, to bi bila sjajna priča.

Emir Ahmethodžić: Ubijeđen sam da oni nemaju pojma kako će ovo izvesti. Samo su htjeli stvoriti nekakav buzz, i odlučili napraviti ovo. Bit će kao House of Horrors match – smislit će detalje pet do dvanaest.

5. Vrte se glasine oko toga kako bi Zayn mogao napraviti heel turn uskoro, možda već na Hell in a Cellu. Biste li voljeli to vidjeti i u kojem scenariju?

Alen Butumović: Ja bih to volio vidjeti, ne bih imao ništa protiv da se udruži s Owensom jer je napokon shvatio kako neće kao dobrica postići ništa u ovom poslu nego da se treba ponašati kao Owens kako bi uspio.

Vedran Karlić: WWE ne zna bookirati facea. Točka. Sama ideja da Zayna žele prebaciti na heela pokazuje koliko su nesposobni. Čovjek je ponajbolji face kojeg su mogli imati.

Emir Ahmethodžić: Ovo bi bio još jedan u nizu ugašenih potencijala. Zayn i Bayley su možda jedini prirodni faceovi na rosteru, i uspjeli su ih pokvariti do ove tačke da razmatraju o heel turnima za oboje. Katastrofa sa njihove strane.

6. Trenutno se vodi još jedan rat između WWE-a i Young Bucksa, a to je za ‘Suck it’ trademark koji su Bucksi koristili do sada na svojim majicama koje su prodavali. No, izgleda da sada to više neće moći jer je WWE poslao tužbu koja im je to zabranila. Mišljenja? 

Alen Butumović: Mislim da to Young Bucksi nisu zloupotrebljavali. Oni su popularni i bez ‘Suck it’ chanta i prodavali bi majice i ovako ionako. Ali WWE valjda ima pravo to zaustaviti i tu ih ne krivim. Ja nisam ovdje ni na čijoj strani – ne mislim da je ovo nužno bila potrebna i neizbježna odluka da tuže Buckse, jer ne možeš shvatiti ništa što Bucksi radi tako ozbiljno, ali opet, WWE imao pravo ovo napraviti.

Vedran Karlić: Moglo bi biti svašta kada bi došlo do suda. No, situacija je takva da ovo neće naštetiti Young Bucksima, oni su toliko dobri i popularni da će imati nešto drugo, ili varijaciju na temu.

Emir Ahmethodžić: Sasvim je normalno da se u modernoj dobi štite ideje kao autorska prava. ‘Suck It’ i ‘Too Sweet’ su registrirani, te se fraze ne smiju koristiti u komercijalnu svrhu od strane trećih lica. Meni je to sasvim u redu. I Ospreya su isto tako upozorili jer je prodavao majice sa apsolutno istim dizajnom kao i par majica WWEa. Ono što vrijedi napomenuti jeste da u praksi rijetko kada ovo ode do suda. Pravna lica često šalju upozorenja kako bi samo zaprijetili drugoj strani sudom, te ih tako natjerali da povuku predmete u pitanju, što obično i učine. Mislim da ne vrijedi radi ovoga tužakati se po sudovima, tako da sam siguran da će Bucksi povući svoju opremu sa tržišta, te tako završiti ovu priču.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Ante Čačić"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*