Komentatorski stol – Pecanje

Young man fishing at sunset

Subota navečer rezervirana je za komentatorski stol, pa tako i ovog puta. Kakvo pecanje iz naslova ima veze s onime u ovoj rublici? Nikakve :).

190_RR_01242016ca_2893-3157433318

1. Iza nas je Royal Rumble, Triple H je prvak. Kako se vama to sviđa?

Vedran Karlić: Jesam li sretan što je u 2016. godini Triple H prvak? Ne baš, ali neću puno prigovarati pošto je gotovo sigurno kako će glavni meč WM biti Triple H vs Reigns. Kada su se već na to odlučili, njegovo osvajanje je bilo logičan potez. U svakom slučaju bolje nego da je Roman uzeo pojas u RR meču. Samo, nisam baš siguran da će publika navijati za Romana. No to ćemo još vidjeti.

Alen Butumović: Nemam ništa protiv ovoga. Neće Triple H biti zauvijek prvak, svi znamo kako će je sigurno izgubiti na WrestleManiji i kako će ga pobijediti čovjek zvan Roman Reigns. Jedino ono što mi se ne sviđa su opet reakcije. Na Royal Rumbleu Reigns je dobio negativne reakcije, a kada ga je Triple H izbacio, to je izazvalo oduševljenje. Mislim kako bi se ista situacija mogla ponoviti na WrestleManiji, stoga WWE mora imati plan B ako ovo s Reignsom opet ne uspije. Recimo staviti nekog drugog u taj meč. Vidjet ćemo kako će se rasplesti.

Denis G: Mnogi kažu bolje Paul nego Reigns, ali ne mogu se složiti s ovim. Tripsa ne mogu gledati ni dok drži neizostavnu Authority govoranciju ili dok se na NXT-u pretvara da je Mesija modernog indy kečeranja dok sa strane bojkotira i sustavno ruši svaki fed koji bi mogao biti ozbiljnija kompanija njegovom sports entertainment carstvu. Mogli smo imati Lesnar-Reigns revanš, ovaj puta bez uplitanja i iznenađenja, da se napokon utvrdi tko je glavni. Činjenica je da Hunter nikad nije bio nešto posebno u ringu, a isto tako ni Reigns, za kojeg je malo reći da je loš. Lesnar bi svojom pojavom učinio čuda, nadam se da će ga dodati u meč jer ovako na papiru main event Wrestle Manije mi zvuči katastrofalno.

Emir Ahmethodžić – Moram reći kako sam razočaran. Možda nije nužno loš potez, jer očito ovime žele da osiguraju pravog negativca za kojeg misle da publika neće podržati i tako Reignsa cementiraju kao glavnog lika nakon pobjede na Wrestlemaniji. To bi moglo uspjeti, i shvatam zašto su to uradili, međutim mi ostaje gorak okus u ustima jer je opet prvak neko ko je iz stare ere, neko ko je davno cementiran kao zvijezda i koji neće još dugo biti tu, umjesto da se fokusira na nadolazeće zvijezde. Upravo su zbog takvog razmišljanja i upali u šok nakon povreda Cene, Rollinsa i ostalih.

20160125_1920x1080_Fastlane-MATCH-TripleThreat
2. Dan nakon saznali smo i Fastlane main event meč. Lesnar vs Regins vs Ambrose. Komentari o tome?

Vedran Karlić: Moram ovo sagledati iz dvije perspektive. S perspektive kakav bi to meč mogao biti sam prilično sretan pošto očekujem dobar meč. S keyfabe strane i tako kako je priča postavljena smatram kako je meč teža glupost. Ako Authority ne želi da Roman bude prvak, zašto stalno ima priliku biti u mečevima za prvog izazivača? Da su rekli kako po ugovoru ima pravo braniti naslov kada ga izgubi, ne bih rekao ni riječi, štoviše, tako bih ja postavio stvari kada bih mogao. Nemam ništa protiv toga što je Ambrose u meču. Ipak je ostao predzadnji u ringu. Ali imam problem s Lesnarom. Nije bio u zadnja četiri, nije onaj koji brani naslov, nije čak niti imao konfrontaciju s Triple H-om, niti ne vidim razloga zašto bi Triple H htio braniti titulu protiv njega, a nije niti bio na Rawu kako bi nam pokazao da zaslužuje biti u meču. Dodajte na to kako će ga gotovo sigurno Wyatt koštati meča, i imam još manje interesa.

Alen Butumović: Jako sam zainteresiran za ovaj meč jer mislim da bismo mogli dobiti još jedan Triple Threat meč sličan onome s Royal Rumblea 2015. godine. Malo nedostaje logike u slaganju meča jer zašto bi Authority htjela Reignsa, a pogotovo i Lesnara u tome meču i kao potencijalni protivnik Triple Ha na WM. No, jedva čekam vidjeti kako će izgraditi ovaj meč, veselim se mogućim konfrontacijama Ambrosea i Heymana te podizanju tenzija između ‘braće’. Meč bi trebao biti zabavan, a kraj odnosno rezultat meča je predvidljiv, osim ako ne naprave neki preokret u priči, što bih ja volio vidjeti.

Denis G: Reigns ovo osvaja, a Dean je tu naravno samo da popije pin, što znači da Reigns neće pinnati Lesnara, koji će kasnije zatražiti da ga se stavi u title meč na Wrestle Maniji. Barem se nadam da će ovako ispasti.

Emir Ahmethodžić: Match bi svakako mogao biti sjajan. Prilično je predvidljivo, jer Lesnar ide na Wyatta, a Ambrose će vjerovatno na Jericha, a definitivno neće na Triple Ha. Nadam se samo kako će Reignsovu pobjedu učiniti prihvatljivom za publiku, inače se neće baš provesti po pitanju reakcija. S druge strane, to je Cleveland, tako da možda i ne bude toliko loše.

085_SD_01262016rf_0552-159983916
3. Nakon debija kojeg je imao u Royal Rumble meču, pobjede nad Jerichom večer kasnije, AJ Styles izveo je po prvi puta i svoj završni potez na Smackdownu. Propuštena prilika ili dobar odabir?

Vedran Karlić: Jako glupa odluka. Ako im je to bio ‘ovo je razlog zbog kojeg morate gledati Smackdown’, onda bi im bilo bolje da se kolektivno objese. Smackdown nije bio loš, ali nije bio niti dobar – bio je standardni Smackdown. AJ Styles koji izvodi Styles Clash nije razlog koji će natjerati nekoga da gleda. Bilo bi bolje da su mu završni potez čuvali sve do WM, ili barem do FastLane, ako nisu htjeli toliko dugo, a ne ga bez veze iskoristiti u nekom nasumičnom Smackdown meču.

Alen Butumović: Sve sam rekao u SmackDown recenziji, nemam ništa protiv toga. Curtis Axel je slab protivnik i bilo bi glupo da ga je Styles pobijedio samo Roll Upom ili nekim takvim potezom, a ne svojim finisherom. Osim toga, ako ste htjeli vidjeti Styles Clash u WWEu, morali ste pogledati meč koji je bio na SmackDownu.

Denis G: Propuštena prilika, prvi Styles Clash je trebao biti izveden na nekom većem događaju. Nismo znali da će Stylesu dopustiti korištenje tog poteza, par ozbiljnijih ozljeda je nastalo zbog Styles Clasha, ali ne Stylesovom krivnjom. Trebali su ga sačuvati za neki malo važniji događaj.

Emir Ahmethodžić: Po meni je ovo super. Od početka 2016. pokušavaju učiniti Smackdown relevantnim i nešto što ne želimo propustiti. Styles Clash po prvi put na Smackdownu je samo mala stvar koja dodaje osječaju bitnosti Smackdownu.

4cf65eecd3c0748806a914ea9dfa988c_crop_north
4. Liga nacija nije pokazala ništa konkretnoga, a izgleda kako bi se mogla ugasiti zbog ozljeda. Izgleda kako su Sheamus i Del Rio povrijeđeni. Hoće li je zbilja ugasiti ili nastaviti pokušavati s njom?

Vedran Karlić: Premda me je malo briga i za jedno i za drugoga, novi problemi s ozljedama za WWE. Nadam se da će to zbilja označiti kraj lige nacija, ionako je bila grozna.

Alen Butumović: Ova grupa je postala dosadna iako niti na početku nije bila zanimljiva. Nije mi drago što su se ozlijedili, ali nadam se da će se raspasti jer ovo nikom ne koristi. Loš booking, dosadni promoi, dosadne izvedbe u globalu i drugo. Rekao sam kako nemam nade u ovu grupu jer ipak je to WWE.

Emir Ahmethodžić: Ne vjerujem da će je ugasiti. Sheamus je blago ozljeđen i nije ništa oko čega treba gubiti živce. Ne zna se još kakvo je stanje sa Del Riom, ali mislim da će se Sheamus ubrzo oporaviti i da će nastaviti funkcionisati kao grupa, s Del Riom kao podrškom van ringa vjerovatno.

NXT Nakamura
5. Nakamura dolazi u NXT, to je sada potpuno službeno. Ovaj tjedan ima zadnji NJPW meč. Što kažete sada kada je napokon sve poznato. I važnije od svega, hoće li se i dalje boriti pod svojim imenom ili će mu WWE smisliti neko novo?

Vedran Karlić: Nisam imao u planu gledati njegov zadnji NJPW meč, tako da o tome ne mogu baš puno kazati. O NXT danima ču kazati tek kada krenu, ali se iskreno nadam kako ćemo ga gledati pod istim imenom. Dio WWE ideje je ta da on bude njihovo lice kompanije u Japanu. Zašto onda ne koristiti gotovi proizvod? To je kao da kupite televizor, potrudite ga se pretvoriti u radio, samo kako bi ponovo za godinu dana od njega stvarali televizor.

Alen Butumović: Kao što niti Samoa Joe, niti AJ Styles, a vjerojatno niti Austin Aries nisu mijenjali ime, tako ne bi trebali ni Nakamuri. Shinsuke Nakamura je svjetski poznat kao SHINSUKE NAKAMURA. Izgradio je svoj identitet pod tim imenom, imao je relativno uspješnu karijeru pod tim imenom i mijenjati ime bi bila besmislica. Jedva čekam vidjeti Nakamuru u WWEu, drago mi je da će provesti jedno vrijeme u NXTu da se malo prilagodi odnosno okuša u WWE ringu.

Denis G: Nema smisla mijenjati mu ime, pogotovo ako žele povećati broj fanova u Japanu. Jedino mi smeta što će se Nakamura morati prilagoditi WWE “sigurnom” stilu hrvanja i možda mu neće dozvoliti da skida glave s ramena tako da se zaleti i nabije te koljenom.

Emir Ahmethodžić: Mislim da mu hoće mijenjati ime. Ako su Kenti, mislim da će i njemu. Čak sam iznenađen i kako je AJ Styles uspio zadržati svoje ime pojavljivanjem u WWEu. Poznat je kao Nakamura, i volio bih da tako i ostane, ali sam nekako skeptičan.

Prince Puma Lucha Underground
6. Lucha Underground je krenula u svoju drugu sezonu. Komentari na događanja u prvoj epizodi?

Vedran Karlić: Mislim kako sam sve kazao u recenziji.

Alen Butumović: Pogledao sam prvu epizodu druge sezone, ali još nigdje nisam dao komentar na epizodu pa ću nešto napisati ovdje. Sve je to dobro. Onaj početak s Vampirom, zatim meč za Gift of the Gods titulu, pa i samo praćenje prvaka Muertesa s trona te cijelog zapleta u zadnjim minutama oko glavne titule. No, nisam se uzbudio previše. Možda nemam osjećaja za ovu kompaniju jer nisam pratio prvu sezonu, a možda i zato jer mi ovakav tip wrestling showa ne pristaje. Produkcija je odlična to se mora priznati i ovo sve zapravo izgleda kao TV serija koja priča o wrestlingu. Upravo tu je i problem jer ja nisam neki veliki ljubitelj serija ili filmova, neki film pogledam jednom u sto godina. Tako da će ovo pristajati onima koji gledaju serije. I bit će im odlično jer je ovo stvarno napravljeno kao jedna izvrsna TV serija.

Denis G: Povratnička epizoda je bila upravo onakva kako sam i očekivao, genijalna. Sve izgleda profesionalnije, od produkcije do hrvanja. Sviđa mi se način na koji nastavljaju priče, a granica između sporta i filma/serije je pomaknuta još više. Ovo je “sports entertainment” produkt napravljen na pravi način, a ne onaj WWE sapunjavi reality show RAW. Zanima kako će sad koristiti Temple i što su sve nadogradili, s kojeg novog mjesta će Angelico pokušati ubiti i sebe i protivnike. Ovo je odmah startalo odlično, a važnije stvari još nisu ni počele. Ako nastave ovim tempom, druga sezona bi mogla nadmašiti prvu u svakom pogledu.

Emir Ahmethodžić: Nažalost, još nisam imao priliku odgledati Lucha Underground, ali ću se definitivno baciti na to što prije. Čuo sam samo najbolje vezano za novu epizodu, tako da vjerujem da vrijedi potrošiti sat vremena na to.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Komentatorski stol – Pecanje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*