Komentatorski stol – 150. izdanje

Da, došli smo do još jedne okrugle brojke! Već 150 tjedana za redom bez prestanka imamo ovu kolumnu, što je jedna prilično velika brojka za koju se nadamo da će nastaviti rasti još dugo. I baš zato nismo htjeli imati ovo sinoć, subotom kako to inače bude. Bila je Liga prvaka, svačije misli su bile na tome, pa smo s ovim izdanjem htjeli izaći danas. Uživajte!

1. SmackDown će krajem 2019. prijeći na FOX ugovorom koji je vrijedan gotovo milijardu dolara. Raw će kao i do sada ostati na USA Networku. Što ovo čini za SmackDown, kakve ćemo promjene u hijerarhiji showova vidjeti i hoće li SmackDown nakon ovoga preuzeti mjesto glavnog showa što je do sada bio Raw? 

Alen Butumović: Ono što ne želim je da SmackDown produže na tri sata. To ne bih nikako želio, bilo bi grozno i samo bi ugrozilo kvalitetu showa. Ali, čini mi se kako će to biti neizbježna promjena. Ja bih volio malo tu promjenu u hijerarhiji, čisto da vidimo kako bi onda stvari funkcionirale, kako bi Raw izgledao, a kako SmackDown. Bit će zanimljivo svakako i vidjeti nove brojke po pitanju gledanosti jednom kada se bude emitirao na FOX-u. Svakako podržavam ovu odluku.

Vedran Karlić: Smackdown će morati u kratkom vremenu dostaviti dobre brojke prelaskom na drugu TV kuću. Što znači da će biti prilično važniji show nego što je sada. Po pitanju ostaloga, ovo samo pokazuje kako će TV biti glavna stvar za WWE, tamo su novci, što ovakav ugovor pokazuje.

Kristijan B: Koliko je to dobro za WWE, toliko je loše za nas. SmackDown Live više neće biti u sjeni starijeg brata, već će mu biti glavni konkurent. Što se nas tiče, to je vjerovatno još jedan sat dulje za ostati pred ekranima.

2. Shinsuke Nakamura i AJ Styles imaju stipulaciju – Last Man Standing meč. Kako bi vi bookirali ovaj meč i tko bi izašao kao pobjednik? 

Alen Butumović: Opet ću reći, ovo im je zadnja šansa da dostave odličan meč, sada imaju stipulaciju i nadam se da neće razočarati. Što se mene tiče, ja bih možda čak dao i Nakamuri titulu na jedno kratko vrijeme. Premda mi je ovdje nekako svejedno, nisam baš nešto zagrižen za meč s obzirom na to koliko su razočarali u zadnjih nekoliko susreta. Ali sad sa Bryanom, Mizom i Joeom, priča oko titule se lagano zahuktava, ima toliko potencijalnih novih prvaka tako da sam zainteresiran za dalje.

Vedran Karlić: Najiskrenije? Nemam pojma, imali su već nekoliko mečeva, gotovo svi redom s lošim krajem. Još jedan me ne zanima – naprosto je to previše njihovih mečeva. Mogli su ovo sve puno bolje odraditi, no dajte Nakamuri pojas i ajmo dalje.

Kristijan B: Iskreno i ne zanima me. Čitav ovaj storyline je glupo bookiran. Ja vjerujem da Nakamura i Styles mogu dostaviti izvrstan meč, kada bi dobili prostora, ali ovako ne vjerujem da će im i stipulacija pomoći.

3. Kad smo već kod toga, glavni favorit za osvajanje Money in the Banka je The Miz, a s time se govori i kako će on i Bryan u jednom trenutku imati meč za titulu jer WWE to tako želi. Mišljenja? 

Alen Butumović: Miz/Bryan meč je novac i meni se užasno sviđa ideja da titula bude prisutna u njihovom rivalstvu. Ono što je želim je da ne čekaju previše s tim Bryan/Miz mečom. Za njihov prvi susret WrestleMania je predaleko. Ja bih htio da se to dogodi na SummerSlamu. Ali, dopada mi se ideja da Miz uzme kofer, čovjek je zaslužuje, kao što zaslužuje i titulu, mislim da bi bio u ovom trenutku bio fantastičan prvak.

Vedran Karlić: Miz vs Bryan je za mene WM meč, što je malo nezgodno pošto je sezona tek završila. Ne vjerujem kompaniji da mogu održati rivalitet vruć toliko dugo, niti da mogu napraviti toliko dugačak program da imamo apsolutnu kulminaciju na WM. Taj meč ne treba titulu, ali može je imati. Ja bih svakako želio taj meč. Miz treba biti prvak, imao je fanatstičnih godinu ili čak dvije.

Kristijan B: SummerSlam bi bio idealno riješenje za ovaj meč, međutim bilo bi glupo kada bi jedan od njih sada nabrzinu dobio titulu, a drugi na njemu cash in-ovao MitB kovčeg. Vjerujem da bi ovaj feud bio jako dobar, ne planirani long story booking je najbolji.

4. Kakvo je trenutno vaše uzbuđenje za Money in the Bank? 

Alen Butumović: Nikakvo. Undercard izgleda veoma loše, mečevi poput Reigns/Mahal i Jax/Rousey izgledaju grozno. A ima još takvih. Nadam se da Ladder mečevi neće razočarati i da će Nakamura/Styles napokon biti odlično, jedino bi to moglo izvući show. Ostalo i ne baš.

Vedran Karlić: Ne postoji. Niska očekivanja znače kako neću biti razočaran. Nadam se kako MitB mečevi neće biti loši. Kog zaista zanima Jinder vs Roman?

Kristijan B: Nema ga. Jedino me zanima muški MitB meč, ali i to je dosta predvidljivo.

5. Kako vam se za sada čini booking Best of Super Juniors turnira? 

Alen Butumović: Vrlo nepredvidljivo i zanimljivo što se tiče tablice i rezultata. Svi pobjeđuju sve. To je nešto na što smo već navikli od New Japana u ovakvim prilikama i mislim da je to dobra stvar, cijelo vrijeme drže nas u neizvjesnosti. Što se tiče kvalitete mečeva, pogledao sam za sada prvih pet dana i nisam još naišao na odličan meč. Ali je bilo hrpa vrlo dobrih i onih koji su bili blizu tome.

Vedran Karlić: Svatko može dobiti svakoga stil pokazuje kako divizija nisu dvije ili tri osobe (zapravo 4 koje su bile jako profilirane zadnjih godinu dana), nego da svi imaju šanse. I to je dobro za dalje. Možda nije bilo toliko vanserijskih mečeva, ali bilo je malo more sjajnih.

6. O All In showu se stalno šuška, krenuvši od priče s Flipom Gordonom i time da je odabrao Brani Rhodes za svoju partnericu, pa sve do najnovije glasine kako bi Nick Aldis i Cody mogli imati meč za dvije titule u slučaju da Cody do tada osvoji ROH titulu. Koliko ste uzbuđeni za ovo? 

Alen Butumović: Odlično mi je to što je show stalno aktualan i vjerojatno će tako ostati do 1.9. Ulaznice su i rasprodane, ali i prije same prodaje, a očito i sada nakon rasprodaje stalno se priča o showu i to ga čini aktualnim, što je fantastično. Meni je ova priča oko Gordona fora, jako ju dobro razvlače. A sama ideja da Cody i Aldis imaju meč za ROH i NWA titulu mi se čini dobrom, iako ne mislim da bi meč mogao biti posebno dobar. Imao bi barem jako veliku težinu. Jedva čekam sve ovo.

Vedran Karlić: Show koji ne treba priče ih ima. Mečevi koji na papiru ne bi trebali imati neki veliki značaj odjednom imaju. NWA pojas je ponovo u centru pažnje. Ovo je centar indy scene. Show izgled strašno, a mislim kako će postati još bolji do rujna. A budućnost? Mogla bi biti jako zanimljiva.

Kristijan B: Ja sam jako zadovoljan s tim što Cody i Young Bucksi rade. Sada mi se čini da je event jako daleko i da su ga trebali prije organizirati, jer je hype prevelik. Stalno ubacuju neke novosti za show, kako bi ostao aktuelan. Priče su odlične, pogotovo ova s Flip Gordonom. Još mi je fascinantno da bi Cody Rhodes mogao držati titulu, koju je njegov otac držao prije više od 30 godina.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

2 Comments on "Komentatorski stol – 150. izdanje"

  1. Kao prvo svaka čast na 150. izdanju. Po meni je ovo jedan od najboljih siteova o pro hrvanju.
    A šta se tiče MIB eventa, priče su nikakve ili su tako loše prezentirane da me uopće nije briga za taj PPV. Bolje niti ni spominjati Aj-ev i Nakamurin feud, valjda je tako kad imaš dvoje osrednjih govornika…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*