Komentar o Wrestling Obeserver Awardsima 2018

Ove sedmice izašle su nam i Wrestling Observer Awards. To je nagrada koju dijele Dave Meltzer i njegovi pretplatnici. Već godinama se vode kao najprestižnije nagrade u svijetu wrestlinga.
Nagradu za najboljeg wrestlera godine je dobio Kenny Omega. Sasvim zasluženo, u 2018. je imao po mnogima najbolji wrestling meč svih vremena. Nosio je i IWGP Heavyweight titulu 6 mjeseci i to samo po sebi zaslužuje neko priznanje. Imao je najveći broj fantastičnih mečeva i zasluženo odnio nagradu.
Nagradu za najbolji tag tim dobili su Young Bucksi, po peti put za redom. Ova nagrada je podijelila fanove jer je bilo mnogo onih koji su misli da su tu nagradu trebali da dobiju Roddy Strong i Kyle O’Reilly. Bilo bi vrlo opravdano da su i oni dobili nagradu jer su imali odličnu 2018. Cijela godina je bila puna fenomenalnog tag team wrestlinga tako da, ko god je dobio od najboljih timova, bilo bi zasluženo.
Promocija godine ponovo je New Japan Pro Wrestling. Jedna njihova fantastična godina gdje su primat imali članovi Bullet Cluba. Isto nešto što je posebno obilježilo godinu je bila promjena na vodećim pozicijama u kompaniji, gdje je Takaki Kidanija naslijedio Harold Meji. Dolaskom Mejia započela je i ekspanzija NJPW van Japana, te su održali neke evente u Americi. Vrlo dobra godina za New Japan i zasluženo odnesena nagarada.
WWE već godinama staje fanovima na žulj. Tako su ove godine dobili nagradu za najgoru kompaniju godine. Ako uzmemo u obzir novac i talenat kojim kompanija raspolaže, a produkt im je nikad gori, dolazimo do zaključka da je WWE daleko najgora kompanija u 2018. godini.
Fanovima najzanimljivja kategorija godinama unazad je meč godine. Drugu godinu zaredom titulu odnose dvojica najboljih u ovom trenutku, Kazuchika Okada i Kenny Omega. Ove godine su otišli korak dalje, pa nakon klasika iz 2017. dobili smo, i po ocjenama kritičara, najbolji meč svih vremena. Mečevi koji su plasirani kao drugi i treći su bili fantastični, ali Okadin i Omegin meč sa Dominiona nije imao ravnog.

Be the first to comment on "Komentar o Wrestling Obeserver Awardsima 2018"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*